data kopiëren van decoder V4 ?

m.desaever
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 30 Jul 2018

data kopiëren van decoder V4 ?

Berichtdoor m.desaever » 30 Jul 2018, 15:43

Hi!

Ik verhuis van Brugge naar Brussel en Scarlet laat me weten dat er geen vrije paren meer zijn en mijn verhuis dus niet uitvoeren kan.
Op zoek naar een andere provider dus
maar belangrijker: iemand een idee hoe ik mn opgenomen programma's van mn harde schijf behouden/kopiëren kan?
heb een decoder V4

thx heaps voor de tips!

greetz
mike

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3964
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 254 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: data kopiëren van decoder V4 ?

Berichtdoor jackho » 30 Jul 2018, 16:04

Je zou kunnen kopiëren naar bijvoorbeeld een dvd recorder maar dit is dan wel alleen mogelijk via een scart stekker.

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12240
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 659 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1141 keer
Contact:

Re: data kopiëren van decoder V4 ?

Berichtdoor Goztow » 30 Jul 2018, 18:03

Ga je naar de kabel of blijf je bij een dsl oplossing? Is de decoder de jouwe of moet je hem teruggeven?
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2117
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 116 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: data kopiëren van decoder V4 ?

Berichtdoor lacer » 30 Jul 2018, 18:06

Een HDMI ingang in pc of laptop (via extra tv kaartje misschien) en opnemen via screen recorder, hoogste kwaliteit is dan scherm kwaliteit. Toch al beter dan scart en dvd oplossingen.
HDPC beveiliging omzeilen dus :nono:
https://nl.forum.proximus.be/proximus-t ... oder-21210
Je moet dus een HDMI video grabber hebben.
https://www.youtube.com/watch?v=Ht7MGt92cfo
https://www.youtube.com/watch?v=kvOUk03n-9c
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

m.desaever
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 30 Jul 2018

Re: data kopiëren van decoder V4 ?

Berichtdoor m.desaever » 31 Jul 2018, 10:27

Hi, ik blijf bij dsl, abo genomen via proximus (maar navraag daar leert me al dat -ondanks dat scarlet dochterondernemeing is van proximus- de scarlet decoder niet zal werken op het proximus aansluiting).
Decoder is niet de mijne, moet terug
maar als ik Lacer goed begrijp, dan kan ik simpleweg mn decoder aansluiten op laptop via hdmi en mn programmas zo bekijken?
alleen overzetten lukt niet zonder die screen recorder? klopt?
thx voor de feedback alvast, ga ik vanavond eens bekijken!

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13819
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2239 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 619 keer
Contact:

Re: data kopiëren van decoder V4 ?

Berichtdoor philippe_d » 31 Jul 2018, 11:35

m.desaever schreef:Ik verhuis van Brugge naar Brussel en Scarlet laat me weten dat er geen vrije paren meer zijn en mijn verhuis dus niet uitvoeren kan.

m.desaever schreef:Hi, ik blijf bij dsl, abo genomen via proximus

Hier klopt toch iets niet.
Als er geen vrije paren meer waren (voor Scarlet), hoe kon je dan een abo bij Proximus nemen? Zij gebruiken toch hetzelfde koperpaar?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3964
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 254 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: data kopiëren van decoder V4 ?

Berichtdoor jackho » 31 Jul 2018, 11:41

m.desaever schreef:dan kan ik simpleweg mn decoder aansluiten op laptop via hdmi en mn programmas zo bekijken?

Als je laptop een HDMI-In heeft, de mijne heeft alleen HDMI-Out.

m.desaever
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 30 Jul 2018

Re: data kopiëren van decoder V4 ?

Berichtdoor m.desaever » 31 Jul 2018, 13:02

philippe_d schreef:Als er geen vrije paren meer waren (voor Scarlet), hoe kon je dan een abo bij Proximus nemen? Zij gebruiken toch hetzelfde koperpaar?

ja, dat dacht ik dus ook, maar blijkbaar kan Proximus dus meer op zn eigennetwerk, dan derde partijen :/

en nee, ook alleen een HDMI out

ik zit dus vast?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13819
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2239 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 619 keer
Contact:

Re: data kopiëren van decoder V4 ?

Berichtdoor philippe_d » 31 Jul 2018, 13:55

m.desaever schreef:ja, dat dacht ik dus ook, maar blijkbaar kan Proximus dus meer op zn eigennetwerk, dan derde partijen :/

Dat moet een misverstand zijn bij Scarlet, want alles wat PX kan, kan Scarlet ook (bijvoorbeeld nieuw paar laten lassen).
Een gemiste kans, want dan had je jouw decoder gewoon kunnen blijven gebruiken :(
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2117
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 116 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: data kopiëren van decoder V4 ?

Berichtdoor lacer » 31 Jul 2018, 14:13

m.desaever schreef:...
maar als ik Lacer goed begrijp, dan kan ik simpleweg mn decoder aansluiten op laptop via hdmi en mn programmas zo bekijken?
alleen overzetten lukt niet zonder die screen recorder? klopt?
thx voor de feedback alvast, ga ik vanavond eens bekijken!


Neen, simpelweg kan je dat niet noemen. Heb je die Youtube videos bekeken ?
Je hebt een relatief duur converter nodig tussen de HDMI en USB (3).
Een screenrecorder kan je gratis vinden. Max opname resolutie is dus je scherm of een gedeelte daarvan.
Je bent dus wel verplicht de videos volledig te laten afspelen en zo opnemen.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt


Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast