[gezocht] - access point met poe

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2039
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 156 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Contact:

[gezocht] - access point met poe

Berichtdoor cadsite » 2 weken 1 dag 21 uur geleden (07 Jul 2018, 16:50)

De telenet modem hangt aan de straatkant.
Als we op het terras zitten hadden we geen wifi, dus heb ik een fonera 2.0n gezet aan de achterkant van ons huis.
Nu werkt die meer niet dan wel, dus ga ik die vervangen.

Heeft iemand een AP liggen, eventueel met poe waar je vanaf wil?
Indien niet, welk toestel raden jullie aan? Configuratie is iets wat ik toch niet doe, dus hoe simpeler hoe beter.

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2928
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 120 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Re: [gezocht] - access point met poe

Berichtdoor Sasuke » 2 weken 1 dag 20 uur geleden (07 Jul 2018, 17:19)

Zoek je een ubiquiti AC ... die kosten nieuw ook niet veel, tweedehands vind je dat ook wel.
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6458
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 479 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Re: [gezocht] - access point met poe

Berichtdoor ITnetadmin » 2 weken 1 dag 19 uur geleden (07 Jul 2018, 18:42)

Persoonlijk raad ik een Edimax aan, CAP1200 is ac capable en niet al te duur.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 863
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: [gezocht] - access point met poe

Berichtdoor buthead » 2 weken 1 dag 18 uur geleden (07 Jul 2018, 19:29)

Eventueel de gratis AP van TN zelf, wel geen idee of deze PoE heeft..?
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2039
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 156 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Contact:

Re: [gezocht] - access point met poe

Berichtdoor cadsite » 2 weken 1 dag 18 uur geleden (07 Jul 2018, 19:43)

Goed idee!
Er is stroom, dus die poe is geen noodzaak en goedkoper dan gratis zal ik niet vinden.

Mobiel verstuurd

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2039
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 156 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Contact:

Re: [gezocht] - access point met poe

Berichtdoor cadsite » 2 weken 1 dag 18 uur geleden (07 Jul 2018, 19:58)

Ik zie op
https://www2.telenet.be/nl/ons-netwerk/bij-je-thuis/
Staan dat de ap beschikbaar is van begin juli en dat je best op voorhand online besteld, maar ik zie nergens op 7/7 begin juli is in telenetland en waar er besteld kan worden...

Mobiel verstuurd

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1259
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 110 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: [gezocht] - access point met poe

Berichtdoor CCatalyst » 2 weken 1 dag 14 uur geleden (07 Jul 2018, 23:27)

Begin juli betekent tot en met 15 juli.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 863
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: [gezocht] - access point met poe

Berichtdoor buthead » 2 weken 1 dag 2 uur geleden (08 Jul 2018, 11:25)

cadsite schreef:Goed idee!
Er is stroom, dus die poe is geen noodzaak en goedkoper dan gratis zal ik niet vinden.

Mobiel verstuurd



Veel plezier met je Ap :)
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2039
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 156 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Contact:

Re: [gezocht] - access point met poe

Berichtdoor cadsite » 2 weken 22 uur 14 minuten geleden (08 Jul 2018, 16:01)

Bedankt!
Ik heb net onze fonera eens aan de pc gehangen. Niks nul nada, vrees dat die dus dood is.
Zal morgen eens binnen springen in de Telenet shop.

Mobiel verstuurd

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2039
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 156 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Contact:

Re: [gezocht] - access point met poe

Berichtdoor cadsite » 1 week 6 dagen 4 uur geleden (10 Jul 2018, 10:09)

Ondertussen langs de telenet shop gepasseerd.
Daar een AP mee gekregen. Deze kan niet via poe gevoed worden, maar dat was maar bijzaak, zeker voor die prijs. :angel:
Dit maakt te prijsstijging van hun abonnementen een beetje goed.

Wel eigenaardig dat het SSID en PW anders is. Ik dacht gelezen te hebben dat die over werden genomen van de modem. Geen probleem om dit aan te passen natuurlijk. Een heel gemakkelijke oplossing voor de niet veeleisende klant.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13662
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2199 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 611 keer
Contact:

Re: [gezocht] - access point met poe

Berichtdoor philippe_d » 1 week 6 dagen 3 uur geleden (10 Jul 2018, 11:03)

cadsite schreef:Ik dacht gelezen te hebben dat die over werden genomen van de modem

"overgenomen van de modem" mag je niet letterlijk nemen: er is geen communicatie tussen de modem en het AP.
Wat er wel gebeurt is dat het AP verbinding maakt met Telenet, en als je de correcte modem hebt, worden jouw modem gegevens (SSID en PW) door Telenet gepusht naar het AP. Dat kan wel enkele uren duren ...

cadsite schreef:Deze kan niet via poe gevoed worden

Zo'n passieve POE kit (POE injector en POE splitter) is misschien een oplossing als je geen stopcontact buiten hebt, of een aparte voedingskabel wil leggen: https://www.kabeldirect.nl/passive-utp- ... ector.html
(link gewoon als voorbeeld).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2039
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 156 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Contact:

Re: [gezocht] - access point met poe

Berichtdoor cadsite » 1 week 6 dagen 3 uur geleden (10 Jul 2018, 11:04)

Ah, ik was dus gewoon te ongeduldig waardoor ik het zelf moest invullen, zoiets? :oops:

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13662
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2199 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 611 keer
Contact:

Re: [gezocht] - access point met poe

Berichtdoor philippe_d » 1 week 6 dagen 2 uur geleden (10 Jul 2018, 11:18)

VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2039
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 156 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Contact:

Re: [gezocht] - access point met poe

Berichtdoor cadsite » 1 week 6 dagen 2 uur geleden (10 Jul 2018, 11:21)

philippe_d schreef:RTFM :)

Da's voor mietjes. :sleepy:

Dat had ik gedaan en daar las ik:
Afbeelding
Er staat niet bij dat je een tijd je moet wachten nadat enkel het witte ledje nog brandt. :angel:


Terug naar “Te koop / Gezocht”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Stroper en 2 gasten