Bbox3 Sagem Tool voor Linux?

dupondje
Pro Member
Pro Member
Berichten: 332
Lid geworden op: 14 Sep 2006
Bedankt: 4 keer

Bbox3 Sagem Tool voor Linux?

Berichtdoor dupondje » 4 weken 1 dag 5 uur geleden (19 Mei 2018, 20:45)

Iemand die dit werkend krijgt op Linux?

$ wine BBox3Tool.0.13.exe
Exception: Microsoft.CSharp.RuntimeBinder.RuntimeBinderException: Cannot perform runtime binding on a null reference
at (wrapper dynamic-method) System.Object:CallSite.Target (System.Runtime.CompilerServices.Closure,System.Runtime.CompilerServices.CallSite,object,string)
at System.Dynamic.UpdateDelegates.UpdateAndExecute2[T0,T1,TRet] (System.Runtime.CompilerServices.CallSite site, T0 arg0, T1 arg1) [0x0010f] in <16cd4100926c43619e86171d899728fd>:0
at BBox3Tool.session.Bbox3Session.OpenSession (System.String host, System.String username, System.String password) [0x00524] in <e6aaaa562a0942ca9d2e2a223f8ccecd>:0

GuntherDW
Pro Member
Pro Member
Berichten: 380
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer
Contact:

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor GuntherDW » 4 weken 1 dag 4 uur geleden (19 Mei 2018, 21:54)

Het is een .net applicatie, welke met mono zou moeten draaien.
Ik krijg het wel "min of meer" draaiende, het ziet er een beetje raar uit maar op zich "draait" het.

Echter kan ik het obviously niet gebruiken omdat ik een technicolor bbox3 heb.
Als je op connect duwt krijg je inderdaad de genoemde error.

https://i.imgur.com/SDKQMbs.png

Nuja, de tool is open source en staat op github als ik het me goed voorheb? Als ik eens veel tijd & zin heb kan ik eens kijken wat ik kan doen :P.

EDIT: For clarification, het probleem lijkt zich te bevinden op deze lijn.
Het is een serieuze tijd geleden dat ik nog C# code aangeraakt heb dus kan tijdje duren voor ik een fix heb.

https://github.com/FransVDB/BBox3SagemT ... on.cs#L568

dupondje
Pro Member
Pro Member
Berichten: 332
Lid geworden op: 14 Sep 2006
Bedankt: 4 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor dupondje » 4 weken 18 uur 22 minuten geleden (20 Mei 2018, 08:08)

Probleem is dat het niets doet nadat je op 'Connect' klikt :(
Kan dus helaas niets van sync data uitlezen!

GuntherDW
Pro Member
Pro Member
Berichten: 380
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer
Contact:

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor GuntherDW » 4 weken 16 uur 46 minuten geleden (20 Mei 2018, 09:44)

De fout zit hem in de connect and fetch initial info method. Geen wonder dus dat je niets kan zien ;)

GuntherDW
Pro Member
Pro Member
Berichten: 380
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer
Contact:

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor GuntherDW » 2 weken 6 dagen 19 uur geleden (28 Mei 2018, 07:09)

Er zijn blijkbaar wel meerdere issues met of de implementatie van mono van enkele classes, of de tool :P.

Ziet ernaar uit dat het niet zo'n simpele fix als ik dacht dat het zou zijn zal worden. Ik kijk wel even nog voort, maar het debuggen van die tool onder linux, is nogal... meh te noemen.
VSCode werkt niet zo goed samen met mono en weigert blijkbaar de dotnet-sdk die ik ook installed heb (welke hij ook vindt) te gebruiken voor te compilen en dus kan hij niet debuggen...

EDIT: De dotnet core mist gewoon blijkbaar een hoop dingen die de tool gebruikt, dus zal iets als monodevelop in orde moeten krijgen.
Probleem is dan weer dat HttpWebRequest waar heel de tool op leunt verschilt blijkbaar in oudere Mono versies...

http://www.mono-project.com/news/2017/0 ... ebrequest/

Eens kijken of ik een nieuwere mono versie geinstalleerd krijg met die nieuwe HttpWebRequest class. Want de "oude" geeft inconsistencies met de "echte" .net versie.


Mono 5.12.0.226 geinstalleerd, zelfde probleem.
https://github.com/FransVDB/BBox3SagemT ... ils.cs#L60

Die lijn is de oorzaak van de meeste problemen in mono momenteel. Het zet de "requestStarted" in de interne mono classes op true (welke eigenlijk enkel op true gezet wordt als er een effectieve request al heengegaan is), die die extra headers een beetje naar beneden gooit hij dus een exception op, met het bekende effect : "het werkt niet" :P

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13568
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2174 keer
Recent bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 603 keer
Contact:

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor philippe_d » 2 weken 6 dagen 16 uur geleden (28 Mei 2018, 09:35)

Ik ben helemaal niet meer mee :-(
Kan iemand mij uitleggen waarover de laatste 5 posts gaan?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

GuntherDW
Pro Member
Pro Member
Berichten: 380
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer
Contact:

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor GuntherDW » 2 weken 6 dagen 16 uur geleden (28 Mei 2018, 09:40)

Basically "de tool draait niet op Linux", en ik die uitzoekt waarom en of we het fixed kunnen krijgen (more or less) :p.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13568
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2174 keer
Recent bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 603 keer
Contact:

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor philippe_d » 2 weken 6 dagen 13 uur geleden (28 Mei 2018, 13:18)

OK
Ik zal deze posts afsplisten in een aparte topic.

Misschien kan je de auteur van de tool hierin ook betrekken?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten