Kan geen verbinding maken met WiFree met vaste pc met wifi dongle

kaarsenbril
Pro Member
Pro Member
Berichten: 269
Lid geworden op: 16 Jun 2012
Bedankt: 36 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Kan geen verbinding maken met WiFree met vaste pc met wifi dongle

Berichtdoor kaarsenbril » 10 Mei 2018, 16:39

Ik probeer m'n vaste pc te verbinden met het wifree netwerk van Telenet dmv een usb dongle van Netgear type n300.
Telkens bij het verbinden zegt hij "kan geen verbinding maken met dit netwerk"
Het signaal komt wel goed binnen en Op m'n eigen wifi kanaal werkt het wel direct.
Ik heb al proberen manueel te verbinden via "handmatige verbinding met wifi netwerk maken" maar dit lukt ook niet...
Op onze laptop werkt dit wel goed.

Wie heeft hier ervaring mee en heeft de verlossende tip... Welke instellingen dienen gerespecteerd te worden..?

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 898
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Kan geen verbinding maken met WiFree met vaste pc met wifi dongle

Berichtdoor buthead » 10 Mei 2018, 17:09

Kan liggen aan de locatie waar deze staat, misschien net iets te weinig bereik..ook regelmatig voor met de smartphone. je ziet 50% bereik en soms wilt iet niet verbinden
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 390
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 13 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Kan geen verbinding maken met WiFree met vaste pc met wifi dongle

Berichtdoor datakiller » 10 Mei 2018, 17:14

Dit heb ik ook meestal op een PC, ligt gewoon aan Telenet (ik gebruik een WiFi PCIe kaart)

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1423
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 89 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: Kan geen verbinding maken met WiFree met vaste pc met wifi dongle

Berichtdoor MarkDM » 10 Mei 2018, 22:22

Hier ook zoiets. Het antwoord van Telenet: "de eerste keer moet je het toestel (gsm, tablet) verbinden via de Hotspot of Wifree op je eigen modem thuis, niet op verplaatsing".
Als het dan nog niet werkt: "bel de Telenet helpdesk terug terwijl je thuis test" (en wij foefelen wat in je modem).
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

kaarsenbril
Pro Member
Pro Member
Berichten: 269
Lid geworden op: 16 Jun 2012
Bedankt: 36 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Kan geen verbinding maken met WiFree met vaste pc met wifi dongle

Berichtdoor kaarsenbril » 14 Mei 2018, 14:28

Toch raar,

Als m'n gsm verbonden is met wifree kan ik perfect nog met de laptop via wifree op het net.

Met m'n vaste pc, dien ik eerst de gsm af te leggen , of de wifi uit te schakelen van het gsm toestel en dan lukt het wel vlot....net alsof er maar 1 pc gebruiker kan aangelogd zijn.

Toch moet er ergens een logica achter zitten.... weet iemand meer...

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1834
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Re: Kan geen verbinding maken met WiFree met vaste pc met wifi dongle

Berichtdoor laroyj » 14 Mei 2018, 15:21

we hebben dit ook voor met een ubiquiti bullet M2/M5, nanobridge, of powerbeam wil het ook niet, of zeer moeilijk lukken.....
en met de smarthphone lukt het direct op dezelfde plaats, precies of wanneer dat die wifree detecteerd dat je het op meer dan 1 toestel zou kunnen delen, dat het niet werkt...
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28639
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1878 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 372 keer

Re: Kan geen verbinding maken met WiFree met vaste pc met wifi dongle

Berichtdoor r2504 » 14 Mei 2018, 16:04

kaarsenbril schreef:net alsof er maar 1 pc gebruiker kan aangelogd zijn


Wifree weet niet of het een telefoon, tablet of PC is die verbonden is... dat is het dus zeker niet.

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1423
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 89 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: Kan geen verbinding maken met WiFree met vaste pc met wifi dongle

Berichtdoor MarkDM » 14 Mei 2018, 18:20

Ik vermoed dat je een gebruiker per toestel moet aanmaken. Zo doen wij het. Ik weet niet of daar een limiet op staat.
Maar dan was het probleem bij ons: die nieuwe gebruikers moeten eerst eens op de moeder-modem connecteren.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28639
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1878 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 372 keer

Re: Kan geen verbinding maken met WiFree met vaste pc met wifi dongle

Berichtdoor r2504 » 14 Mei 2018, 23:07

Hier schrijft men zelfs dat je thuis NIET kan connecteren op je eigen WiFree signaal !

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 390
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 13 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Kan geen verbinding maken met WiFree met vaste pc met wifi dongle

Berichtdoor datakiller » 14 Mei 2018, 23:11

laroyj schreef:we hebben dit ook voor met een ubiquiti bullet M2/M5, nanobridge, of powerbeam wil het ook niet, of zeer moeilijk lukken.....
en met de smarthphone lukt het direct op dezelfde plaats,


Ik heb exact dezelfde ervaring maar dan ipv de apparaten die jij opnoemde een PC, wilt amper verbinden, als het toch verbind verliest de PC signaal en schakelt hij over naar LAN (ik had LAN nodig omdat ik het via remote desktop getest had).

Laptop had ook bij familie login problemen (niet op mijn eigen modem dus), mijn gsm die de TN Mobile app gebruikt om die verbindingen in te stellen verbind altijd perfect, zelfs als ik met de buren hun WiFree verbind (150+ms!). en een PC kon het niet terwijl deze er bijna naast stond.

r2504 schreef:Hier schrijft men zelfs dat je thuis NIET kan connecteren op je eigen WiFree signaal !


Ik heb hier nooit last van gehad, werkte altijd op mijn gsm, soms zelfs op die PC.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast