Fritz!Box 7490 modem (bij fiber)

Nexus1980
Starter
Starter
Berichten: 24
Lid geworden op: 15 Nov 2004
Bedankt: 2 keer

Fritz!Box 7490 modem (bij fiber)

Berichtdoor Nexus1980 » 07 Mei 2018, 14:56

Heeft iemand weet waarom de Fritzbox 7490 wordt aangeraden bij Edpnet bij hun fiber abbo?

onder "welke hardware heb ik nodig" staat een prijs bij deze modem en er wordt er gemeld dat dit een Fiber modem/router is. Wil dit zeggen dat dit een vereiste is?
Zover ik zie bij de specificaties is de Fritzbox 7490 een ADSL/VDSL modem? https://en.avm.de/products/fritzbox/fritzbox-7490/technical-data/

Je hebt bij een Fritzbox 5490 https://en.avm.de/products/fritzbox/fritzbox-5490/technical-data/ wel Fiber optic port. Deze zou ik catalogeren als een Fiber modem/router.

Als enkel een LAN poort van belang is zou ik concluderen dat je geen modem nodig hebt maar enkel een eenvoudig routertje? Heeft iemand meer kennis van zaken hierover?

Gebruikersavatar
Joachim
ISP Staff
ISP Staff
Berichten: 313
Lid geworden op: 24 Nov 2004
Twitter: jslabbaert
Locatie: Sinaai-Waas
Bedankt: 188 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: Fritz!Box 7490 modem (bij fiber)

Berichtdoor Joachim » 07 Mei 2018, 15:03

Wij hebben 2 routers in ons gamma, de 7430 en de 7490. Beiden kunnen zowal als DSL router als ethernet router gebruikt worden.

Maar omdat de 7430 geen gigabit poorten heeft, en fiber minstens 110Mbps is, hebben we ervoor gekozen de 7490 naar voren te schuiven (en de prijs te verlagen :wink:).

Je kan zelf een router voorzien, zolang die maar gigabit aankan, PPP kan opbouwen, en vlan 10 kan taggen op de WAN poort.

Nexus1980
Starter
Starter
Berichten: 24
Lid geworden op: 15 Nov 2004
Bedankt: 2 keer

Re: Fritz!Box 7490 modem (bij fiber)

Berichtdoor Nexus1980 » 07 Mei 2018, 15:20

Bedankt Joachim voor het snelle antwoord en om de vereisten even op een rijtje te zetten.

ik zag dat jullie prijs voor de 7490 inderdaad gezakt is van 180 € naar 150 €.

demenne
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 21 Jan 2011
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Fritz!Box 7490 modem (bij fiber)

Berichtdoor demenne » 07 Mei 2018, 20:55

Kan een 7360 ook de volle snelheid gebruiken?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13711
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2209 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 614 keer
Contact:

Re: Fritz!Box 7490 modem (bij fiber)

Berichtdoor philippe_d » 07 Mei 2018, 21:12

De 7360 heeft 2 gigabit poorten (LAN 1/2) en 2 100mbit poorten (LAN 3/4).

Voor de aansluiting op de Fibernet modem wordt LAN1 (gigabit) gebruikt, je hebt dus nog een gigabit poort over (LAN2), waarop je een gigabit switch kan aansluiten.

De 7360 kan net als de andere Fritzen PPOE over VLAN10 opbouwen (en LAN 3/4 bridgen naar VLAN30 voor TV (bij gebruik op een PX lijn)

Theoretisch dus mogelijk, maar ik heb geen idee wat de WAN/LAN trougput is...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

demenne
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 21 Jan 2011
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Fritz!Box 7490 modem (bij fiber)

Berichtdoor demenne » 07 Mei 2018, 21:57

Ok bedankt.
Mijn setup is inderdaad zo dat ik de modem enkel als WAN toegangpunt gebruik, de rest verloopt via een lokale switch.
Zou dus moeten werken.


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten