FlyBox remote beheren

iliesse
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 02 Mei 2018
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

FlyBox remote beheren

Berichtdoor iliesse » 2 weken 4 dagen 10 uur geleden (02 Mei 2018, 14:55)

Dag Iedereen,

Vandaag de laatste flybox van Orange bekeken (Huawei). Bereikbare setup wat altijd leuk is

Graag zouden we deze extern kunnen beheren in een chalet in de Ardennen.
Via poort forwarding zouden we ook een deurslot willen aansluiten in de toekomst

NO-IP draait op dit toestel en geeft alles netjes door. Helaas geraken we noch via het correcte WAN IP als via de ddns hostname aan de router.

Ook kan er (naar) een VPN worden ingesteld worden.

Iemand een idee hoe we dit klaar krijgen ...

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 314
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 10 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: FlyBox remote beheren

Berichtdoor datakiller » 2 weken 4 dagen 10 uur geleden (02 Mei 2018, 15:17)

CGNAT IP, of heb je gevraagd aan hun om dit aan te passen?
Afbeelding Afbeelding

iliesse
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 02 Mei 2018
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: FlyBox remote beheren

Berichtdoor iliesse » 2 weken 4 dagen 10 uur geleden (02 Mei 2018, 15:24)

Beste,

Kan je iets meer uitleg geven ivm CGNAT IP met de mogelijke instellingen.

Met no-ip kom ik er dus niet :-(

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13492
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2150 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 598 keer
Contact:

Re: FlyBox remote beheren

Berichtdoor philippe_d » 2 weken 4 dagen 9 uur geleden (02 Mei 2018, 16:17)

Google eens op CGNAT ("Carrier Grade NAT") voor een goede uitleg.

In het kort uitgelegd, betekent dit dat jouw toestel (Orange FlyBox) geen extern IP adres krijgt, maar een "CGNAT" IP adres, wat een soort intern IP adres is. Verschillende mobiele gebruikers delen dus één extern IPv4 adres.
Concreet betekent dit dat je de Orange Flybox van buiten uit niet kan bereiken :(

No-IP zal netjes het CGNAT adres doorgeven (100.64.0.0/10), maar hiermee ben je niet veel.
Zelfs als je het correcte IP adres zou kennen, zal je er nog niet geraken, want je kan geen poorten openen op de router van jouw provider :-( .

Enige oplossing is dat je van daaruit een permanente VPN verbinding opzet naar jouw thuis ?

Ik heb hetzelfde probleem met een appartement in het buitenland, dat ik ook niet rechtstreeks kan bereiken (dubbele NAT achter een Hotspot, dus geen extern IP adres op mijn router).
Een permanente LAN-LAN VPN verbinding tussen 2 FritzBoxen was mij de oplossing: ik kan mijn router bereiken en instellen, heb toegang tot mijn aangesloten apparaten (sateliet ontvanger, IP cam, warm water boiler aan/uit zetten, wie er op de mijn WiFi zit, enz ...).
Het initiatief van de VPN komt van het toestel achter de NAT.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17501
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 828 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1669 keer
Contact:

Re: FlyBox remote beheren

Berichtdoor krisken » 2 weken 4 dagen 8 uur geleden (02 Mei 2018, 17:49)

VPN is inderdaad het enige dat zal helpen. Maar mijn Orange flybox bouwt de VPN verbinding wel op, maar stuurt er niks over...

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 314
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 10 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: FlyBox remote beheren

Berichtdoor datakiller » 2 weken 4 dagen 7 uur geleden (02 Mei 2018, 18:07)

Je kan normaal ook gewoon orange contacteren en ze lossen dit op (denk ik):

Afbeelding

Wat ik vroeg van bridge mode kan je negeren.
Afbeelding Afbeelding

iliesse
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 02 Mei 2018
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: FlyBox remote beheren

Berichtdoor iliesse » 2 weken 4 dagen 7 uur geleden (02 Mei 2018, 18:25)

Gaan we eerst eens proberen de AP te laten veranderen.

Heb vandaag ook hun Business Support gebeld en dit is de SLECHTSTE ooit. Echt van het kastje naar de muur ...

Anders eens kijken via een Raspberry Pi of VPN verbinding. Wat hebben jullie erachter steken?

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 314
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 10 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: FlyBox remote beheren

Berichtdoor datakiller » 2 weken 4 dagen 6 uur geleden (02 Mei 2018, 19:35)

iliesse schreef:Heb vandaag ook hun Business Support gebeld en dit is de SLECHTSTE ooit. Echt van het kastje naar de muur ...


Is dit niet bij elke provider zo? Ik heb dezelfde ervaringen met telenet business, twitter, back-end dienst, ...

iliesse schreef:Gaan we eerst eens proberen de AP te laten veranderen.


Als dit niet lukt bij de business support zou ik de twitter support contacteren.
Afbeelding Afbeelding

WalterB1
Premium Member
Premium Member
Berichten: 653
Lid geworden op: 22 Jan 2010
Bedankt: 54 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 44 keer

Re: FlyBox remote beheren

Berichtdoor WalterB1 » 2 weken 4 dagen 6 uur geleden (02 Mei 2018, 19:44)

@datakiller; dat was van 9 maart.

Hoe is dat afgelopen? Heb je een publiek ipadres gekregen? Zoja, tegen welke voorwaarden? Vroegen ze waarom je dat wou?
Laatst gewijzigd door WalterB1 op 02 Mei 2018, 19:47, 1 keer totaal gewijzigd.

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 314
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 10 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: FlyBox remote beheren

Berichtdoor datakiller » 2 weken 4 dagen 6 uur geleden (02 Mei 2018, 19:47)

Ik heb geen flybox, maar was ernaar aan het kijken en wou weten wat de opties waren, iemand hier had rond die tijd gezegd dat hij een extern IP had erop.

Je zou het opnieuw kunnen vragen, maar ik denk dat ze nog wel een publiek adres zullen geven.
Afbeelding Afbeelding

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17501
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 828 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1669 keer
Contact:

Re: FlyBox remote beheren

Berichtdoor krisken » 2 weken 4 dagen 5 uur geleden (02 Mei 2018, 20:34)

Ik heb geprobeerd met een mikrotik router. Werkte niet...

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

iliesse
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 02 Mei 2018
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: FlyBox remote beheren

Berichtdoor iliesse » 2 weken 4 dagen 4 uur geleden (02 Mei 2018, 21:35)

Vraag is via het contactformulier verzonden.
Helpt dit niet gaan we via twitter.

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1808
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 96 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Re: FlyBox remote beheren

Berichtdoor laroyj » 2 weken 3 dagen 10 uur geleden (03 Mei 2018, 15:28)

de apn moet idd aangepast worden, er moet een andere apn ingevuld worden en de support moet dit voor U ACTIVEREN? WEET WEL NIET OF ZE DIT VOOR IEDEREEN DOEN? BIJ MIJ HEBBEN ZE DIT REEDS 2 MAAL GEDAAN, echter ik heb ook vast internet en tv bij hun , en ook een arend smartphone abonnement, en mn flybox met internet at home, gebruik ik maar enkele keren per jaar, voornamelijk in juli en augustus, anders niet maar betaal wel elke maand mn abonnement, daarom hebben ze het uitzonderlijk aangepast, normaal doen ze dat niet....
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be


Terug naar “Orange (Mobistar)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten