Scarlet Trio (wifi..)

Gebruikersavatar
Petrikske
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1046
Lid geworden op: 07 Feb 2006
Bedankt: 49 keer
Uitgedeelde bedankjes: 510 keer

Scarlet Trio (wifi..)

Berichtdoor Petrikske » 14 Apr 2018, 12:21

Nu een goeie week nieuwe klant bij Scarlet (Trio..)
Tevreden over alles behalve de wifi.
5.0 signaal is goed maar heb slechts 1 apparaat dat dit kan gebruiken (Nokia 5 smartphone)
Heb de desktop PC en de TV (netflix) dan maar bedraad aangesloten en op die manier haal ik zogoed als de geadverteerde snelheid.
Enkel het 2.4 signaal blijft problematisch, op m'n vorige adres had ik Edpnet dmv een Fritzbox en heb toen nooit problemen gehad met het wifisignaal.
Niet in eerste instantie toen we 4mbit hadden en later ook niet toen we overschakelden naar VDSL van Edpnet.

Vraag is nu kan ik dat slechte 2.4 signaal opvijzelen naar iets dat wel bruikbaar is in m'n appartement? (kan nog 1 netwerkkabel aansluiten)

Vind het wel raar dat ik op m'n slaapkamer bijna de maximum snelheid haal dmv het 5.0 signaal maar dat ik via 2.4 bijna niets meer heb.
Ping: 22
Download: 0,59
Upload: 0,02
http://www.speedtest.net/nl/result/a/3832910329

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3445
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 190 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 284 keer

Re: Scarlet Trio (wifi..)

Berichtdoor wied » 14 Apr 2018, 14:50

voor desktopPC e.d. maak ik hier gebruik van PX wifi-bridge (en bbox3). Snelheid/signaalsterkte blijven aldus optimaal. Misschien werken deze wifi-bridges eveneens met je scarlet box...
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, DVB-T2/S2, Netflix

WalterB1
Premium Member
Premium Member
Berichten: 677
Lid geworden op: 22 Jan 2010
Bedankt: 63 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: Scarlet Trio (wifi..)

Berichtdoor WalterB1 » 14 Apr 2018, 14:56

Ik zie twee zaken die u kunt doen.

Het eerste is eenvoudig. Installeer een wifi-scanner app en scan het spectrum op wifi-netwerken. Kijk welk kanaal het minst in gebruik is en stel uw wifi in om dat kanaal te gebruiken manueel en niet automatisch een kanaal te kiezen. Hopelijk is de wifi dan wat beter.

De tweede optie is een netwerkkabel trekken naar de belangrijkste andere ruimte in uw appartement. En dan daarop een tweede wifi-router op aansluiten. Ik doe dat zo.

Eerder heb ik een een wifi-repeater gebruikt. Zelfs twee, omdat de eerste vrij snel stuk is gegaan. Maar dat gaf steeds een zeer trage en onbetrouwbare verbinding.

Fluppeke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 615
Lid geworden op: 21 Nov 2005
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Scarlet Trio (wifi..)

Berichtdoor Fluppeke » 14 Apr 2018, 19:02

Geen wifi router maar een AP ( Acces Point) is nodig
VoIP: OVH (vaste nummers geporteerd), Scarlet , betamaxen.
Provider: Scarlet Trio (50/4 mbps down/up cap, sync 100/20).
Modem/Router: Fritz!Box 7360
GSM: tempo giga , dommel freedom
TV: 2X V4 decoder

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3962
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1337 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer

Re: Scarlet Trio (wifi..)

Berichtdoor raf1 » 14 Apr 2018, 19:13

Goedkoopste optie: Fritzbox gebruiken met Scarlet. Je moet dan wel eerst de PPPoE-logingegevens opvragen bij Scarlet.

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2152
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 142 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 403 keer

Re: Scarlet Trio (wifi..)

Berichtdoor cptKangaroo » 14 Apr 2018, 20:00

Het kan misschien een beetje helpen om de oBox rechtop te zetten: link. De antennes zitten vermoedelijk parallel met de LED'kes aan de voorkant, dus rechtopzetten betekent beter signaal loodrecht op de lengte van de antenne.


Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten