SMB uitzetten op een Frtizbox 7360

doglover
Member
Member
Berichten: 55
Lid geworden op: 09 Apr 2014

SMB uitzetten op een Frtizbox 7360

Berichtdoor doglover » 1 week 6 dagen 7 uur geleden (07 Apr 2018, 09:14)

Weet iemand hoe je SMB uitzet op een Fritzbox 7360.
Of tenminste hoe ik de config van deze SMB kan bekijken.

Willy

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13445
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2128 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 592 keer
Contact:

Re: SMB uitzetten op een Frtizbox 7360

Berichtdoor philippe_d » 1 week 5 dagen 17 uur geleden (07 Apr 2018, 22:57)

Home Network > Storage (NAS)
Optie "Access via network drive (SMB) enabled" aan/uit vinken.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1391
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 84 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: SMB uitzetten op een Frtizbox 7360

Berichtdoor MarkDM » 1 week 5 dagen 6 uur geleden (08 Apr 2018, 09:27)

Is het niet zo dat je een FB 7360 V2 moet hebben voor NAS-functie ?
Ik meen me te herinneren dat dit op mijn oude V1 niet werkte wegens te weinig geheugen.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1826
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 160 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: SMB uitzetten op een Frtizbox 7360

Berichtdoor petrol242 » 1 week 5 dagen 6 uur geleden (08 Apr 2018, 09:30)

Ik heb een 7360 v1 en daar is wel degelijk een NAS functie aanwezig. Alleen moet je er een USB stick voor over hebben.
Optie "Access via network drive (SMB) enabled" aan/uit vinken. heb ik niet terug gevonden, maar die NAS functie in mijn doos is dan ook niet geactiveerd.

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1391
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 84 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: SMB uitzetten op een Frtizbox 7360

Berichtdoor MarkDM » 1 week 5 dagen 6 uur geleden (08 Apr 2018, 09:45)

Ja, dat weet ik. Maar als je er een usb-stick insteekt zal het niet werken...
De firmware heeft niet genoeg werkgeheugen om deze functie te implementeren.
Je ondervindt het maar als je het wil gebruiken.
Dit is specifiek voor de versies met 16 MB werkgeheugen en internationale firmware.
Hier staat er ook iets over: http://userbase.be/forum/viewtopic.php?t=41603
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten