Hoe 2 onafhankelijke acces points gelijk configureren

jodeaal
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 41
Lid geworden op: 03 Jan 2007
Locatie: Belgie
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Hoe 2 onafhankelijke acces points gelijk configureren

Berichtdoor jodeaal » 06 Apr 2018, 22:28

Hallo,

een vraagje;
Ik heb twee onafhankelijke accespoints van TP Link (EAP 245) die bedraad zijn aangesloten aan mijn modem (waar de WIFI uitgeschakeld is).
Ik heb beide identieke SSID namen en paswoorden gegeven en identiek geconfigureerd.
Toch merk ik dat mijn PC's niet automatisch overschakelen naar het sterkste signaal (als ik bv. een 2de toestel aanzet dat een veel sterker signaal geeft blijft de PC gekoppeld aan het eerste, zwakkere, AP).

Ik merk ook dat er na de SSID naam links onderaan op de PC een "2" staat, dus hij "herkend" ze wel degelijk.
De kanalen staan voor beide modems op automatisch kiezen.

Wat ontbreek ik in mijn configuratie van mijn AP's om deze soepel(er) te laten werken en de toestellen automatisch het sterkste signaal te laten kiezen?
N.B. beide AP zijn geconfigureerd voor 2.4 Ghz en 5 Ghz, met een verschillende SSID's per kanaal, maar hetzelfde paswoord voor alle vier de mogelijkheden.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2947
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 124 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer
Contact:

Re: Hoe 2 onafhankelijke acces points gelijk configureren

Berichtdoor Sasuke » 06 Apr 2018, 23:05

TP-Link ondersteund het 802.11v of 802.11k protocol (nog) niet op de EAP reeks. Daardoor is het zeer sterk afhankelijk van je cliënt in hoeverre de roaming het goed doet (of niet).

Meer info hier en hier ( Prestaties —> onderaan) Het is een gekend issue spijtig genoeg.
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 408
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Hoe 2 onafhankelijke acces points gelijk configureren

Berichtdoor datakiller » 07 Apr 2018, 00:41

Zelf heb ik 2 EAP245's en gebruik ik de central management software (Nu weet ik niet of die signaal bekijkt maar ik gok van wel) maar daar heb je een PC voor nodig die 24x7 aanstaat.
Moet mijn 2de AP nog ophangen op de 2de plaats, nu staan ze namelijk naast elkaar.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6616
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 497 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: Hoe 2 onafhankelijke acces points gelijk configureren

Berichtdoor ITnetadmin » 07 Apr 2018, 05:50

Clients beslissen of en wanneer ze switchen, niet de APs.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2816
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 224 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 162 keer

Re: Hoe 2 onafhankelijke acces points gelijk configureren

Berichtdoor mailracer » 07 Apr 2018, 23:33

jodeaal schreef:Ik merk ook dat er na de SSID naam links onderaan op de PC een "2" staat, dus hij "herkend" ze wel degelijk.

Hebben ze wel degelijk dezelfde naam dan ?

Op mijn laptop zie ik maar 1 ssid naam van beide ap’s, dus geen twee erachter.

Stel ze echt identiek in, zowel de naam, het paswoord en en het beveiligings-niveau Dan zit je pas goed. Kanalen is niet nodig anders heb je conflicten dacht ik. Auto is beter.

Mss eerst eens alle instellingen wissen van de WiFi ontvangst op de laptop en pas configureren als beide ap’s uitzenden.

brubbel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 731
Lid geworden op: 04 Jul 2012
Bedankt: 155 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: Hoe 2 onafhankelijke acces points gelijk configureren

Berichtdoor brubbel » 08 Apr 2018, 09:33


Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3599
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 240 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 387 keer

Re: Hoe 2 onafhankelijke acces points gelijk configureren

Berichtdoor Tomby » 08 Apr 2018, 09:52

mailracer schreef:Ik merk ook dat er na de SSID naam links onderaan op de PC een "2" staat, dus hij "herkend" ze wel degelijk.

Hebben ze wel degelijk dezelfde naam dan ?
[/quote]

Die 2 erachter is iets van Windows. Als hij 2 profielen heeft voor dezelfde SSID dan zet hij er van ene een 2 erachter. Is ook redelijk clumsy want er staan zelfs 2 spaties voor de 2.
Afbeelding


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast