EvoHome (OpenTherm)

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3430
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 347 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor Splitter » 28 Nov 2018, 16:23

r2504 schreef:
Splitter schreef:een tijdssturing is eigenlijk genoeg voor de meeste kamers.


Blijkbaar begrijpen sommige mensen nog altijd niet dat je hier niets met opschiet.


feitelijk wel, athans in mijn geval.
de warmste kamer in het huis is de woonkamer, dat is ook de grootste oppervlakte (met open doorgang naar de keuken ook nog), en die moet tot 20 graden.

de andere kamers moeten tot 15 a 18 (badkamer reken ik niet mee gezien die ofwel vol open ofwel dicht moet, en elektrisch bijgewarmd kan worden)
maar bv doorheen de dag mogen de slaapkamers gerust op 15 zijn en tegen de avond naar 18.
op dat moment is de woonkamer nog steeds tot 20 aan het warmen.

maw: gezien de woonkamer een goede referentie is (grootste ruimte, hoogst verwarmde ruimte, langst verwarmde ruimte), en reeds met een timer ingesteld is (via google nest), moet enkel nog een sturing bijkomen die doorheen de dag de andere kamers beperkt tot 15 en smorgens/savonds, bij het aangaan en voor het uitgaan van de CV, ze mee opwarmt tot 18.
een alternatief is natuurlijk gewoon thermostatisch en continu op een 18tal graden zetten ofwel manueel altijd open en dichtdraaien maar set & forget is altijd het meest efficiente.


ik overweeg ook wel om een pelletkachel te zetten die de verwarming van de woonkamer/gang/slaapkamers zou gaan doen, en in dat geval zou dit systeem idd van tafel geveegd worden, gezien de referentieruimte dan niet meer correct, euh, refereert.
ooit zal hier iets nuttigs staan

UB-539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29850
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1993 keer
Recent bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor UB-539 » 28 Nov 2018, 22:45

Mooie theorie maar in de praktijk zal je merken dat je af en toe in de kou zit ! En tevens heb je nog het feit dat je kranen moet gaan timen voor open/dicht te gaan (vroeger zette ik de kraan van de badkamer 's avond ook aan zodat deze 's morgens mee zou warm worden met de keuken).

Er is een reden dat systemen als EvoHome bestaan !

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3430
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 347 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor Splitter » 28 Nov 2018, 23:45

zolang de woonkamer niet in de kou komt te staan lijkt me dat sterk, gezien dus die kamer het meest en het warmst verwarmd is.
overigens is het nu een redelijk vergelijkbare situatie, alleen niet te regelen:
- in de gang staat de radiator al lang (jaren) dicht
- de hele bovenverdieping zijn de deuren eruit, en staan er 2 radiatoren tegen een quasi niet geisoleerde wand
(das dus ook gelijk de reden dat de hele gang en bovenverdieping altijd wel wat, euh, "fris" zijn, de aankomende isolatie moet dat wat compenseren)
- op de benedenverdieping zijn de woonkamer en de keuken samen tegenwoordig als 1 ruimte, met 3 radiatoren, dat is ook de referentieruimte om tot 20 graden te stoken
- verder is er nog de badkamer (die dus niet continu aan hoeft, en waar de timer dus zou dienen om mee te stoken van 7u tot 10u en van 17u to 20u ongeveer) en 1 slaapkamer die continu 15 overdag mag zijn en 18 naar de avond (waar die radiator momenteel dus ook niet werkt...)

op dit moment zit het halve huis dus al relatief in de kou, alleen stookt het nog teveel :)
ik zie dus ook niet wat de evohome zou toevoegen aan mijn situatie, buiten een grotere kostenpost.
(om duidelijk te zijn, ook de google nest is een teleurstelling tegenover de tado - maar tenminste een dat me geen batterijen kost)

het idee waarvan ik uitga is dus: in principe ga ik niet in de kou zitten, omdat de belangrijkste kamers altijd het hoogst verwarmd zullen worden,
en de andere kamers steeds een bepaalde minima zullen halen die leefbaar is voor die kamers.
(dat ik dus in een situatie kan komen dat de slaapkamer maar 16 ipv 18 graden is bijvoorbeeld, stoort me minder dan dat die de hele dag tot 18 of meer zou verwarmen)
ooit zal hier iets nuttigs staan

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4166
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 59 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor NuKeM » 29 Nov 2018, 14:47

Helaas helaas :cry:
Na noeste arbeid met veel zweet, gaf de Honeywell OpenTherm module geen teken van leven. De spanning die erop toe kwam was 19.9V dus ik 'veronderstel' dat de opentherm converter wel OK was.

Pff nu alles retourneren.
Zou een aan/uit Honeywell module interessant kunnen zijn? Ik had begrepen dat de boiler intern wel blijft moduleren (wel niet optimaal gestuurd via een thermostaat).

UB-539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29850
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1993 keer
Recent bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor UB-539 » 29 Nov 2018, 19:23

NuKeM schreef:Na noeste arbeid met veel zweet


Is dat de definite van twee draadjes verbinden ?

NuKeM schreef:gaf de Honeywell OpenTherm module geen teken van leven. De spanning die erop toe kwam was 19.9V dus ik 'veronderstel' dat de opentherm converter wel OK was.


Wat bedoel je met geen teken van leven ? En wat bedoel je met de converter ?

NuKeM schreef:Zou een aan/uit Honeywell module interessant kunnen zijn? Ik had begrepen dat de boiler intern wel blijft moduleren (wel niet optimaal gestuurd via een thermostaat).


Een goeie vraag... hoeveel efficienter is modulerend ?

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3430
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 347 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor Splitter » 29 Nov 2018, 19:29

r2504 schreef:Een goeie vraag... hoeveel efficienter is modulerend ?


efficientie heb ik geen flauw idee van, wat ik wel merk is dat als hij goed moduleert de woonkamer min 19.5 en max 20.5 is en daar eigenlijk niet van afwijkt.
voorheen was dat letterlijk soms 17-18 en soms 23 met een grafiek die op de himalayas leek ofzo.

tegenwoordig modulerend is dat al veel beter, maar of het (veel) efficienter is in verbruik, zou ik niet weten.
ergens vermoed ik wel dat het kan kloppen dat het minder energie kost om iets constant te houden dan om het de ene moment op max en de andere op min te hebben.
ooit zal hier iets nuttigs staan

UB-539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29850
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1993 keer
Recent bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor UB-539 » 29 Nov 2018, 19:40

Under of overshoot staat eigenlijk los van modulerend of niet.

Modulerend maakt een juiste temperatuur natuurlijk wel eenvoudiger maar als je thermostaat slim genoeg is om je opwarming/afkoelings grafiek van je kamer te leren dan moet hij dit ook redelijk goed kunnen. Als je thermostaat natuurlijk blijft stoken ook al zit je er een halve graad af dan weet je ook dat hij erover gaat.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4166
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 59 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor NuKeM » 29 Nov 2018, 19:45

r2504 schreef:
NuKeM schreef:Na noeste arbeid met veel zweet


Is dat de definite van twee draadjes verbinden ?

NuKeM schreef:gaf de Honeywell OpenTherm module geen teken van leven. De spanning die erop toe kwam was 19.9V dus ik 'veronderstel' dat de opentherm converter wel OK was.


Wat bedoel je met geen teken van leven ? En wat bedoel je met de converter ?

Idd 2 draadjes, nuja, 4 eigenlijk :)
Probleem was hem dat ik de bestaande bekabeling niet destructief wou onderbreken of vervangen dus direct op de print in de boiler wou aansluiten. Die boiler staat in een klein hoekje (net wel of niet binnen de minimum voorgeschreven afstanden die gehouden moeten worden). Schroefjes losdoen en vooral kabeltjes in contacten steken en vastschroeven die je niet goed ziet met het zweet op het voorhoofd in acrobatische houdingen met een smartphone camera als check is lastig :P Dat valt bij mij onder noeste arbeid ;)

Geen teken van leven = exact dat. Geen LEDjes die branden of flikkeren, geen interactie mee te verkrijgen via knop of bij blinde poging met de Evohome te verbinden. Normaal moet er om de 10s een groene pink zijn en moet je met de drukknop een rode led kunnen activeren. Dat ging dus niet.

De (Bosch) converter is een module die het Bosch EMS protocol omzet naar OpenTherm.

Nu ga ik proberen omruilen omdat er een kans is dat het de honeywell opentherm module is.

UB-539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29850
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1993 keer
Recent bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor UB-539 » 29 Nov 2018, 20:40

Als het echt niets doet dan lijkt het me precies toch niet normaal.

Maar wat bedoel je met 4 draadjes ? Er zijn er maar twee... https://www.youtube.com/watch?v=K2N8Kmhwsz0

Trouwens over Opentherm... in rest, there’s 6V between the wires and about 6 mA of current flowing (a 1 kΩ load)

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4166
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 59 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor NuKeM » 30 Nov 2018, 05:48

Het zijn idd maar twee draden, vertrekkende van de BB aansluiting op de Junkers Heatronic sturing naar de EMS->Opentherm module. Van daar gaat het dan naar de Honeywell module.

Mijn inspiratie: https://carly.be/using-the-nest-thermos ... -boiler-2/

De net geen 20V lijkt me wel ok? Dacht dat de high van de bus 18V was, maar aangezien het geen mooie gelijkspanning is zal mijn multimeter van de ALDI dat ook niet heel nauwkeurig kunnen meten.
Nu was het wel 19.9V heel de tijd, Honeywell module aangesloten of niet...

Er zijn veel factoren hier. EMS->Opentherm module stuk of niet ondersteund door mijn boiler of Honeywell module stuk. Enkel dat laatste ga ik hopelijk vanavond kunnen verifiëren met een vervanging.

UB-539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29850
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1993 keer
Recent bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor UB-539 » 30 Nov 2018, 17:06

Ik kon niet meteen vinden wat een normale spanning is... behalve die 6V.

Beetje bizar dat jij dus 20V meet... let maar op dat je je opentherm module van Honeywell niet frituurd !
Laatst gewijzigd door UB-539 op 01 Dec 2018, 00:13, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4166
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 59 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor NuKeM » 30 Nov 2018, 22:09

Goed nieuws, ik kreeg een nieuwe module mee en die doet het blijkbaar prima (morgen nog wat verder testen, maar tot nu toe lijkt alles ok).
Ik ben weer geen gelukkig man :)

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4166
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 59 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor NuKeM » 01 Dec 2018, 14:21

De eerste ervaringen zijn goed. Natuurlijk wordt bij ons door de niet optimale installatie (geen gestuurde thermostaat kranen op de benedenverdieping) de beneden behoorlijk heet als we boven een kamer wat willen opwarmen (24+ °C met de kranen al wat gesmoord).
Ook merk ik een behoorlijke overshoot in temperatuur, maar dat leert het systeem hopelijk zelf te compenseren. Stellen we bv. 19°C in dan zal de brander activeren en stoppen bij/over 19°C, maar door de restwarmte in de radiator loopt de temperatuur na het stoppen nog behoorlijk op. Misschien ligt dat eerder aan een instelling van de brander of de dimensionering van de radiator, maar kom, het valt op :)
Ik had gedacht met dat de temp sensoren in de kranen zitten (dus dicht bij de verwarming) ze sneller de warmte zouden oppikken en dus op tijd sluiten...

De open raam detectie (op default settings van de HR92) heeft deze voor middag in één kamer van de 4 gewerkt, dat ga ik mogelijk nog wat moeten tunen.

Al bij al ziet het systeem er veelbelovend uit en ga ik snel werk maken van ventielen beneden met gestuurde thermostaatkranen. De vraag is alleen of dat kan zonder het water van mijn hele radiatoren net te moeten aflaten. Mijn gedacht is alle kranen overal toe te draaien (zowel ventielen aan de aanvoer als het regelkraantje aan de afvoer van elke radiator). Volgens mij moet ik dan van elke radiator die een nieuw ventiel nodig heeft gewoon de druk af laten (via bv. Ontluchting met open ventiel) en kan het ventiel daarna van de leiding. Mijn gedacht is dat het water in de leidingen dan blijft hangen, net zoals in een rietje in een glas dat je eruit heft met je vinger erop :)

Trouwens, in release 0.84 van home assistant zal de custom component voor Evohome vast opgenomen worden. Deze ziet er erg fijn uit (en biedt veel meer dan de al bestaande). Zo kan je de set temp en gemeten temp op één grafiek zetten voor elke zone. Erg interessant om te zien hoe het systeem reageert :)

UB-539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29850
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1993 keer
Recent bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor UB-539 » 01 Dec 2018, 14:57

NuKeM schreef:De vraag is alleen of dat kan zonder het water van mijn hele radiatoren net te moeten aflaten.


Gewoon de druk eraf laten... een emmer water is meestal voldoende.

Ik heb hier ook op die manier een ventiel vervangen (dat floot omdat de kraan altijd op zo'n kritisch punt ging staan).

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3734
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 450 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 442 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor Joe de Mannen » 01 Dec 2018, 16:55

De overtemperatuur kan je in de kranen compenseren.

J.

UB-539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29850
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1993 keer
Recent bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor UB-539 » 02 Dec 2018, 00:32

Joe de Mannen schreef:De overtemperatuur kan je in de kranen compenseren.


Dat is de kalibratie... heeft totaal niets te maken met overshoot.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4166
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 59 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor NuKeM » 02 Dec 2018, 04:14

r2504 schreef:
NuKeM schreef:De vraag is alleen of dat kan zonder het water van mijn hele radiatoren net te moeten aflaten.


Gewoon de druk eraf laten... een emmer water is meestal voldoende.

Ik heb hier ook op die manier een ventiel vervangen (dat floot omdat de kraan altijd op zo'n kritisch punt ging staan).

Waren er toen ook hoger gelegen radiatoren? Mijn vrees is vooral dat de hoger gelegen kolom water in de aanvoer- en afvoerleidingen naar beneden zal willen komen (dat in de hoger gelegen radiatoren kan ik natuurlijk mooi afsluiten aan de radiator afvoer kraan).
De ventielen zijn i.i.g al toegekomen, met wat geluk kan ik er vandaag tijd voor maken :)

Vannacht in bed ook opgemerkt dat de kranen wel wat motorlawaai maken bij het bijregelen. Maar het zal de slaap bij de meeste mensen waarschijnlijk wel niet verstoren.

UB-539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29850
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1993 keer
Recent bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor UB-539 » 02 Dec 2018, 11:21

NuKeM schreef:Waren er toen ook hoger gelegen radiatoren?


Ja want het was een radiator op het gelijkvloers... had trouwens diezelfde vrees maar de man die het deed maakte er geen probleem van.

NuKeM schreef:Vannacht in bed ook opgemerkt dat de kranen wel wat motorlawaai maken bij het bijregelen. Maar het zal de slaap bij de meeste mensen waarschijnlijk wel niet verstoren.


In mijn slaapkamer staan er geen... dat raam is trouwens nog nooit dicht geweest in 15 jaar.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4166
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 59 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor NuKeM » 02 Dec 2018, 19:57

En de ventielen zitten erin (zoals beschreven) :) Nu de laatste kranen bestellen en klaar.
Voor de lol heb ik het systeem ook eens gekoppeld aan Google home. Maar, ik vond het juiste commando maar niet om een zone aan te sturen.

Bo.
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 02 Dec 2018
Bedankt: 2 keer
Recent bedankt: 1 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor Bo. » 02 Dec 2018, 20:33

Zijn er echt mensen die op hun slaapkamer de verwarming aanzetten? :bang:

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4166
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 59 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor NuKeM » 02 Dec 2018, 20:37

Niet echt, wel op de kinder/babykamers (18-19°C). Moesten er hier niet zoveel vuiligheid stoken, zou mijn raam ook open blijven, helaas, maar dat is een andere discussie.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6736
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 504 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 327 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor heist_175 » 03 Dec 2018, 07:33

Bo. schreef:Zijn er echt mensen die op hun slaapkamer de verwarming aanzetten? :bang:

Ik ken collega's die in hun living 24° stoken, heel het jaar door.
Denk je echt dat die in een slaapkamer slapen met een open raam als het buiten vriest?

Hoeveel huizen hebben geen of slechte isolatie of enkel glas?
Als je daar niet stookt in de slaapkamer, hangen er ijspegels aan uw bed 's morgens :)

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12422
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 685 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1171 keer
Contact:

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor Goztow » 03 Dec 2018, 08:30

Bij ons staat de evohome toch ook op 19 graden in de slaapkamers (een half uurtje voor de dodo).
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

UB-539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29850
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1993 keer
Recent bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor UB-539 » 03 Dec 2018, 09:38

heist_175 schreef:Ik ken collega's die in hun living 24° stoken, heel het jaar door.


Bij zo'n temperatuur val ik in slaap waar ik sta denk ik... of zijn dat naturisten :lol:

heist_175 schreef:Hoeveel huizen hebben geen of slechte isolatie of enkel glas?
Als je daar niet stookt in de slaapkamer, hangen er ijspegels aan uw bed 's morgens :)


Wat maakt het uit of je enkel of dubbel glas hebt als het raam open staat :lol:

Heb hier trouwens nog nooit ijspegels gezien op al die jaren (heb wel rolluiken die 's avonds dichtgaan).

NuKeM schreef:Voor de lol heb ik het systeem ook eens gekoppeld aan Google home. Maar, ik vond het juiste commando maar niet om een zone aan te sturen.


Heb ik ook en het werkt maar kan het me niet herinneren... zal vanavond eens kijken.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6736
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 504 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 327 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor heist_175 » 03 Dec 2018, 09:50

r2504 schreef:
heist_175 schreef:Ik ken collega's die in hun living 24° stoken, heel het jaar door.


Bij zo'n temperatuur val ik in slaap waar ik sta denk ik... of zijn dat naturisten :lol:

Geen naturisten voor zover ik weet, ze willen het graag warm en lopen "zomers" gekleed in de winter.

heist_175 schreef:Hoeveel huizen hebben geen of slechte isolatie of enkel glas?
Als je daar niet stookt in de slaapkamer, hangen er ijspegels aan uw bed 's morgens :)

Wat maakt het uit of je enkel of dubbel glas hebt als het raam open staat :lol:
Heb hier trouwens nog nooit ijspegels gezien op al die jaren (heb wel rolluiken die 's avonds dichtgaan).[/quote]
Als je een woning met enkel glas hebt en weinig/geen isolatie, koelt gans het huis aan een razend tempo af.
Als je dan ook nog ramen open zet, zit je binnen snel aan de buitentemperatuur.

Een ex-collega student had ijspegels hangen aan het raam van zijn huurappartement als hij het in de winter open zette.
Enkel glas, geen isolatie, veel wind omdat er alleen betonnen muren waren en dan het raam open...

Als je goed isoleert, kan je ook goed ventileren zonder qua temperatuur in de problemen te komen.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4166
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 59 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor NuKeM » 16 Dec 2018, 13:30

Nu de nieuwe versie van Home Assistant er is, kan ik leuke grafieken trekken 8)
verwarming_evohome.png

Daarnaast integreert het ook mooi in de rest van mijn home assistant systeem :)
verwarming_evohome_kamercontrol.png

UB-539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29850
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1993 keer
Recent bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor UB-539 » 23 Dec 2018, 17:33

Iemand soms een probleem met z'n EvoHome ?

Lokaal werkt alles prima maar in mijn app of browser krijg ik geen correcte informatie meer en kan ik ook geen aanpassingen doen (ik kan ze wel doen maar het heeft geen effect) ?

In m'n firewall zie ik mijn EvoHome internet gateway (welke alle LED's groen heeft) constant proberen connecties te maken naar 199.62.84.151 tem 153 maar de connectie blijft steeds op time-wait ?

PS. Ik heb van de week een bericht gehad van Honeywell dat m'n communicatie met m'n controller restored was (raar want ik heb geen bericht gehad dat ze uitgevallen was).

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4166
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 59 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor NuKeM » 23 Dec 2018, 19:07

Even gekeken en ook hier komen wijzigingen in de app (of op HA) niet meer door tot op de controller. Wel komt een wijziging op HA door tot op de app en vice versa, maar dat zal dezelfde api zijn en daar ben je dus niet veel mee.
Wel heb ik de mail waarover je sprak niet gehad.

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3734
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 450 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 442 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor Joe de Mannen » 23 Dec 2018, 19:50

Zelfde probleem hier, net getest vanop de website maar er gebeurt niks hier in huis.

J.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4166
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 59 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor NuKeM » 24 Dec 2018, 07:44

Alles lijkt terug in orde te zijn :)

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3734
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 450 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 442 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor Joe de Mannen » 24 Dec 2018, 09:15

Hier ook.
J.

UB-539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29850
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1993 keer
Recent bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor UB-539 » 24 Dec 2018, 10:35

Hier ook.

Raar dat men geen bericht heeft verzonden over een outage van hun servers (tenzij ik het gemist heb).

UB-539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29850
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1993 keer
Recent bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor UB-539 » 27 Dec 2018, 00:04

Grrr... sinds vanmiddag al terug problemen :evil:

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5196
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 548 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 77 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor selder » 27 Dec 2018, 07:31

Sinds de installatie van de Nest (v3 copper) hier, werkt alles gewoon beter dan ervoor :-)

En dit is met m'n eigen config waar ik nog altijd achter sta, ik ben dan ook blij dat de historische gegevens van de Nest mijn theorie staven. In de ruimte(s) waar de Nest Display staat staan de thermostatische kranen helemaal open, in de slaapkamers waar de dochters slapen staan ze op stand 3, in de gang staan ze op stand 2, en in onze kamer staat de enige thermostatische kraan op stand 5 (deze kamer is eigelijk net iets te groot voor 1 radiator, eens bekijken of we daar een 2de radiator kunnen hangen, er zijn al buizen gelegd)

Zoals je in de historische gegevens van de Nest ziet, heeft onze centrale verwarming er dus geen moeite mee om het huis op 21°C te krijgen 's morgens, het daar te houden, en het huis op 18°C te houden 's nachts of als we weg zijn.

Voorlopig is de vrouw nog thuis en werkt van thuis, dus hebben we in de Nest een schedule gemaakt en gebruiken nog niet de "slimme" manier van werken zodat de Nest zelf ziet of er iemand thuis is of niet.
Bijlagen
IMG_0946.jpg
IMG_0945.jpg
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

UB-539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29850
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1993 keer
Recent bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor UB-539 » 28 Dec 2018, 13:36

r2504 schreef:Grrr... sinds vanmiddag al terug problemen :evil:


Kan iemand anders even controleren of het probleem ook daar nog bestaat ?

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3734
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 450 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 442 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor Joe de Mannen » 28 Dec 2018, 13:42

Hier juist via de website instellingen veranderd en die komen mooi door.
J.

UB-539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29850
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1993 keer
Recent bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: EvoHome (OpenTherm)

Berichtdoor UB-539 » 28 Dec 2018, 17:10

Werkt ook terug prima nu... ga het de komende dagen wat in het oog houden.


Terug naar “Elektrische apparaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten