Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3328
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 70 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Patje » 08 Dec 2018, 22:42

monstro900 schreef:TX niveau van de modem is aan de hoge kant. Coax/dropkabel probleem?

grtz

Idd dat waren mijn waarden, maar ze zijn meer dan een maand geleden geweest van Telenet met hun netwerf in onze gemeente en hebben alle filters vervangen aan de dropkabel enzo. Ik heb een nieuwe modem gekregen bij een orange interventie, want die andere had blijkbaar een hardware probleem... intussen is bij de upload stream een 45 db nu te zien hier.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei P8 lite (2017) @ Telenet
Afbeelding Afbeelding
Telenet Wigo. 200/20 Mbps. https://www.speedtest.net/result/8253969616.png

beont
Plus Member
Plus Member
Berichten: 116
Lid geworden op: 16 Jan 2011
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor beont » 16 Dec 2018, 15:20

Weet er iemand voor wat poort 8082 dient bij de Askey TCG300 ?

8082/tcp open http Mongoose httpd

De web interface vraagt achter credentials, maar deze zijn niet dezelfde als van de standaard configuratie pagina.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1978
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 171 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Tomsworld » 29 Dec 2018, 00:51

Op 10 januari komen ze hier installeren, ik zit zelf met een edgerouter setup, welke modem moet ik vragen aan de technieker die je zelf nog in bridge kan zetten ?
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3947
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 241 keer
Uitgedeelde bedankjes: 247 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor satsurfer » 29 Dec 2018, 21:06

Braindamage schreef:
r2504 schreef:de modem is de CBN CH6643, dan vind je het misschien op internet, aangezien de modem niet dichtgetimmerd is en je dus alles kan wat in de handleiding staat
Handleiding

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1994 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ubremoved_539 » 30 Dec 2018, 00:19

Ben je zeker dat dit correct gequote is ?

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3947
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 241 keer
Uitgedeelde bedankjes: 247 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor satsurfer » 30 Dec 2018, 00:27

het is de CBN-CH6643E

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6956
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 528 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 114 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 30 Dec 2018, 04:03

Da's degene die eruit ziet aks een zwarte telenet router, btw; *niet* de witte, als ze een witte steken heb je gegarandeerd geen bridging.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3947
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 241 keer
Uitgedeelde bedankjes: 247 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor satsurfer » 30 Dec 2018, 14:37

Afbeelding

persoonlijk zou ik dit OP VOORHAND aan Orange gevraagd hebben hoor (en ook als voorwaarde om te mogen installeren). Ik denk niet dat ze standaard nog zo'n modem meehebben.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6956
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 528 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 114 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 30 Dec 2018, 22:46

Dit is niet zoals de modem only van telenet, die je met wat geluk nog kan aanvragen.
Dit is een ouder model dat officieel niet meer geinstalleerd wordt; je moet dus geluk hebben dat een installateur nog eentje op voorraad heeft.

Ik hoor trouwens geruchten over een ander zwart model dat ze installeren, dat ook geen bridging heeft.

road rebel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 601
Lid geworden op: 24 Jun 2015
Bedankt: 44 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor road rebel » 31 Dec 2018, 08:18

Ik heb hier een zwarte askey/ siligence , en zoals geweten heeft die geen bridge modus...

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6956
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 528 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 114 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 31 Dec 2018, 17:41

De 300 in een ander kleurtje, dan?
Of nog een ander model?

Gebruikersavatar
splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 857
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor splinterbyte » 02 Jan 2019, 09:06

hm kan je je modem only van telenet meenemen naar orange als je overschakelt? in princiepe moeten zij gewoon het mac adres ingeven voor koppeling aan je account

decat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1175
Lid geworden op: 31 Jan 2007
Locatie: Brabant
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor decat » 02 Jan 2019, 11:46

Technisch gezien zal dat wel kunnen maar zal niet worden toegestaan.
De modem only is en blijft eigendom van Telenet.

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3328
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 70 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Patje » 02 Jan 2019, 11:51

Een kleine stock hadden ze blijkbaar overgekocht, maar dat waren all-in-ones en daar draait een Orange software op.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei P8 lite (2017) @ Telenet
Afbeelding Afbeelding
Telenet Wigo. 200/20 Mbps. https://www.speedtest.net/result/8253969616.png

road rebel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 601
Lid geworden op: 24 Jun 2015
Bedankt: 44 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor road rebel » 02 Jan 2019, 11:51

ITnetadmin schreef:De 300 in een ander kleurtje, dan?
Of nog een ander model?

AfbeeldingAfbeelding

seriewoordenaar007
Member
Member
Berichten: 69
Lid geworden op: 09 Mar 2018
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor seriewoordenaar007 » 05 Jan 2019, 22:54

beont schreef:Weet er iemand voor wat poort 8082 dient bij de Askey TCG300 ?

8082/tcp open http Mongoose httpd

De web interface vraagt achter credentials, maar deze zijn niet dezelfde als van de standaard configuratie pagina.


Das een toegangspoort waarlangs Orange stiekem in uw bakje komt foefelen.
Die Mongoose httpd is een gecastreerd webservertje om die klooiklussen te kunnen klaren.
Slakkenpost en gevederde luchtkoeriers zijn mijn favoriete communicatiemiddelen. :banana:

LaZeR
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 18 Apr 2007

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor LaZeR » 08 Jan 2019, 21:41

De oude modem 1’s zijn sinds deze maand out of stock, mogelijks dat er nog techs een paar hebben maar lang zal dit niet meer duren.
(Ze moesten bewust uit stock)
Don't know anything :banana:

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1978
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 171 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Tomsworld » 10 Jan 2019, 22:17

Vandaag installatie, kwam binnen met een nieuwe maar, even gevraagd en zonder problemen CBN modem gekregen(CH6643), bridge werkt, het valt me wel op dat je dan 2 wan adressen hebt. Eentje nog altijd op de modem en eentje op je eigen firewall.

Hij vertelde wel als je speedboost neemt dat ze misschien gaan aandringen om zo'n nieuwe te komen plaatsen gezien die snellere wifi hebben.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14442
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2454 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 669 keer
Contact:

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor philippe_d » 10 Jan 2019, 23:27

Tomsworld schreef:bridge werkt, het valt me wel op dat je dan 2 wan adressen hebt. Eentje nog altijd op de modem en eentje op je eigen firewall.

Dat is toch de definitie van bridge mode? :wink:
De modem blijft werken, en achter je firewall heb je een tweede netwerk. Het eerste netwerk gebruik je niet (WiFi uit) - of je gebruikt het als "gast netwerk" ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.01, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1978
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 171 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Tomsworld » 11 Jan 2019, 00:06

philippe_d schreef:
Tomsworld schreef:bridge werkt, het valt me wel op dat je dan 2 wan adressen hebt. Eentje nog altijd op de modem en eentje op je eigen firewall.

Dat is toch de definitie van bridge mode? :wink:
De modem blijft werken, en achter je firewall heb je een tweede netwerk. Het eerste netwerk gebruik je niet (WiFi uit) - of je gebruikt het als "gast netwerk" ...


Idd gebruik het als backup route met dubbele nat, ik heb gezocht maar geen optie om de interne router uit te zetten, uit ip besparing zou ik dat overwegen. Ik hoop ook dat orange snel ipv6 begint uit te rollen.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5925
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 301 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 126 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor proximusboyke » 22 Jan 2019, 12:56

zou het kunnen dat de modems van telenet betere wifi uitzenden ?
iphone 7 wigo unlimited
iphone x 256gb wigo unlimited
mercedes e220 wigo unlimited
AirCard 810S + cic mobile in saint cyprien
nokia 930 + cic mobile
imac wigo unlimited
ipad pro 12,9 - 256gb wigo unlimited
play more play sports

rtl
Premium Member
Premium Member
Berichten: 664
Lid geworden op: 22 Mar 2004
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor rtl » 06 Mar 2019, 14:42

Iemand nog een update hierover? Werkt dit nog steeds niet op de laatste gen modems?
Ben ook van plan om Orange te nemen maar ik heb momenteel een modem-only setup en ik wil mijn publiek IP behouden.
Oude modem eisen dus?

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1093
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 42 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor buthead » 06 Mar 2019, 15:42

Als advies contacteer hun klanten support via facebook hier krijg je 9/10 betere hulp en als ze hier nee zeggen is de kans klein dat je er één zal krijgen.
Internet = Telenet Internet Fiber 200
Telefonie/GSM = Telenet King aan 1eu/maand
TV = Telenet TV + Netflix


Terug naar “Orange (Mobistar)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten