Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

road rebel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 555
Lid geworden op: 24 Jun 2015
Bedankt: 44 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor road rebel » 3 weken 3 dagen 6 uur geleden (27 Jun 2018, 22:53)

Vandaag ben ik overgezet naar Orange en verlies dus de bridge functie van de netgear (VOO). Ik koos om de siligence/askey in een ander domein te plaatsen dan mijn vaste installatie (USG router). Ik hoopte het gebrek te kunnen opvangen met DMZ, echter bleken de DNS diensten niet te werken. Als ik manuele port forwardingsregels ingeef dan werken mijn DNS diensten wel.

Is het niet de bedoeling van DMZ dat “alles” opengezet wordt? Heeft iemand hier ervaring mee?

seriewoordenaar007
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 47
Lid geworden op: 09 Mar 2018
Bedankt: 6 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor seriewoordenaar007 » 3 weken 2 dagen 17 uur geleden (28 Jun 2018, 12:10)

De instelmogelijkheden van die Orange-modemrouter zijn te laagdrempelig en richten zich naar Modest-met-de-Modem-en-Maria-met-de-Muis volksstammen. Niks bridging en meer geavanceerde toepassingen mogelijk daarmee, en wanneer je daarop het beheer vanop afstand via de niet-wijzigbare poort 8080 instelt kan iedereen meerommelen zonder zich te hoeven aanmelden stelde ik vast. De keuze van Orange als Internet-aanbieder is dus niet de goeie geweest. Het residentiële spul dat Telenet plaatst is van hetzelfde kaliber.
Snailmail en gevederde luchtkoeriers zijn mijn favoriete communicatiemiddelen. :banana:

road rebel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 555
Lid geworden op: 24 Jun 2015
Bedankt: 44 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor road rebel » 3 weken 2 dagen 15 uur geleden (28 Jun 2018, 13:35)

De installateurs van orange (ze waren met 2) beweerden nog nooit een vergelijkbare installatie te hebben gezien bij een particulier, maar dat zei die van VOO ook dus daar merk ik weinig verschil.
Mij maakt het niet uit als het gewoon werkt, en dat doet het ook mits manueel invoeren van routingregels.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6458
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 479 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 3 weken 2 dagen 4 uur geleden (29 Jun 2018, 01:09)

Je had nog een oude router kunnen vastkrijgen, als je ernaar gevraagd had; die heeft nog wel een bridging optie.

road rebel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 555
Lid geworden op: 24 Jun 2015
Bedankt: 44 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor road rebel » 3 weken 1 dag 14 uur geleden (29 Jun 2018, 14:39)

Ja maar ik lees dat ook over instabiliteit van de oude router. Ik hoef geen bridge functie en het werkt ook wel met double NAT. Ik vroeg mr alleen af waarom de zogenaamde DMZ niet alles doorlaat.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13653
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2199 keer
Recent bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 610 keer
Contact:

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor philippe_d » 3 weken 1 dag 14 uur geleden (29 Jun 2018, 15:10)

DMZ zet niet "alles" open, maar alleen de poorten die niet gebruikt worden door andere clients.
Als een toestel (vb de router zelf) een poort "vasthoudt", dan is deze niet beschikbaar om door DMZ feworward te worden?

Als ik bijvoorbeeld op mijn FritzBox de FTP server activeer, dan is poort 21 ook niet meer beschikbaar om geforwarded te worden ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
splinterbyte
Premium Member
Premium Member
Berichten: 703
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor splinterbyte » 2 weken 5 dagen 19 uur geleden (02 Jul 2018, 09:18)

wat een rommel.... geef mij maar model only hoor, voorlopig enkel bij telenet
als orange ooit biz internet zou aanbieden...

road rebel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 555
Lid geworden op: 24 Jun 2015
Bedankt: 44 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor road rebel » 2 weken 2 dagen 19 uur geleden (05 Jul 2018, 10:08)

philippe_d schreef:DMZ zet niet "alles" open, maar alleen de poorten die niet gebruikt worden door andere clients.
Als een toestel (vb de router zelf) een poort "vasthoudt", dan is deze niet beschikbaar om door DMZ feworward te worden?

Als ik bijvoorbeeld op mijn FritzBox de FTP server activeer, dan is poort 21 ook niet meer beschikbaar om geforwarded te worden ...



Misschien doet de USG iets verkeerd en “vraagt hij die goede poorten niet aan”? Bij mij werkt DMZ alleszins niet, of (denk ik dan nu) moet de IP van de router eerst gereserveerd worden eer de DMZ werkt?

Overigens kan je de DHCP uitzetten in de Orange router, alleen kan je de WiFi niet uitzetten (ttz wel de gewone, maar de “guest” blijft actief.

Nu gebruik ik de wifi voorlopig toch voor de decoder totdat ik de switch correct geconfigureerd heb, maar ik vind het wel vreemd dat de WiFi guest aan blijft indien je het uitzet.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6458
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 479 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 2 weken 2 dagen 8 uur geleden (05 Jul 2018, 20:19)

philippe_d schreef:DMZ zet niet "alles" open, maar alleen de poorten die niet gebruikt worden door andere clients.
Als een toestel (vb de router zelf) een poort "vasthoudt", dan is deze niet beschikbaar om door DMZ feworward te worden?
Als ik bijvoorbeeld op mijn FritzBox de FTP server activeer, dan is poort 21 ook niet meer beschikbaar om geforwarded te worden ...


Het klinkt wat verwarrend, want DMZ zet wel alles open, in die zin dat onbekende packets naar het DMZ adres gestuurd worden; maw krijgt de router een packet waar hij niet weet wat hij ermee moet doen, dan stuurt hij het naar het DMZ adres.
Voer je echter een port forward in, dan zijn packets op die port niet "onbekend".
Laat ons stellen dat de DMZ de catch-all voorstelt en als laatste en laagste prioriteit fungeert alvorens de router gewoon het packet dropt.

nbrys
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 28 Jun 2018
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor nbrys » 2 weken 2 dagen 7 uur geleden (05 Jul 2018, 21:21)

Werkte hier ook niet goed. Ik heb DMZ afgezet en in de modem port forwarding van alle poorten die ik nodig heb toegevoegd

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1629
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 38 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 87 keer
Contact:

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor devilkin » 2 weken 1 dag 20 uur geleden (06 Jul 2018, 08:24)

Werkt die modem nu wat deftig of niet?

Voor ik overschakeling doe, is dat wel vrij belangrijk ;)
Telenet Whoppa -- using Ubiquiti USG-3
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6458
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 479 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 2 weken 1 dag 11 uur geleden (06 Jul 2018, 17:54)

Wat wil je ervan?
Ik persoonlijk vind van niet, maar het gebrek aan mac passthrough is een probleem dat bij mij veel gewicht in de schaal legt naar evaluatie toe.

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2928
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 120 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Sasuke » 2 weken 22 uur 5 minuten geleden (07 Jul 2018, 07:12)

Volgende week komen ze mij ook aansluiten (Love Pro). Als ITer zou ik ook liever een modem-only hebben, maar heb liever stabiliteit met dubbele NAT dan dat je om de paar dagen/weken een modem reset moet doen. Of is dat niet het geval met de oude modems, ik lees nogal tegenstrijdige ervaringen.
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6458
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 479 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 2 weken 14 uur 7 minuten geleden (07 Jul 2018, 15:10)

Je kan nog altijd aan de installateur een oude generatie modem vragen; heb ik een paar maand geleden gedaan voor een installatie en die man haalde gewoon het oud model boven (identiek aan de oudere zwarte telenet router maar met orange firmware).
Die kunnen tot nu toe nog altijd mac passthrough; is wel niet hetzelfde als een modem-only maar wel een handige tussenoplossing.

SUNWfrk
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 Okt 2016

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor SUNWfrk » 1 week 6 dagen 17 uur geleden (08 Jul 2018, 11:30)

Ik heb sinds vrijdag deze Orange modem na lange klant te zijn bij Telenet.
De zoveelste prijsstijging zag ik niet meer zitten.

Bij Telenet ook altijd de modem only versie gevraagd. Gewoon uit overtuiging dat ik mijn eigen netwerk en Access Points wil beheren.

Nu bij Orange gebruik ik dubbel nat. Dat je de instellingen in de Modem/Router kan aanpassen is een leuke meevaller.
* Mijn Router mbv mac address in de DHCP config van de modem een vast IP gegeven.
* DMZ naar mijn router verwezen
* WIFI uitzetten (deze sprong raar genoeg altijd weer aan.. er is ook een WIFI scheduling optie. Ik heb deze aangezet met als instelling dat het altijd uit moest en dan was het opgelost)

En ik moet zeggen, tevreden momenteel over de snelheid van Orange (heb de internet boost optie genomen) maar toch meer snelheidvariaties dan bij Telenet en natuurlijk ook zeer tevreden over mijn besparing. Aanrader!

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2928
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 120 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Sasuke » 1 week 6 dagen 17 uur geleden (08 Jul 2018, 11:41)

Mja .. heb op zich niet zo direct een probleem met die dubbele NAT, maar als het anders kan heb ik dat wel liever. Moest ik een goeie VDSL hebben in de nieuwe woning, dan had ik vermoedelijk Destiny genomen (pro only) aangezien je daar 100 en zelfs 200Mbit over VDSL kan krijgen mét 4G backup.

Enfin, we zien wel of die installateur een ouder type kan zetten, MAC passthrough is inderdaad al bijna hetzelfde als modem-only :)
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1629
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 38 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 87 keer
Contact:

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor devilkin » 1 week 5 dagen 20 uur geleden (09 Jul 2018, 08:19)

ITnetadmin schreef:Wat wil je ervan?
Ik persoonlijk vind van niet, maar het gebrek aan mac passthrough is een probleem dat bij mij veel gewicht in de schaal legt naar evaluatie toe.


De techneut in mezelf wilt een modem-only, maar de besparing is toch niet mis om toch maar te gaan met wat ze bieden.

Zolang het stabiel en snel werkt, soit, I'll live with it.
Telenet Whoppa -- using Ubiquiti USG-3
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)


Terug naar “Orange (Mobistar)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten