TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Megabit3000
Starter
Starter
Berichten: 19
Lid geworden op: 10 Jul 2011
Bedankt: 1 keer

TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor Megabit3000 » 16 Jun 2016, 23:34

Als ik op vakantie ga (in België), heb ik gemerkt dat het TelenetWiFree signaal minder sterk is aan de ene kant van de woning dan aan de andere. Omdat het niet handig is om op de plaats te gaan zitten waar het signaal het sterkst is, vroeg ik me af of het mogelijk is om het wifi-signaal te versterken dmv een repeater of access point of zo zonder dat ik moet inloggen op de router die het TelenetWiFree signaal uitzendt.

nu: TelenetWiFree signaal ---zwak---> Wifi van laptop

gewild: TelenetWiFree signaal ---sterk---> "versterker" ---sterk---> Wifi van laptop

Ik veronderstel dat een versterker moet weten wélk signaal versterkt moet worden, of worden alle signalen sowieso versterkt? Indien slechts één signaal versterkt hoeft te worden, hoe maak ik hem dat wijs? En hoe zorg ik ervoor dat de versterker in hetzelfde netwerk terechtkomt als mijn laptop en de router die het signaal uitzendt?

Ik heb wat rondgezocht, maar geen direct antwoord gevonden. Telkens is één van de eerste stappen "verbind de versterker via een ethernetkabel met de router voor de initiële configuratie", en dit kan dus niet met TelenetWiFree...

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor AndRo555 » 17 Jun 2016, 00:07

Ik heb daarvoor een Ubiquiti Loco M2 gebruikt, die hangt net buiten op het balkon en is gelockt op een WiFree volgens MAC adres (zodat die niet zou gaan roamen tussen alle wifree's). Daarachter hangt dan een PC via de kabel, maar er is geen reden dat er geen router achter zou kunnen hangen (of een AP als de M2 als router speelt). Dan kan je ook met meerdere apparaten op een WiFree onder 1 login, echter is de snelheid sowieso wel beperkt (2Mbps).

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1024
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 53 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor bruma » 17 Jun 2016, 07:29

hou er wel rekening mee dat er slecht 5 WiFree gebruiker per WiFree worden toegelaten.
Wij merken dat snel aan de kust, er komt bezoek bij de buren en alle kanalen zijn opgebruikt.
Evident in deze tijd iedereen heeft een smartphone bij zich en die koppelen zich automatisch
In standby mode ontkoppelen de meeste wel maar het is er toch snel overbevolkt

indien je maar 1 kanaal gebruikt en zelf splits heb je misschien meer kans maar op lage doorvoersnelheid

kwestie dat je het weet vooraleer je investeert

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1299
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 81 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor Sinna » 17 Jun 2016, 08:35

bruma schreef:hou er wel rekening mee dat er slecht 5 WiFree gebruiker per WiFree worden toegelaten.

Da's een terechte opmerking. Waarop baseer je je voor dat aantal? Dat is de eerste keer dat ik hiervan hoor.
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28461
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1866 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 360 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor r2504 » 17 Jun 2016, 08:51

Blijkbaar zijn het er zelfs maar vier... uit Mijn Telenet;

Hier vind je het aantal gebruikers die momenteel verbonden zijn met je Homespot.
Er kunnen maximaal 4 gebruikers surfen via je Homespot.
Er kunnen echter meer gebruikers verbonden zijn.

jnsvr
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 927
Lid geworden op: 29 Jun 2014
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 107 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor jnsvr » 17 Jun 2016, 09:02

r2504 schreef:Blijkbaar zijn het er zelfs maar vier... uit Mijn Telenet;

Hier vind je het aantal gebruikers die momenteel verbonden zijn met je Homespot.
Er kunnen maximaal 4 gebruikers surfen via je Homespot.
Er kunnen echter meer gebruikers verbonden zijn.

Niet vergeten dat er een verschil is tussen Homespot en WiFree.

Je kan met 12 gezinsleden tegelijk surfen op Telenet Wi-Free netwerken.

https://www2.telenet.be/nl/klantenservi ... t-wi-free/

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3989
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1340 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor raf1 » 17 Jun 2016, 09:12

Als je minder dan 4 gigabyte data verbruikt op vakantie kan je een oplossing via het 3G/4G-netwerk ook overwegen. Dat zal alleszins vlotter werken dan Telenet Wifi @2 Mbps.
Je hebt dan een smartphone met hotspot-functie nodig en een formule met mobiele data zoals Mobile Vikings Focus Data 4 GB.
Laatst gewijzigd door raf1 op 17 Jun 2016, 09:13, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28461
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1866 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 360 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor r2504 » 17 Jun 2016, 09:13

De authenticatie is inderdaad verschillend... maar verder zijn het gewoon beide guest netwerken.

Beetje absurd dan dat er andere aantallen opstaan.

Megabit3000
Starter
Starter
Berichten: 19
Lid geworden op: 10 Jul 2011
Bedankt: 1 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor Megabit3000 » 17 Jun 2016, 09:29

Mijn vraag gaat over hoe ik een AP/versterker wijsmaak dat hij het signaal van één of ander draadloos netwerk moet versterken en welk toestel ik daar best voor aanschaf.

Het gaat mij helemaal niet over hoeveel personen er tegelijk kunnen surfen en tegen welke snelheid. Zoals ik reeds in de eerste post schreef, is de snelheid en connectie ok als ik mijn laptop tegen de muur van de buren houd, maar niet als ik verderop in de woning zit. Ik ben dus op zoek naar een manier om het (goede) signaal te versterken door de rest van de woning.

jnsvr
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 927
Lid geworden op: 29 Jun 2014
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 107 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor jnsvr » 17 Jun 2016, 09:34

r2504 schreef:De authenticatie is inderdaad verschillend... maar verder zijn het gewoon beide guest netwerken.

Beetje absurd dan dat er andere aantallen opstaan.

Er zijn nog meer verschillen. Snelheid van WiFree is ook hoger dan Homespot.

https://userbase.be/forum/viewtopic.php?t=45597

Snelheidstest van een gebruiker:
Homespot: Ping 16ms; Download 2.01; Upload 0.38 (Best of 3)
Wi-Free: Ping 12ms; Download 4.85; Upload 1.39 (Best of 3)

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor AndRo555 » 17 Jun 2016, 11:15

r2504 schreef:De authenticatie is inderdaad verschillend... maar verder zijn het gewoon beide guest netwerken.

Beetje absurd dan dat er andere aantallen opstaan.


Homespot gebruik ontmoedigen is imho geen slechte zaak. Dat is een stuk onveiliger dan WiFree.

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1024
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 53 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor bruma » 17 Jun 2016, 12:29

Sinna schreef:
bruma schreef:hou er wel rekening mee dat er slecht 5 WiFree gebruiker per WiFree worden toegelaten.

Da's een terechte opmerking. Waarop baseer je je voor dat aantal? Dat is de eerste keer dat ik hiervan hoor.


Ben ik na lang zoeken in een van hun pagina's tegengekomen.
En dit nadat wij problemen hadden om te connecteren of geen acces na het connecteren.
Gezien dit wisselend was gaan zoeken wat de oorzaak was (toestel, connectiecode, e.a.)

3/4G is normaliter de oplossing, we hebben IOM en MV echter ook daar zakt de snelheid als een pudding in elkaar.

Het is wel de kust in de buurt van een vakantiecentrum dus veel toestellen die een on-line verbinding zoeken (WiFi) of op 3/4G connectie hebben

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6454
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 479 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor ITnetadmin » 17 Jun 2016, 12:50

Dat is zoiezo een interessante vraag. Een wifi repeater die een signaal repeat zonder zelf deel uit te maken van dat netwerk.

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor AndRo555 » 17 Jun 2016, 13:04

Een buitenantenne gekoppeld aan een binennantenne zou daar onder vallen. Hoewel dat dan weer niet echt een 'repeater' is.

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1024
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 53 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor bruma » 17 Jun 2016, 13:16

AndRo555 schreef:Een buitenantenne gekoppeld aan een binennantenne zou daar onder vallen. Hoewel dat dan weer niet echt een 'repeater' is.


ik denk dat de verliezen door de muren heen lager zijn dan signaal->antenne->kabel->antenne-signaal :-(

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor AndRo555 » 17 Jun 2016, 13:21

Ver van ideaal natuurlijk, maar wel mogelijk met een loss van pakweg 25dB (met alles gematched). Een beetje goed geïsoleerd gebouw doet ook zoiets met je signaal.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6454
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 479 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor ITnetadmin » 17 Jun 2016, 14:09

Opletten dat je de wifi normen niet overschrijdt door een andere antenne te gebruiken :-)

IYZY
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 Nov 2014
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor IYZY » 18 Jun 2016, 13:59

Let wel op: ik had ooit een repeater dat WiFree niet kon repeaten door authenticatie die ze gebruiken (gebruikersnaam en wachtwoord).
Er stond dat dat netwerk uit veiligheidsredenen niet mag gerepeat worden.

WiFree is trouwens geen 2 maar 5 Mbps. Homespot is slechts 2 en beperkt tot vier gebruikers.
Tenzij dat je bedoelt dat het signaal wat verzwakt is en nog maar 2 Mbps geeft op de plek waar je het ontvangt.

En andere oplossing is eventueel, zoals hier al eerder gezegd, een smartphone met hotspotfunctie gebruiken in combinatie met Mobile Vikings (4GB voor 15 euro) of Orange (4GB voor 15 euro). Ikzelf vind dat het 4G-netwerk bij Orange beter is, maar dat hangt natuurlijk van locatie af.
Bij Orange is de simkaart ook gratis.

Je kan ook een 4G-router kopen (zo heb ik nu de Huawei B315s-22). Kleine investering maar echt een superproduct!
Waar mijn telefoon enkel band 20 4G vindt, vindt de router er 3/5 streepjes band 3, en heb ik 60 Mbps downstream. Uitstekend bereik.
Je kan er zelf een vaste telefoon achter hangen, die dan belt via je mobiel nummer (2G of 3G).

Je kan ook de betaallijn per minuut gebruiken, dan laat je de lijn 7 à 8 minuutjes open, en krijg je iets meer dan 7 euro terug.
In dat geval betaal je dan eigenlijk maar 8 euro per 4GB.
Als het gezin meesurft, of je wat films kijkt op je laptop, is 4GB wel snel verdwenen, zeker aan die snelheid.
Maar op vakantie gebruiken de meeste toch enkel internet voor het strikt noodzakelijke, of voor enkele fotootjes te uploaden, ...?
Blond doesn't mean stupid :roll:

Sven74
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 Jun 2016

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor Sven74 » 18 Jun 2016, 19:53

AndRo555 schreef:Ik heb daarvoor een Ubiquiti Loco M2 gebruikt, die hangt net buiten op het balkon en is gelockt op een WiFree volgens MAC adres (zodat die niet zou gaan roamen tussen alle wifree's). Daarachter hangt dan een PC via de kabel, maar er is geen reden dat er geen router achter zou kunnen hangen (of een AP als de M2 als router speelt). Dan kan je ook met meerdere apparaten op een WiFree onder 1 login, echter is de snelheid sowieso wel beperkt (2Mbps).


Ook toevallig, ik heb net een Loco M2 gekocht precies om dit te doen na het lezen van een guide op wirelessinfo http://www.wirelessinfo.be/index.php/ub ... net-wifree

Alleen raak ik er bij het volgen van die guide niet uit, ik kan namelijk geen Telenetwifree selecteren als SSID en als ik die manueel intyp connecteert ie ook niet.

Kan dat bij de jouwe wel?

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor AndRo555 » 21 Jun 2016, 11:34

Ik vulde manueel TelenetWiFree in bij SSID en dan ook het MAC adres van het AP (stuk stabieler zo).

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13649
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2199 keer
Recent bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 610 keer
Contact:

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor philippe_d » 21 Jun 2016, 12:52

Sven74 schreef: Alleen raak ik er bij het volgen van die guide niet uit, ik kan namelijk geen Telenetwifree selecteren als SSID en als ik die manueel intyp connecteert ie ook niet.

Hier hetzelfde.
De Loco M2 vindt alle netwerken in de buurt: TELENETHOMESPOT, TelenetWiFree, PROXIMUS_FON, PROXIMUS_AUTO_FON, private netwerken. Ze zijn allemaal (open en gesloten netwerken) selecteerbaar, met uitzondering van TelenetWiFree :-( .

AndRo555 schreef:Ik vulde manueel TelenetWiFree in bij SSID en dan ook het MAC adres van het AP (stuk stabieler zo).

Straks eens proberen ...
Wat betreft stabiliteit. Hoe stabiel is de verbinding met WiFree? Wordt het IP adres (en de internet verbinding) behouden (hoelang)? Connecteert hij automatisch terug als de verbinding verloren gaat?

Tot nu toe vind ik het verbinden van een router (via de Loco M2) met een Hotspot geen groot success:
  • via PROXIMUS_FON moet je heel regelmatig terug inloggen via de Portal. De "Proximus Fon" App die dit automatisch zou kunnen doen werkt alleen als de Smartphone zelf met de Hotpsot verbonden is, niet als deze via de Loco M2 op PROXIMUS_FON zit.
  • via TELENETHOMESPOT hetzelfde probleem: heel regelmatig terug inloggen via de Portal. Soms krijg je zelfs de Portal niet meer, zodat opnieuw inloggen niet mogelijk is :(.
  • via PROXIMUS_AUTO_FON verlies je de connectie ook (soms na enkele dagen), en moet je terug op de Loco M2 inloggen om opnieuw te scannen (een reboot lost het niet op).
  • via TelenetWiFree nog niet geprobeerd (zie probleem vorige post)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor AndRo555 » 21 Jun 2016, 22:03

PROXIMUS_FON en TELENETHOMESPOT gebruik ik niet, want er is ook echt geen enkele reden om die nog te gebruiken. (Veiligheid, inlogpagina,...)

De TelenetWiFree is enkel een tijdelijke oplossing voor mij wanneer ik op (TN) smallband raak. Dus die staat nooit langer dan een halve dag aan. Het is ook niet echt een vaste setup met de Loco M2 op een 1.5l fles gemonteerd. Vanaf ik er op zit heb ik nog niet gemerkt dat die verbinding verliest. Op het balkon is de ontvangst wel vrij sterk (meer dan -60dBm), terwijl het net binnen zo zwak is dat het niet werkt.

Ik ben nu net eens aan het proberen met een AUTO_FON en zal die eens aan laten staan om te zien of die de connectie verliest na een tijd. Signaal is wel al zwak (-91dBm) dus misschien niet heel representatief wannier die er uit zou vallen door regen of iets anders.

Settings voor PROXIMUS_AUTO_FON:

20MHz channel width
Max TX Rate: Auto
WPA2-AES
EAP EAP-TTLS MSCHAPV2

Voor wifree gebruik ik dezelfde settings, buiten TTLS, dat wordt PEAP.


Loco M2 draait v5.6.6 (XM)
Laatst gewijzigd door AndRo555 op 07 Aug 2016, 11:28, 1 keer totaal gewijzigd.

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor AndRo555 » 23 Jun 2016, 17:16

philippe_d schreef:via PROXIMUS_AUTO_FON verlies je de connectie ook (soms na enkele dagen), en moet je terug op de Loco M2 inloggen om opnieuw te scannen (een reboot lost het niet op).



Ondertussen draait de Loco M2 met een autofon al bijna twee dagen en de verbinding is er nog steeds. Het lijkt hier dus wel goed te werken.

flupkeuh
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 Jul 2016

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor flupkeuh » 18 Jul 2016, 19:11

AndRo555 schreef:PROXIMUS_FON en TELENETHOMESPOT gebruik ik niet, want er is ook echt geen enkele reden om die nog te gebruiken. (Veiligheid, inlogpagina,...)

De TelenetWiFree is enkel een tijdelijke oplossing voor mij wanneer ik op (TN) smallband raak. Dus die staat nooit langer dan een halve dag aan. Het is ook niet echt een vaste setup met de Loco M2 op een 1.5l fles gemonteerd. Vanaf ik er op zit heb ik nog niet gemerkt dat die verbinding verliest. Op het balkon is de ontvangst wel vrij sterk (meer dan -60dBm), terwijl het net binnen zo zwak is dat het niet werkt.

Ik ben nu net eens aan het proberen met een AUTO_FON en zal die eens aan laten staan om te zien of die de connectie verliest na een tijd. Signaal is wel al zwak (-91dBM) dus misschien niet heel representatief wannier die er uit zou vallen door regen of iets anders.

Settings voor PROXIMUS_AUTO_FON:

20MHz channel width
Max TX Rate: Auto
WPA2-AES
EAP EAP-TTLS MSCHAPV2

Voor wifree gebruik ik dezelfde settings, buiten TTLS, dat wordt PEAP.


Loco M2 draait v5.6.6 (XM)


Ik gebruik dezelfde firmware en bovenstaande settings voor Wifree maar krijg het niet aan de praat met het manueel invullen van het mac adres en de SSID.
Iemand tips voor oplossing?

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 918
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor liegebeestig » 05 Aug 2016, 20:03

Intussen hier ook online via Telenet Wifree en een Nanostation M2. Wat een antenne! Nu, enige vraag die mij rest: is het mogelijk om extern bereikbaar te zijn via een Wifree? Ik denk dat ik een 10.x.x.x adres krijg van Wifree. Dan niet wellicht? De Nanostation is verbonden met een Fritzbox.

En ik merk ook dat de upload erg traag is terwijl de download makkelijk 9 mbit/s terwijl de upload 0,04 Mbit/s wordt ofzo...

Wat helpt er? Mag je TXPower veranderen? (nu 13 dbM)

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 918
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor liegebeestig » 06 Aug 2016, 10:27

Heb de Nanostation buiten geïnstalleerd en goed gericht, en nu is de snelheid zowel up als down perfect.
Ik merk wel dat de verbinding om de paar uur toch weer uitvalt. Dan moet ik de nanostation even herstarten of wakker maken met een kleine andere instelling, en dan is het weer ok. Enige verklaring hiervoor? Hoe maak je die periodes langer?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13649
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2199 keer
Recent bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 610 keer
Contact:

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor philippe_d » 06 Aug 2016, 10:37

AndRo555 schreef:
philippe_d schreef:via PROXIMUS_AUTO_FON verlies je de connectie ook (soms na enkele dagen), en moet je terug op de Loco M2 inloggen om opnieuw te scannen (een reboot lost het niet op).

Ondertussen draait de Loco M2 met een autofon al bijna twee dagen en de verbinding is er nog steeds. Het lijkt hier dus wel goed te werken.

Ik heb de instellingen van AndRo555 gebruikt voor de verbinding met PROXIMUS_AUTO_FON (manueel invullen van SSID en locken op Mac adres).
Dit loopt hier nu al 6 weken zonder onderbreking !

Op Telenet WiFree krijg ik het ook niet werkend ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 918
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor liegebeestig » 06 Aug 2016, 10:53

Hier staat de telenet wifree (200m afstand) ook gelocked via Mac-adres en ik moest inderdaad ook manueel invullen. Het lukte ook met TTLS beveiliging. Nu eens geprobeerd met PEAP. Misschien blijven we zo langer online. Ik heb eerder het gevoel dat het een glitch is van de nanostation software.

Beetje off-topic. Daarnaast nog iets heel raars: ik zie in de buurt ook een onbeveiligde linksys router. Ik raakte er vorige week op maar op een bepaald moment is het Channel naar 1 gegaan waarna geenenkele toestel er nog opraakt, ook de nanostation niet.

Ter info: ik ben hiermee bezig omdat we verhuisd zijn naar een nieuwbouw en ongeveer een maand moeten wachten op de verhuis van onze telenet aansluiting :) nu ik merk hoe goed die nanostation is overweeg ik wel om naar wirelessbelgium te switchen.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 918
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor liegebeestig » 06 Aug 2016, 18:50

Heb nu de nanostation aan een geschakeld stopcontact gehangen dat elke 45 minuten even de stroom onderbreekt. Zo krijgt de nanostation geregeld een reboot en blijft hij dus online met Telenet wifree. We zullen zien.

Eitje
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 Aug 2016
Bedankt: 1 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor Eitje » 26 Aug 2016, 00:23

Mijn excuses dat ik als nieuw lid zo met de deur in huis val. Maar ik krijg TelenetWiFree ook niet aan de praat met mijn Nanostation M2.

Met welke instellingen en firmware versie heb jij het werkende gekregen liegebeestig?
Ik kan namelijk geen TelenetWiFree selecteren (of veel gewone Telenet verbindingen, zelfs mijn eigen verbinding).
Manueel invullen van het MAC adres (Lock to AP) lijkt niet te lukken...

giolovin
Plus Member
Plus Member
Berichten: 222
Lid geworden op: 25 Jun 2013
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor giolovin » 26 Aug 2016, 01:03

Of je koopt voor jezelf een WiFi dongle met een grotere antenne die je op je laptop steekt, pik je ook beter het signaal van wifree op [THUMBS UP SIGN]

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

Eitje
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 Aug 2016
Bedankt: 1 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor Eitje » 26 Aug 2016, 10:59

Even een update

Het is mij gelukt om met TelenetWiFree verbinding te maken.

Blijkbaar moet je de juiste tijdszone en datum instellen: System > Date Settings

Mijn andere instellingen zijn:
Wireless > Basic Wireless Settings
Wireless mode: Station
WDS: Disabled
SSID: TelenetWiFree (handmatig ingevuld, want selecteren lukt nog steeds niet)
Lock to AP: leeg (Ik vermoed wel dat ik hier een specifiek adres kan invullen moest ik dat willen)
Channel width: 20MHz

Wireless > Wireless Security
Security: WAP2-AES
WPA Authentication: EAP EAP-TLLS MSCHAPV2
WPA Anonymous Identity: Leeg
WPA User Name: Telenet login
WPA User Password: Telenet pass

Hopelijk helpt dit voor iedereen die nog problemen heeft. :)

Edit: Firmware versie: XM v5.6.2
+ verbinding maken met mijn beveiligde thuisverbinding lukt ook op deze manier.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 918
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor liegebeestig » 27 Aug 2016, 08:13

Perfect he, bij mij werkte het ook op deze manier. Ik heb enkel het probleem gehad dat de verbinding na ongeveer een uur wegviel. Daarna moest ik de nanostation herstarten en dan logde hij weer vanzelf in op het telenet wifree punt.

Overigens bij mij ook TelenetWiFree zelf ingeven.

Ik spreek in het verleden omdat ik intussen een gewone telenetlijn heb.

Gautier
Pro Member
Pro Member
Berichten: 286
Lid geworden op: 31 Dec 2012
Locatie: Frankrijk / VK
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor Gautier » 09 Sep 2016, 18:36

De originele vraag werd hiermee niet beantwoord. De vraag was hoe men het signaal van de hotspot draadloos kan versterken, niet hoe men een toegang kan opzetten d.m.v. een bedrade (!) wireless client. Dat zijn twee verschillende dingen.

Een versterker met een goede reputatie is de Engenius EZhotspot Extender. Die is geschikt voor buitengebruik, kan gewoon in het stopcontact gestoken worden, en doet voor de rest zijn werk zonder enige tussenkomst. Dan zit je in een prijsklasse van rond de 150€. Hij ondersteunt zowat alle beveilingsprotocollen, waaronder de PEAP die Telenet WiFree bij mijn weten gebruikt. Als je het zeker wil weten, kan je het altijd eens opzoeken of navragen bij de fabrikant. Ik dacht dat ze daar Nederlands spraken.

Sender_Wolf
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 Okt 2017

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor Sender_Wolf » 23 Okt 2017, 13:05

Beste,

Ik ben nieuw in deze materie en heb bovestaande uitleg nagegaan.

Helaas krijg ik de verbinding met telenet wifree niet tot stand. Noch met een nanostation even min met een pico station.

Ik wou eens luisteren of dit nog draait bij iemand of telenet het protocol tot aanmelden gewijzigd heeft.

Alvast bedankt,

iefbo
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 Aug 2017

Re: TelenetWiFree signaal versterken zonder inloggen?

Berichtdoor iefbo » 04 Apr 2018, 08:01

Hallo,
Ik ga ook nog eens leven proberen te blazen in deze post.
Ik probeerde dit weekend een nanostation te verbinden met TelenetWiFree maar zonder succes, ook met bovenstaande settings.
Een paar vraagjes:
Ik zie dat hier WPA2 gebruikt wordt. De TelenetWifree die ik probeerde waren allemaal WPA. Ik heb beide geprobeerd zonder succes. Is er iets verandert?

Hierboven wordt gesteld dat de tijd zone en datum moeten correct zijn. Tijdzonde geen probleem.
Bij de datum kan ik enkel kiezen voor "enable" en startdatum. Wat moet dit dan zijn?

Ah, nog iets: Ik heb een firmware die begint met XW, maw laatste nieuwe hardware. Ik zie nog mensen die sukkelen. Zou het kunnen zijn dat het niet werkt met de XW versie, en wel met de XM versie?

Bedankt!


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast