Bbox3 Sagem Tool

Gebruikersavatar
broke23
Pro Member
Pro Member
Berichten: 366
Lid geworden op: 01 Aug 2014
Locatie: Meerbeek
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor broke23 » 06 Mar 2018, 13:19

weet ik, maar zeker zijn we niet, heb hier niemand al iets horen zeggen over de v3+, vandaar men vraag :-)

Soit, ik zal het vanavond weten zeggen of het niet werkt :beerchug:

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1360
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 35 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor boonpwnz » 06 Mar 2018, 13:23

broke23 schreef:weet ik, maar zeker zijn we niet, heb hier niemand al iets horen zeggen over de v3+, vandaar men vraag :-)


Tijdje geleden ik had de vraag blijkt dat ik toen een b-box 3 had gekregen van technicolor omdat voip niet aanwezig was op men adres hoorde ik van technieker. Heel vreemd want daarvoor had ik scarlet zonder ntp.

http://userbase.be/forum/viewtopic.php? ... em#p721978

Gebruikersavatar
broke23
Pro Member
Pro Member
Berichten: 366
Lid geworden op: 01 Aug 2014
Locatie: Meerbeek
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor broke23 » 06 Mar 2018, 13:25

terminologie dus ... 3v+ gezocht en vind niks, nog altijd niet, bedankt boonpwnz!

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3890
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 247 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor jackho » 06 Mar 2018, 14:56

Ik kan de B-box3v+ zonder probleem uitlezen met het Sagem tool 0.13.

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3280
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor Patje » 06 Mar 2018, 17:21

Idd sagemtool werkt met de Bbox 3V+ = een sagemcom
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

pyro85
Plus Member
Plus Member
Berichten: 185
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Bedankt: 120 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor pyro85 » 06 Mar 2018, 18:44

beont schreef:Weet er iemand waarom er zoveel verschil zit tussen de max bitrate tussen versie 0.12.6 en 0.12.5 ?
De downstream noise margin en het DSL profiel ( 17a en 8b) lijken mij de oorzaak, maar ik weet niet juist waarom? Welk profiel is nu de correcte?
Het verschil in max bitrate wordt inderdaad veroorzaakt door het DSL profiel. Bij een 17a profiel heb je meer bandbreedte, en is de max snelheid dus hoger.
Welk profiel correct is, is moeilijk te zeggen. De tool kan dit gegeven niet uitlezen van de bbox, dus gebeurt er een berekende gok.
Ik denk dat het 17a profiel wel het correcte is, je attenuation en afstand geven aan dat je in zone 2 zit ( = 17a zone).

broke23 schreef:Weet iemand of de sagemtool compatibel is met de bbox v3+ ?

De hardware versie maakt niet zoveel uit voor de tool, wel de firmware versie. Dus zolang er een Sagemcom firmware op je toestel draait, zal de tool kunnen connecteren.

Welke hardware versie heeft een bbox 3v+? Zal vermoedelijk 2.1 zijn?

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3280
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor Patje » 06 Mar 2018, 18:59

Hardware versie is 1.0 op mijn BB3V+
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

fibrbuzz1
Member
Member
Berichten: 79
Lid geworden op: 04 Sep 2016
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor fibrbuzz1 » 07 Mar 2018, 18:26

De noise margin van de UPload > moet die zo hoog mogelijk of zo laag mogelijk zijn? Is 15.0 dB upload noise margin beter of slechter dan 9.5? Want ik merk die verandering op mijn lijn.

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3280
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor Patje » 07 Mar 2018, 18:48

Hoe hoger de noise margin hoe beter, 15 dB is beter dan 9,5 dB omdat men meestal vanaf 6 a 7 dB disconnects kunnen geven aan je lijn.
Voor de download is dat ook zo.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

benderke
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 Mar 2018

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor benderke » 13 Mar 2018, 21:44

Hallo,

Ik heb vandaag scarlet in huis gehaald en haal de volgende cijfers:

Code: Selecteer alles

B-Box 3 Sagem Tool v0.13.0
--------------------------
Device:                        B-Box 3 Sagem

Downstream current bit rate:   69 999 kbps
Upstream current bit rate:     29 999 kbps

Downstream max bit rate:       136 570 kbps
Upstream max bit rate:         41 389 kbps

Downstream attenuation:        5,9 dB

Downstream noise margin:       28,9 dB
Upstream noise margin:         13,2 dB

Vectoring down:                yes
Vectoring up:                  yes
Modem vectoring compatible:    yes
ROP vectoring compatible:      yes

DSL standard:                  VDSL2 Annex B
DSL profile:                   17a
Estimated distance:            88 m

Proximus profile name:         70/30
Proximus DLM profile:          no
Proximus repair profile:       no


Geen idee of dit goed of slecht is; ik ben op dit vlak echt een leek... .
Voorlopig lijkt alles in orde te zijn, maar ik heb één probleem: het beeld op mijn TV trilt soms en lijkt niet altijd even scherp.

Op niet HD kanalen valt het heel goed op, maar ook op HD kanalen is er zichtbaar een verschil tussen telenet <> Scarlet (=Proximus).
Gelukkig heb ik nog een TV-kaartje van telenet (CI module) en kan ik makkelijk vergelijken. Mijn madam ziet het verschil ook, dus het zit niet in mijn hoofd.

De technieke heeft al een nieuwe decorder geplaatst + rechtstreeks kabel vanuit modem gebruikt ipv de bekabeling door mijn muur.
HDMI kabel van mezelf gebruikt; alsook de kabel die meegeleverd werd. Ook op de TV allerlei instellingen proberen verzetten, maakt weinig verschil.
Het is ook verschillend van kanaal tot kanaal. bijvoorbeeld KetNet HD heeft er meest last van. De menu is echter altijd haarscherp.

Als iemand tips heeft: altijd welkom. Als dit zo blijft vrees ik dat scarlet buitenvliegt...

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2141
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 140 keer
Uitgedeelde bedankjes: 402 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor cptKangaroo » 14 Mar 2018, 14:52

Welkom op UserBase, benderke :beerchug:

't Is moeilijk om in te schatten wat je met 'een trillend beeld' bedoelt, maar dit kan eventueel aan de beeldverbeteringsinstellingen van je tv liggen. Dit fenomeen zag ik ook toen we onze tv vernieuwden: het was sterker op de SD kanalen of bij oude films. De Engelse term die men hiervoor gebruikt, is 'judder'. Veel HD tv's hebben standaard een vorm van 'motion interpolation' aanstaan waardoor het beeld vloeiender lijkt (het zogenaamde 'soap opera effect') maar dat maakt camerabewegingen ook veel duidelijker en -- gecombineerd met andere beeldverbeteringen die niet altijd even goed werken -- krijg je dan soms een hevig schuddend beeld.

Als je tv verschillende beeldmodes heeft, probeer dan eens een 'Cinema mode' ipv standaard, of kijk eens of de motion interpolation kan afgezet worden (of de judder manueel beter afgesteld kan worden). Bij onze LG tv wordt alle beeldverwerking uitgezet in 'Game mode' maar 'Cinema mode' bleek een betere mix van instellingen te geven.

De mix van HD en SD kanalen noodzaakt sowieso een compromis in de afstelling van scherpte en beeldverbetering, anders versterk je soms de beeldfouten ('artifacts') die optreden bij slecht gecomprimeerde beelden. Bij een 4K scherm is een SD beeld ongeveer de grootte van een postkaart dat opeens uitgerokken wordt naar meer dan een meter breed -- fouten worden dus evenzeer enorm uitvergroot.

Bij onze LG tv was er in het begin ook een probleempje met de automatische aspect ratio instelling die bij sommige kanalen plots een groene lijn bovenaan het scherm gaf (hier ook Scarlet). Misschien dus ook eens proberen om die aspect ratio vast te zetten op 16:9 formaat.

pyro85
Plus Member
Plus Member
Berichten: 185
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Bedankt: 120 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor pyro85 » 14 Mar 2018, 17:37

benderke schreef:Geen idee of dit goed of slecht is; ik ben op dit vlak echt een leek... .
Je lijnwaarden zijn uitstekend, dus daar zal het probleem waarschijnlijk niet liggen.

Proximus of Scarlet TV geeft momenteel een beeld in 720p of 1080i (is instelbaar in menu instellingen). Wat ik zelf al gemerkt heb is dat 1080i een zeer slecht beeld geeft op mijn tv, bij bewegend beeld zijn er altijd strepen te zien. Bij 720p heb ik dit probleem niet.
Desnoods kan je je beeld eens instellen op 720p? Misschien is daarmee het probleem opgelost.

ringlord
Plus Member
Plus Member
Berichten: 114
Lid geworden op: 22 Apr 2009
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor ringlord » 14 Mar 2018, 18:59

Ter info : verschil tussen B-Box 3 Sagem Tool v0.13.0.test en v0.13.0 bij mij is

Code: Selecteer alles

Modem vectoring compatible:    no

Code: Selecteer alles

Modem vectoring compatible:    yes


Code: Selecteer alles

B-Box 3 Sagem Tool v0.13.0
--------------------------
Device:                        B-Box 3 Sagem

Downstream current bit rate:   99 999 kbps
Upstream current bit rate:     39 999 kbps

Downstream max bit rate:       107 102 kbps
Upstream max bit rate:         59 266 kbps

Downstream attenuation:        4,0 dB

Downstream noise margin:       0,0 dB
Upstream noise margin:         19,4 dB

Vectoring down:                yes
Vectoring up:                  yes
Modem vectoring compatible:    no
ROP vectoring compatible:      yes

DSL standard:                  VDSL2 Annex B
DSL profile:                   17a
Estimated distance:            88 m

Proximus profile name:         100/40
Proximus DLM profile:          yes
Proximus repair profile:       no


Code: Selecteer alles

B-Box 3 Sagem Tool v0.13.0.test
-------------------------------
Device:                        B-Box 3 Sagem

Downstream current bit rate:   99 999 kbps
Upstream current bit rate:     39 999 kbps

Downstream max bit rate:       107 102 kbps
Upstream max bit rate:         59 266 kbps

Downstream attenuation:        4,0 dB

Downstream noise margin:       0,0 dB
Upstream noise margin:         19,4 dB

Vectoring down:                yes
Vectoring up:                  yes
Modem vectoring compatible:    yes
ROP vectoring compatible:      BDCM:0xb1ae

DSL standard:                  VDSL2 Annex B
DSL profile:                   17a
Estimated distance:            88 m

Proximus profile name:         100/40
Proximus DLM profile:          yes
Proximus repair profile:       no

benderke
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 Mar 2018

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor benderke » 15 Mar 2018, 12:43

cptKangaroo schreef:Welkom op UserBase, benderke :beerchug:

't Is moeilijk om in te schatten wat je met 'een trillend beeld' bedoelt, maar dit kan eventueel aan de beeldverbeteringsinstellingen van je tv liggen. Dit fenomeen zag ik ook toen we onze tv vernieuwden: het was sterker op de SD kanalen of bij oude films. De Engelse term die men hiervoor gebruikt, is 'judder'. Veel HD tv's hebben standaard een vorm van 'motion interpolation' aanstaan waardoor het beeld vloeiender lijkt (het zogenaamde 'soap opera effect') maar dat maakt camerabewegingen ook veel duidelijker en -- gecombineerd met andere beeldverbeteringen die niet altijd even goed werken -- krijg je dan soms een hevig schuddend beeld.

Als je tv verschillende beeldmodes heeft, probeer dan eens een 'Cinema mode' ipv standaard, of kijk eens of de motion interpolation kan afgezet worden (of de judder manueel beter afgesteld kan worden). Bij onze LG tv wordt alle beeldverwerking uitgezet in 'Game mode' maar 'Cinema mode' bleek een betere mix van instellingen te geven.

De mix van HD en SD kanalen noodzaakt sowieso een compromis in de afstelling van scherpte en beeldverbetering, anders versterk je soms de beeldfouten ('artifacts') die optreden bij slecht gecomprimeerde beelden. Bij een 4K scherm is een SD beeld ongeveer de grootte van een postkaart dat opeens uitgerokken wordt naar meer dan een meter breed -- fouten worden dus evenzeer enorm uitvergroot.

Bij onze LG tv was er in het begin ook een probleempje met de automatische aspect ratio instelling die bij sommige kanalen plots een groene lijn bovenaan het scherm gaf (hier ook Scarlet). Misschien dus ook eens proberen om die aspect ratio vast te zetten op 16:9 formaat.


Bedankt voor de feedback. op de HD kanalen is het inderdaad wel oké. Ik vermoed ook dat het iets met instellingen op mijn TV te maken heeft (Samsung 4K 55inch) ; ik heb echter alles op men TV eens uitgezet van 'optimalisaties' en ook de decoder op 720p gezet... Leek allemaal niet te helpen.

Ik zal het binennkort nog eens allemaal opnieuw proberen; en het resultaat terugkoppelen ;)

roadkill
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 14 Mei 2018
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor roadkill » 1 week 4 dagen 10 uur geleden (14 Mei 2018, 11:48)

Hallo allen,

Ik ben geheel nieuw op dit forum en heb me al wat proberen inlezen, echter is nog niet alles helemaal duidelijk.

Situatie: jaar geleden woning gekocht in wijk uit de jaren '50 in Kessel-Lo (Leuven) en sinds juni Proximus Familus. Herinner me dat de installateur zei dat ik een "eindje" van de kast woonde. Op één van de vorige pagina's vond ik een andere gebruiker die ook 70-tal meter minder ver van de kast woonde en opmerkelijk snellere waardes kon uitlezen, is dat normaal? Mijn buurman heeft Telenet, echter is hij een totale leek (hij gebruikt zijn pc voor bankzaken en foto's van de kleine), hem vragen even zijn lijn te testen via Ookla is onbegonnen werk, anders kon ik vergelijken.

Ik heb zojuist even de mooie tool van Pyro85 geinstalleerd en ik kom uit op volgende waarden.

Afbeelding

Wat wordt er juist bedoeld met "ROP compatible = no"? Als ik goed heb gelezen is vectoring een techiek die ruis onderdrukt op de koperlijnen waardoor de internetsnelheden kunnen verdubbelen, maar daarvoor moet men eerst nieuwe hardware in de ROP/lijnkast steken, juist? Is er een manier om een hogere bitrate 'down' te verkrijgen of zit ik hieraan vast? Enkele avonden geleden Call of Duty via Steam update gedaan en haalde max. 1,8MB/s (om 20u 's avonds).

Via Telenet https://shop.telenet.be/shop/nl/speed kan je 'berekenen' hoeveel je max. kan halen op je adres, echter lijken die waarden me zeeeer algemeen en dus weinig betrouwbaar. (abbo 'internet fiber 200' geselecteerd).. Als ik morgen zou weten dat ik via Telenet 50.000 kbps of meer kan halen, zou ik zo overstappen.

Afbeelding

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3890
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 247 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor jackho » 1 week 4 dagen 9 uur geleden (14 Mei 2018, 13:21)

kijk ook eens op Proximus internetsnelheid wat je daar krijgt als resultaat

roadkill
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 14 Mei 2018
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor roadkill » 1 week 4 dagen 8 uur geleden (14 Mei 2018, 13:37)

jackho schreef:kijk ook eens op Proximus internetsnelheid wat je daar krijgt als resultaat


Die link geeft de volgende informatie=

Geadverteerde snelheid: tot 100 Mbps download - tot 15 Mbps upload

Maximumsnelheid beschikbaar voor 54.3% van de lijnen met uw configuratie
36,4 Mbps download - 9,5 Mbps upload

Gegarandeerde maximale snelheid. Dit is ook de minimale snelheid
19,3 Mbps download - 1,8 Mbps upload

Als ik zo lees, ga ik nooit veel meer dan 19,3 Mbps halen, tenzij nu en dan 36,4 Mbps? Of komen Proximus en Telenet in een andere kast toe en zou ik via Telenet hogere snelheden kunnen behalen?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13506
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2156 keer
Recent bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 599 keer
Contact:

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor philippe_d » 1 week 4 dagen 7 uur geleden (14 Mei 2018, 14:41)

roadkill schreef:Via Telenet https://shop.telenet.be/shop/nl/speed kan je 'berekenen' hoeveel je max. kan halen op je adres, echter lijken die waarden me zeeeer algemeen en dus weinig betrouwbaar. (abbo 'internet fiber 200' geselecteerd). Als ik morgen zou weten dat ik via Telenet 50.000 kbps of meer kan halen, zou ik zo overstappen.

Je moet niet wachten tot morgen om te weten dat je via Telenet 50.000 kbps of meer kan halen, dat weten we nu al :-) .
Zelfs met het goedkoopste Telenet abonnement (Basic) haal je 50 mbps down (50/5).

roadkill schreef:Wat wordt er juist bedoeld met "ROP compatible = no"

Hiermee word bedoeld dat jouw DSLAM geen vectoring ondersteunt.
Dat zou kunnen betekenen dat jij internet krijgt vanuit de centrale (LEX) en niet vanuit de straatkast (ROP). In principe zijn alle ROPs intussen gemigreerd naar Broadcom (= vectoring).

roadkill schreef:Als ik zo lees, ga ik nooit veel meer dan 19,3 Mbps halen, tenzij nu en dan 36,4 Mbps? Of komen Proximus en Telenet in een andere kast toe en zou ik via Telenet hogere snelheden kunnen behalen?

De resultaten laten inderdaad vermoeden dat jouw snelheid beperkt zal blijven als bij Proximus (of gelijk welke andere VDSL2 provider) blijft.

Telenet komt niet uit "een andere kast" maar levert internet via het coax netwerk. Als je echt voor snelheid wil kiezen, heb je geen andere keuze dan over te stappen naar Telenet (of Orange, die ook de Telenet coax gebruikt als "last mile").
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

roadkill
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 14 Mei 2018
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor roadkill » 1 week 4 dagen 5 uur geleden (14 Mei 2018, 17:15)

Bedankt voor je uitgebreide reactie Philippe, het is me al een pak duidelijker :P Met het oog op de aankoop van een nieuwe televisie - die tegenwoordig allemaal 4K ondersteunen - en mits upgrade van m'n Netflix abbo naar 4K resolutie lijkt het me nogal dom om bij Proximus te blijven. Had ergens gelezen dat de minimum bitrate voor 4K Netflix 25Mbps is, wat nogal krap gaat worden als de lijn max. 25 Mbps aankan (gemeten met televisie uit) deze ochtend. Moest ik bijvoorbeeld 10MB/s of meer kunnen halen zou dat al heel prettig zijn. Bij het updaten van Call of Duty vorige week via pc, (9GB), duurde dit aan 1,8MB/s zo'n anderhalf uur.

philippe_d schreef:
roadkill schreef:Via Telenet https://shop.telenet.be/shop/nl/speed kan je 'berekenen' hoeveel je max. kan halen op je adres, echter lijken die waarden me zeeeer algemeen en dus weinig betrouwbaar. (abbo 'internet fiber 200' geselecteerd). Als ik morgen zou weten dat ik via Telenet 50.000 kbps of meer kan halen, zou ik zo overstappen.

Je moet niet wachten tot morgen om te weten dat je via Telenet 50.000 kbps of meer kan halen, dat weten we nu al :-) .
Zelfs met het goedkoopste Telenet abonnement (Basic) haal je 50 mbps down (50/5).

roadkill schreef:Wat wordt er juist bedoeld met "ROP compatible = no"

Hiermee word bedoeld dat jouw DSLAM geen vectoring ondersteunt.
Dat zou kunnen betekenen dat jij internet krijgt vanuit de centrale (LEX) en niet vanuit de straatkast (ROP). In principe zijn alle ROPs intussen gemigreerd naar Broadcom (= vectoring).

roadkill schreef:Als ik zo lees, ga ik nooit veel meer dan 19,3 Mbps halen, tenzij nu en dan 36,4 Mbps? Of komen Proximus en Telenet in een andere kast toe en zou ik via Telenet hogere snelheden kunnen behalen?

De resultaten laten inderdaad vermoeden dat jouw snelheid beperkt zal blijven als bij Proximus (of gelijk welke andere VDSL2 provider) blijft.

Telenet komt niet uit "een andere kast" maar levert internet via het coax netwerk. Als je echt voor snelheid wil kiezen, heb je geen andere keuze dan over te stappen naar Telenet (of Orange, die ook de Telenet coax gebruikt als "last mile").


Ik ga morgen even langs de Telenet winkel in Leuven om te informeren ivm een overstap naar hun dienste :-D De man die het huis huurde voor ik het kocht had ook Telenet. De zwarte modem heb ik er bij de renovatie uit gehaald maar ligt hier nog ergens. Neem aan dat een installateur (laat dat liefst doen) er weinig werk mee gaat hebben buiten de coax kabel aan te sluiten aan de nieuwe modem. Hierbij een foto van de oude Telenet installatie (kastje hangt er nog steeds)

Afbeelding

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1991
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 106 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor lacer » 1 week 2 dagen 23 uur geleden (15 Mei 2018, 23:27)

roadkill schreef:.....
Met het oog op de aankoop van een nieuwe televisie - die tegenwoordig allemaal 4K ondersteunen - en mits upgrade van m'n Netflix abbo naar 4K resolutie lijkt het me nogal dom om bij Proximus te blijven.
....


Offtopic:
Wie heeft je wijsgemaakt dat alle nieuwe televisies allemaal 4K ondersteunen :roll:
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

dupondje
Pro Member
Pro Member
Berichten: 332
Lid geworden op: 14 Sep 2006
Bedankt: 4 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor dupondje » 6 dagen 1 uur 45 minuten geleden (19 Mei 2018, 20:45)

Iemand die dit werkend krijgt op Linux?

$ wine BBox3Tool.0.13.exe
Exception: Microsoft.CSharp.RuntimeBinder.RuntimeBinderException: Cannot perform runtime binding on a null reference
at (wrapper dynamic-method) System.Object:CallSite.Target (System.Runtime.CompilerServices.Closure,System.Runtime.CompilerServices.CallSite,object,string)
at System.Dynamic.UpdateDelegates.UpdateAndExecute2[T0,T1,TRet] (System.Runtime.CompilerServices.CallSite site, T0 arg0, T1 arg1) [0x0010f] in <16cd4100926c43619e86171d899728fd>:0
at BBox3Tool.session.Bbox3Session.OpenSession (System.String host, System.String username, System.String password) [0x00524] in <e6aaaa562a0942ca9d2e2a223f8ccecd>:0

GuntherDW
Pro Member
Pro Member
Berichten: 376
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer
Contact:

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor GuntherDW » 6 dagen 36 minuten 13 seconden geleden (19 Mei 2018, 21:54)

Het is een .net applicatie, welke met mono zou moeten draaien.
Ik krijg het wel "min of meer" draaiende, het ziet er een beetje raar uit maar op zich "draait" het.

Echter kan ik het obviously niet gebruiken omdat ik een technicolor bbox3 heb.
Als je op connect duwt krijg je inderdaad de genoemde error.

https://i.imgur.com/SDKQMbs.png

Nuja, de tool is open source en staat op github als ik het me goed voorheb? Als ik eens veel tijd & zin heb kan ik eens kijken wat ik kan doen :P.

EDIT: For clarification, het probleem lijkt zich te bevinden op deze lijn.
Het is een serieuze tijd geleden dat ik nog C# code aangeraakt heb dus kan tijdje duren voor ik een fix heb.

https://github.com/FransVDB/BBox3SagemT ... on.cs#L568

dupondje
Pro Member
Pro Member
Berichten: 332
Lid geworden op: 14 Sep 2006
Bedankt: 4 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor dupondje » 5 dagen 14 uur 22 minuten geleden (20 Mei 2018, 08:08)

Probleem is dat het niets doet nadat je op 'Connect' klikt :(
Kan dus helaas niets van sync data uitlezen!

GuntherDW
Pro Member
Pro Member
Berichten: 376
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer
Contact:

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor GuntherDW » 5 dagen 12 uur 46 minuten geleden (20 Mei 2018, 09:44)

De fout zit hem in de connect and fetch initial info method. Geen wonder dus dat je niets kan zien ;)


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast