Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

LanceLaw
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 30
Lid geworden op: 08 Feb 2010

Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor LanceLaw » 07 Feb 2011, 16:43

Sinds enige tijd vraag ik me toch af... wie ze aan de helpdesk van Telenet zetten. Het klinken allemaal hollanders... Enfin dat maakt niet uit, maar ik vraag me wel af wat ze daar doen behalve opnemen en doorsturen ?

Ik kreeg een http - status 500 error en kon hierdoor niet meer connecteren op internet. Ik bel op een zondag naar het relatief dure 070 nummer voor technische ondersteuning. Ik zat al sinds za avond zonder internet. Die "slimme" mensen van de telenet helpdesk stellen vast dat er een probleem is (WAAW, dat had ik nog niet door!!:-))), maar dat ze niets kunnen doen omdat diegene die het kunnen oplossen alleen maar in de week werken. Ik bel maandag terug, de medewerker ziet dat er een probleem is, belt zijn collega die het kan oplossen en boem 5 min later is het opgelost... Ik ben 2 keer telefoonkosten kwijt en zat 2 dagen zonder internet. Mja, als ze bij iedereen ergens iets zullen desactiveren zodat iedereen met http -status 500 belt en 5 minuten aan de lijn hangt... dan kunnen ze daar ook nog een aardig centje aan verdienen hé... Bedenkelijke praktijken welliswaar.

Lance

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4378
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 233 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 131 keer

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor honda4life » 07 Feb 2011, 17:09

Euh als ik vakantiewerk deed... jobstudenten :p
Waarschijnlijk wel voor te verkopen maar dat durf ik niet met zekerheid zeggen :wink:
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

StarWing
Premium Member
Premium Member
Berichten: 533
Lid geworden op: 28 Jan 2006
Bedankt: 49 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor StarWing » 07 Feb 2011, 19:27

LanceLaw schreef:Sinds enige tijd vraag ik me toch af... wie wat ze aan de helpdesk van Telenet zetten.


/offtopic...

Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 Mei 2007
Bedankt: 390 keer
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor Lord Utopia » 07 Feb 2011, 19:50

Nederlanders die studeren in Mechelen die dan bij Telenet hun studentenjob doen.

Probleem met de medewerkers op de eerstelijnshelpdesk, is dat die ook maar aflezen van wat op hun scherm staat. Die kennen vaak weinig van hun producten of 't zijn de grote punten.

Gebruikersavatar
skipper
Pro Member
Pro Member
Berichten: 344
Lid geworden op: 31 Jan 2005
Locatie: Burcht
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor skipper » 07 Feb 2011, 20:22

Heb hier bij mijn omschakeling van Expressnet naar FiberNet40 ook een nederlander aan de lijn gehad. Héél beleefd, vriendelijk en gedienstig. Omschakeling was gebeurd op 15 minuten. Scheer dus alsjeblieft niet iedereen over dezelfde kam!
Heb al andere sujets aan de lijn gehad, toen ik destijds nog bij Scarlet was.
Bij iedere helpdesk zal je wel medewerkers vinden, die misschien beter een andere roeping hadden gevolgd............... :roll:

Gebruikersavatar
Kitt
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 912
Lid geworden op: 12 Sep 2005
Twitter: kitt1977
Locatie: ON4TOP
Bedankt: 43 keer
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer
Contact:

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor Kitt » 07 Feb 2011, 20:49

Ik heb vorige week ook gebeld naar Telenet .. en had idd een nederlander aan de lijn ..
En in de achtergrond hoorde ik ook niet anders dan nederlandse stemmen ..

Had een expressnet naar fibernet40 via mijn telenet omgezet en er hoefde geen technieker te komen .. ( snelheid gemeten was ok )
Toch nog even gebeld en men verzekerde mij daar dat er een Docsis 3.0 modem stond bij die klant en er geen technieker moest komen .
Sinds wanneer een SB5xxx van Motorola docis 3 is ..geen idee ..

Toen ik hetzelfde nog eens deed voor het privé adres van die klant .. moest er plots wel een technieker komen voor een wifi modem.. ( ook FN40 )

Nu weet ik ook wel dat FN40 werkt op een 2.0 modem ( is hier ub meermaals gezegd ) .

Ik heb een donkerbruin vermoeden dat telenet een deel uitbesteed aan een callcenter in Nederland en dat die daar inderdaad niet zo goed op de hoogte zijn ..

Doet me denken aan bellen naar HP Support .. kom je soms in Indië uit ....
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd),VoipBusterPRo (default uitgaand) op Fritzbox 7270
Provider: Telenet WHOP
Modem/Router: Mikrotik CRS125-24G-1S-RM <- Mikrotik Omnitik on WB

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17856
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 852 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1708 keer
Contact:

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor krisken » 07 Feb 2011, 22:20

Laat de big chief van Telenet nu ook juist een nederlander zijn (Duco Sickinghe).
Grote kans dat zijn familie en vrienden daar werken misschien? :D

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
Kitt
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 912
Lid geworden op: 12 Sep 2005
Twitter: kitt1977
Locatie: ON4TOP
Bedankt: 43 keer
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer
Contact:

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor Kitt » 07 Feb 2011, 22:24

ja die bedenking ook al gemaakt hoor ..

Maar het viel me teveel op aan het achtergrond lawaai ( hollands gebrabbel ) .. ofwel zitten ze daar volgens nationaliteit bij telenet ..
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd),VoipBusterPRo (default uitgaand) op Fritzbox 7270
Provider: Telenet WHOP
Modem/Router: Mikrotik CRS125-24G-1S-RM <- Mikrotik Omnitik on WB

Joopie
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 43
Lid geworden op: 21 Jan 2011
Bedankt: 42 keer

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor Joopie » 07 Feb 2011, 22:48

Dan heb ik geluk.Ik ben ook Nederlander en woon in Achel net over de grens.
Bijlagen
16.jpg
(14.22 KiB) 2052 keer gedownload
Laatst gewijzigd door Joopie op 07 Feb 2011, 22:50, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Kitt
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 912
Lid geworden op: 12 Sep 2005
Twitter: kitt1977
Locatie: ON4TOP
Bedankt: 43 keer
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer
Contact:

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor Kitt » 07 Feb 2011, 22:50

héhé Joopie heb niks tegen Nederlanders hoor :)

In tegendeel heb zelfs enkele Nederlandse vrienden .... en ik kom er ook nog af en toe :)
Laatst gewijzigd door Kitt op 07 Feb 2011, 22:55, 1 keer totaal gewijzigd.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd),VoipBusterPRo (default uitgaand) op Fritzbox 7270
Provider: Telenet WHOP
Modem/Router: Mikrotik CRS125-24G-1S-RM <- Mikrotik Omnitik on WB

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17856
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 852 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1708 keer
Contact:

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor krisken » 07 Feb 2011, 22:50

Over de NL grens, en toch telenet kunnen krijgen? Straf!!!

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Joopie
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 43
Lid geworden op: 21 Jan 2011
Bedankt: 42 keer

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor Joopie » 07 Feb 2011, 22:56

Op het Belgisch gedeelte welteverstaan.

Gebruikersavatar
Kitt
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 912
Lid geworden op: 12 Sep 2005
Twitter: kitt1977
Locatie: ON4TOP
Bedankt: 43 keer
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer
Contact:

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor Kitt » 07 Feb 2011, 22:57

lol ik veronderstel over de NL grens = Belgie ( van uit NL gezien toch ? )
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd),VoipBusterPRo (default uitgaand) op Fritzbox 7270
Provider: Telenet WHOP
Modem/Router: Mikrotik CRS125-24G-1S-RM <- Mikrotik Omnitik on WB

q-tec
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2137
Lid geworden op: 23 Dec 2007
Locatie: nevele
Bedankt: 94 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 70 keer

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor q-tec » 07 Feb 2011, 23:05

Ik zou dan lieven een upc verbinding hebben zenne!
Edpnet High upload 16/10 + edpnet voip + weepee voip
Belgacom Vdsl 16.5/2
Galys2 + Mobile vikings
Afbeelding

Afbeelding

dasmewat
Plus Member
Plus Member
Berichten: 191
Lid geworden op: 07 Jan 2010
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor dasmewat » 07 Feb 2011, 23:28

ik geloof dat de Nederlandse mensen van het helpdesk gewoon net over de grens in Holland zitten.Zo is mij verteld

Andere bedrijven hebben een helpdesk in f,,,,,,, Mumbai ,een kwestie van kosten zeker

jan28
Premium Member
Premium Member
Berichten: 598
Lid geworden op: 08 Apr 2003
Twitter: xtrshop
Locatie: Antwerpen - Wilrijk
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer
Contact:

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor jan28 » 08 Feb 2011, 00:10

en in Suriname spreken ze bijna allemaal nederlands, werken ze ook goedkoop en is het helpdesk gebeuren big business
Afbeelding

coolsmoe
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 34
Lid geworden op: 28 Dec 2010
Bedankt: 1 keer

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor coolsmoe » 08 Feb 2011, 09:33

LanceLaw schreef:Ik kreeg een http - status 500 error en kon hierdoor niet meer connecteren op internet.


Iemand een idee of je bij F60 deze HTTP redirects kan afzetten en zo ja, waar?

SamuelDebruyn
Plus Member
Plus Member
Berichten: 180
Lid geworden op: 08 Dec 2010
Bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer
Contact:

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor SamuelDebruyn » 24 Feb 2011, 18:54

Over die HTTP 500 errors:

je krijgt deze als je voldoet aan deze voorwaarden:
  • over wil schakelen naar een nieuw product van Telenet, maar men nog niet is langs geweest om dit te activeren
  • je maandelijks volume hebt opgebruikt

Normaal zou je dan de vraag moeten krijgen of je volume wil bijkopen of of je trager wil surfen. Er is een groot probleem voor klanten die "tijdens een overschakeling" zitten en daarom krijg je die 'internal server error'

Legoboy
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 08 Sep 2008

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor Legoboy » 22 Mar 2011, 23:28

Telenet heeft verschillende callcenters in België, zowel enkele interne als externe. Eén van de externe centers zit net over de grens, al werken er in België ook redelijk wat Nederlanders op de klantendienst.

tektiger
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 Apr 2018
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor tektiger » 24 Apr 2018, 21:45

telenet huurt callcenter bedrijf in voor klantendienst. en die hebben ook nederlandse vestigingen die de telefoon aan nemen. vandaar veel hollandse tongvallen aan de lijn

Liever UPC? Telenet is onderdeel van upc. vanwaar de verschillen tussen landen prijs kwaliteit is met die kennis nog erger, niet?

Gebruikersavatar
svenska
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1850
Lid geworden op: 23 Feb 2004
Bedankt: 71 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor svenska » 25 Apr 2018, 12:11

Een 7 jaar oud topic bumpen met een nieuwe user? :beerchug:

f0ns
Starter
Starter
Berichten: 15
Lid geworden op: 23 Apr 2018

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor f0ns » 04 Mei 2018, 23:51

Nu we toch bezig zijn. Had vorige week ook een Nederlander aan de lijn. Geen klachten hierover trouwens. In Amerika krijgen ze Indiërs aan de lijn. :D

axs
Moderator
Moderator
Berichten: 2033
Lid geworden op: 18 Dec 2010
Bedankt: 167 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 390 keer

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor axs » 05 Mei 2018, 08:46

Telenet werkt voor het commerciele gedeelte voornamelijk met callexcel (Sint Truiden)
www.callexcell.be

Ik weet niet of ze ook de technische helpdesk voor hun rekening nemen.

novie
Member
Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 02 Jul 2016
Twitter: bartvl1979
Locatie: Luxembourg
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor novie » 05 Mei 2018, 11:59

Technische Telenet Helpdesk opereert vanuit Weert/Nederland, vlak over de Belgische grens van Belgisch Noord-Limburg.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2724
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 216 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 157 keer

Re: Wie zit er aan de telenet helpdesk ?

Berichtdoor mailracer » 05 Mei 2018, 12:05

mijn vrouw heeft er gewerkt als schoolverlater. Ze had een diploma communicatiewetenschappen en totaal geen verstand van IT. Het is intussen meer dan 15 jaar geleden. Een job dat ze niet graag deed. Het was toen nog in Mechelen. Nadien heeft ze er zich opgewerkt, maar heeft wijselijk besloten om korter bij huis te gaan werken. Het enige voordeel was dat ons internet thuis altijd gratis was en we alle TV-zenders konden zien.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 0 gasten