Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

kamiel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 734
Lid geworden op: 18 Jun 2012
Bedankt: 33 keer
Uitgedeelde bedankjes: 143 keer

Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor kamiel » 21 Okt 2018, 20:25

Ik een paar dagen geleden mijn Fritzbox gereset en dus een nieuw IP adres gekregen van EDPnet. Maar dit bleek een Nederlands IP adres te zijn. Dat gaf dus een aantal problemen met het gebruikt van Stievie en vier.be . Bij stievie kreeg ik melding dat ik in het buitenland zat en vier.be werkt gewoon niet. Daar maar Fritzbox opnieuw gereset en terug Belgisch IP adres gekregen. En alles terug normaal.

Iemand enig idee waarom ik een Nederlands IP adres kreeg?
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
TV: Netflix, Stievie, VRTNU en vier.be
VOIP: Weepee (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via Raspbx
GSM: Orange (met Umidigi One)

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2146
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 192 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor CCatalyst » 21 Okt 2018, 22:44

Het is klaarblijkelijk een Belgisch adres aangezien je het in Belgie gebruikt, maar de commerciele databanken die dit opvolgen (en die Stievie etc gebruiken) lopen weer achter op de werkelijkheid of baseren zich op verkeerde informatie.

Dat is meteen een van de redenen waarom georestrictie op basis van IP nooit goed werkt, en mensen uitsluit die toegang zouden moeten hebben en mensen toelaat die geen toegang zouden mogen hebben.

Enige dat je kan doen is klagen bij Stievie en co, dat jij als gebruiker in Belgie geen toegang krijgt. Niet met een kluitje in het riet laten sturen als ze zeggen dat dat aan EDPnet ligt, het is niet de taak van EDPnet om die commerciele databases up to date te houden, dat moeten de bedrijven die erachter zitten (en waar Stievie en co flink voor betalen) doen.

Gebruikersavatar
Joachim
ISP Staff
ISP Staff
Berichten: 365
Lid geworden op: 24 Nov 2004
Twitter: jslabbaert
Locatie: Sinaai-Waas
Bedankt: 224 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor Joachim » 22 Okt 2018, 09:10

Het kan zijn dat er een IP van onze NL pool uitgedeeld is, wat vanzelfsprekend fout is. We onderzoeken het sowieso intern.

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3396
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 262 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 222 keer

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor on4bam » 22 Okt 2018, 10:51

Het is alleszins geen alleenstaand geval, op een ander forum had iemand tijdens het WK een NL-IP en kon online geen voetbal kijken (geen idee welke ISP).
Ik zit volgens mijn IP trouwens meestal in de provincie Luik, soms ook in Henegouwen maar in elk geval zelden of nooit in eigen streek.

Gebruikersavatar
Joachim
ISP Staff
ISP Staff
Berichten: 365
Lid geworden op: 24 Nov 2004
Twitter: jslabbaert
Locatie: Sinaai-Waas
Bedankt: 224 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor Joachim » 22 Okt 2018, 10:55

Wij hebben sowieso geen regionale ip ranges, enkel gebaseerd op land. Ik vermoed dat Google zelf de regio's bepaald adhv gebruikers feedback ofzo...

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3396
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 262 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 222 keer

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor on4bam » 22 Okt 2018, 11:30

Joachim schreef: Ik vermoed dat Google ...


Ik gebruik o.a. maxmind (no google here 8) )

Gebruikersavatar
Joachim
ISP Staff
ISP Staff
Berichten: 365
Lid geworden op: 24 Nov 2004
Twitter: jslabbaert
Locatie: Sinaai-Waas
Bedankt: 224 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor Joachim » 22 Okt 2018, 11:31

Ik gebruik o.a. maxmind (no google here 8) )


Het is voldoende dat de vorige gebruiker van je IP google gebruikt ;)

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2146
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 192 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor CCatalyst » 22 Okt 2018, 14:39

Joachim schreef:Wij hebben sowieso geen regionale ip ranges, enkel gebaseerd op land. Ik vermoed dat Google zelf de regio's bepaald adhv gebruikers feedback ofzo...


Doen ze idd op basis van location services, ofwel in Chrome browser ofwel via Android clients.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7279
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 533 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 333 keer

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor heist_175 » 22 Okt 2018, 19:53

CCatalyst schreef:
Joachim schreef:Wij hebben sowieso geen regionale ip ranges, enkel gebaseerd op land. Ik vermoed dat Google zelf de regio's bepaald adhv gebruikers feedback ofzo...


Doen ze idd op basis van location services, ofwel in Chrome browser ofwel via Android clients.

Dus als ik met mijn smartphone een VPN verbinding maak naar mijn Fritzbox, terwijl ik in Amsterdam ben,
maakt Google ervan dat mijn EDPnet IP plots Nederlands is?

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2146
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 192 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor CCatalyst » 22 Okt 2018, 19:55

heist_175 schreef:Dus als ik met mijn smartphone een VPN verbinding maak naar mijn Fritzbox, terwijl ik in Amsterdam ben,
maakt Google ervan dat mijn EDPnet IP plots Nederlands is?


Ze werken op basis van signalen en patronen, i.e. een outlier wordt normaal niet in rekening genomen, welke locaties het meest voorkomen wordt wel in rekening genomen, vaak wordt dat ook geëxtrapoleerd naar de ganse netblock.

Maar uiteindelijk weet enkel Google hoe het precies werkt, iig is het niet zo dat eenmalig NL je IP automatisch onder NL zet in hun DB.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18784
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 926 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1800 keer
Contact:

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor krisken » 22 Okt 2018, 21:29

Als de ranges juist staan in RIPE qua range, is het normaliter toch niet zo een probleem?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + EDPnet 100/30
Telefonie = WeePee + Speakup + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti + AVM Fritzbox

zjazjoe
Member
Member
Berichten: 52
Lid geworden op: 16 Dec 2011
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Foutmelding: u bevindt zich in het buitenland

Berichtdoor zjazjoe » 07 Apr 2019, 23:16

Hebben jullie ook het probleem als je vrt.nu of vtm via website wilt bekijken dat men zegt dat je in het buitenland zit?

Als ik de enige ben, aan wat kan dat liggen?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14629
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2508 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 690 keer
Contact:

Re: Foutmelding: u bevindt zich in het buitenland

Berichtdoor philippe_d » 07 Apr 2019, 23:27

Het is bekend dat je in sommige gevallen van EDPnet een IP adres krijgt dat normaal voor Nederland bestemd is (uit de EDPnet "NL pool"). https://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=44&t=53961
Sommige Databases die VTM/Stieve raadplegen geven dan (verkeerdelijk) aan dat dit IP adres in Nederland is.
Oplossing:
    - Soms helpt het om je modem volledig te rebooten om een nieuw IP adres te krijgen, en hopelijk eentje van de "BE pool".
    - Ticket naar EDPNet.
    - Reclameren naar vrtnu/vtm/stevie dat je wel degelijk in Belgiê zit, bij een Belgische provider
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.01, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

kamiel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 734
Lid geworden op: 18 Jun 2012
Bedankt: 33 keer
Uitgedeelde bedankjes: 143 keer

Re: Foutmelding: u bevindt zich in het buitenland

Berichtdoor kamiel » 08 Apr 2019, 21:19

Heb ik ook regelmatig.
Als ik Dan sites check waar je je ip locatie kan na gaan geven ze meestal NL op. Sommige geven BE. Voor hetzelfde IP!

Even Fritzbox heropstarten helpt meestal.
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
TV: Netflix, Stievie, VRTNU en vier.be
VOIP: Weepee (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via Raspbx
GSM: Orange (met Umidigi One)

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1050
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 19 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer
Contact:

EDPnet bij de Russen actief

Berichtdoor svermassen » 14 Apr 2019, 16:35

Ineens krijg ik een Russisch IP-adres, maar toch met de verwijzing naar edpnet.net.
Probleem is dat een aantal Belgische sites dit blokkeren.
Eveneens blacklisted door Barracuda ...

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1178
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer

Re: EDPnet bij de Russen actief

Berichtdoor buthead » 14 Apr 2019, 17:12

Maak even ticket aan zou ik zeggen
Internet = Telenet Internet Fiber 200
Telefonie/GSM = Wigo 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

konda
Premium Member
Premium Member
Berichten: 508
Lid geworden op: 06 Feb 2011
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: EDPnet bij de Russen actief

Berichtdoor konda » 14 Apr 2019, 23:27

Maar op welke sites kan je nu wel :lol:

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1050
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 19 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer
Contact:

Re: EDPnet bij de Russen actief

Berichtdoor svermassen » 14 Apr 2019, 23:50

Blijkbaar alles wat met Colruyt te maken heeft niet.
Had het niet direct door

Gebruikersavatar
exop
Premium Member
Premium Member
Berichten: 484
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: ANT/VLBR
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: EDPnet bij de Russen actief

Berichtdoor exop » 15 Apr 2019, 00:42

EDPnet is ook in Rusland actief, dus niet zo abnormaal. Het subnet waaruit jouw adres komt is vast per abuis nog opgegeven als zijnde Russisch, maar ik denk dat het snel opgelost is met een ticketje aan te maken.

Verder, tof weetje, hun helpdesk zit ook voor een stuk in Rusland. Het personeel heeft daar Nederlands geleerd :-)

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3940
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 464 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 448 keer

Re: EDPnet bij de Russen actief

Berichtdoor Joe de Mannen » 15 Apr 2019, 07:55

Zo zijn er wel meer bedrijven die in het oostblok mensen cursus nederlands geven om een helpdesk te runnen. Er zijn sowieso ook al heel wat mensen ginder die inzien dat talen belangrijk zijn.

J.

Gebruikersavatar
Joachim
ISP Staff
ISP Staff
Berichten: 365
Lid geworden op: 24 Nov 2004
Twitter: jslabbaert
Locatie: Sinaai-Waas
Bedankt: 224 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer

Re: EDPnet bij de Russen actief

Berichtdoor Joachim » 15 Apr 2019, 09:18

svermassen schreef:Ineens krijg ik een Russisch IP-adres, maar toch met de verwijzing naar edpnet.net.

Dit zou niet mogen gebeuren natuurlijk, best het ip doorgeven dat je gekregen hebt in een ticket, we nemen dit dan asap op. Vaak heeft het met caching te maken, wij veranderen de localization wel, maar blijkbaar updaten sommige websites hun databases niet vaak genoeg.

Trouwens onze Russische collega's zijn meestal vertalers/tolken Nederlands of Frans die afgestudeerd zijn aan de lokale universiteit, we scholen ze om om support te kunnen geven op onze producten, maar een taal aanleren doen we niet hoor :roll: Velen van hun werken reeds 10 jaar bij ons :)

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4035
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 243 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 255 keer

Re: EDPnet bij de Russen actief

Berichtdoor satsurfer » 15 Apr 2019, 23:36

Jullie scholen ze wel om tot een (halve) IT-er. :-D Een tolk/vertaler heeft nl. geen kaas gegeten van VDSL/vectoring/DSLAM/afstand tot de centrale/voip/...

Was voormalig CEO Philip Deutz ook niet gehuwd met een Russische? :-D

Gebruikersavatar
exop
Premium Member
Premium Member
Berichten: 484
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: ANT/VLBR
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: EDPnet bij de Russen actief

Berichtdoor exop » 15 Apr 2019, 23:59

Ik zou het ook eerder andersom verwachten, een IT'r onze taal aanleren in plaats van een tolk IT aanleren. :P

frey
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 Jul 2018
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor frey » 26 Apr 2019, 20:38

Stievie heeft mij ook in het buitenland gezien, alhoewel ik volgens ip2location.com een Belgisch IP adres had. En ja, na een reset van de Fritz-box was ik weer in Belgie en volgens ip2location.com ook. Ik vermoed dat de geolocation van Stievie een niet-up-to-date database gebruikt. Dommel heeft opeens al zijn internet klanten -- ook mij --buiten gegooid en die klanten zijn klaarblijkelijk naar de enige deftige non-monopolie provider gestapt, nl Edpnet. En die, met honderden (duizenden) nieuwe klanten, hebben ook zoveel nieuwe IP adressen moeten uitdelen. Ip2location.com zag die correct -- hun business is geolocation -- maar stievie met zijn verouderde database niet. Hallo Epdnet, kan dat?

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2146
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 192 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor CCatalyst » 26 Apr 2019, 21:52

Ja, dat kan, en dat is een probleem bij Stievie en niet bij EDPnet/LaTribu/Talessa

kamiel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 734
Lid geworden op: 18 Jun 2012
Bedankt: 33 keer
Uitgedeelde bedankjes: 143 keer

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor kamiel » 26 Apr 2019, 22:31

Het wordt toch eens tijd dat die IP databases eens upgedate worden.
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
TV: Netflix, Stievie, VRTNU en vier.be
VOIP: Weepee (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via Raspbx
GSM: Orange (met Umidigi One)

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14629
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2508 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 690 keer
Contact:

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor philippe_d » 26 Apr 2019, 22:50

[Mod]
Alle Posts over "buitenlandse" IP adressen bij EDPnet samengvoegd (gezien het telkens over dezelfde issue gaat).
Dit waren volgende topics:

    Nederlands IP adres gekregen van EDPnet
    EDPnet bij de Russen actief
    Foutmelding: u bevindt zich in het buitenland
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.01, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

jantje81
Premium Member
Premium Member
Berichten: 520
Lid geworden op: 18 Apr 2009
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 112 keer

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor jantje81 » 27 Apr 2019, 02:57

Ik heb op dit moment een IP-adres dat als Russisch wordt aanzien door sommige sites. Ook live kijken op vtmGO lukt niet dus ik heb bij hen in elk geval een ticketje gemaakt. Als eerste antwoord wat rare vragen teruggekregen als 'bevind je je in het buitenland' en 'heb je een buitenlandse provider'? Volgens mij was dat allemaal al duidelijk in mijn initiële bericht, maar goed. Benieuwd naar het echte antwoord. :-)
EDPnet VDSL XL 100/30 (Vectoring zone 2 DLM 100/30)
Canal Digitaal BasisHD + Stievie Premium
Mobile Vikings prepaid 15 (focus: data) (netwerk: Orange)
WeePee VOIP + EDPnet VOIP

kamiel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 734
Lid geworden op: 18 Jun 2012
Bedankt: 33 keer
Uitgedeelde bedankjes: 143 keer

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor kamiel » 04 Mei 2019, 19:52

Ja, ik heb ook weer vlaggen...
Nieuw ip address gekregen (gebeurt wel erg vaak de laatste tijd!), en Stievie meldt weer dat ik mij in het buitenland bevind.

Verschil met de vorige keren is dat ik nu geen enkele "ip site" vind die een locatie in het buitenland aangeeft.

Ik heb het nu toch even gemeld aan Stievie.
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
TV: Netflix, Stievie, VRTNU en vier.be
VOIP: Weepee (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via Raspbx
GSM: Orange (met Umidigi One)

GuntherDW
Premium Member
Premium Member
Berichten: 576
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer
Contact:

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor GuntherDW » 04 Mei 2019, 20:21

Gewoon ter informatie, wat voor range spreken we hier eigenlijk over? als je naar watismijnip.be(/.nl/...) gaat, wat voor IP zie je dan?
Afronden tot /24 (dus XXX.XXX.XXX.---) is goed.
Ik ben beetje benieuwd of het echt simpelweg gewoon die geolocation DB's is welke geupdate moeten worden of die IP's nog door andere instanties gezien wordt (bv RIPE e.d.) als buitenlands of allemaal mooi geconfigureerd staat.

For what it's worth, als je IPv6 enablet bij je "mijn verbindingen" krijg je een statische range welke vziw nog geen klachten op gekomen zijn van "buitenlands". Al moet je die dan ook in je fritzbox indien je dat gebruikt ook aanzetten. (voor zover de sites welke je gebruikt weldegelijk IPv6 ondersteunen natuurlijk, maar in ons landje is dat vrij goed)
Better yet google zit er vrij hard op qua locatie met m'n IPv6 range.

kamiel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 734
Lid geworden op: 18 Jun 2012
Bedankt: 33 keer
Uitgedeelde bedankjes: 143 keer

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor kamiel » 04 Mei 2019, 22:41

Ondertussen heb 2 x reboot gedaan en weer zogezegd een Belgisch IP.

Maar dit is met het vorige IP dat niet werkte:

59665637_2498799346820800_3651352041374089216_n.png
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
TV: Netflix, Stievie, VRTNU en vier.be
VOIP: Weepee (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via Raspbx
GSM: Orange (met Umidigi One)

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2146
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 192 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor CCatalyst » 05 Mei 2019, 11:31

GuntherDW schreef:Ik ben beetje benieuwd of het echt simpelweg gewoon die geolocation DB's is welke geupdate moeten worden of die IP's nog door andere instanties gezien wordt (bv RIPE e.d.) als buitenlands of allemaal mooi geconfigureerd staat.


Het adres dat in RIPE geregistreerd staat is puur administratief en zegt niets over waar de toestellen binnen die netblock allemaal kunnen staan.

Ik heb al enkele keren het voorbeeld gegeven van 4.0.0.0/8, die staat in de VS ingeschreven maar machines draaien onder die IP's in de ganse wereld, waaronder Diegem.

GuntherDW schreef:Better yet google zit er vrij hard op qua locatie met m'n IPv6 range.


Zeker dat Google je IP gebruikt om je locatie te bepalen, of iets anders? Bij mij haalt hij mijn locatie bijvoorbeeld "From your device" (ttz Chrome via macOS location services). Helemaal onderaan op een Google zoekresultaten pagina kan je zien wat hij gebruikt.

akira02
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 38
Lid geworden op: 29 Sep 2009
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor akira02 » 05 Mei 2019, 11:59

Een groot voordeel was trouwens wel dat dankzij dit ip adres in een ander land, je ook een ander aanbod van Netflix kon zien :-D

GuntherDW
Premium Member
Premium Member
Berichten: 576
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer
Contact:

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor GuntherDW » 05 Mei 2019, 16:46

CCatalyst schreef:Het adres dat in RIPE geregistreerd staat is puur administratief en zegt niets over waar de toestellen binnen die netblock allemaal kunnen staan.


Correct, maar het kan ons wel extra informatie geven waarbij het eerst gewoon giswerk was.

CCatalyst schreef:
GuntherDW schreef:Better yet google zit er vrij hard op qua locatie met m'n IPv6 range.

Zeker dat Google je IP gebruikt om je locatie te bepalen, of iets anders?


Er staat toch echt (net nog geverifieerd) "Gebaseerd op je internetadres"
Afbeelding

Al is dat misschien ook omdat ik ingelogd ben en al jaren een android device heb waarbij als je op google maps kijkt het er hélemaal vlak op zit door die z'n locatiediensten?

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2146
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 192 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor CCatalyst » 05 Mei 2019, 21:22

GuntherDW schreef:en al jaren een android device heb waarbij als je op google maps kijkt het er hélemaal vlak op zit door die z'n locatiediensten?


ding ding ding

Android devices zijn de primaire bron van geo-data binnen Google.

GuntherDW
Premium Member
Premium Member
Berichten: 576
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer
Contact:

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor GuntherDW » 05 Mei 2019, 22:26

njagoed, toen ik nog bij dommel zat gaf het vrij vaak een totaal verkeerd adres aan. Vaak een adres in limburg of hun oude locatie (landen). Nu zit het er dus *vlak* op.

Happiness
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 21 Apr 2019
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Nederlands IP adres gekregen van EDPnet

Berichtdoor Happiness » 08 Mei 2019, 17:48

Ik heb ooit Russische IP adres ook van EDPnet gekregen en ik kon niet online bankieren. Maar tegenwoordig komt nauwelijks voor, maar wel krijg ik soms een redirect verbinding via Russische Router (85.234.204.213)> Zwitserse Router (212.71.11.165)> Nederlandse Router (212.71.1.241)> Belgische Router.

Misschien spelt onderstaand artikel een rol:

EDPnet RUSSISCHE.png


NOTITIE: Russische server is niet het probleem, want ik vertrouw Russische dan Americaanse (zionist) servers.


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten