Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3336
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 70 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Patje » 08 Dec 2018, 22:42

monstro900 schreef:TX niveau van de modem is aan de hoge kant. Coax/dropkabel probleem?

grtz

Idd dat waren mijn waarden, maar ze zijn meer dan een maand geleden geweest van Telenet met hun netwerf in onze gemeente en hebben alle filters vervangen aan de dropkabel enzo. Ik heb een nieuwe modem gekregen bij een orange interventie, want die andere had blijkbaar een hardware probleem... intussen is bij de upload stream een 45 db nu te zien hier.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei P8 lite (2017) @ Telenet
Afbeelding Afbeelding
Telenet Wigo. 200/20 Mbps. https://www.speedtest.net/result/8253969616.png

beont
Plus Member
Plus Member
Berichten: 116
Lid geworden op: 16 Jan 2011
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor beont » 16 Dec 2018, 15:20

Weet er iemand voor wat poort 8082 dient bij de Askey TCG300 ?

8082/tcp open http Mongoose httpd

De web interface vraagt achter credentials, maar deze zijn niet dezelfde als van de standaard configuratie pagina.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1998
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 172 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Tomsworld » 29 Dec 2018, 00:51

Op 10 januari komen ze hier installeren, ik zit zelf met een edgerouter setup, welke modem moet ik vragen aan de technieker die je zelf nog in bridge kan zetten ?
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4035
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 243 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 255 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor satsurfer » 29 Dec 2018, 21:06

Braindamage schreef:
r2504 schreef:de modem is de CBN CH6643, dan vind je het misschien op internet, aangezien de modem niet dichtgetimmerd is en je dus alles kan wat in de handleiding staat
Handleiding

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1994 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ubremoved_539 » 30 Dec 2018, 00:19

Ben je zeker dat dit correct gequote is ?

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4035
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 243 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 255 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor satsurfer » 30 Dec 2018, 00:27

het is de CBN-CH6643E

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7123
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 531 keer
Uitgedeelde bedankjes: 118 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 30 Dec 2018, 04:03

Da's degene die eruit ziet aks een zwarte telenet router, btw; *niet* de witte, als ze een witte steken heb je gegarandeerd geen bridging.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4035
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 243 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 255 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor satsurfer » 30 Dec 2018, 14:37

Afbeelding

persoonlijk zou ik dit OP VOORHAND aan Orange gevraagd hebben hoor (en ook als voorwaarde om te mogen installeren). Ik denk niet dat ze standaard nog zo'n modem meehebben.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7123
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 531 keer
Uitgedeelde bedankjes: 118 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 30 Dec 2018, 22:46

Dit is niet zoals de modem only van telenet, die je met wat geluk nog kan aanvragen.
Dit is een ouder model dat officieel niet meer geinstalleerd wordt; je moet dus geluk hebben dat een installateur nog eentje op voorraad heeft.

Ik hoor trouwens geruchten over een ander zwart model dat ze installeren, dat ook geen bridging heeft.

road rebel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 602
Lid geworden op: 24 Jun 2015
Bedankt: 44 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor road rebel » 31 Dec 2018, 08:18

Ik heb hier een zwarte askey/ siligence , en zoals geweten heeft die geen bridge modus...

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7123
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 531 keer
Uitgedeelde bedankjes: 118 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 31 Dec 2018, 17:41

De 300 in een ander kleurtje, dan?
Of nog een ander model?

Gebruikersavatar
splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 900
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 20 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 60 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor splinterbyte » 02 Jan 2019, 09:06

hm kan je je modem only van telenet meenemen naar orange als je overschakelt? in princiepe moeten zij gewoon het mac adres ingeven voor koppeling aan je account

decat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1187
Lid geworden op: 31 Jan 2007
Locatie: Brabant
Bedankt: 76 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor decat » 02 Jan 2019, 11:46

Technisch gezien zal dat wel kunnen maar zal niet worden toegestaan.
De modem only is en blijft eigendom van Telenet.

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3336
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 70 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Patje » 02 Jan 2019, 11:51

Een kleine stock hadden ze blijkbaar overgekocht, maar dat waren all-in-ones en daar draait een Orange software op.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei P8 lite (2017) @ Telenet
Afbeelding Afbeelding
Telenet Wigo. 200/20 Mbps. https://www.speedtest.net/result/8253969616.png

road rebel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 602
Lid geworden op: 24 Jun 2015
Bedankt: 44 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor road rebel » 02 Jan 2019, 11:51

ITnetadmin schreef:De 300 in een ander kleurtje, dan?
Of nog een ander model?

AfbeeldingAfbeelding

seriewoordenaar007
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 09 Mar 2018
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor seriewoordenaar007 » 05 Jan 2019, 22:54

beont schreef:Weet er iemand voor wat poort 8082 dient bij de Askey TCG300 ?

8082/tcp open http Mongoose httpd

De web interface vraagt achter credentials, maar deze zijn niet dezelfde als van de standaard configuratie pagina.


Das een toegangspoort waarlangs Orange stiekem in uw bakje komt foefelen.
Die Mongoose httpd is een gecastreerd webservertje om die klooiklussen te kunnen klaren.
Slakkenpost en gevederde luchtkoeriers zijn mijn favoriete communicatiemiddelen. :banana:

LaZeR
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 18 Apr 2007

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor LaZeR » 08 Jan 2019, 21:41

De oude modem 1’s zijn sinds deze maand out of stock, mogelijks dat er nog techs een paar hebben maar lang zal dit niet meer duren.
(Ze moesten bewust uit stock)
Don't know anything :banana:

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1998
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 172 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Tomsworld » 10 Jan 2019, 22:17

Vandaag installatie, kwam binnen met een nieuwe maar, even gevraagd en zonder problemen CBN modem gekregen(CH6643), bridge werkt, het valt me wel op dat je dan 2 wan adressen hebt. Eentje nog altijd op de modem en eentje op je eigen firewall.

Hij vertelde wel als je speedboost neemt dat ze misschien gaan aandringen om zo'n nieuwe te komen plaatsen gezien die snellere wifi hebben.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14628
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2508 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 690 keer
Contact:

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor philippe_d » 10 Jan 2019, 23:27

Tomsworld schreef:bridge werkt, het valt me wel op dat je dan 2 wan adressen hebt. Eentje nog altijd op de modem en eentje op je eigen firewall.

Dat is toch de definitie van bridge mode? :wink:
De modem blijft werken, en achter je firewall heb je een tweede netwerk. Het eerste netwerk gebruik je niet (WiFi uit) - of je gebruikt het als "gast netwerk" ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.01, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1998
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 172 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Tomsworld » 11 Jan 2019, 00:06

philippe_d schreef:
Tomsworld schreef:bridge werkt, het valt me wel op dat je dan 2 wan adressen hebt. Eentje nog altijd op de modem en eentje op je eigen firewall.

Dat is toch de definitie van bridge mode? :wink:
De modem blijft werken, en achter je firewall heb je een tweede netwerk. Het eerste netwerk gebruik je niet (WiFi uit) - of je gebruikt het als "gast netwerk" ...


Idd gebruik het als backup route met dubbele nat, ik heb gezocht maar geen optie om de interne router uit te zetten, uit ip besparing zou ik dat overwegen. Ik hoop ook dat orange snel ipv6 begint uit te rollen.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6001
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 302 keer
Uitgedeelde bedankjes: 126 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor proximusboyke » 22 Jan 2019, 12:56

zou het kunnen dat de modems van telenet betere wifi uitzenden ?
iphone 8+ : orange arend
iphone xs : max 512gb orange arend
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb orange extra surf

rtl
Premium Member
Premium Member
Berichten: 666
Lid geworden op: 22 Mar 2004
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor rtl » 06 Mar 2019, 14:42

Iemand nog een update hierover? Werkt dit nog steeds niet op de laatste gen modems?
Ben ook van plan om Orange te nemen maar ik heb momenteel een modem-only setup en ik wil mijn publiek IP behouden.
Oude modem eisen dus?

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1178
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor buthead » 06 Mar 2019, 15:42

Als advies contacteer hun klanten support via facebook hier krijg je 9/10 betere hulp en als ze hier nee zeggen is de kans klein dat je er één zal krijgen.
Internet = Telenet Internet Fiber 200
Telefonie/GSM = Wigo 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
Drwho
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 33
Lid geworden op: 08 Feb 2014
Locatie: Vlaams-Brabant
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Drwho » 1 week 10 uur 49 minuten geleden (13 Aug 2019, 14:28)

Nog eens via twitter nagevraagd bij Orange of er nog een oude 'modem 1' (CBN CH6643) kan geleverd worden wanneer expliciet gevraagd. Antwoord:

'normaal kan je niet kiezen, maar als de technieker ze allebei bij heeft, dan kan je het vragen'. Niets is zeker dus.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7123
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 531 keer
Uitgedeelde bedankjes: 118 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 1 week 7 uur 20 minuten geleden (13 Aug 2019, 17:58)

Die generatie 1 modems zijn ze echt wel eruit aan het halen.
Techniekers mogen die naart schijnt niet meer installeren.

Het is veel makkelijker een modem only vast te krijgen bij telenet dan een gen1 aio bij orange, en dat wil wat zeggen.

Heb je ook nagevraagd wanneer ze eindelijk terug een bridging mode programmeren op hun nieuwe toestellen?
Want als dat op de oude kon moet dat nu ook kunnen.

Gebruikersavatar
Drwho
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 33
Lid geworden op: 08 Feb 2014
Locatie: Vlaams-Brabant
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Drwho » 1 week 6 uur 4 minuten geleden (13 Aug 2019, 19:14)

Ik heb de vraag zonet gesteld in de DM op twitter. Zodra reply laat ik het hier weten...

Binnenkort ga ik om een modem only bij Telenet en blijf ik op mijn 50/5. In afwachting van toekomstige ontwikkelingen bij Orange, dat volg ik hier verder op de voet...Zoals al meermaals aangehaald, bridge-modus zou al volstaan.

demenne
Member
Member
Berichten: 82
Lid geworden op: 21 Jan 2011
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor demenne » 6 dagen 16 uur 2 minuten geleden (14 Aug 2019, 09:15)

Ik heb hier ook een Orange love Duo pakket besteld. Ik gebruik een synology die ik graag als VPN server wil instellen.
Is dit mogelijk met de Askey modem en DMZ of heb ik daarvoor de bridge functie nodig?

elmariachi2920
Plus Member
Plus Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 08 Aug 2011
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor elmariachi2920 » 6 dagen 13 uur 3 minuten geleden (14 Aug 2019, 12:15)

enkel poort openen voor de VPN is voldoende
heb ik zelf ook gedaan
Afbeelding

Gebruikersavatar
Drwho
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 33
Lid geworden op: 08 Feb 2014
Locatie: Vlaams-Brabant
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Drwho » 9 uur 7 minuten 42 seconden geleden (20 Aug 2019, 16:10)

Vandaag reactie op mijn DM betreffende de bridge-modus:

"Staat momenteel helaas niet op de planning, maar we proberen om zoveel mogelijk updates te doen. Misschien zal het later wel mogelijk zijn."

Misschien gaat de zon schijnen, misschien gaat het regenen. Daar ben je dus niets mee.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7123
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 531 keer
Uitgedeelde bedankjes: 118 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 8 uur 31 minuten 38 seconden geleden (20 Aug 2019, 16:46)

"Gaan we bij mobistar ooit gebruik kunnen maken van mensen on hold te zetten, tweede lijn, etc bij de normale gsm abbos?" is een vraag die ik daar ooit stelde.
Het antwoord was "Momenteel niet, maar we bekijken dat."
Dit was in de late jaren 90.
Intussen kan het nog altijd niet.
Bij Proximus kan dat al decennia.

Om idd maar te zeggen dat dit een non antwoord is en je er dus van moet uitgaan dat ze hier echt geen zin in hebben.
Dan vraag je je uiteraard wel af waarom het dan wel kon in hun eerste generatie modem.


Terug naar “Orange (Mobistar)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast