Access point na bbox3

Tommy77
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 30 Sep 2018

Access point na bbox3

Berichtdoor Tommy77 » 3 weken 2 dagen 58 minuten geleden (30 Sep 2018, 14:52)

Hallo,

Na heel wat gedoe met slechte WiFi en twee Happy house bezoeken later, heb ik op aanraden van een vriend twee Access Points gekocht om een beter WiFi signaal in huis te krijgen. Het zijn volgende Access points:

https://eu.dlink.com/be/nl/products/dap ... cess-point

Wat is de beste manier op deze te configureren? Moet ik op de box bepaalde instellingen aanpassen? Heb ik ook een andere router nodig?

Alvast bedankt voor de hulp!

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13831
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2242 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 621 keer
Contact:

Re: Access point na bbox3

Berichtdoor philippe_d » 3 weken 1 dag 21 uur geleden (30 Sep 2018, 17:52)

Tommy77 schreef:1. Wat is de beste manier op deze te configureren?
2. Moet ik op de box bepaalde instellingen aanpassen?
3. Heb ik ook een andere router nodig?

2. Neen
3. Neen9
1. Er zijn verschillende manieren (gezien deze AP heel veel advanced features heeft), maar ik zou het eenvoudig houden, en beide als "AP" aansluiten:
  • Eerst ga je voor beide AP's het IP moeten wijzigen, want beide gaan waarschijnlijk hetzelfde default vast IP hebben, namelijk 192.168.0.50
    Hiervoor moet je een PC aansluiten op één van de LAN poorten van het AP, deze PC een voorlopig manueel IP geven (vb 192.168.0.1), en dan via het menu (Basic Settings > LAN) het IP wijzigen naar een vast IP in het netwerk van je B-box3 (vb 192.168.1.100 en 192.168.1.200).
  • Dan kan je ze beide aansluiten op de B-box, het voorlopig vast IP van de laptop terug verwijderen, en je AP's zijn vanaf nu bereikbaar op de nieuwe IP adressen.
  • Via het menu Basic Settings > Wireless kan je nu de AP's instellen.
  • Aan jou nu de keuze om de AP's een eigen SSID te geven, ofwel hetzelfde SSID als dat van de B-box3 WLAN.
    Persoonlijk geef ik hetzelfde SSID aan al mijn AP's, zowel de 2.4 GHz als de 5GHz, maar hierover zijn de mening verdeeld :wink:
PS
Ik neem aan dat je beide AP's via een netwerkkabel met de B-box kan verbinden. Je kan ook met één netwerkkabel naar de B-box3, en met een andere netwerkkabel de 2de AP aansluiten (er zijn 2 LAN aansluiten op deze D-Link).

Indien je de AP's niet bedraad kan aansluiten, hebben we een heel ander verhaal (dan moet één of beide als WDS ingesteld staan, en gebruik je ze als repeater i.p.v. AP).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Tommy77
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 30 Sep 2018

Re: Access point na bbox3

Berichtdoor Tommy77 » 2 weken 17 uur 40 minuten geleden (08 Okt 2018, 22:11)

Bedankt Philippe!

Morgen worden de toestellen geleverd. Ik ga eerst één van beide accesspoints proberen... Voor het tweede access point moet ik nog een gat van aan de router (woonkamer) naar de kelder boren waar een kabel tot op zolder klaarligt...

Grtjs

Tommy77
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 30 Sep 2018

Re: Access point na bbox3

Berichtdoor Tommy77 » 1 week 6 dagen 19 uur geleden (09 Okt 2018, 20:26)

Als ik de Ap aansluit op de bbox, kan dat dan via Poe? Welke poort op de bbox ondersteunt dit? Heb ik een injector nodig of kan dat zonder?

Grtjs

Wuter
Plus Member
Plus Member
Berichten: 139
Lid geworden op: 23 Mei 2012
Bedankt: 6 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Access point na bbox3

Berichtdoor Wuter » 1 week 6 dagen 18 uur geleden (09 Okt 2018, 21:11)

Tommy77 schreef:Als ik de Ap aansluit op de bbox, kan dat dan via Poe? Welke poort op de bbox ondersteunt dit? Heb ik een injector nodig of kan dat zonder?

Grtjs


Nee een bbox heeft geen POE poorten. Ofwel gebruik je een POE injector of een switch met POE poorten.
GSM: Afbeelding Bizz Smart Team XL20
Provider: Afbeelding Maxi: ↓100Mbps, ↑35Mbps (Vectoring)
Modem/Router: bbox3 (Technicolor)
TV: Afbeelding TV Comfort

Afbeelding

Tommy77
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 30 Sep 2018

Re: Access point na bbox3

Berichtdoor Tommy77 » 1 week 6 dagen 17 uur geleden (09 Okt 2018, 22:21)

Hallo philippe_d,

Ik heb net even geprobeerd om de AP in te stellen zoals je in de post vermeldt.
Ik geraak nu echter niet meer op de AP om de instellingen aan te passen. (ik had IP 192.168.1.100 genomen)
Ik zie de AP als een onbeveiligd open toegangspunt en kan ermee verbinden maar ik kan geen toegang tot de instellingen krijgen.

Enig idee wat ik fout doe?

@Wuter: Thanks!

grtjs

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3967
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 254 keer
Uitgedeelde bedankjes: 77 keer

Re: Access point na bbox3

Berichtdoor jackho » 1 week 6 dagen 16 uur geleden (09 Okt 2018, 23:07)

Je laptop staat misschien nog met het vast ip adres 192.168.0.1 ingesteld zoals Philippe_d aangegeven had en zit je niet in het subnet 192.168.1.x van je AP.

Tommy77
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 30 Sep 2018

Re: Access point na bbox3

Berichtdoor Tommy77 » 1 week 6 dagen 16 uur geleden (09 Okt 2018, 23:18)

@jackho
Volgens mij staat mijn laptop niet meer op een vast ip...

Ik zie wel 192.168.1.7 als IPv4 adres bij een ipconfig… Moet dat dan niet de 192.168.1.100 zijn?

Tommy77
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 30 Sep 2018

Re: Access point na bbox3

Berichtdoor Tommy77 » 1 week 5 dagen 17 uur geleden (10 Okt 2018, 22:07)

Er is vandaag een Proximus expert langsgeweest, en die beweerde dat de ip range van de bbox3 tot 192.168.1.54 gaat? Ik had 192.168.1.100 genomen... Klopt het dat de bbox maar tot 54 gaat?

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3967
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 254 keer
Uitgedeelde bedankjes: 77 keer

Re: Access point na bbox3

Berichtdoor jackho » 1 week 5 dagen 17 uur geleden (10 Okt 2018, 22:25)

je kunt die range opvragen via de b-box3 interface :
http://192.168.1.1 inloggen onder User en met het password dat op een klever staat van de b-box 3.
Zijn DHCP deelt adressen uit van 192.168.1.2 tot 162.168.1.63 en deelt adressen uit aan decoders van 192.168.1.64 tot 192.168.1.127.
Aangezien je 192.168.1.100 genomen hebt kan dit geen probleem geven, dit adres zal niet uitgedeeld worden aan een decoder, wetende dat er tot nu toe maar maximum drie decoders kunnen aangesloten worden.

Tommy77
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 30 Sep 2018

Re: Access point na bbox3

Berichtdoor Tommy77 » 6 dagen 23 uur 55 minuten geleden (16 Okt 2018, 15:55)

Ondertussen is het gelukt, alvast bedankt voor de hulp!

Kan ik voorlopig (tot de extra netwerkkabel getrokken is) het tweede access point (ook DAP2695) draadloos gebruiken?

Ik heb nu een ap op het gelijkvloers waarmee ik op de eerste verdieping voldoende wifi heb. Op de tweede verdieping is de wifi te zwak... Kan ik het tweede AP daarvoor gebruiken, ook al heb ik nog geen ethernetkabel voorzien?


Hoe werkt dit? Zet ik dit ap dan ook daadwerkelijk op de tweede verdieping of beter op de eerste, waar het wifi bereik ok is?

Tommy77
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 30 Sep 2018

Re: Access point na bbox3

Berichtdoor Tommy77 » 6 dagen 3 uur 58 minuten geleden (17 Okt 2018, 11:53)

Iemand een idee?


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MaT en 4 gasten