ipv6 actief?

Gebruikersavatar
schokkya
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 31
Lid geworden op: 17 Sep 2016
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

ipv6 actief?

Berichtdoor schokkya » 05 Mei 2018, 13:23

Sinds vandaag merk ik op dat ipv6 actief is in mijn fritzbox en heb zelf niet aan de instellingen gezeten.
Waarom staat dit nu aan? Wat is het nut hieraan?
Afbeelding

blaatpraat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 731
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 60 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: ipv6 actief?

Berichtdoor blaatpraat » 05 Mei 2018, 14:38

Nut? Gans de wereld is aan het omschakelen naar IPv6, aangezien IPv4 al jaren opgebruikt is (en men nu lelijke truken aan het uithalen is om de levensduur hiervan te verlengen). Het heeft dus zeker en vast zijn nut. :-)

Gebruikersavatar
schokkya
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 31
Lid geworden op: 17 Sep 2016
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: ipv6 actief?

Berichtdoor schokkya » 05 Mei 2018, 15:02

blaatpraat schreef:Nut? Gans de wereld is aan het omschakelen naar IPv6, aangezien IPv4 al jaren opgebruikt is (en men nu lelijke truken aan het uithalen is om de levensduur hiervan te verlengen). Het heeft dus zeker en vast zijn nut. :-)

Dat dacht ik ook al, maar wist niet dat het alleen daarvoor was.

GuntherDW
Pro Member
Pro Member
Berichten: 419
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer
Contact:

Re: ipv6 actief?

Berichtdoor GuntherDW » 08 Mei 2018, 09:15

Is het een globaal routable IPv6 adres?

Ik zie momenteel nog geen IPv6 adressen verschijnen op m'n mikrotik. Al heb ik nog speedconnect+ icm fixed IP.
Zou het wel leuk vinden als ze een een /64 en nog een range geven voor je interne netwerk.
Dan kan ik eindelijk van m'n HE.net af en die limitaties daarop (bv hun IRC restricties).

dweezil
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 02 Mar 2007
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: ipv6 actief?

Berichtdoor dweezil » 10 Mei 2018, 16:35

Hier ook een ipv6 adres gekregen sinds een automatische fb7360 herstart op 3 mei.
Vreemd is wel dat ik sindsdien 's nachts steeds hetzelfde ipv4 adres krijg en een verschillend ipv6 adres. :P

GuntherDW
Pro Member
Pro Member
Berichten: 419
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer
Contact:

Re: ipv6 actief?

Berichtdoor GuntherDW » 10 Mei 2018, 23:00

Zolang je maar uiteindelijk bovenop je /64 een extra range krijgt welke wel static is en je aan je local network kan delegeren.
Beide zou leuk zijn maar zolang die 2de maar static is.

Al gaan weinig providers dit graag doen omdat een static IPv4 adres historisch gezien bijna "gratis geld" is voor hun.

Krijgen jullie dit adres trouwens via DHCP, of wordt dit aangeleverd via ND/RA's?

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6687
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 506 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer

Re: ipv6 actief?

Berichtdoor ITnetadmin » 11 Mei 2018, 17:08

Static IPv4 is idd een geldkoe.
En vanwege privacy delen ze in bv Duitsland ook dynamic IPv6 uit.
Nu, niks dat NPT of NAT66 niet kan opvangen.
Wat nu de status is van de grootte van de prefix die Telenet uitdeelt voor je interne LAN weet ik niet.


Terug naar “Dommel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten