Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1392
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 122 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor CCatalyst » 20 Nov 2016, 06:54

Heb hier een digicorder (AD2200) die blijkbaar 2 MAC adressen gebruikt.

De eerste is gewoon een 68:63:59:XX:XX:XX adres, dit is het adres dat je ook in de technische info ziet, en het is eveneens het adres dat je op de bijgeleverde stickers ziet.
De tweede is een 6a:63:59:XX:XX:XX adres. Die heeft een DHCP request op de interne LAN dhcpd gedaan (en zo heb ik die ook gevonden, want anders vind je daar nergens een spoor van).

Die XX:XX:XX is in beide gevallen exact hetzelfde

Weet iemand wat de functie is van dat 6a:63:59 adres? Mijn aanvoelen, gezien de interne DHCP request, is dat die gebruikt wordt voor het in-home IP (terwijl de 68:63:59 dan voor de interactiviteit is). Maar wat Googlen levert toch enkele topics op (ook op dit forum) die unaniem beweren dat die 68:63:59, oftewel het MAC adres dat je ook in de technische info ziet, voor beide functies dient. Ik vind nergens info over dat 6a:63:59 adres.

Is omdat ik hier probeer een digicorder achter een modem-only en router interactief te maken via VLAN op basis van MAC adres (geen andere optie).
Als ik beide MACs in de VLAN van de telenet modem zet ben ik wel interactief en krijg ik een 10.0.0.0/8 IP van de Telenet dhcpd, maar uiteraard krijg ik dan geen in-home ip van de eigen LAN dhcpd. Ik krijg wel een publiek IPv6 van de Telenet dhcpv6d toegewezen als in-home IP, met andere woorden straks is die digicorder mogelijks onderdeel van een DDoS botnet, not sure if want. :eek:

Als ik die 6a in de interne VLAN zet en die 68 in de modem VLAN krijg ik wel een privaat IP van de eigen LAN dhcpd, maar raakt ie niet interactief omdat ie dan geen 10.0.0.0/8 IP krijgt van de Telenet dhcpd om een of andere reden.

xayana
Premium Member
Premium Member
Berichten: 630
Lid geworden op: 21 Dec 2009
Bedankt: 72 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 52 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor xayana » 20 Nov 2016, 08:33

Je moet enkel de 68:63:59 in je VLAN steken. De andere is voor het inhome gedeelte (DLNA).
Als het dan niet werkt, zou het kunnen dat er iets verkeerd geconfigureerd is in je VLAN?

Het zou natuurlijk ook kunnen dat de digicorder detecteert dat dit om een modem-only gaat en bijgevolg geen DHCP request gaat doen voor een inhome IP. Anders zou de digicorder een publiek IP krijgen en dat wil je inderdaad niet :)
Met een HomeGateWay zou dit waarschijnlijk wel lukken zoals je wil.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1392
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 122 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor CCatalyst » 21 Nov 2016, 00:08

Ja 't is inderdaad gelukt nu.

Die 6a zit nu in de interne LAN en die 68 zit op de modem VLAN, heb het een paar uur laten staan en nu heeft hij netjes een privaat IP van de router voor het in-home IP en een 10.0.0.0/8 adres van Telenet voor het IP adres. Ik kan ook de TV-gids voor de hele volgende week consulteren (wat volgens topics hier het bewijs is dat de interactiviteit werkt).

Geen idee waarom het eerder niet lukte. Rebooten hielp ook niet. Misschien dat de (verkeerde) leases eerst moesten expiren oid. Weinig ervaring met digicorder, heb dat zelf thuis niet.

HGW willen we niet 8)

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6607
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 492 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor ITnetadmin » 21 Nov 2016, 02:30

xayana schreef:Je moet enkel de 68:63:59 in je VLAN steken. De andere is voor het inhome gedeelte (DLNA).
Als het dan niet werkt, zou het kunnen dat er iets verkeerd geconfigureerd is in je VLAN?

Het zou natuurlijk ook kunnen dat de digicorder detecteert dat dit om een modem-only gaat en bijgevolg geen DHCP request gaat doen voor een inhome IP. Anders zou de digicorder een publiek IP krijgen en dat wil je inderdaad niet :)
Met een HomeGateWay zou dit waarschijnlijk wel lukken zoals je wil.


Volgens mij zal telenet wel een optie meesturen bij de dhcp discover, zodat hun dhcp servers deze negeren (een device class bv).

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1392
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 122 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor CCatalyst » 21 Nov 2016, 22:24

ITnetadmin schreef:
xayana schreef:Je moet enkel de 68:63:59 in je VLAN steken. De andere is voor het inhome gedeelte (DLNA).
Als het dan niet werkt, zou het kunnen dat er iets verkeerd geconfigureerd is in je VLAN?

Het zou natuurlijk ook kunnen dat de digicorder detecteert dat dit om een modem-only gaat en bijgevolg geen DHCP request gaat doen voor een inhome IP. Anders zou de digicorder een publiek IP krijgen en dat wil je inderdaad niet :)
Met een HomeGateWay zou dit waarschijnlijk wel lukken zoals je wil.


Volgens mij zal telenet wel een optie meesturen bij de dhcp discover, zodat hun dhcp servers deze negeren (een device class bv).


Toen die 6a MAC ook op de modem VLAN zat en dus rechtstreeks aan de buitenwereld hing kreeg em nochtans wel een publieke IPv6 van de Telenet dhcpv6d (naast een in-home privaat IPv4 in de 10.0.0.0/8 via de 68 MAC).

Een publieke IPv4 heb ik niet gezien, ofwel omdat die niet toegewezen werd, maar het is ook mogelijk dat die wel toegewezen werd maar dat de digicorder menu GUI enkel het meest recent toegewezen IP toont (want er is maar ruimte om 1 IP te tonen). In die hypothese zou hij, als hij dan zowel een IPv4 als een IPv6 krijgt, enkel diegene tonen die het laatst (of het eerst naargelang) toegewezen werd, in ons geval de IPv6.

Maar gezien mijn probleem uit zichzelf opgelost werd heb ik nooit een wiretap gedaan (was ik wel van plan), anders had ik die hypothese wel kunnen bewijzen of niet.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13766
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2217 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 617 keer
Contact:

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor philippe_d » 22 Nov 2016, 09:53

Ben je er zeker van dat het IN-HOME adres werd toegekend door de dhcpd van je lokaal netwerk?
Welk IP kreeg de decoder?

Het toekennen van het IN-HOME adres werd hier al uitgebreid beschreven (vind niet direct de post).
Dit gaat niet via DHCP, maar een scriptje op de decoder:
    - via een ARP gaat de decoder op zoek naar een lokaal netwerk, en de lokale gateway.
    - Als hij een router gevonden heeft (scant alle 192.168.X.1), geeft hij zichzelf een IP in deze range, gewoonlijk 192.168.X.64
    - Hij controleert of het gekozen adres nog vrij is, zoniet kiest hij een ander IP adres (range 192.168.X.[64-99])
Tenzij dit intussen reeds gewijzigd is.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 711
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 56 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor SpecialK » 22 Nov 2016, 10:09

Volgens mij is dat ondertussen gewijzigd; ik zie nu ook DHCP requests van de Digicorder op mijn eigen DHCP-server verschijnen.

Nov 22 09:49:52 Router dhcpd: DHCPREQUEST for 10.0.0.19 from 6a:63:59:43:4f:23 via eth0
Nov 22 09:49:52 Router dhcpd: DHCPACK on 10.0.0.19 to 6a:63:59:43:4f:23 via eth0

Toen dat mechanisme met het afscannen van je netwerk nog gebruikt werd, was er nog geen tweede MAC-adres. Ik denk dat men toen niet anders kon, want de homegateway kan niet EN een MAC-adres bridgen EN datzelfde MAC-adres ook routed bedienen. Nu er een tweede MAC-adres is kan het wel.
Eén van de gevolgen is ook dat als je een homegateway hebt, dat je nu de Digicorder ook bij "verbonden toestellen" ziet staan.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6607
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 492 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor ITnetadmin » 22 Nov 2016, 13:07

philippe_d schreef:Ben je er zeker van dat het IN-HOME adres werd toegekend door de dhcpd van je lokaal netwerk?
Welk IP kreeg de decoder?

Het toekennen van het IN-HOME adres werd hier al uitgebreid beschreven (vind niet direct de post).
Dit gaat niet via DHCP, maar een scriptje op de decoder:
    - via een ARP gaat de decoder op zoek naar een lokaal netwerk, en de lokale gateway.
    - Als hij een router gevonden heeft (scant alle 192.168.X.1), geeft hij zichzelf een IP in deze range, gewoonlijk 192.168.X.64
    - Hij controleert of het gekozen adres nog vrij is, zoniet kiest hij een ander IP adres (range 192.168.X.[64-99])
Tenzij dit intussen reeds gewijzigd is.


Wow, da's ook tegen alle regels in, selfconfig en dan nog ns static ook.
Also, wat met routers die op .254 draaien?

Soit, als we een wiki hadden hier dan kon dit makkelijker geraadpleegd worden *kuch**hint**kuch* ;-)

crockysam
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 15 Aug 2014
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor crockysam » 22 Nov 2016, 16:35

Ik heb ook een modem-only en had hier vroeger ook een IN-HOME ip adres mee (niet dat ik daar veel mee kon doen, want mijn digicorder zat enkel op de Modem VLAN).

Sinds kort zie ik geen IN-HOME ip adres meer staan in technische gegevens van de digicorder.

Als de digicorder vanaf nu 2 MAC-adressen heeft (door een software update dan veronderstel ik?), dan zou ik het wel interessant vinden om die ook in mijn private netwerk te steken (192.168.x.x). Kwestie van DLNA te doen werken.

@CCatalyst Hoe heb je dat gedaan? Gebruik je ook dd-wrt of iets dergelijks?

Grtz,
Sam

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1392
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 122 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor CCatalyst » 22 Nov 2016, 22:30

philippe_d schreef:Ben je er zeker van dat het IN-HOME adres werd toegekend door de dhcpd van je lokaal netwerk?
Welk IP kreeg de decoder?

Het toekennen van het IN-HOME adres werd hier al uitgebreid beschreven (vind niet direct de post).
Dit gaat niet via DHCP, maar een scriptje op de decoder:
    - via een ARP gaat de decoder op zoek naar een lokaal netwerk, en de lokale gateway.
    - Als hij een router gevonden heeft (scant alle 192.168.X.1), geeft hij zichzelf een IP in deze range, gewoonlijk 192.168.X.64
    - Hij controleert of het gekozen adres nog vrij is, zoniet kiest hij een ander IP adres (range 192.168.X.[64-99])
Tenzij dit intussen reeds gewijzigd is.


Absoluut zeker. Dit copy/paste ik uit het overzicht van DHCP leases van de lokale dhcpd:

Code: Selecteer alles

   IP address      MAC address         Hostname               Start                 End                  Online   Lease type
   192.168.0.167   6a:63:59:XX:XX:XX   Digicorder-XXXXXX      2016/11/22 21:01:43   2016/11/22 23:01:43   online   active


De .167 is effectief ook het IN-HOME IP zichtbaar in het Digicorder menu. Die 6 keer X is telkens hetzelfde, het zijn tevens de laatste zes karakters van het 68: adres.

Ik had die uitleg ook gelezen, daarmee dat ik initieel niet begreep wat er aan het gebeuren was. Blijkbaar is er wat veranderd. Dat er naast het 68: adres ook een 6a: adres bestaat (wat de aanleiding was voor deze topic), daar heb ik trouwens nog niets van documentatie van gevonden (SpecialK hierboven is zowat de eerste om dit ook te bevestigen).

Afaik draait digicorder de laatste software. Ik kan dat niet echt nakijken, maar als ik manueel een updateverzoek doe vindt hij geen updates.

crockysam schreef:Als de digicorder vanaf nu 2 MAC-adressen heeft (door een software update dan veronderstel ik?), dan zou ik het wel interessant vinden om die ook in mijn private netwerk te steken (192.168.x.x). Kwestie van DLNA te doen werken.

@CCatalyst Hoe heb je dat gedaan? Gebruik je ook dd-wrt of iets dergelijks?


Het is een Cisco SMB managed switch (optie VLAN Management / VLAN Groups / MAC-Based Groups) die de VLAN tagging doet afhankelijk van het MAC-adres, en verder upstream wordt dat dan op basis van de tagging rechtstreeks naar de modem gestuurd zonder routing. DLNA werkt zonder problemen, en de digicorder is tegelijk ook interactief.

webside007
Member
Member
Berichten: 74
Lid geworden op: 25 Jan 2011
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor webside007 » 27 Nov 2016, 20:52

Weten jullie hoe ik dit moet instellen op een Tp-link TL-SG2216 managed switch?
Ik heb nu 3 poorten in VLAN 2 (WAN) gestoken:
- modem only wan poort Telenet modem
- wan poort router
- Telenet digicorder

LAN zit in VLAN 1.

nadeel: DLNA digicorder werkt niet, maar interactiviteit wel.

Ik zou graag DLNA ook werkend krijgen. Iemand tips aub?
Ik wou een soort VLAN creëren voor de 3 macs:
- mac van modem only
- mac van wan poort router
- mac van Telenet digicorder (68:xx:xx:xx:xx:xx)
dan zou het 6a:xx:xx:xx:xx:xx mac in intern IP van men router kunnen krijgen.

Alvast bedankt.
mvg

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1392
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 122 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor CCatalyst » 27 Nov 2016, 21:40

webside007 schreef:Weten jullie hoe ik dit moet instellen op een Tp-link TL-SG2216 managed switch?
Ik heb nu 3 poorten in VLAN 2 (WAN) gestoken:
- modem only wan poort Telenet modem
- wan poort router
- Telenet digicorder
Alvast bedankt.
mvg


Port-based VLAN gaat niet lukken hiervoor, je zal echt op basis van MAC-adres aan een VLAN moeten toewijzen. Het zal afhangen van je switch of hij die "feature" aanbiedt of niet.

Gebruikersavatar
Converted
Plus Member
Plus Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 11 Aug 2006
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor Converted » 30 Jan 2018, 00:41

CCatalyst schreef:
webside007 schreef:Weten jullie hoe ik dit moet instellen op een Tp-link TL-SG2216 managed switch?
Ik heb nu 3 poorten in VLAN 2 (WAN) gestoken:
- modem only wan poort Telenet modem
- wan poort router
- Telenet digicorder
Alvast bedankt.
mvg


Port-based VLAN gaat niet lukken hiervoor, je zal echt op basis van MAC-adres aan een VLAN moeten toewijzen. Het zal afhangen van je switch of hij die "feature" aanbiedt of niet.



Nadat je dit hebt ingegeven in de switch, moet je dan nog iets doen in bv de firewall. Ik heb een USG van Ubiquiti. Ben echt een leek op dit vlak...

Is deze switch aan te bevelen? https://www.cisco.com/c/en/us/products/ ... 37359.html
Het is de sg350 10-10
"Whoppa -> 200/20"

Afbeelding

bdeblier
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 37
Lid geworden op: 29 Jul 2016
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor bdeblier » 30 Jan 2018, 09:06

Volgens de datasheet ondersteunt die Cisco inderdaad MAC-based VLAN. Als je iets lichter wil, dan kun je bvb https://tweakers.net/pricewatch/456085/mikrotik-routerboard-rb260gs.html deze overwegen. Ik ga die binnenkort zelf bestellen om hetzelfde te doen i.c.m. een Turris Omnia router. USG datasheet bevat onvoldoende details, op het eerste zicht.

ditCh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3867
Lid geworden op: 20 Mar 2004
Locatie: Leuven
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor ditCh » 30 Jan 2018, 10:27

webside007 schreef:Ik zou graag DLNA ook werkend krijgen. Iemand tips aub?


Ik heb het zo ooit werkende gekregen met mijn Mikrotik: http://tbruylan.blogspot.be/2014/06/tel ... na-op.html. Ondertussen staat dat wel weer uit ... want ik gebruik DLNA nooit.
Instant human. Just add coffee.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1392
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 122 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor CCatalyst » 30 Jan 2018, 12:28

Converted schreef:
Is deze switch aan te bevelen? https://www.cisco.com/c/en/us/products/ ... 37359.html
Het is de sg350 10-10


Ja dat was de switch in kwestie in mijn eerste post, daarop werkt het dus zeker.

Is al ff geleden maar ik denk niet dat er firewall veranderingen bij te pas kwamen, was gewoon het juiste MAC adres (of adressen indien meerdere digicorders) in een aparte VLAN steken met de WAN. Alle config was op de switch, niet op de gateway.

Op Unifi is dit volgens mij niet beschikbaar, misschien via de CLI maar ik betwijfel het.

Gebruikersavatar
Converted
Plus Member
Plus Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 11 Aug 2006
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor Converted » 30 Jan 2018, 14:54

CCatalyst schreef:
Converted schreef:
Is deze switch aan te bevelen? https://www.cisco.com/c/en/us/products/ ... 37359.html
Het is de sg350 10-10


Ja dat was de switch in kwestie in mijn eerste post, daarop werkt het dus zeker.

Is al ff geleden maar ik denk niet dat er firewall veranderingen bij te pas kwamen, was gewoon het juiste MAC adres (of adressen indien meerdere digicorders) in een aparte VLAN steken met de WAN. Alle config was op de switch, niet op de gateway.

Op Unifi is dit volgens mij niet beschikbaar, misschien via de CLI maar ik betwijfel het.



Super. Dan wordt het waarschijnlijk deze switch i.p.v. de usw van Ubiquiti. Kan je dan ook de aparte poorten 9 en 10 gebruiken als normale poort met een cat 5e kabel?

Volgens het betaforum van Ubiquiti zou Mac based vlan eraankomen, maar der zijn onvoldoende garanties dat dit al daadwerkelijk in de beta software zit...

Klopt. Noch via GUI als CLI is dit niet beschikbaar op de Usg. Blijkbaar is het wel actief op de Edgeswitches. Net zoals IPv6 al actief is op de Edgerouter en niet via UniFi.
"Whoppa -> 200/20"

Afbeelding

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28818
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1891 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor r2504 » 30 Jan 2018, 16:49

Converted schreef:Is deze switch aan te bevelen? https://www.cisco.com/c/en/us/products/ ... 37359.html
Het is de sg350 10-10


Geen slechte switch maar het is wel geen "echte" Cisco met iOS.

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 711
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 56 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor SpecialK » 30 Jan 2018, 17:19

Ik heb het al een paar keer gezegd, maar ik vind dat ik zelf een veel elegantere manier heb om een Digicorder in je LAN te hangen.
viewtopic.php?f=50&t=50855&p=717534

Ik vind dat veel eleganter dan MAC-based ACL's, ook al omdat ik mijn Digicorders gewoon op een unmanaged switch mag hangen samen met andere toestellen. Interactiviteit werkt, DLNA werkt,... Net zoals bij een originele Telenet router.

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 406
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor datakiller » 30 Jan 2018, 20:04

Converted schreef:Kan je dan ook de aparte poorten 9 en 10 gebruiken als normale poort met een cat 5e kabel?


Ja, Dit zijn combo poorten, je kan ofwel SFP gebruiken ofwel RJ45(Cat5e, Cat6/a, ...).

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1392
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 122 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor CCatalyst » 30 Jan 2018, 22:27

r2504 schreef:
Converted schreef:Is deze switch aan te bevelen? https://www.cisco.com/c/en/us/products/ ... 37359.html
Het is de sg350 10-10


Geen slechte switch maar het is wel geen "echte" Cisco met iOS.


Geen enkele Cisco switch komt met Apple's iOS. Je bedoelt misschien IOS?

Het is een Cisco Small-Business switch, niet ontworpen voor een netwerk met duizenden clients maar wel voor kleine bedrijven en voor prosumer's die nood hebben aan een meer geavanceerd aanbod dan wat er op de consumentenmarkt te vinden is. Dat vertaalt zich dan ook in een significant verschil in de nieuwprijs tov de "echte" Cisco-switches met IOS. Dat gezegd zijnde vormen ze een zeer goed aanbod voor dit marktsegment dat als kleinere markt tussen de grote enterprise- en consumentenmarkten gekneld zit en waar fabrikanten vaak niet naar omkijken.
Ik zou ze wel enkel aanraden aan mensen die een goede basiskennis van netwerken hebben, want de interface gaat er van uit dat je op de hoogte bent van het jargon, en de gebruikershandleiding van deze reeks beslaat een dikke 700 pagina's.

Gebruikersavatar
Converted
Plus Member
Plus Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 11 Aug 2006
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor Converted » 30 Jan 2018, 23:41

CCatalyst schreef:
r2504 schreef:
Converted schreef:Is deze switch aan te bevelen? https://www.cisco.com/c/en/us/products/ ... 37359.html
Het is de sg350 10-10


Geen slechte switch maar het is wel geen "echte" Cisco met iOS.


Dan is het misschien raadzamer van toch voor die usw van ubiquiti te gaan, vermits mijn basiskennis van netwerken echt wel miniem is.
"Whoppa -> 200/20"

Afbeelding

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 711
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 56 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor SpecialK » 31 Jan 2018, 09:14

Dat valt wel mee, ik heb zelf een Cisco SRW208, de voorloper van de Cisco die hier werd voorgesteld. Die van mij heeft een "hidden CLI" mode en mijn volledige Digicorder setup vereiste nauwelijks 10 lijntjes configuratie. In de andere thread kan je die lijntjes vinden.
Dus zo moeilijk is het allemaal niet...

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28818
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1891 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor r2504 » 31 Jan 2018, 09:20

Voor een Ubiquiti USW zou ik persoonlijk niet gaan (must nog een aantal features)... wel voor een Edgeswitch.

Wil je voor die laatste niet gaan dan ben je beter met een TP-Link.

Gebruikersavatar
Converted
Plus Member
Plus Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 11 Aug 2006
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor Converted » 31 Jan 2018, 20:24

r2504 schreef:Voor een Ubiquiti USW zou ik persoonlijk niet gaan (must nog een aantal features)... wel voor een Edgeswitch.

Wil je voor die laatste niet gaan dan ben je beter met een TP-Link.



Wat mist die USW dan tov TP-Link of Cisco?
"Whoppa -> 200/20"

Afbeelding

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28818
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1891 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor r2504 » 01 Feb 2018, 09:58

MAC-based VLAN's... wat je net nodig hebt om het Digicorder probleem op te lossen.

Gebruikersavatar
Converted
Plus Member
Plus Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 11 Aug 2006
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor Converted » 01 Feb 2018, 13:45

r2504 schreef:MAC-based VLAN's... wat je net nodig hebt om het Digicorder probleem op te lossen.


Klopt lol. Maar ik bedoelde andere verschillen evt. Want de TP-Link hebben ook geen mac based vlan. Toch niet de goedkopere modellen...
"Whoppa -> 200/20"

Afbeelding

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28818
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1891 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor r2504 » 01 Feb 2018, 14:11

Converted schreef:Want de TP-Link hebben ook geen mac based vlan.


Allen smartswitches (dewelke dus VLANs hebben) ondersteunen volgens mij MAC based VLAN's.

Geen idee dus over welk goedkoop toestel jij hebt hebt (waarschijnlijk heb je het dan over een unmanaged switch... maar die heeft dan ook geen VLAN's).

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1673
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 54 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 100 keer
Contact:

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor devilkin » 13 Mar 2018, 12:55

Blijkbaar gaan de USW's wel MAC based vlans ondersteunen: https://community.ubnt.com/t5/UniFi-Rou ... -p/1788918
Telenet Whoppa -- using Ubiquiti USG-3
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
Converted
Plus Member
Plus Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 11 Aug 2006
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Digicorder 6a:63:59 adres (vs 68:63:59)

Berichtdoor Converted » 14 Mar 2018, 00:45

devilkin schreef:Blijkbaar gaan de USW's wel MAC based vlans ondersteunen: https://community.ubnt.com/t5/UniFi-Rou ... -p/1788918


Tot dusver zit de feature zelfs niet in de 5.7 en 5.8 beta...
"Whoppa -> 200/20"

Afbeelding


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: froggy1 en 1 gast