Userbase traag

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27241
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Userbase traag

Berichtdoor r2504 » 24 Jul 2017, 20:46

Enkele minuten was Userbase enorm traag... een reactie posten duurde 5 seconden en langer ?

Dit is iets wat ik de laatste tijd wel meer merk... lekt het ding soms resources ?

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15585
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 506 keer
Uitgedeelde bedankjes: 443 keer
Contact:

Re: Userbase traag

Berichtdoor meon » 24 Jul 2017, 20:56

Ik krijg nu en dan ook meldingen van Pingdom dat UB onbereikbaar is, maar als ik dan op dat moment kijk is UB gewoon responsief...
Bij momenten ligt de load wat hoger, meestal niet...
Ik zou de logs moeten analyseren, maar meestal zijn die pieken één of andere bot die voorbij komt.
Screenshot_20170724-215329.png

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5962
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 449 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor ITnetadmin » 24 Jul 2017, 21:10

Heb ik ook regelmatig voor.
Dan wilt de pagina van geen kanten laden, en dat duurt dan zo'n 10 minuten.

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2838
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 98 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Re: Userbase traag

Berichtdoor Sasuke » 24 Jul 2017, 21:15

Ik bevestig, en meld dat ze nu plots veel sneller is ;-)
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5962
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 449 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor ITnetadmin » 24 Jul 2017, 22:06

Het is ook zo dat we vaak gescand worden door bots.
Als ik een vraag hier probeer te beantwoorden, dan zie ik bovenaan mijn google search gegarandeerd de userbase post in kwestie verschijnen.
En ik gebruik allerlei cookie en javascript blockers, dus van mijn surfgedrag zullen ze het niet hebben gedetecteerd.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27241
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor r2504 » 24 Jul 2017, 22:13

Sasuke schreef:Ik bevestig, en meld dat ze nu plots veel sneller is ;-)


Ik dacht altijd dat Meon dan de service aan het herstarten was 8)

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15585
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 506 keer
Uitgedeelde bedankjes: 443 keer
Contact:

Re: Userbase traag

Berichtdoor meon » 24 Jul 2017, 23:17

Voor de analisten en nieuwsgierigen, een stukje gecompileerde log-gegevens van de voorbije 24 uur:
het percentage aan unieke user-agents. Wie zin heeft mag me eens vertellen hoeveel bots hier verhoudingsgewijs zitten :)
Bijlagen
user-agent_20170724.txt
(185.39 KiB) 75 keer gedownload

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27241
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor r2504 » 28 Jul 2017, 12:27

Userbase is weer tergend traag... dik 5 seconden per pagina.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3087
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 175 keer
Uitgedeelde bedankjes: 261 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor wied » 28 Jul 2017, 12:37

en plots weer stukken sneller terug :-)
Proximus Start, OVH, Tempo Easy, Scarlet Red, FTA DVB-T/S2, Netflix

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15585
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 506 keer
Uitgedeelde bedankjes: 443 keer
Contact:

Re: Userbase traag

Berichtdoor meon » 28 Jul 2017, 12:41

Jah, load lag weer op 40+. Een apache herstart lijkt het wel altijd (tijdelijk) op te lossen. Ben nu de logs eens in Excel aan het laden, zien wat er aan de hand is.
Ik zou eigenlijk een PowerBI dashboard moeten hebben met vaste queries om zoiets te analyseren. Wie kan zoiets maken? :)

joriz
Pro Member
Pro Member
Berichten: 365
Lid geworden op: 13 Mei 2006
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor joriz » 08 Sep 2017, 16:04

Ik merk vandaag dat het openen van een onderwerp vrij traag gaat. Het duurt ongeveer 6 a 7 seconden voordat het opengaat. Ik had ook een reactie geplaatst op een onderwerp maar de reactie blijkt niet aangekomen te zijn. Verder geen foutmelding gehad na het plaatsen van de reactie.
Edpnet VDSL XL + Voip @ 100/30Mbit / Fritzbox 7490

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1805
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor Tomsworld » 08 Sep 2017, 18:07

meon schreef:Jah, load lag weer op 40+. Een apache herstart lijkt het wel altijd (tijdelijk) op te lossen. Ben nu de logs eens in Excel aan het laden, zien wat er aan de hand is.
Ik zou eigenlijk een PowerBI dashboard moeten hebben met vaste queries om zoiets te analyseren. Wie kan zoiets maken? :)


Hoe is de infra nu eigenlijk van ub ? Meerdere vm's ? Of nog een bare metal server ? LB ?

Gewoon nieuwsgierig.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 11864
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 611 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1090 keer
Contact:

Re: Userbase traag

Berichtdoor Goztow » 08 Sep 2017, 18:52

Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1805
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor Tomsworld » 08 Sep 2017, 22:42

Goztow schreef:https://userbase.be/sponsors


Bandbreedte & housing wist ik, server niet.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17174
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 806 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1648 keer
Contact:

Re: Userbase traag

Berichtdoor krisken » 08 Sep 2017, 23:17

Cronjob plaatsen die apache elk uur herstart? :D
De server heeft 12GB ram, maar hoeveel GB heeft de VM?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
Sub Zero
Administrator
Administrator
Berichten: 6172
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Herzele
Bedankt: 95 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Contact:

Re: Userbase traag

Berichtdoor Sub Zero » 13 Sep 2017, 13:56

Code: Selecteer alles

subzero@chimay:~$ free -m
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:          5962       3185       2776          0         36       1476
-/+ buffers/cache:       1673       4288
Swap:         3820        104       3716

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1461
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 114 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor petrol242 » 23 Sep 2017, 00:01

Ik denk dat het traagheidsprobleem zich weer voor doet. Gisteren had ik 4 dezelfde privéberichten omdat de correspondent een draaiend cirkeltje in zijn browser zag.
Ook als ik iets wil posten sinds eergisteren, blijft de browser blijkbaar verbinding maken maar als je een stapje terug neemt, blijkt de post wel neer gezet te zijn. Nu zie ik dat WalterB1 in zijn post over de o-box hetzelfde meemaakt en een aantal keer op de verzendknop heeft geduwd.
Edpnet 85/30 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: VoipTiger, ook mobiel
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5962
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 449 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor ITnetadmin » 23 Sep 2017, 02:32

Ik zie... een userbase rondleiding in de nabije toekomst? ;-)

joriz
Pro Member
Pro Member
Berichten: 365
Lid geworden op: 13 Mei 2006
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor joriz » 23 Sep 2017, 11:28

27 seconden om wat te openen :-)
Edpnet VDSL XL + Voip @ 100/30Mbit / Fritzbox 7490

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 11864
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 611 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1090 keer
Contact:

Re: Userbase traag

Berichtdoor Goztow » 23 Sep 2017, 11:38

Ik heb het ook gemerkt de laatste tijd, het werkt minder vlot.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

vverbeke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 373
Lid geworden op: 19 Mei 2009
Locatie: Avelgem
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor vverbeke » 23 Sep 2017, 11:44

Idem hier, mijn laatste bericht bleef hangen maar was wel degelijk gepost.
@home: VDSL 100/6 • @work: fiber 50/50 + VDSL 70/10

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 11864
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 611 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1090 keer
Contact:

Re: Userbase traag

Berichtdoor Goztow » 23 Sep 2017, 11:46

Wat me opvalt is dat het vooral bij een "post" actie lijkt te zijn, als ik dan een nieuw venster laad terwijl die post "bezig is" dan laadt die wel normaal.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

vverbeke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 373
Lid geworden op: 19 Mei 2009
Locatie: Avelgem
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor vverbeke » 23 Sep 2017, 11:55

Toevallig niet enkel met Firefox? (heb ik zelf nog niet getest, gebruik altijd Firefox normaal) Ik heb hetzelfde probleem met osticket sinds een paar Firefox versies. Geen probleem met andere browsers op osticket.
@home: VDSL 100/6 • @work: fiber 50/50 + VDSL 70/10

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 777
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor boonpwnz » 23 Sep 2017, 13:07

Ik heb op mijn thuis pc geen last(opera)

Soms wel maar niet zo vaak dat het storend is.

Bij het posten is je post al gepost. Dus moet je gewoon een nieuw tabblad met userbase openen en kan je daar deftig in aanpassen indien nodig :)

C1nder
Pro Member
Pro Member
Berichten: 230
Lid geworden op: 06 Apr 2004
Locatie: Tielt-Winge (3390)

Re: Userbase traag

Berichtdoor C1nder » 23 Sep 2017, 19:52

Ik had net hetzelfde probleem bij het posten van mijn reply in het o-box 3 verkoop topic. Ik gebruik Chrome.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17174
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 806 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1648 keer
Contact:

Re: Userbase traag

Berichtdoor krisken » 23 Sep 2017, 20:00

Is inderdaad met elke browser. Als het traag is, is een traceroute vrij OK alleen de laatste hop is dan 4/5 seconden...

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

DIBO
Premium Member
Premium Member
Berichten: 669
Lid geworden op: 28 Mar 2009
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 103 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor DIBO » 23 Sep 2017, 20:10

pagina's oproepen is geen probleem, bericht posten duurt lang
edit: 63seconden

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 777
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor boonpwnz » 23 Sep 2017, 20:14

Nee bericht posten duurt niet lang.

Ik post men bericht en herlaad userbase en zeonder te wchten zie ik men post.

Maar tabblad war je poste blijft erg lang hangen dat wel.

nieuw tabblad en het is opgelost :banana:

Gebruikersavatar
Geert-Jan
Plus Member
Plus Member
Berichten: 116
Lid geworden op: 14 Okt 2016
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor Geert-Jan » 27 Sep 2017, 21:10

Probeer dit eens in FF onder about:config

Deze 3 regels zoeken of aanmaken als BOLEAN, rechtermuis en nieuw, naam ingeven en op TRUE zetten:

1: network.http.pipelining
2: network.http.pipelining.ssl
3: layers.acceleration.force-enabled

Nadat je dit gedaan hebt herstart je FireFox en als het goed is werkt die een pak sneller dan voorheen.

Bij mij doet het heel veel in snelheid van websites.
Afbeelding

Groeten,

Geert-Jan.

Vaganzza
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1571
Lid geworden op: 04 Jan 2013
Bedankt: 105 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor Vaganzza » 03 Okt 2017, 14:42

Hier gaat het sinds deze middag weer enorm traag!! :-(
Telefonie, Internet & TV: Telenet WIGO
GSM: WIGO 3GB
Mifi: Tempo Giga
Orange Easy Internet@home + Double Boost-optie
 iPhone SE 64GB SG |  Mac Mini (late 2014) |  Retina MacBook Pro 13" (2017) |  Apple TV 4 |  Airport Time Capsule 3TB

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3087
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 175 keer
Uitgedeelde bedankjes: 261 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor wied » 03 Okt 2017, 14:57

inderdaad, erg traag alweer!
Proximus Start, OVH, Tempo Easy, Scarlet Red, FTA DVB-T/S2, Netflix

BertG3
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1430
Lid geworden op: 27 Okt 2014
Bedankt: 138 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor BertG3 » 03 Okt 2017, 14:57

Hier eigenlijk totaal geen problemen. Alles loopt snel

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15585
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 506 keer
Uitgedeelde bedankjes: 443 keer
Contact:

Re: Userbase traag

Berichtdoor meon » 03 Okt 2017, 15:02

Heb inderdaad weer monitoring-berichtjes gehad.
Ik geef jullie gelijk, al lijkt het nu weer in orde te zijn:
ubperf_20171003.png

Waterboy
Pro Member
Pro Member
Berichten: 288
Lid geworden op: 30 Apr 2007
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Userbase traag

Berichtdoor Waterboy » 03 Okt 2017, 15:24

Geert-Jan schreef:Probeer dit eens in FF onder about:config

Deze 3 regels zoeken of aanmaken als BOLEAN, rechtermuis en nieuw, naam ingeven en op TRUE zetten:

1: network.http.pipelining
2: network.http.pipelining.ssl
3: layers.acceleration.force-enabled

Nadat je dit gedaan hebt herstart je FireFox en als het goed is werkt die een pak sneller dan voorheen.

Bij mij doet het heel veel in snelheid van websites.


Of de Add ons van Firefox installeren https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/pipeline-firefox/


Terug naar “Userbase: Aankondigingen, vragen en suggesties”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast