TV Vlaanderen TV ondersteuning

DirkJan
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 20 Apr 2017
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor DirkJan » 20 Apr 2017, 10:08

Klein vraagje voor de specialisten. Ik zou graag in mijn nieuwe huis TV Vlaanderen nemen. Nu heb ik volgende TV op het oog (2 Sat tuners) SONY KD-55XD9305. Deze staat echter niet in de lijst van compatibele toestellen. Zou deze werken? Of is dit puur gokwerk...

Alvast bedankt.

road rebel
Pro Member
Pro Member
Berichten: 378
Lid geworden op: 24 Jun 2015
Bedankt: 33 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor road rebel » 20 Apr 2017, 10:17

Als iemand om specialisten vraagt dan moet ik natuurlijk antwoorden :angel: :lol: :roll:
In Nederland wordt deze TV verkocht als canal digitaal (=tv vlaanderen) compatibel. Ik vermoed van wel, wellicht kom je meer te weten als je eens belt naar hun helpdesk :-D

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2750
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 172 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 243 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor wied » 20 Apr 2017, 10:21

mijn Sony KDL50W656A werkte out-of-the-box met TVV module/smartcard (zomer 2014)...
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play

DirkJan
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 20 Apr 2017
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor DirkJan » 20 Apr 2017, 10:25

Heel erg bedankt mannen. Dus het enige wat ik zou moeten hebben is de module van 99 Euro die ze verkopen? Schotel hangt er al (vorige bewoner had ook TV Vlaanderen).

Extra vraagje. De twee tuners laten mij ook toe om een programma op te nemen en tegelijkertijd naar iets anders te kijken? Of ben ik hier verkeerd?

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2750
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 172 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 243 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor wied » 20 Apr 2017, 10:43

sony spreekt over 3 tuners voor je toestel: DVB-S, DVB-T en DVB-C. Bovendien heb je zeker een CI+ slot nodig ook voor de TVV module. Vooraleer te beslissen zeker nakijken of je wel degelijk een dubbele DVB-S tuner krijgt, zoniet kun je niks anders bekijken dan de zender die opgenomen wordt!!!
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play

DirkJan
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 20 Apr 2017
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor DirkJan » 20 Apr 2017, 10:45

wied schreef:sony spreekt over 3 tuners voor je toestel: DVB-S, DVB-T en DVB-C. Bovendien heb je zeker een CI+ slot nodig ook voor de TVV module. Vooraleer te beslissen zeker nakijken of je wel degelijk een dubbele DVB-S tuner krijgt, zoniet kun je niks anders bekijken dan de zender die opgenomen wordt!!!


Heb reviews op youtube bekeken en er zitten wel degelijk 2 Sat tuners op. Voor ik deze aankoop zal ik zeker eerst contact opnemen met de verkoper ter confirmatie.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2750
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 172 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 243 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor wied » 20 Apr 2017, 10:56

Succes :-D
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play

blaatpraat
Pro Member
Pro Member
Berichten: 393
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor blaatpraat » 21 Apr 2017, 09:47

DirkJan schreef:Heel erg bedankt mannen. Dus het enige wat ik zou moeten hebben is de module van 99 Euro die ze verkopen? Schotel hangt er al (vorige bewoner had ook TV Vlaanderen).

Extra vraagje. De twee tuners laten mij ook toe om een programma op te nemen en tegelijkertijd naar iets anders te kijken? Of ben ik hier verkeerd?

Je hebt inderdaad dan een CI+ module en smartcard nodig, samen iets van 150 euro dacht ik.
Dit wel per zender dat je wilt zien.

Wil je dus kunnen opnemen en kijken tegelijk, zou het goed kunnen zijn dat je dit dubbel moet uitvoeren (tenzij je tv een interne card sharing doet, of dat je tv opneemt met encryptie en de module daarna gebruikt om te decrypten, kans hierop is klein alvast).

johan.devos
Premium Member
Premium Member
Berichten: 636
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 76 keer
Uitgedeelde bedankjes: 87 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor johan.devos » 21 Apr 2017, 11:01

En zelfs al heb je 2 tuners en 2 CI+ kaartjes in je TV, dan nog kan het zijn dat je niet tegelijkertijd kunt opnemen en kijken. Dit moet je eens (laten) testen en is afhankelijk van hoe Sony dit alles heeft geprogrameerd.

Ik heb een Panasonic met 2 DVB-C tuners en heb dit getest met 2 Telenet CI+ kaartjes maar deze werken niet tesamen. Blijkbaar werkt dit enkel bij mijn Panasonic als die CI+ kaartjes van een verschillende provider zijn.

DirkJan
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 20 Apr 2017
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor DirkJan » 21 Apr 2017, 11:04

Ok, dank voor de reacties. Heb ook wel nog twee decoders van TV Vlaanderen ter beschikking maar wou deze eigenlijk voor clean-ness en stroomverbruik niet gebruiken. Aangezien de TV toch tuners heeft.

Ik zie hier een prijs aangehaald van 150 euro voor cam module + smartcard, van waar komt deze? Op de website van TVV staat enkel een bedrag van 99e euro vermeld.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2750
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 172 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 243 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor wied » 21 Apr 2017, 11:56

@DirkJan

zomer 2014 heb ik TVV vervangen door Netflix, wat betekent dat ik geen ervaring heb met opnemen van TVV zenders. Volg dus best de suggesties van vorige posters, dewelke wel degelijk ervaring hebben hiermee! Opnemen van FTA zenders doe ik met settop-box gekoppeld aan mijn desktop PC...
PS: website TVV geeft uiteraard de juiste prijs!
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play

blaatpraat
Pro Member
Pro Member
Berichten: 393
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor blaatpraat » 21 Apr 2017, 23:40

Even mijzelf corrigeren:

Voorheen had je een smartcard nodig (79 euro) en een CI+ module (59 euro). Totaal: 138 euro (ik wist dat het rond de 150 euro lag).
Tegenwoordig verkopen ze blijkbaar enkel nog CI+ modules met ingebouwde smartcards, voor de prijs van 99 euro.
De vaste prijs is dus wel naar beneden, maar het gebruikersgemak dus ook...

Maar dus: de prijs van 99 euro is correct.

DirkJan
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 20 Apr 2017
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor DirkJan » 22 Apr 2017, 12:33

blaatpraat schreef:Even mijzelf corrigeren:

Voorheen had je een smartcard nodig (79 euro) en een CI+ module (59 euro). Totaal: 138 euro (ik wist dat het rond de 150 euro lag).
Tegenwoordig verkopen ze blijkbaar enkel nog CI+ modules met ingebouwde smartcards, voor de prijs van 99 euro.
De vaste prijs is dus wel naar beneden, maar het gebruikersgemak dus ook...

Maar dus: de prijs van 99 euro is correct.


Ok bedankt. Als je reeds een sat box hebt, heb je dan enkel een smartcard nodig? Krijg je deze "gratis" bij het aangaan van een abonnement?

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3815
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de ROP@0.48dB
Bedankt: 96 keer
Uitgedeelde bedankjes: 139 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor silencer » 22 Apr 2017, 13:01

Rechtstreekse tuner op een TV is echt niet handig, koop een enigma2 toestel (99€ voor een twin tuner, dual core,..) bvb mut@nt1500, kan je veel meer mee doen (heeft CI slot); bvb zenderlijsten updaten (ze veranderen continue) via opkg update, opkg upgrade of via de ingebouwde updater.
Openpli of openATV erop zetten en je kunt alles.

Tip: koop een smartcard zonder CI module (overname smartcard desnoods), dat is handiger (Oscam als emulator installeren).

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2750
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 172 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 243 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor wied » 22 Apr 2017, 13:43

niet vergeten dat TS al twee TVV decoders in zijn bezit heeft...
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play

blaatpraat
Pro Member
Pro Member
Berichten: 393
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor blaatpraat » 22 Apr 2017, 22:08

DirkJan schreef:
blaatpraat schreef:Even mijzelf corrigeren:

Voorheen had je een smartcard nodig (79 euro) en een CI+ module (59 euro). Totaal: 138 euro (ik wist dat het rond de 150 euro lag).
Tegenwoordig verkopen ze blijkbaar enkel nog CI+ modules met ingebouwde smartcards, voor de prijs van 99 euro.
De vaste prijs is dus wel naar beneden, maar het gebruikersgemak dus ook...

Maar dus: de prijs van 99 euro is correct.


Ok bedankt. Als je reeds een sat box hebt, heb je dan enkel een smartcard nodig? Krijg je deze "gratis" bij het aangaan van een abonnement?

Dat bedoel ik dus met dat het gebruikersgemak ook naar beneden gegaan is.
Ze verkopen geen smartcards meer, enkel nog modules (of decoders) met ingebouwde smartcards.

Mensen die dus al een decoder hebben, zijn eraan voor de moeite.
Of je moet een kaart vinden op de tweedehands markt.
Tenzij het een decoder is met CI+ ingang, en geen smartcard ingang.

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1913
Lid geworden op: 01 Apr 2009
Bedankt: 135 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor boulder » 23 Apr 2017, 07:38

Yep, en ze proberen nu iedereen naar hun nieuwste CI+ module te forceren.
Zo is er een nieuwe zender, die met veel tam tam gelanceerd werd : Insight UHD.
Ultra HD?
Euh, ja, maar je krijgt alleen de HD variant, en alleen als je met die Orca module kijkt.
Klanten die op enige andere manier (met smartcard, met de "oude" module) kijken krijgen de zender niet open.
Nieuwe zenders dus enkel via de module om klanten te forceren die module te kopen?
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12646
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1911 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 537 keer
Contact:

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor philippe_d » 23 Apr 2017, 08:40

DirkJan schreef:Dus het enige wat ik zou moeten hebben is de module van 99 Euro die ze verkopen? Schotel hangt er al (vorige bewoner had ook TV Vlaanderen).
Extra vraagje. De twee tuners laten mij ook toe om een programma op te nemen en tegelijkertijd naar iets anders te kijken? Of ben ik hier verkeerd?

Pas op, met een schotel alleen ben je niet veel, je moet ook de gepaste LNB's hebben. Weet je toevallig welke LNB er gemonteerd staat?
  • Voor TVV moet je tenminste een Duo LNB hebben voor 2 satellieten (19.2º – 23.5º), of als je alles wil ontvangen een triple LNB (19.2º - 23.5º – 28.2º)
  • Als je gelijktijdig wil kijken en opnemen (2 tuners) heb je ook een TWIN versie nodig, anders kan je alleen kijken/opnemen naar zenders van dezelfde transponder (of in hetzelfde "kwadrant"). Voor 2 satellieten is dit dus een "Duo LNB TWIN" ...
  • Je moet dus ook met 2 coax kabels vanaf de schotel naar jouw TV toestel komen.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

DirkJan
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 20 Apr 2017
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor DirkJan » 25 Apr 2017, 11:13

philippe_d schreef:
DirkJan schreef:Dus het enige wat ik zou moeten hebben is de module van 99 Euro die ze verkopen? Schotel hangt er al (vorige bewoner had ook TV Vlaanderen).
Extra vraagje. De twee tuners laten mij ook toe om een programma op te nemen en tegelijkertijd naar iets anders te kijken? Of ben ik hier verkeerd?

Pas op, met een schotel alleen ben je niet veel, je moet ook de gepaste LNB's hebben. Weet je toevallig welke LNB er gemonteerd staat?
  • Voor TVV moet je tenminste een Duo LNB hebben voor 2 satellieten (19.2º – 23.5º), of als je alles wil ontvangen een triple LNB (19.2º - 23.5º – 28.2º)
  • Als je gelijktijdig wil kijken en opnemen (2 tuners) heb je ook een TWIN versie nodig, anders kan je alleen kijken/opnemen naar zenders van dezelfde transponder (of in hetzelfde "kwadrant"). Voor 2 satellieten is dit dus een "Duo LNB TWIN" ...
  • Je moet dus ook met 2 coax kabels vanaf de schotel naar jouw TV toestel komen.


De vorige bewoners hadden ook TVV en waren hier tevreden over, hadden quasi nooit problemen. Alle benodigdheden zijn dus reeds aanwezig.
Na het lezen van de vorige commentaren word ik wel wat minder enthousiast. Kan ik mijn 2 decoders (ook van TVV) nu nog gebruiken of is het gewoon niet meer mogelijk om een smartcard te verkrijgen?

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2750
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 172 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 243 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor wied » 25 Apr 2017, 11:29

proof of the cake is in the eating! Kaart/module kopen en in je TV stoppen. Waarschijnlijk werkt het wel. Eén van je 2 TVV tuners elders opstellen om een andere zender op te nemen met je kaart/module uit je TV toestel...
Leven is keuzes maken :-D
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play

DirkJan
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 20 Apr 2017
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor DirkJan » 25 Apr 2017, 11:40

wied schreef:proof of the cake is in the eating! Kaart/module kopen en in je TV stoppen. Waarschijnlijk werkt het wel. Eén van je 2 TVV tuners elders opstellen om een andere zender op te nemen met je kaart/module uit je TV toestel...
Leven is keuzes maken :-D


Maar heeft die decoder een module nodig, is mijn vraag :)
Waarom zou ik een module kopen als ik enkel een kaart nodig heb? Maar kan dit?

lithion
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1678
Lid geworden op: 21 Aug 2006
Bedankt: 46 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor lithion » 25 Apr 2017, 19:25

In een tv heb je sowieso een module + smartcard nodig.

blaatpraat
Pro Member
Pro Member
Berichten: 393
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor blaatpraat » 25 Apr 2017, 21:50

Welke soort decoders zijn het dan?
Met een beetje geluk zit er al een chip ingebakken die je kunt heractiveren.

Aangezien je in je openingspost sprak over TV met ingebouwde DVB-S2 tuners, spreekt iedereen tot nu toe over die CI+ module die je dan nodig hebt.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12646
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1911 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 537 keer
Contact:

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor philippe_d » 26 Apr 2017, 08:23

DirkJan schreef: De vorige bewoners hadden ook TVV en waren hier tevreden over, hadden quasi nooit problemen. Alle benodigdheden zijn dus reeds aanwezig.

Met deze informatie kunnen we niets doen. Als je echt hulp wilt van dit Forum, moet je ons meer info geven.
Anders is het jammer van alle moeite die medegebruikers doen om je vragen (proberen) te beantwoorden.

Wat zijn "alle benodigdheden" ?
  • je hebt 2 TVV decoders: geef ons de juiste info (merk, type).
  • je hebt wilt een TV met twee DVB-S2 tuners: SONY KD-55XD9305?
  • welke LNB saat op de schotel (hoeveel koppen, hoeveel aansluitingen)?
    voorbeeld: een Duo LNB Twin (heeft 2 koppen voor 2 schotels en 2 coax aansluitingen voor 2 ontvangers)
  • hoeveel coax kabels komen er vanuit de schotel antenne aan bij jouw TV?
Met deze info kunnen wij jou perfect verder helpen.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2750
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 172 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 243 keer

Re: TV Vlaanderen TV ondersteuning

Berichtdoor wied » 26 Apr 2017, 09:40

TS heeft nog geen TV, en het door hem opgegeven type heeft geen dubbele sat-tuner vrees ik!
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play


Terug naar “Satelliet TV (TV Vlaanderen, Telesat)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast