Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

johan.devos
Premium Member
Premium Member
Berichten: 654
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 79 keer
Uitgedeelde bedankjes: 90 keer

Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor johan.devos » 19 Apr 2017, 15:31

Beste

Ik heb nu Proximus Internet Start (60/5) met Unlimited optie en betaal hiervoor nu 37,5€/maand. Vaste Telefonie bij OVH en WeePee en Digitale TV bij Telenet met CI+ en geen e-mail adressen van Belgacom/Proximus.

Ik heb een FritzBox 3490 FW 6.80 en sinds een tijdje heb ik vectoring met 100/15 :-D

Aangezien ik vaak VPN gebruik zou een upload van 15Mbit wel gewenst zijn en overweeg ik om over te stappen naar EDPnet, enkel voor internet.

Wat is jullie ervaring met EDPnet?
Stabiel?
Voor en nadelen?
Eenvoudige overschakeling en hoelang duurt dit?

Bedankt voor jullie feedback

Johan

Grigri
Plus Member
Plus Member
Berichten: 111
Lid geworden op: 25 Mar 2012
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor Grigri » 19 Apr 2017, 16:29

Uitstekend idee: stabiel, vlotte overschakeling (zeker als je al een degelijk werkende VDSL-verbinding hebt en aangezien je geen nummer moet porteren vanuit Proximus want daar durft het soms eens misgaan), ongelimiteerd volume en ze hebben een degelijke helpdesk. Ook is Edpnet een open systeem waarbij je al de logins krijgt en dus je Fritzbox zelf eventueel kan configureren met andere VOIP-providers (OVH, Betamax, etc...). Nadelen zie ik niet echt, behalve dan dat ze geen TV aanbieden (maar die heb je toch al bij Telenet) en dat je een Fritzbox moet aanschaffen. Hun technische "issues" zijn niet meer frequent dan bij Proximus en worden mooi gemeld op hun website en bijna altijd snel (= binnen de paar uren) opgelost. Extra voordeel is ook dat in hun prijs een telefoonnummer inbegrepen is, hun uitgaande gesprekken naar vast zijn goedkoop (ivm Proximus en Telenet).

Eigenlijk is dit nu bijna een no-brainer geworden als je al over een Fritzbox beschikt.

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2750
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 207 keer
Uitgedeelde bedankjes: 197 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor on4bam » 19 Apr 2017, 16:38

Ik kan Grigri alleen maar bijtreden.
Het enige nadeel is dat ze geen TV aanbieden. Voor de rest zit je op een Belgacom (ok, proximus) lijn dus wat betreft stabiliteit is dat allemaal hetzelfde.
Niet twijfelen, doen!

OBiWaN007
Member
Member
Berichten: 54
Lid geworden op: 04 Jul 2007
Locatie: Wetteren
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor OBiWaN007 » 19 Apr 2017, 17:34

+1 het enige waar je wél rekening zal met moeten houden is ook al zit je momenteel op Proximus en is EDPnet eigenlijk ook proximus, toch zal je bij overschakeling andere poorten(programmatie) krijgen in je ROP/KVD waardoor je onvermijdelijk opnieuw op je provisioningsprofiel zal komen te staan dus een lagere up- en downloadsnelheid en je zal opnieuw moeten wachten tot DLM langskomt op je 'nieuwe' lijn om je opnieuw naar een 85/15 of 100/15 profiel te heffen.
1x VDSL EDPnet 100/20 vectoring met FritzBox 7490 en firmware 06.52 --> XL Internet Unlimited
VoIP inkomend : EDPnet & VoIP uitgaand : MegaVoIP --> Telefonie
1x VDSL Proximus 100/20 vectoring met Bbox3 --> TV + Football
1x Telenet --> Digital TV only.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2870
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 173 keer
Uitgedeelde bedankjes: 246 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor wied » 19 Apr 2017, 20:52

Het enige nadeel is dat ze geen TV aanbieden

Nadeel!? TS combineert het beste van twee werelden...
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play Films

Grigri
Plus Member
Plus Member
Berichten: 111
Lid geworden op: 25 Mar 2012
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor Grigri » 19 Apr 2017, 21:04

Dank Wied, het klopt dat Telenet digitale TV de beste keuze is qua TV-oplossing (ivm IPTV van Proximus). Ik bedoelde dit in de zin dat het een nadeel is om niet alles op 1 factuur te hebben staan en eventueel te kunnen genieten van een korting voor TV in een Triple-pack. Maar het klopt (ik gebruik deze oplossing trouwens ook) dat Edpnet Internet/Telefonie + Telenet digitale TV de combinatie is van het beste van 2 werelden...

johan.devos
Premium Member
Premium Member
Berichten: 654
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 79 keer
Uitgedeelde bedankjes: 90 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor johan.devos » 19 Apr 2017, 22:10

Ik heb ondertussen EDPnet aangevraagd. Bedankt voor de reacties en ik hou jullie op de hoogte.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12851
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1973 keer
Recent bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 556 keer
Contact:

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor philippe_d » 20 Apr 2017, 07:56

Hou ons op de hoogte :wink:
    - hoe vlot de overgang verliep
    - hoe vlug je terug op volle snelheid kwam (DLM stappen)
OBiWaN007 schreef:+1 het enige waar je wél rekening zal met moeten houden is ook al zit je momenteel op Proximus en is EDPnet eigenlijk ook proximus, toch zal je bij overschakeling andere poorten(programmatie) krijgen in je ROP/KVD waardoor je onvermijdelijk opnieuw op je provisioningsprofiel zal komen .

Met een beetje geluk krijg je een "betere" poort, en kom je op 100/20 in plaats van 100/15 :-)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2750
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 207 keer
Uitgedeelde bedankjes: 197 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor on4bam » 20 Apr 2017, 09:40

wied schreef:Het enige nadeel is dat ze geen TV aanbieden

Nadeel!? TS combineert het beste van twee werelden...


Voor mijzelf zie ik liever TN niet meer, vandaar.. nadeel. ymmv

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2870
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 173 keer
Uitgedeelde bedankjes: 246 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor wied » 20 Apr 2017, 10:11

natuurlijk, dat is je goed recht. Zelf heb ik hier al langer dan 10 jaar niks TN dienst meer in huis...
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play Films

johan.devos
Premium Member
Premium Member
Berichten: 654
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 79 keer
Uitgedeelde bedankjes: 90 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor johan.devos » 20 Apr 2017, 10:20

Tot nu toe verloopt alles zeer vlot.
Ik heb gisteravond de bestelling geplaatst (zonder hardware en zonder bedenkingstijd) en een overschakling "zo snel mogelijk" en heb via mail deze morgen volgende info gekregen:
- een username/PW voor de klantenzone (en heb direct dit PW gezijzigd)
- username, PW,... voor de VDSL verbinding in de FB
- een nieuw telefoonnumemr en alle VOIP info voor de configuratie van de telefoon

Op de klantenzone zie ik nu als status "Waiting for fulfillment completion"

En ik zie dat ik nu niet meer remote aan mijn FB kan. Waarschijnlijk is er al iets aan het gebeuren...

En dit waren de DSL waren van deze nacht van voor de overschakeling:

Detailed DSL Information

Current Throughput: 99998 kbit/s (receive direction) 14998 kbit/s (send direction)
Line attenuation: 14 dB (receive direction) 14 dB (send direction)
Signal-to-noise ratio: 13 dB (receive direction) 12 dB (send direction)
DSL version: 1.100.133.44
DSL status: active for 6 days, 22 hours and 38 minutes
DSL Central Exchange: Broadcom 177.174



Update 11:51
Mailtje gekregen dat overschakeling gedaan is

Update 12:20
Nieuwe login info ingegeven in de FB en internet werkt! Mijn snelste providerwissel ooit, knap van EDPnet.

De FB synct terug op 50/10 en met eem max van 122/26. Nu nog wachten op DLM

Een speedtest (via iPad/WiFi) geeft:
Datum test: 20 apr. 2017 12:40
Downloaden: 42.64 Mbps
Uploaden: 9.37 Mbps
Ping: 15 ms

Mijn upload is van zo'n 3.8 (bij Proximus) naar 9.4 gestegen bij EDPnet :-)

Nu nog Proximus alles opzeggen. Ik zal wel een paar dagen dubbel betalen maar heb wel maar een paar uur zonder internet gezeten.

Grigri
Plus Member
Plus Member
Berichten: 111
Lid geworden op: 25 Mar 2012
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor Grigri » 20 Apr 2017, 16:07

Blij dat dit zooo vlot is gegaan...

kamiel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 518
Lid geworden op: 18 Jun 2012
Bedankt: 30 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 112 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor kamiel » 20 Apr 2017, 20:36

Betaal je nu geen "raw copper" meer bij EPDnet?
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
TV: Netflix, Stievie, VRTNU en vier.be
VOIP: Weepee (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via Raspbx
GSM: Orange (met Chinese Oukitel K4000)

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4900
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 369 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 291 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor heist_175 » 20 Apr 2017, 20:47

Nope, geen raw copper.
Gewoon €34,95 voor unlimited DSL :)

Sinds november overgestapt, voor het volume en de snelheid.
Bij Prox kreeg ik maar 50/4 ofzoiets (Internet Start), nu heb ik 85/20. Zeker die 20 is een plezier!

sdecoster
Member
Member
Berichten: 85
Lid geworden op: 03 Dec 2013
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor sdecoster » 20 Apr 2017, 21:28

Schakelde laatst ook ergens over van Scarlet naar EDPNET.

Alles verloopt nu goed maar toch maar even opletten als je oude abonnement (in jouw geval bij Px dus) zou overlappen en binnenkort stopt. In mijn geval viel de internetverbinding van EDPNET dan weg en het duurde een paar dagen voor het terug in orde was. Bij EDPNET konden ze mij niet zeggen waar het aan lag maar hou het misschien in je achterhoofd voor in geval dat...

http://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=44&t=49862

Nog een minpuntje: toen ik een paar jaar geleden een overschakeling deed van EDPNET naar een andere provider moest ik nogal veel moeite doen mijn teveel-betaalde abonnement terug te krijgen. Niet dat je nu al meteen aan opzeggen moet denken maar je vroeg naar alle nadelen hé :P

johan.devos
Premium Member
Premium Member
Berichten: 654
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 79 keer
Uitgedeelde bedankjes: 90 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor johan.devos » 24 Apr 2017, 07:51

Ik ben nu al een paar dagen bij EDPnet en zit nog altijd op een stabiele 50/10 verbinding.

Wat me wel opvalt (en waar ik me wat zorgen over maak) is dat de MAX. Attainable throughput heel onstabiel is. Dit de de bovenste lichtblauwe lijn op de grafieken.

Bij Proximus was dit een mooie horizontale lijn rond de 125 Mbit/sec:

2014-04-19-FB-Proximus.png


Maar bij EDPnet schommelt dit tussen de 105-120 Mbit/sec:

2014-04-24-FB-EDPnet.png


Aan mijn binnenbekabeling is er niet gewijzigd en mijn FB heeft dezelfde FW (6.80) op Annex "A" en met dezelfde "previous DSL version" (1.100.133.44)

Gebruikersavatar
diepvries
Plus Member
Plus Member
Berichten: 119
Lid geworden op: 03 Jan 2017
Locatie: W-VL
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor diepvries » 24 Apr 2017, 09:00

Ik ben wel benieuwd wat jullie dan gebruiken om TV te kijken, een Telenet kaartje of ga je toch een apart abo aan voor TV?
Afbeelding

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4900
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 369 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 291 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor heist_175 » 24 Apr 2017, 09:25

OTT:
> VRT Nu
> YouTube

johan.devos
Premium Member
Premium Member
Berichten: 654
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 79 keer
Uitgedeelde bedankjes: 90 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor johan.devos » 24 Apr 2017, 10:13

Ik heb nog altijd Telenet en heb nu nog 3 CI+ kaartjes in gebruik maar we gebruiken ook Stevie, VRT.NU, Netflic, DVB-S,... en al bij al kijken we max 2 uur/dag naar TV

Grigri
Plus Member
Plus Member
Berichten: 111
Lid geworden op: 25 Mar 2012
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor Grigri » 24 Apr 2017, 11:54

Telenet digitaal abbo via CI+ kaartje en vrt-apps, Netflix,... via Apple-TV

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 943
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 81 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor petrol242 » 24 Apr 2017, 15:43

Net TVVlaanderen buiten geflikkerd. Eind van de maand is het gedaan :)

Momenteel kijken we hier vooral FTA op 28°O, Netflix, en andere online streams zoals tfc, VRT NU, etc
Om de vrede in huis te bewaren, komt morgen de kabel terug binnen en zal het (hopelijk) TV met een kaartje worden. Het kaartje ligt al klaar, alleen te hopen dat mijn CI+ module het zal aanvaarden.
Edpnet 85/20 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: VoipTiger, ook mobiel
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12851
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1973 keer
Recent bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 556 keer
Contact:

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor philippe_d » 24 Apr 2017, 16:03

petrol242 schreef:Het kaartje ligt al klaar, alleen te hopen dat mijn CI+ module het zal aanvaarden.

Alleen de CI+ module, die samen met het kaartje gekocht werd, zal de het kaartje aanvaarden. Deze zijn gekoppeld.
Of bedoel je "hopen dat jouw CI+ slot jouw Telenet CI+ module zal aanvaarden" ?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 943
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 81 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor petrol242 » 24 Apr 2017, 17:02

Inderdaad. Ik had iets duidelijker moeten zijn. Ik heb in een Telenetcenter kaartje + module gaan halen. Destijds is er een filter gestoken om de TV-signalen voor mij te blokkeren omdat ik ooit in een duister verleden enkel internet+telefonie had van TN. Ik zat toen al op de schotel. Morgen wordt dat dus hersteld. Analoge kabelTV zal dus terug aangesloten worden. Daarna zal ik de kaart moeten activeren. TVV heb ik buiten geflikkerd.

Mijn TV komt niet voor in de lijst van ondersteunde toestellen, dus vingers kruisen voor morgen. In het slechtste geval wordt het kaartje+module niet herkend en zal een digibox de enige oplossing zijn. Kaartje+module gaan dan te koop waarschijnlijk, maar zover zijn we nog niet. Ziggo en UPC (NL) ondersteunen mijn toestel wel, maar dat is natuurlijk geen garantie.
Edpnet 85/20 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: VoipTiger, ook mobiel
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet

DaNi0
Premium Member
Premium Member
Berichten: 662
Lid geworden op: 21 Jun 2005
Locatie: Oostende
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 259 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor DaNi0 » 24 Apr 2017, 17:27

johan.devos schreef:Wat me wel opvalt (en waar ik me wat zorgen over maak) is dat de MAX. Attainable throughput heel onstabiel is. Dit de de bovenste lichtblauwe lijn op de grafieken.


Hier hetzelfde voor. Vroeger relatief stabiel, nu allesbehalve. Het ziet er haast cyclisch uit. :?

Afbeelding

Afbeelding

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3831
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de ROP@0.48dB
Bedankt: 99 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 141 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor silencer » 24 Apr 2017, 20:35

Edpnet helpdesk is geoutsourced, openingsuren 9-17u, erna? Pech. Van mijn leven geen provider met zo'n openingsuren voor mij. Teveel slechte ervaring mee (en collega's)

Gebruikersavatar
Joachim
ISP Staff
ISP Staff
Berichten: 262
Lid geworden op: 24 Nov 2004
Twitter: jslabbaert
Locatie: Sinaai-Waas
Bedankt: 153 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor Joachim » 25 Apr 2017, 15:33

silencer schreef:Edpnet helpdesk is geoutsourced, openingsuren 9-17u, erna? Pech. Van mijn leven geen provider met zo'n openingsuren voor mij. Teveel slechte ervaring mee (en collega's)


Spijtig te horen dat je slechte ervaringen hebt met onze helpdesk, en akkoord, onze openingsuren zijn een zwak punt, maar onze helpdesk is NIET geoutsourced.

Gebruikersavatar
James.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 20 Okt 2008
Bedankt: 34 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor James. » 25 Apr 2017, 16:07

DaNi0 schreef:
johan.devos schreef:Wat me wel opvalt (en waar ik me wat zorgen over maak) is dat de MAX. Attainable throughput heel onstabiel is. Dit de de bovenste lichtblauwe lijn op de grafieken.


Hier hetzelfde voor. Vroeger relatief stabiel, nu allesbehalve. Het ziet er haast cyclisch uit. :?

Afbeelding

Afbeelding

Hoe verkrijg jij die grafieken? Welke router/modem gebruik je daarvoor?

johan.devos
Premium Member
Premium Member
Berichten: 654
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 79 keer
Uitgedeelde bedankjes: 90 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor johan.devos » 25 Apr 2017, 16:09

@Joachim

Kunt U iets zeggen over de MAX. Attainable throughput die heel onstabiel is? Zie Screenshots in vorige posts van Johan.Devos en DaNio


@James
We gebruiken een FritzBox.

Deze grafiek kun je helaas niet via de user interface opvragen, maar komt uit de dagelijkse mail van de push service.

System
Push service
Regular usage reports
FB info, kies bewerken via het potlood symbool en selecteer DSL information.

Ik heb alles geselecteerd en stuur dit dagelijks op. Een paar min. na middernacht krijg je dan een mail met oa. deze grafiek erop.

Gebruikersavatar
Joachim
ISP Staff
ISP Staff
Berichten: 262
Lid geworden op: 24 Nov 2004
Twitter: jslabbaert
Locatie: Sinaai-Waas
Bedankt: 153 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor Joachim » 25 Apr 2017, 16:28

johan.devos schreef:@Joachim
Kunt U iets zeggen over de MAX. Attainable throughput die heel onstabiel is? Zie Screenshots in vorige posts van Johan.Devos en DaNio

Spijtig genoeg kan ik je hierbij niet echt helpen vrees ik, het is zo dat edpnet geen inzeg/inzage heeft in het fysieke gedeelte van het signaal. Dus fysiek is een lijn van edpnet en een lijn van proximus rechtstreeks identiek.

johan.devos
Premium Member
Premium Member
Berichten: 654
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 79 keer
Uitgedeelde bedankjes: 90 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor johan.devos » 25 Apr 2017, 16:46

Maar ik heb jaren een PX VDSL lijn gehad met deze Fritzbox en identiek dezelfde binnenbekabeling en dan was dit signaal stabiel. Direct na de overschakeling naar EDPnet bgon dit signaal te "dansen".

Hangt mijn lijn nog aan dezelfde ROP en aansluitpunt of is de telefoonlijn door een EDPnet/PX medewerker in een andere poort van dezelfde of een andere ROP geplaatst?

Huurt EDPnet de "slechtere" poorten van PX voor een goedkopere prijs?

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 16841
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 772 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1629 keer
Contact:

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor krisken » 25 Apr 2017, 16:49

Ben je toevallig van een BBOX3 naar een Fritzbox modem gegaan? Mijn ervaring is dat een Fritzbox andere waarden geeft dan een BBOX.

Internet = Orange 200/20Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi
GSM = LycaMobile All-In-One 15
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & Ubiquiti powered

Gebruikersavatar
Zorba
Premium Member
Premium Member
Berichten: 681
Lid geworden op: 08 Nov 2010
Bedankt: 44 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor Zorba » 25 Apr 2017, 17:04

Hier dezelfde ervaringen, en waarschijnlijk ook de reden dat ik nu op 85/15 blijft steken ipv 100/20(?) bij Proximus...
edpnet VDSL XL
Mobile Vikings

Gebruikersavatar
xming
Pro Member
Pro Member
Berichten: 421
Lid geworden op: 06 Okt 2005
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor xming » 25 Apr 2017, 17:11

ik heb ook zo'n vermoedens, jaren bij scarlet heel stabiel (16/4), na vectoring op 50/5 beland en stabiel. Nu heel onstabiele lijn bij EDPnet upload durft zelfs zaken naar 2mbps :/

MichelJ
Premium Member
Premium Member
Berichten: 545
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Locatie: Kapellen
Bedankt: 43 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor MichelJ » 25 Apr 2017, 17:35

Hoewel ik nu eindelijk terug op 100/20 sta, merk ik ook dat de attainable download serieus gezakt is en heel wat minder stabiel als voorheen(altijd bij EDPNET geweest)

joriz
Pro Member
Pro Member
Berichten: 348
Lid geworden op: 13 Mei 2006
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor joriz » 25 Apr 2017, 17:55

Ik begrijp niet goed hoe dit kan. Als je overstapt wordt er toch geen kabel herpatched in de rop ofwel? Hier is de lijn wel vlak.
Edpnet VDSL XL + Voip @ 100/20Mbit / Fritzbox 7490

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1078
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 63 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor Sinna » 25 Apr 2017, 19:30

Het is best mogelijk dat er fysiek inderdaad herpatcht wordt om zo plaats te maken voor eigen (lees: Proximus-)klanten. Natuurlijk ga je dat nooit ergens officieel horen, maar 't zou me niet verbazen...
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
Joachim
ISP Staff
ISP Staff
Berichten: 262
Lid geworden op: 24 Nov 2004
Twitter: jslabbaert
Locatie: Sinaai-Waas
Bedankt: 153 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor Joachim » 25 Apr 2017, 21:28

Proximus maakt geen enkel onderscheid, vaak zijn onze lijnen beter dan die van proximus, maar even vaak omgekeerd, er is geen conspiracy theory achter te zoeken :roll:

Bij zogenaamde PCO migraties (provide change owner) wordt zelfs meestal niet herpatcht, en wordt enkel de logische context gewijzigd.

Gebruikersavatar
James.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 20 Okt 2008
Bedankt: 34 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor James. » 26 Apr 2017, 10:12

We kunnen het wetenschappelijk aanpakken:

- Heeft iemand al elke andere mogelijke oorzaak dan de wissel van Px naar EDPnet kunnen uitsluiten als mogelijke oorzaak van de problemen? Dus omstandigheden van buiten, modemwissel, etc ... uitgesloten als oorzaak.
- Heeft iemand al consistent (met een zekere kans) dit fenomeen kunnen waarnemen bij het wisselen tussen providers?

Zo niet, dan is het niet zinnig om daar dergelijke uitspraken over te doen.

Gebruikersavatar
xming
Pro Member
Pro Member
Berichten: 421
Lid geworden op: 06 Okt 2005
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor xming » 26 Apr 2017, 10:23

Geen enkel verandering geweest hier toch al 1x van 5Mbps naar 2 (dlm verhoogde later weer naar 4 dan 5) , en 1x van 5 naar 3 in de 1,5 maand tijd.
Het tegendeel moet eigenlijk bewezen worden, als er iemand is die beter lijnwaardes heeft na overschakeling van PX/Scarlet naar OLO.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12851
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1973 keer
Recent bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 556 keer
Contact:

Re: Overschakelen naar EDPnet - goed idee?

Berichtdoor philippe_d » 26 Apr 2017, 11:51

James. schreef:We kunnen het wetenschappelijk aanpakken ....

De wetenschap van hoogfrequente signalen is heel complex, en soms kunnen kleine dingen een groot gevolg hebben
- een provider wissel, met in veel gevallen een poortwissel, kan een zichtbare verandering geven, terwijl - buiten de dsl poort in de ROP, niets gewijzigd is.
- je kan soms situaties niet vergelijken:
    - firmware 06.80 met de "oude" driver (1.100.133.44) is bij mij heel instabiel en niet betrouwbaar, re-syncs om de haverklap, terwijl bij anderen alleen deze driver goed loopt!
    - firmware 06.80 met de "nieuwe" driver (1.100.135.11) is bij mij volledig stabiel, terwijl deze bij mijn weten niet approved is
Hoe we dit "wetenschappelijk" kunnen verklaren weet ik niet :wink: .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast