BBOX3 poort wil niet open

osty
Starter
Starter
Berichten: 20
Lid geworden op: 01 Okt 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

BBOX3 poort wil niet open

Berichtdoor osty » 18 Sep 2014, 16:20

Hi, voordien had ik een BBox2, geen enkel probleem om de PI te gebruiken als vpn.
Nu heb ik een nieuwe BBOX3, heb terug de PI een vaste IP gegeven en de poorten opengezet, ewel ik denk het toch want als ik
http://www.checkmyports.net/ gebruik zie ik dat de poorten gesloten zijn?
weet geen raad meer, zoals ik gelezen heb heb ik enkele dagen gewacht maar ze blijven gesloten.
Moet er nog iets open gezet worden of moet er nog iets anders gedaan worden?

Bedankt
Osty

jos123
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1348
Lid geworden op: 07 Mar 2013
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: BBOX3 poort wil niet open

Berichtdoor jos123 » 18 Sep 2014, 16:29

Welke poort heb je opengezet? PPTP server (1723)?
Heb je gecheckt of de IP adres van je PI overeenkomt met de vaste IP adres die je ingesteld hebt in de Bbox3?
Mss Bbox3 herstarten?
Internet: edpnet internet vdsl
Telefonie: Weepee + FreeVoipDeal - Fritzbox 7360 V1 06.31
Modem/Router:Fritzbox 7360 V1 06.31
Mobiel: Base PRO Connect, onbeperkt bellen + sms + 5GB data 4G

osty
Starter
Starter
Berichten: 20
Lid geworden op: 01 Okt 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: BBOX3 poort wil niet open

Berichtdoor osty » 19 Sep 2014, 05:52

Ja de IP van de PI is correct ingesteld.
Ik heb al meerdere malen de BBOX3 herstart
Poort 1723 en 1194 heb ik zogezegd open gedaan.
https://imageshack.com/i/ipa0qpdBj

Moet er nog iets anders ingesteld worden in de BBox3?
Osty

jos123
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1348
Lid geworden op: 07 Mar 2013
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: BBOX3 poort wil niet open

Berichtdoor jos123 » 19 Sep 2014, 06:59

Gokje:
Verander eens de ip adres van je PI naar hoger getal bv 192.168.1.50? Pas het ook aan in de Bbox3.
Je kan ook proberen ipv aangepast de applicatie zelf te kiezen dus PPTP.

[Afbeelding Post made via mobile device ]
Internet: edpnet internet vdsl
Telefonie: Weepee + FreeVoipDeal - Fritzbox 7360 V1 06.31
Modem/Router:Fritzbox 7360 V1 06.31
Mobiel: Base PRO Connect, onbeperkt bellen + sms + 5GB data 4G

osty
Starter
Starter
Berichten: 20
Lid geworden op: 01 Okt 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: BBOX3 poort wil niet open

Berichtdoor osty » 19 Sep 2014, 08:11

Juist gebeld naar Belgacom ... wat een klucht ....

Gevraagd of ze niet konden helpen, nee u heeft een residentieel contract, poorten open zetten is op eigen risico....

Waarom is er dan een helpdesk bij Belgacom.... ik denk dat het tijd wordt dat ze de monopolie eens veranderen, meer concurentie..

Had misschien beter gebeld naar mijn schoonmoeder ... die had misschien nog iets willen doen.

Nu, de poorten zijn nogaltijd geblokkeerd....

Osty

Gebruikersavatar
Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7807
Lid geworden op: 10 Mei 2007
Bedankt: 388 keer
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer

Re: BBOX3 poort wil niet open

Berichtdoor Lord Utopia » 19 Sep 2014, 09:17

En als ze het wel openstellen en er gaat iets verkeerd, wie gaat de eerste zijn bij wie ze gaan klagen? Inderdaad, bij die die je nu verwijt monopolist te zijn.
Als je bepaalde poorten wil openzetten die opengezet kunnen worden, kan je dit doen via E-services.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12768
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1943 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 550 keer
Contact:

Re: BBOX3 poort wil niet open

Berichtdoor philippe_d » 19 Sep 2014, 09:57

Belgacom blokkeert in principe geen poorten, met enkele uitzonderingen:
Als je naar de B-box3 "Poortmapping" gaat, kan je onder "Dienst" een drop-downlijst openen, met alle mogelijke diensten, waarvoor de juiste portmappings vooringesteld zijn.
Loop de lijst eens door, je zal VPN of PPTP wel vinden. Probeer het eens op die manier.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

osty
Starter
Starter
Berichten: 20
Lid geworden op: 01 Okt 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: BBOX3 poort wil niet open

Berichtdoor osty » 19 Sep 2014, 10:11

Ik heb dat al gedaan,
"Als je naar de B-box3 "Poortmapping" gaat, kan je onder "Dienst" een drop-downlijst openen, met alle mogelijke diensten, waarvoor de juiste portmappings vooringesteld zijn.
Loop de lijst eens door, je zal VPN of PPTP wel vinden. Probeer het eens op die manier"

als je de dienst drop downlijst opend zet hij een vaste poort waarde voor iedere dienst.
ik kan enkel aangepast kiezen en zo de poort invoegen.

Moet er nog iets anders in de modem aangevinkt worden?

Osty

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5611
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 421 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: BBOX3 poort wil niet open

Berichtdoor ITnetadmin » 19 Sep 2014, 10:14

Ik denk dat die helpdesker de klepel niet goed weet hangen.
Ja, het is op eigen verantwoordelijkheid als je die poorten opengooit.
Maar dan moeten ze wel opgengezet kunnen worden; als dat ergens foutloopt is het nog altijd aan belgacom om dat te fixen.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

osty
Starter
Starter
Berichten: 20
Lid geworden op: 01 Okt 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: BBOX3 poort wil niet open

Berichtdoor osty » 04 Okt 2014, 13:25

Nog steeds geen oplossing gevonden.
Voor ik veranderde naar BBox3 had ik de BBox2, met deze had ik geen probleem.

Zou het aan het toestel zelf kunnen liggen??

Heb nu al vanalles geprobeerd zonder success, er moeten toch personen zijn die ook sommige poorten opengezet hebben in BBox3?

Graag u reactie om mij te helpen
Groeten
Osty

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12768
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1943 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 550 keer
Contact:

Re: BBOX3 poort wil niet open

Berichtdoor philippe_d » 04 Okt 2014, 14:14

osty schreef: als je de dienst drop downlijst opend zet hij een vaste poort waarde voor iedere dienst.
ik kan enkel aangepast kiezen en zo de poort invoegen.

Kan je wat meer uitleg geven welke poorten naar waar je wil forwarden?
Dan kunnen we je misschien wel helpen, want nu geef je echt héél weinig info.
Bijvoorbeeld waarom je niet wil/kan werken met de vaste poort die de B-box kent voor de gebruikte dienst?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

osty
Starter
Starter
Berichten: 20
Lid geworden op: 01 Okt 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: BBOX3 poort wil niet open

Berichtdoor osty » 04 Okt 2014, 15:13

zoals vermeld in het begin
de IP van de PI is vast ingesteld 192.168.1.2
TCP Poort 1723 en 1194 heb ik open gedaan in de Bbox3
https://imageshack.com/i/ipa0qpdBj
wil zo de PI connecteren als VPN

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1596
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 165 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: BBOX3 poort wil niet open

Berichtdoor Petervanakelyen » 04 Okt 2014, 15:23

Welke VPN-server draait er op je Pi? 1194 is de default port van OpenVPN, terwijl 1723 de default is voor PPTP.

osty
Starter
Starter
Berichten: 20
Lid geworden op: 01 Okt 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: BBOX3 poort wil niet open

Berichtdoor osty » 04 Okt 2014, 15:30

geen idee, iemand anders heeft mijn Pi opgezet.
zoals verteld alles werkte prima met de Bbox2, nu ik de Bbox3 heb kan ik geen verbinding meer maken met de PI van buitenuit.
Ik ben nl in het buitenland en gebruik de pi voor connectie op mijn internet in Belgie

Furon
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 Jul 2008

Re: BBOX3 poort wil niet open

Berichtdoor Furon » 04 Okt 2014, 15:34

*nvm*
Laatst gewijzigd door Furon op 06 Okt 2014, 12:55, 1 keer totaal gewijzigd.

osty
Starter
Starter
Berichten: 20
Lid geworden op: 01 Okt 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: BBOX3 poort wil niet open

Berichtdoor osty » 05 Okt 2014, 19:24

Probleem opgelost. :lol:
Daar ik er niet zoveel verstand van heb, heb ik vandaag nogal veel gelezen op internet en zoals hierboven vermeld
heb ik de RPI IP adress naar 192.168.1.100 veranderd .. PI reboot en in de config file ook de IP adres veranderd en voila ik had verbinding.

Nogmaals bedankt voor u reactie en natuurlijk oplossing

Groeten Osty :beerchug:

Vsyncro
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 Mar 2017

Re: BBOX3 poort wil niet open

Berichtdoor Vsyncro » 20 Mar 2017, 17:50

Dus ik heb hetzelfde probleem maar heb geen idee wat PI naar IP gedoe is kan iemand exact uitleggen hoe je een bbox-3 portforward proximus houd zich daar niet mee bezig

Senne
Member
Member
Berichten: 62
Lid geworden op: 19 Jan 2011
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: BBOX3 poort wil niet open

Berichtdoor Senne » 20 Mar 2017, 21:59

https://www.proximus.be/support/nl/id_s ... modem.html

En best op het toestel in kwestie een ip adres instellen boven 192.168.1.99


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten