Forum

BBox2 "TV Mode": bridged versus fully routed

Hebt u opmerkingen, klachten, steunbetuigingen voor Proximus (Belgacom)? Dan kan u deze hier kwijt.

Moderators: Moderators, Userbase Crew

Re: BBox2 "TV Mode": bridged versus fully routed

Berichtdoor dreuzel op 12 maart 2011, 18:21

ik snap het eigenlijk niet goed TCP is en blijft TCPIP
in fully routed mode zou alles moeten werken onafhankelijk of je een eigen router/dhcp hebt


hoe connecteert de decoder naar de BBOX
Code: Selecteer alles
              gateway?   VLAN30?
              Mask ?      255.255.255.0 ??????
              tijd syncro
              multicast
             ......
              andere  opties???????
     
             als ik de waardes ken  kan ik die toch op het max address van mijn DHCP instellen en zo de decoder laten werken in fully  routed
                              Mijn router --DHCP                        BBox(VLAN30)<------ eigen DHCP setup----> Decoder    zonder dat  mijn router tussenkomt....
                              enkel  de  DHCP settings zijn nodig

                                        die dienen iddentiek te zijn aan wat  de decoder/bbox   doet  doch zijn mij onbekend
                                        deze info is geen staats geheim....(poort 3  DHCP TCP)
                                        doch  de ingebouwde setup      bestuift mijn PC niet in auto DHCP accept  (unidentified netwerk)

           ik wil dit best eens proberen  doch ik krijg die waarden niet  uit mijn BBOX
           als ik mijn netwerk fully routed opstart   geeft  mijn DHCP  ook een IP adress aan de DECODER bij V4  zie je het IP address roteren
           het probleem ligt dus niet in de decoder  doch  de decoder moet rechtstreeks met de BBOX2 praten   en of de  VLAN30 setup




Kan iemand met kennis van BBOX router de info uit de VLAN30 setting geven
kan iemand de DHCP installingen publiceren die gebruikt worden op de TV poort (3/4)
-------------------------------------------------------------------------------------------
bgc-tv bbox2
offlinedreuzel
Member
Member
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 15 jul 2010, 15:11

Re: BBox2 "TV Mode": bridged versus fully routed

Berichtdoor daffeh op 15 maart 2011, 14:27

tomw schreef:Die optie is er al enkele maanden in de nieuwe firmwares. De optie is wel enkel zichtbaar als u aangemeld bent als admin.
Veel verschil bij vroeger is er niet, tv signaal wordt nog steeds op een aparte vlan aangeleverd (en zo heb je dus de afscheiding met internet trafiek).
Het verschil is dat er nu een (software) router geplaatst is tussen beide netwerken waardoor verkeer tussen beide netwerken mogelijk is. Vroeger waren beide netwerken apart en niet toegankelijk voor elkaar.

Vroeger kreeg de decoder een ipadres uit de 10.x.x.x range, nu is dat een ipadres uit dezelfde range als de pc's: 192.168.x.x . Alle verkeer wordt dus van het lan netwerk gerouteerd naar de TV vlan. De decoder kan nu ook aangesloten worden op een PC poort.

Even snel getekend krijg je dus het volgende:
Afbeelding

Wat ik mij wel afvraag is: waar wordt het tv verkeer tegengehouden op de wifi interface? Zou het niet mogelijk zijn om de routering/network interfaces van de modem ergens aan te passen zodanig dat TV wel beschikbaar is wireless?

Die vlan switch op uw tekening. Is dat een manageable switch of isda intern in de bbox2?

Ik heb hier al vanalles geprobeerd om de decoder gewoon bij op men netwerk te hangen (dus maar 1 draad trekken) en het schijnt niet te werken :)
offlinedaffeh
Member
Member
 
Berichten: 65
Geregistreerd: 29 jan 2007, 10:07

Re: BBox2 "TV Mode": bridged versus fully routed

Berichtdoor Abusimbal op 15 maart 2011, 14:36

Staat je bbox2 in routed mode en heb je FW versie 60R109-60A040 ?
Anders gaat het niet lukken.

Met routed kan je nu ook 3 decoders via lan aansluiten, ging eerst ook niet.
Belgacom Pack maxi op 70Mbit lijn met smart +15
Bbox3 met Zyxel Zywall USG 100 firewall/UTM
Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Tab 3 8.0 WiFi
TP-Link M5350 3G mobile WiFi
offlineAbusimbal
Elite Poster
Elite Poster
 
Berichten: 872
Geregistreerd: 30 okt 2004, 12:34

Nuttige posts:
Recente nuttige posts:

Re: BBox2 "TV Mode": bridged versus fully routed

Berichtdoor daffeh op 15 maart 2011, 15:13

ja kheb er de laatste opgezet, hij blijft wel 2009 zeggen ma de runtime is 60R109-60A042

met mijn setup heb ik in de garage de bbox2 staan. Daarbij staat er een router die de pppoe doet. Vandaar loopt er 1 kabel naar mijn switch waar alle PC's achter staan. Op die switch zou ik nu ook graag mijn decoder hangen maar dat schijnt niet te werken.

Kan ik de router nog laten de pppoe doen in fully routed?
offlinedaffeh
Member
Member
 
Berichten: 65
Geregistreerd: 29 jan 2007, 10:07

Re: BBox2 "TV Mode": bridged versus fully routed

Berichtdoor Abusimbal op 15 maart 2011, 19:13

Met een router ertussen gaat het niet werken in routed mode. Werkt alleen als internet en TV via Bbox2 gaan.
Ben je zeker dat je versie met 42 hebt i.p.v. 40 of 22 vanachter ? 42 zou een nog nieuwere versie zijn
Belgacom Pack maxi op 70Mbit lijn met smart +15
Bbox3 met Zyxel Zywall USG 100 firewall/UTM
Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Tab 3 8.0 WiFi
TP-Link M5350 3G mobile WiFi
offlineAbusimbal
Elite Poster
Elite Poster
 
Berichten: 872
Geregistreerd: 30 okt 2004, 12:34

Nuttige posts:
Recente nuttige posts:

Re: BBox2 "TV Mode": bridged versus fully routed

Berichtdoor daffeh op 16 maart 2011, 09:55

ja, ik had eerst 22 achteraan ma ik heb gewoon de laatste firmware van die site gehaald. (FAST3464_60A042.img.secure)
Als het niet gaat lukken met ne router tussen hoe kan ik dat dan oplossen zonder een extra kabel te trekken?

bbox2 + switch ---> kabel naar bureau ---> switch en daar dan pc's en bgctv op?

kan ik dan eventueel achter die switch in de bureau nog is ne router zetten om routing / port management te doen?
offlinedaffeh
Member
Member
 
Berichten: 65
Geregistreerd: 29 jan 2007, 10:07

Re: BBox2 "TV Mode": bridged versus fully routed

Berichtdoor powaq op 15 apr 2011, 12:47

daffeh schreef:ja, ik had eerst 22 achteraan ma ik heb gewoon de laatste firmware van die site gehaald. (FAST3464_60A042.img.secure)
Als het niet gaat lukken met ne router tussen hoe kan ik dat dan oplossen zonder een extra kabel te trekken?

bbox2 + switch ---> kabel naar bureau ---> switch en daar dan pc's en bgctv op?

kan ik dan eventueel achter die switch in de bureau nog is ne router zetten om routing / port management te doen?


Ja kan er zoveel switchen achter hangen als je wilt volgens mij zolang je hun DHCP servers maar uitschakelt. De enige actieve DHCP server op het netwerk mag die van de bbox2 zijn. De bbox deelt dus de IP adressen uit.

Zo werkt het bij ons nu:
BBox2 met rechtstreeks aangesloten: een computer beneden en de BTV decoder in de living. Dan is er nog een derde kabel die naar boven loopt met daarachter een linksys router met uitgeschakelde DHCP server en achter die router zitten dan nog een computer boven en een 2e BTV decoder.
Wifi loopt gewoon via de bbox2.

Werkt allemaal perfect.

Dus ja achter die switch in uw bureau zou je nog een router met dhcp kunnen hangen waar enkel de PC's op aangesloten zijn.
offlinepowaq
Plus Member
Plus Member
 
Berichten: 192
Geregistreerd: 16 sep 2008, 10:43

Nuttige posts:

Re: BBox2 "TV Mode": bridged versus fully routed

Berichtdoor dreuzel op 21 apr 2011, 11:13

heb zelfde ervaring als POWAQ. Enkel DHCP is essentieel voor werken in fully routed.

ik heb ook iets bij gevonden :
bij firmware xxxx40 zijn java_mimiek pagina's bij gekomen typish 9035 en 9030 die de juiste group voor de DHCP voor fully routed BGCTV definieren

doch ik zelf durf/kan hier niet veel mee aan te vangen buiten het ip adress van de TV te wijzigen....

Kan men op een of andere mannier ? DHCP group STB aan laten voor BGCTV bijvoorbeeld enkel op poort 4
en een andere DHCP (met verdeling tijd,webservice,print ,dns ...... ) voor alle andere Niet BGCTV toestellen.
bij voorbeeld op alle niet BGCTV toestellen DHCP relay naar eigen DHCP....

De DHCP van de BBOX is zo primitief en door de DHCP beperkingen ben ik verplicht met fixed Ip addressen te werken voor de eigen instalatie en dit is niet fijn.

Extra vraag weet iemand wat de BBOX2 DHCP naar de BGCTV zend ???? (mij lijkt het enkel een IP adress te zijn.... geen extra settings....
maar zelfs via Mac addressen kan ik deze functie niet door mijn DHCP laten overnemen?? enig idee ....
-------------------------------------------------------------------------------------------
bgc-tv bbox2
offlinedreuzel
Member
Member
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 15 jul 2010, 15:11

Re: BBox2 "TV Mode": bridged versus fully routed

Berichtdoor honda4life op 02 aug 2011, 10:39

Heeft er iemand informatie/ervaringen met Scarlet op dit vlak.
Wij overwegen het om ook digitale tv af te nemen bij hun, draadloos en plc kan hier vermeden worden, maar dat is natuurlijk wel wat meer werk.

Edit:
Chat support scarlet:
Scarlet: Jawel hoor. Hier is genoeg informatie over te vinden op http://www.userbase.be/forum in het onderdeel scarlet.

Volgens mij leren wij veel bij van hun en zij van ons :banana:

Nog een leuke:
Kunt u het lijnprofiel van m'n huidige ADSL-lijn op 6 Mbit zetten, lijkt me toch mogelijk met een SNR van 12 dB?
Scarlet: 12db? Nu heeft u 4,6 dan vermoedelijk.
Scarlet: 12db is dan te weinig, voor 1,5Mbit extra.
Scarlet: Deze profielen bestaan: 1Mbit, 3,3, 4,6 en 6
Scarlet: Dus zowieso in die stappen.
Scarlet: In uw geval zou u toch 15db - 16db moeten halen eerst.
Avatar gebruiker
offlinehonda4life
Elite Poster
Elite Poster
 
Berichten: 3507
Geregistreerd: 03 jan 2010, 21:42
Woonplaats: 127.0.0.1

Nuttige posts:

Re: BBox2 "TV Mode": bridged versus fully routed

Berichtdoor Tim H. op 20 nov 2012, 09:12

vraagje : Lukt dit nog steeds sinds de laatste upgrade ? (met paswoord om in te loggen in bbox)

http://192.168.1.1/index.cgi?user_name= ... d=XXXXXXXX (XXXX = serienummer bbox)

en dan ?
offlineTim H.
Pro Member
Pro Member
 
Berichten: 366
Geregistreerd: 29 nov 2011, 22:31

Nuttige posts:
Recente nuttige posts:

Re: BBox2 "TV Mode": bridged versus fully routed

Berichtdoor xenne op 20 nov 2012, 12:42

wat bedoel je, of het lukt om de modem in fully routed te zetten? ja... gaat nog steeds hetzelfde als met de vorige firmware. inloggen als admin/ advanced settings/route/routing tab/ onderaan kan je dan kiezen tussen bridged mode of full routed mode
Internet : Belgacom Comfort (30/3) VDSL2 sync 50/6 ROP distance: 364m
TV : Belgacom TV Comfort
Telefonie : WeePee (VoIP) (vast nummer geporteerd), justvoip & internetcalls
GSM : Mobile Vikings & Generation Connect
Avatar gebruiker
offlinexenne
Elite Poster
Elite Poster
 
Berichten: 5332
Geregistreerd: 15 jan 2006, 14:54

Nuttige posts:

Re: BBox2 "TV Mode": bridged versus fully routed

Berichtdoor jackho op 20 nov 2012, 13:45

Eens je ingelogd bent kan je op dezelfdde manier als vroeger fully routed zetten

mvg

PS: inloggen als admin : 'http://192.168.1.1/index.cgi?user_name=admin&password=LK12345DP123456'
offlinejackho
Elite Poster
Elite Poster
 
Berichten: 2442
Geregistreerd: 05 jun 2011, 20:00

Nuttige posts:
Recente nuttige posts:

Re: BBox2 "TV Mode": bridged versus fully routed

Berichtdoor Tim H. op 20 nov 2012, 17:59

ok gelukt...thanks voor de hulp

snap wel niet dat ik dat gisteren niet gezien heb... :oops:
offlineTim H.
Pro Member
Pro Member
 
Berichten: 366
Geregistreerd: 29 nov 2011, 22:31

Nuttige posts:
Recente nuttige posts:

Re: BBox2 "TV Mode": bridged versus fully routed

Berichtdoor jackho op 20 nov 2012, 19:53

Niet iedere dag is dezelfde ! :wink:
offlinejackho
Elite Poster
Elite Poster
 
Berichten: 2442
Geregistreerd: 05 jun 2011, 20:00

Nuttige posts:
Recente nuttige posts:

Re: BBox2 "TV Mode": bridged versus fully routed

Berichtdoor sddt op 28 apr 2014, 16:10

Werkt dit nog altijd sinds de laatste firmware versie?
offlinesddt
Member
Member
 
Berichten: 88
Geregistreerd: 06 sep 2012, 10:09

Nuttige posts:

Re: BBox2 "TV Mode": bridged versus fully routed

Berichtdoor jackho op 28 apr 2014, 16:46

dat werkt maar er zijn er toch nog altijd die melden dat dat ze dien ten gevolge problemen hebben met nPVR opnames
offlinejackho
Elite Poster
Elite Poster
 
Berichten: 2442
Geregistreerd: 05 jun 2011, 20:00

Nuttige posts:
Recente nuttige posts:

Vorige

Keer terug naar Proximus (Belgacom, Skynet)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten