RIPE probe en Telenet

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 26841
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1791 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

RIPE probe en Telenet

Berichtdoor r2504 » 08 Okt 2016, 12:46

M'n RIPE node geeft nog steeds geen IPv6 gegevens weer ?

Iemand waarbij dit wel werkt ?
Laatst gewijzigd door philippe_d op 09 Okt 2016, 17:27, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: topic titel aangepast

Gebruikersavatar
buthead
Premium Member
Premium Member
Berichten: 593
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: RIPE node en Telenet

Berichtdoor buthead » 08 Okt 2016, 12:57

Geen idee maar even iets meer off-topic

Wat is die RIPE node juist heb al veel gehoord maar eigenlijk niet meteen weet hoe of wat dat dingetje is
Alvast thnx voor de moeite
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 26841
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1791 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

Re: RIPE node en Telenet

Berichtdoor r2504 » 08 Okt 2016, 13:03


xayana
Premium Member
Premium Member
Berichten: 535
Lid geworden op: 21 Dec 2009
Bedankt: 58 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: RIPE node en Telenet

Berichtdoor xayana » 08 Okt 2016, 13:11

Je bedoelt een probe, geen node?

Bij mij wel hoor, al heel lang... Sinds IPv6 bij Telenet beschikbaar was.
Ik heb zo'n kleine witte TP-Link.
Architecture tl-mr3020
Firmware Version 4740 (1080)

Het enige probleem dat ik er mee heb is dat hij elke dag 3 à 4x 'disconnect' terwijl mijn internet op dat moment perfect blijft werken.
Als ik dat meld, trekken ze er zich bij RIPE niet veel van aan.
Bijlagen
Schermafbeelding 2016-10-08 om 14.05.10.png
Schermafbeelding 2016-10-08 om 14.05.10.png (18.12 KiB) 1582 keer bekeken

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 26841
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1791 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

Re: RIPE node en Telenet

Berichtdoor r2504 » 08 Okt 2016, 13:25

Ja, sorry... een probe.

Ik heb hetzelfde model/firmware op twee verschillende Telenet verbindingen (privé en business abonnement) en beide geven niets :-(

ripe.jpg
ripe.jpg (5.88 KiB) 1564 keer bekeken

xayana
Premium Member
Premium Member
Berichten: 535
Lid geworden op: 21 Dec 2009
Bedankt: 58 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: RIPE node en Telenet

Berichtdoor xayana » 08 Okt 2016, 13:31

en je andere devices op datzelfde netwerk hebben wel een IPv6 adres?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 26841
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1791 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

Re: RIPE node en Telenet

Berichtdoor r2504 » 08 Okt 2016, 13:42

Zelf gebruik ik een IPv6 tunnel lang voordat Telenet IPv6 aanbood... dus niet de native IPv6 van Telenet.

Geen idee dus... zou ik eens moeten proberen maar ik ging ervan uit dat dit weinig zin had aangezien ik op m'n probe niets van IPv6 zag.

Gebruikersavatar
buthead
Premium Member
Premium Member
Berichten: 593
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: RIPE node en Telenet

Berichtdoor buthead » 09 Okt 2016, 14:39

Dit ziet er zeer interssant uit, als ik goed gelezen heb is dit eigenlijk een groot "netwerk" met sondes enz dat data verzameld en online publiceerd.

Je kan hier gratis aan deelnemen als ik goed begrijp?
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 26841
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1791 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

Re: RIPE node en Telenet

Berichtdoor r2504 » 09 Okt 2016, 15:09

Inderdaad... je kan je gratis inschrijven en dan krijg je een probe toegezonden.

Gebruikersavatar
buthead
Premium Member
Premium Member
Berichten: 593
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: RIPE node en Telenet

Berichtdoor buthead » 09 Okt 2016, 15:29

Heel mooi wat ze hier doen hier ga ik aan deelnemen elke nieuwe dat erbij komt helpt :)

Dit is toch kostenloos?
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

BertG3
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1378
Lid geworden op: 27 Okt 2014
Bedankt: 128 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: RIPE node en Telenet

Berichtdoor BertG3 » 09 Okt 2016, 15:34

Yep. Enerzijds heb je Atlas en anderzijds ook Samsknows.
=> https://atlas.ripe.net/get-involved/become-a-host/

=> https://www.samknows.eu

Gebruikersavatar
buthead
Premium Member
Premium Member
Berichten: 593
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: RIPE node en Telenet

Berichtdoor buthead » 09 Okt 2016, 15:41

Enige nadeel dat ik zie, je zal wss zelf opdraaien voor de kosten omdat terug te zenden en dat je IP zwart op wit voor iedereen op een mapje staat dat vrij precies is.


Ik twijfel nog een beetje hierdoor heb niets te verbergen ivm wat ik doe op internet ofz maar het enige nut dat je hebt dat je een organisatie helpt internet na te zien enz? Kan iemand wat meer info geven hierom trend die hier ervaring mee heeft want heb hun site al doorgelezen ondertussen enz
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 26841
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1791 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

Re: RIPE node en Telenet

Berichtdoor r2504 » 09 Okt 2016, 18:57

buthead schreef: dat je IP zwart op wit voor iedereen op een mapje staat dat vrij precies is.


Je kan je probe privaat zetten zodat ze niet zichtbaar is.

Gebruikersavatar
buthead
Premium Member
Premium Member
Berichten: 593
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: RIPE probe en Telenet

Berichtdoor buthead » 10 Okt 2016, 10:48

Handig, ik zag als je je wou aanmelden voor een probe dat ze een asn nummer ofz vroegen hoe kan je deze weervinden :)
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 26841
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1791 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

Re: RIPE probe en Telenet

Berichtdoor r2504 » 10 Okt 2016, 11:01

Voor een probe heb je dit normaal niet nodig (je kan dit normaal blanco laten).

Voor Telenet is dit trouwens 6848 (TELENET-AS , BE).


Terug naar “Internet Protocol versie 6 (Ipv6)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast