Inkomend traffiek over IPv6

elliotb
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 07 Jun 2015

Inkomend traffiek over IPv6

Berichtdoor elliotb » 07 Jun 2015, 19:33

Ik ben momenteel klant bij Telenet, waar ik een native IPv6 prefix heb (een /64 prefix, aangezien hun modem/router geen optie heeft om de 255 andere subnets die ze mij uitlenen te benutten). Helaas blijft de droom van IPv6 voor mij vooralsnog onbestaande: niet alleen blokkeren ze uitgaand mailverkeer, ook blokkeren ze alle inkomende poorten, waardoor ik effectief nog minder kan doen dan met een ipv4 nat netwerk. De “firewall” settings wijzigen op hun website lijkt geen effect te hebben.
Ik ben sinds jaar en dag trouwe klant, en heb dan ook begrepen dat telenet dit voor mij niet zal wijzigen.

Mijn vraag is dus: zijn er providers in België die een native IPv6 prefix aanbieden waarbij inkomend verkeer wel toegelaten is? (Ik kijk met name naar Belgacom en EDPnet, maar ik kon niks daarover terugvinden op hun website).

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5962
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 449 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Inkomend traffiek over IPv6

Berichtdoor ITnetadmin » 07 Jun 2015, 19:39

Je bent nieuw hier, en omdat het om ipv6 gaat, ga ik je vragen hoe vertrouwd je bent met IT in het algemeen, tcp/ip specifiek, en ipv6 implementatie speciaal. Dit omdat ipv6 toch wel een stuk anders is dan ipv4, en ik een correct beeld wil hebben alvorens in het wilde weg verkeerde veronderstellingen te maken.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

elliotb
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 07 Jun 2015

Re: Inkomend traffiek over IPv6

Berichtdoor elliotb » 07 Jun 2015, 19:45

Bedankt voor de reactie!
Ik beschouw mijzelf nog steeds als "average user", t.t.z. ik heb een vrij goed beeld op wat IPv6 inhoudt, maar ik heb geen ccna. ;)
Ik werk momenteel met een sit tunnel, toen ik in frankrijk zat met een 6rd tunnel, dus ik qua configuratie e.d. schrik ik er niet voor terug het één en ander te moeten wijzigen.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5962
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 449 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Inkomend traffiek over IPv6

Berichtdoor ITnetadmin » 07 Jun 2015, 19:51

Ik neem dan aan dat je router de RA rol proper uitvoert en je clients, al dan niet via slaac, een global ipv6 adres krijgen met de juiste prefix, naast hun link-local adres (en mogelijk unique-local adres) ?

[Afbeelding Post made via mobile device ]

elliotb
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 07 Jun 2015

Re: Inkomend traffiek over IPv6

Berichtdoor elliotb » 07 Jun 2015, 19:57

radvd gebruik ik niet meer; ik heb alle gobal addressen gewoon statisch geassigneerd aan al mijn toestellen (handig, aangezien ik zo de /64 subnet verder kan opsplitsen). Voor intern verkeer gebruik ik gewoon een ULA prefix (eigenlijk gewoon een fc00 prefix, met dezelfde identifier erachter geplakt :) ). Link-local gebruik ik enkel voor pingtesten.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5962
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 449 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Inkomend traffiek over IPv6

Berichtdoor ITnetadmin » 07 Jun 2015, 20:38

Oppassen met verder te subnetten, kleiner dan /64 kan voor problemen geven.

Ik vind het alleszins interessant dat je met telenet niet buiten geraakt. Er zijn hier nog telenet users, we zullen ns zien waar het probleem zich mogelijk bevindt. Ik draai zelf nog geen ipv6 omdat ik een telenet modem heb en die tot voor kort nog geen ipv6 uitdeelde. Mijn router zou ook wel ns aan vervanging toe kunnen zijn daarvoor. Dus ik kan het niet zelf testen.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

elliotb
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 07 Jun 2015

Re: Inkomend traffiek over IPv6

Berichtdoor elliotb » 07 Jun 2015, 20:48

Ik geraak wel buiten met de native stack van telenet, daar niet van, maar ze blokkeren alle inkomend verkeerd (e.g. ik kan geen webserver draaien).

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17178
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1648 keer
Contact:

Re: Inkomend traffiek over IPv6

Berichtdoor krisken » 07 Jun 2015, 21:40

Om je een antwoord te geven : EDPnet geeft je een /64 welke je volledig kan benutten als professionele klant.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27246
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Inkomend traffiek over IPv6

Berichtdoor r2504 » 07 Jun 2015, 21:55

elliotb schreef: (e.g. ik kan geen webserver draaien).


Blijkbaar is men dus strikter op IPv6 dan IPV4 waar dit sinds kort wel kan.

Neem je een tunnel zou ik zeggen... performance is goed, is een fixed adres en je doet ermee wat je wil.

v6-h
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 09 Jun 2015

Re: Inkomend traffiek over IPv6

Berichtdoor v6-h » 09 Jun 2015, 21:36

elliotb:

Zeker dat je niks over het hoofd gezien hebt bij de configuratie van je rules?

https://klantenservice.telenet.be/conte ... che-uitleg
http://klantenservice.telenet.be/conten ... rt-telenet?

Heb je het volgende gecontroleerd?
- "Wijzigingen Opslaan" eens alle rules zijn toegevoegd
- In de specifieke rules de source port range "0:65535" of "1024:65535" gedefinieerd? (destination port 80, of elke andere poort die je wil openstellen)

Persoonlijk werkt het instellen v/d firewall perfect (volledig uitschakelen v/d firewall en/of rules instellen voor inkomend verkeer)...


Terug naar “Internet Protocol versie 6 (Ipv6)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast