Telenet /56 prefix gebruiken in eigen LAN

Gebruikersavatar
exop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 445
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: Hulshout
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Telenet /56 prefix gebruiken in eigen LAN

Berichtdoor exop » 10 Jul 2014, 22:40

Bij Telenet krijg je een /56 subnet dat je vrij mag gebruiken, maar ik krijg het niet aan de praat op mijn eigen router met DD-WRT.

Allereerst, de HGW heeft een eigen IPv6 adres:
2a02:181f:1:188:3c58:a6f2:cb12:9c3

Dan krijg je een /56 subnet:
2a02:1810:3216:f00::/56

Waarvan het 1e /64 subnet gebruikt wordt voor je LAN:
2a02:1810:3216:f00::/64

Dus, ik neem het 2e /64 subnet voor mijn eigen LAN:
2a02:1810:3216:f01::/64

Het lukt mij om deze te adverteren binnen mijn LAN, maar ik krijg de routering niet in orde.

Output ifconfig DD-WRT:

Code: Selecteer alles

br0       Link encap:Ethernet  HWaddr 58:6D:8F:AF:09:4B 
          inet addr:192.168.10.1  Bcast:192.168.10.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: 2a02:1810:3216:f01:5a6d:8fff:feaf:94b/64 Scope:Global
          inet6 addr: fe80::5a6d:8fff:feaf:94b/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:2704 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:3021 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:485107 (473.7 KiB)  TX bytes:1489603 (1.4 MiB)
br0:0     Link encap:Ethernet  HWaddr 58:6D:8F:AF:09:4B 
          inet addr:169.254.255.1  Bcast:169.254.255.255  Mask:255.255.0.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 58:6D:8F:AF:09:4B 
          inet6 addr: fe80::5a6d:8fff:feaf:94b/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:3470 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:3876 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:884725 (863.9 KiB)  TX bytes:1584888 (1.5 MiB)
          Interrupt:4 Base address:0x2000
eth1      Link encap:Ethernet  HWaddr 58:6D:8F:AF:09:4D 
          inet6 addr: fe80::5a6d:8fff:feaf:94d/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:568 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:328
          TX packets:760 errors:23 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:123249 (120.3 KiB)  TX bytes:345862 (337.7 KiB)
          Interrupt:3 Base address:0x1000
lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING MULTICAST  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:6 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:6 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:546 (546.0 B)  TX bytes:546 (546.0 B)
vlan1     Link encap:Ethernet  HWaddr 58:6D:8F:AF:09:4B 
          inet6 addr: fe80::5a6d:8fff:feaf:94b/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:2108 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:2496 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:374746 (365.9 KiB)  TX bytes:1225981 (1.1 MiB)
vlan2     Link encap:Ethernet  HWaddr 58:6D:8F:AF:09:4C 
          inet addr:192.168.0.2  Bcast:192.168.0.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: 2a02:1810:3216:f00:5a6d:8fff:feaf:94c/64 Scope:Global
          inet6 addr: fe80::5a6d:8fff:feaf:94c/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:1362 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1373 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:447519 (437.0 KiB)  TX bytes:358289 (349.8 KiB)

VLAN 2 = WAN
Br0 = LAN
2a02:1810:3216:f00::/64 = Subnet tussen eigen router en HGW

Startup script voor DD-WRT:

Code: Selecteer alles

sleep 5
ip -6 route add 0::/0 via 2a02:1810:3216:f00:5e35:3bff:feb8:75c5/128 dev vlan2
kill -HUP $(cat /var/run/radvd.pid)


2a02:1810:3216:f00:5e35:3bff:feb8:75c5/128 = IP addres van HGW, kant LAN

Het enige dat ik mij kan bedenken van oorzaak is dat als de HGW pakketjes krijgt voor mijn eigen LAN (2a02:1810:3216:f01::/64) deze probeert naar zijn WAN te sturen. Maar dit moet uiteraard naar mijn router. Maar ik kan dat nergens specifieren in de HGW dat net vernoemd subnet te vinden is op een intern adres.

Jullie ideetjes?
Laatst gewijzigd door exop op 11 Jul 2014, 07:48, 1 keer totaal gewijzigd.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3068
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 292 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: Telenet /56 prefix gebruiken in eigen LAN

Berichtdoor ub4b » 10 Jul 2014, 23:16

zal inderdaad de reden zijn, dat je die more specific route niet kunt instellen op de HGW

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3068
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 292 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: Telenet /56 prefix gebruiken in eigen LAN

Berichtdoor ub4b » 10 Jul 2014, 23:18


Gebruikersavatar
exop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 445
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: Hulshout
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Telenet /56 prefix gebruiken in eigen LAN

Berichtdoor exop » 11 Jul 2014, 09:33

Die HGW is ook een dikke miserie...

degrotejan
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 27
Lid geworden op: 14 Jul 2013
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet /56 prefix gebruiken in eigen LAN

Berichtdoor degrotejan » 19 Okt 2014, 17:33

is iemand die hier een oplossing voor gevonden heeft, want ik zit met hetzelfde probleem...
Enige mogelijkheid momenteel is om mijn routerboard in bridge mode te zetten ._.

driesp
Member
Member
Berichten: 92
Lid geworden op: 17 Jan 2014
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet /56 prefix gebruiken in eigen LAN

Berichtdoor driesp » 21 Nov 2014, 11:49

Dan zou je op de HGW moeten inloggen als root (vraag dat even hier op het forum, ik heb begrepen dat er gasten zijn die weten hoe :lol: )

En dan via het volgende commando op de hgw een specifieke route toevoegen voor het 2de subnet.
Ik heb begrepen dat je 2de subnet op je DDWRT 2a02:1810:3216:f01::/64 is
Verander -DEV HERE- het interface waarop je ddwrt is aangesloten op je hgw.

ik zie dat fe80::5a6d:8fff:feaf:94c het link local adres van je ddwrt, verander dit adres naar het jouwe.
Als je hgw op de vlan2 interface zit van je ddwrt.

/sbin/route -A inet6 add 2a02:1810:3216:f01::/64 gw fe80::5a6d:8fff:feaf:94c dev -DEV HERE-

Ik dacht zoiets.
Hopelijk zet je dit wat in de goede richting.
Kan ook zijn dat het helemaal niet werkt.
Heb het niet getest, heb geen hgw, geen ddwrt, en al zeker geen root toegang op die devices.


Terug naar “Internet Protocol versie 6 (Ipv6)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast