IPv6 bij Telenet - As of today!

Gebruikersavatar
exop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 445
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: Hulshout
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor exop » 14 Jan 2014, 19:20


Ramaht
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1034
Lid geworden op: 05 Jul 2008
Bedankt: 116 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor Ramaht » 14 Jan 2014, 20:02

Heb het gemerkt...

Dan maar bij de IPV6 opties ook de dns-servers van google ingevuld.

The Google Public DNS IPv6 addresses are as follows:

2001:4860:4860::8888
2001:4860:4860::8844

browndwarfus
Plus Member
Plus Member
Berichten: 170
Lid geworden op: 27 Jun 2011
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor browndwarfus » 14 Jan 2014, 20:03

en tis blijkbaar alleen voor de HGW (wireless modem).
groeten,
b.

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4065
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor NuKeM » 14 Jan 2014, 20:04

Tijd om je firewall wat aan te scherpen denk ik dan. Een PC met recente windows aan een HGW krijgt een IPv6-adres en zit zo eigenlijk 'direct' op het net. Op mijn Telenet kan je een IPv6 firewall opstellen voor je HGW, maar op je IPv6 verbonden PC is dit waarschijnlijk ook aan te raden.

Op mijn Telenet staat bij mij de firewall default op actief, maar er zitten geen regels in, dus ik heb geen idee wat die dan doet.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27233
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1812 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 314 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor r2504 » 14 Jan 2014, 20:32

browndwarfus schreef:en tis blijkbaar alleen voor de HGW (wireless modem).


Bij die van m'n buur is nochtans alléén maar een IPv4 tab te zien... trouwens op hun pagina staat...

Concreet stellen we IPv6 in de toekomst geleidelijk aan beschikbaar voor klanten met een Telenet Wireless modem (HGW 3.0).

Gebruikersavatar
exop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 445
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: Hulshout
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor exop » 14 Jan 2014, 20:37

Het is inderdaad geleidelijk aan. De modem-only klanten komen precies als laatst aan de beurt. Maar ik heb er vertrouwen in dat het nog in 2014 zal zijn.

Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5346
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 442 keer
Uitgedeelde bedankjes: 682 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor TiTanium » 14 Jan 2014, 21:09

Afbeelding
http://speedtest-ipv6-1.upc.nl/ :
Last Result:
Download Speed: 140894 kbps (17611.8 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 5844 kbps (730.5 KB/sec transfer rate)
Latency: 10 ms
Jitter: 2 ms
dinsdag 14 januari 2014 21:12:58
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X@4.8Ghz ~ 32GB@3000Mhz Quad ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
TABLET: Samsung TABpro 10.1 4G + 64GB -> IOM
GSM: Samsung Galaxy S7 Edge + 200GB -> Mobilus M
Px: Tuttimus @ 85/35 ~ Px 11 ~ Mini decoder
eXtra: Sony 4K 55" TV ~ Netflix ~ TN CI+

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3788
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 237 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor jackho » 14 Jan 2014, 21:21

http://speedtest-ipv6-1.upc.nl/
deze test werkt toch zonder ipv6 ook, want ik heb een bbox2,
dus in feite doe je dan toch een speedtest op een ipv4 server of hoe moet ik dit nu iterpreteren

Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5346
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 442 keer
Uitgedeelde bedankjes: 682 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor TiTanium » 14 Jan 2014, 21:27

Neen, hij neemt mijn IPv6 omdat dit beschikbaar is, indien niet gaat hij naar de 4. (vermoed ik)
Bijlagen
UPC-ipv6-Test.jpg
(10.29 KiB) 1549 keer gedownload
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X@4.8Ghz ~ 32GB@3000Mhz Quad ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
TABLET: Samsung TABpro 10.1 4G + 64GB -> IOM
GSM: Samsung Galaxy S7 Edge + 200GB -> Mobilus M
Px: Tuttimus @ 85/35 ~ Px 11 ~ Mini decoder
eXtra: Sony 4K 55" TV ~ Netflix ~ TN CI+

Gebruikersavatar
Kenw00t
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1753
Lid geworden op: 28 Dec 2008
Locatie: Land van Aalst
Bedankt: 245 keer
Uitgedeelde bedankjes: 334 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor Kenw00t » 14 Jan 2014, 22:10

Zie maar dat uw Windows up-to-date is, want MS had tot deze zomer nog een leuke IPv6 "easter egg" in het OS zitten. :twisted:
http://webwereld.nl/beveiliging/78906-n ... indows-lam
Proximus Internet Comfort + TV @ Fritz!Box 7360 v2 6.52 @ 85/15
Orange @ Sony Xperia Z3 Compact

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27233
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1812 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 314 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor r2504 » 14 Jan 2014, 22:14

Via de UPC test over een IPv6 HE-tunnel...

Last Result:
Download Speed: 109640 kbps (13705 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 5659 kbps (707.4 KB/sec transfer rate)
Latency: 16 ms
Jitter: 3 ms
‎14‎/‎01‎/‎2014‎ ‎22‎:‎11‎:‎59


... helemaal niet slecht dus voor niet-native IPv6 8)

Het voordeel van de tunnel is ook dat TN geen poorten kan blokkeren :banana:

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3788
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 237 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor jackho » 14 Jan 2014, 23:12

Neen, hij neemt mijn IPv6 omdat dit beschikbaar is, indien niet gaat hij naar de 4. (vermoed ik)

in hetgeen je rood omkaderd hebt staat bij mij ook een Ipv6 adres,
maar dat kan toch niet volgens mij want bij de bbox2 wordt toch geen ipv6 ondersteuning gegeven dacht ik toch begrepen te hebben ?

Opus
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 908
Lid geworden op: 29 Sep 2008
Locatie: Hoboken
Bedankt: 46 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 83 keer
Contact:

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor Opus » 15 Jan 2014, 09:14

Allee moden only word weer achterop gesteld.
Minderwaardig zijn wij voor hun zekers nu ??
Dreambox 800 / Open-Pli image / eSATA 750Gb / CCcam 2.1.4 / Schotel draaibaar
Core2duo E6600 Debian CCcam 2.1.4 server

Gebruikersavatar
exop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 445
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: Hulshout
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor exop » 15 Jan 2014, 09:21

Ik denk dat ze eerder een hele hoop shit willen vermijden komende van de minder technische klanten die een modem-only hebben.
Ik verwacht dat ze communiceren met die klanten voordat ze daar iets doen.

Uiteindelijk zorgt die HGW3.0 ervoor dat ze zonder al te veel impact op het intern netwerk van de klant kunnen uitrollen. Die hebben ze immers volledig onder controle. Bij een modem-only kan dat wel eens anders zijn verwacht ik.

Opus
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 908
Lid geworden op: 29 Sep 2008
Locatie: Hoboken
Bedankt: 46 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 83 keer
Contact:

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor Opus » 15 Jan 2014, 13:31

Ik denk juist dat de meeste mensen die een modem only hebben de meer technische mensen zijn.

Modbreak:
ongewenste fullquote verwijderd. zie Forumregels.
...
exop schreef:Ik denk dat ze eerder een hele hoop shit willen vermijden komende van de minder technische klanten die een modem-only hebben.
Ik verwacht dat ze communiceren met die klanten voordat ze daar iets doen.

Uiteindelijk zorgt die HGW3.0 ervoor dat ze zonder al te veel impact op het intern netwerk van de klant kunnen uitrollen. Die hebben ze immers volledig onder controle. Bij een modem-only kan dat wel eens anders zijn verwacht ik.


.
Dreambox 800 / Open-Pli image / eSATA 750Gb / CCcam 2.1.4 / Schotel draaibaar
Core2duo E6600 Debian CCcam 2.1.4 server

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13162
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2065 keer
Recent bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor philippe_d » 15 Jan 2014, 14:07

Opus schreef:Allee moden only word weer achterop gesteld. Minderwaardig zijn wij voor hun zekers nu ??

Waarom altijd zo negatief doen?
Telenet is geleidelijk IPv6 aan het invoeren ...
Dat ze beginnen met hun eigen routers (HGW) is begrijpelijk, daar hebben ze veel meer controle over.
En de rest zal volgen ...

Net zoals Belgacom gestart is om IPv6 in te voeren op hun b-box3.

Ze moeten toch ergens beginnen?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

elmariachi2920
Plus Member
Plus Member
Berichten: 140
Lid geworden op: 08 Aug 2011
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor elmariachi2920 » 15 Jan 2014, 14:44

Opus, niet iedereen heeft een nieuwe HGW, er zijn nog genoeg abonnees met een oude modemonly met bvb een expressnet abonnement
Afbeelding

Dettie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 473
Lid geworden op: 27 Aug 2006
Locatie: Poperinge
Bedankt: 32 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor Dettie » 15 Jan 2014, 17:35

14 jan nog niks op mijn.telenet.be te zien ...
15 jan update gehad en is nu IP6 ready ;)

regio poperinge
Whop 100/10 (draadloos getest via 5ghz wifi) @ CBN CH7465CE
Afbeelding

Gebruikersavatar
exop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 445
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: Hulshout
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor exop » 20 Jan 2014, 08:56

Met mijn modem-only moet ik ook wachten tot native ipv6 support, maar een tunnel bij hurricane electric doet het eigenlijk even goed, zoniet beter!
Ik haal mijn volledige lijnsnelheid via de tunnel en de latency blijft onder 20 omdat deze in Amsterdam het internet opgaat. Belangrijkste van al is dat er helemaal geen poorten worden geblokkeerd, dus dat is mooi meegenomen.

Een dd-wrt router met de ipv6 module kan je vrij makkelijk een tunnel laten opbouwen en een subnet laten announcen en het is alsof je native bent aangesloten.

Kan iemand het volgende bevestigen (uitsluitend via ipv6 uiteraard):
- Inkomende poorten die niet geblokkeerd worden bij Telenet? Zoals 25, 80, etc.
- De toegewezen prefix permanent toegewezen blijft per modem? Kwestie dat je dan met vaste ip's kan werken.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2169
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 161 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 123 keer

uitrol naar IPv6

Berichtdoor mailracer » 22 Jan 2014, 22:23

Van telenet uit wensen ze bij de particuliere modem-only klanten een HGW te installeren om problemen in de toekomst te vermijden. Vandaag een telefoontje gehad hierover.
Begrijpelijk, maar overbodig als je eigen router IPv6 ondersteund toch ? Of is er meer aan de hand ?

Wie heeft al een upgrade gehad naar IPv6 ? en is dit zonder problemen verlopen ?
Dit kan je trouwens nazien bij de modeminstelling bij mijn telenet.

http://klantenservice.telenet.be/content/welke-instellingen-voor-ipv6-vind-ik-op-mijn-telenet

[Mod Edit] post verplaatst naar bestaande Telenet IPv6 topic

Edit: overbodige tekst verwijderd.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27233
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1812 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 314 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor r2504 » 22 Jan 2014, 23:02

Oh... dan verwacht ik ook nog een telefoontje :-)

remus
Pro Member
Pro Member
Berichten: 254
Lid geworden op: 28 Dec 2009
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor remus » 23 Jan 2014, 09:44

Ik las net op TIK dat er al mensen met een modem only ook al een IPV6 adres ontvangen hebben
Ondertussen hier IPV6 aangezet op men router maar nog geen IPV6 adres ontvangen, mijn regio zal nog niet aan de beurt zijn.

driesp
Member
Member
Berichten: 92
Lid geworden op: 17 Jan 2014
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor driesp » 23 Jan 2014, 14:09

Hier heb ik nog geen ipv6 adres ontvangen,
niet van telenet (ook niet bij scarlet)

Hoe delen ze het adres uit,
is dat met een router advertisement
of toch met dhcpv6? (dhcpv6 client draait niet)

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1805
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor Tomsworld » 23 Jan 2014, 21:38

Ik las op een ander forum dat Telenet een prefix delegatie doet. Is het nu echt zo dat 1 /64 gebruikt wordt een /56 gedelegeerd wordt maar de andere /64 niet bruikbaar zijn achter de HGW ?
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27233
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1812 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 314 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor r2504 » 24 Jan 2014, 13:41

Tomsworld schreef:Ik las op een ander forum dat


Kan je voortaan de links hier ook vermelden... is altijd handig om zelf eens te gaan lezen wat men daar allemaal schrijft.

2Flip
Premium Member
Premium Member
Berichten: 589
Lid geworden op: 12 Mei 2010
Bedankt: 36 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer
Contact:

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor 2Flip » 24 Jan 2014, 14:10

Iemand enig idee hoe het zit met de uitrol?
Tot op heden nog geen IPv6 hier, nochtans wel een EURODOCSIS 3.0 modem.
Afbeelding

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27233
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1812 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 314 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor r2504 » 24 Jan 2014, 14:50

Blijkbaar zou dit per regio verlopen...

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1805
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor Tomsworld » 25 Jan 2014, 00:10

r2504 schreef:
Tomsworld schreef:Ik las op een ander forum dat


Kan je voortaan de links hier ook vermelden... is altijd handig om zelf eens te gaan lezen wat men daar allemaal schrijft.


http://gathering.tweakers.net/forum/lis ... 0#41632450

Je zal dus zo te zien misschien een 2e /64 uit je /56 kunnen gebruiken ooit.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

R3ap4r
Member
Member
Berichten: 93
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Locatie: Herent
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor R3ap4r » 25 Jan 2014, 09:53

IPv6 sinds deze morgen, met HGW.
Afbeelding

Gebruikersavatar
exop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 445
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: Hulshout
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor exop » 29 Jan 2014, 08:43

Afgelopen maandag telefoon gekregen van Telenet om mijn modem-only te vervangen door een nieuwe HGW om IPv6 kunnen verkrijgen. Spontaan, uit hun eigen.

Daar ik heb heel vriendelijk om geweigerd en nu komen ze een nieuwe modem-only plaatsen. Klinkt niet slecht hé?
Volgende week vrijdag komen ze langs.

remus
Pro Member
Pro Member
Berichten: 254
Lid geworden op: 28 Dec 2009
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor remus » 29 Jan 2014, 09:23


Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27233
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1812 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 314 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor r2504 » 29 Jan 2014, 09:52

exop schreef:Daar ik heb heel vriendelijk om geweigerd en nu komen ze een nieuwe modem-only plaatsen. Klinkt niet slecht hé?
Volgende week vrijdag komen ze langs.


Welke regio woon je ?

Gebruikersavatar
exop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 445
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: Hulshout
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor exop » 29 Jan 2014, 13:15

Postcode: 2235
Model: Motorola SBV6120E Docsis 3.0 (https://www.telenet.be/mijntelenet/acti ... modemId=17)

Nog vergeten te melden in vorig bericht. Ondanks dit een Docsis 3.0 is ondersteund deze geen IPv6 volgens die persoon die ik toen aan de lijn had.

remus
Pro Member
Pro Member
Berichten: 254
Lid geworden op: 28 Dec 2009
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor remus » 29 Jan 2014, 13:28

vreemd, als je op dat type modem zoekt zou ie zeker IPv6 ondersteunen
Ben benieuwd of ik ook telefoon ga krijgen want ik heb die modem ook

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27233
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1812 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 314 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor r2504 » 29 Jan 2014, 14:31

exop schreef:Ondanks dit een Docsis 3.0 is ondersteund deze geen IPv6 volgens die persoon die ik toen aan de lijn had.


Misschien bedoelde hij nu nog niet... maar zal men het later wel uitrollen of niet ?

Gebruikersavatar
exop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 445
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: Hulshout
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor exop » 29 Jan 2014, 14:53

Dan zouden ze toch niet de hele modem komen vervangen?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27233
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1812 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 314 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor r2504 » 29 Jan 2014, 16:52

Waarom niet... kan best zijn dat men momenteel alle hardware up-to-date aan het brengen is en dat de effectieve activering (voor modem onlies) pas later volgt. Het is gewoon gokken achter de logica... het enige dat je vandaag met enige zekerheid kan zeggen is dat het niet meteen voor iedereen is.

Gebruikersavatar
flufsor
Member
Member
Berichten: 89
Lid geworden op: 01 Apr 2008
Locatie: Antwerpen City
Contact:

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor flufsor » 29 Jan 2014, 17:04

Nog mensen die packetloss hebben via ipv6?
Ik krijg z'on 10-20% packetloss op deze 2a02:181f:1:1ca::1 ip.
Dit gemeten via mtr.

Zou dit ergens aan mijn kant kunnen liggen?

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3233
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 67 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 162 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor Patje » 29 Jan 2014, 19:27

exop schreef:Postcode: 2235
Model: Motorola SBV6120E Docsis 3.0 (https://www.telenet.be/mijntelenet/acti ... modemId=17)

Nog vergeten te melden in vorig bericht. Ondanks dit een Docsis 3.0 is ondersteund deze geen IPv6 volgens die persoon die ik toen aan de lijn had.

Op andere fora ging al eens het bericht dat dit type modem niet meer zou kunnen updaten en daarmee zou dienen vervangen te worden, blijkbaar is een bepaalde update niet goed geweest en zit die modem locked.

grt
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Internet + TV Pack. BBOX-3 S. 100/30. Zone 2 Vectoring. http://www.speedtest.net/result/6628660827.png

driesp
Member
Member
Berichten: 92
Lid geworden op: 17 Jan 2014
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: IPv6 bij Telenet - As of today!

Berichtdoor driesp » 30 Jan 2014, 14:47

Patje schreef:SBV6120E

Op andere fora ging al eens het bericht dat dit type modem niet meer zou kunnen updaten en daarmee zou dienen vervangen te worden, blijkbaar is een bepaalde update niet goed geweest en zit die modem locked.

grt


Ik heb ook een SBV6120E en ben super tevreden over de stabiliteit van deze modem.
In het begin, zo een jaar terug, crashte die regelmatig, (regelmatig na +- een maand uptime, kan ook zijn dat het aan hun netwerk lag natuurlijk)
moest hem soms gaan uittrekken omdat hij vasthing,
maar sinds een jaar niet meer gebeurd !


Terug naar “Internet Protocol versie 6 (Ipv6)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast