Edpnet levert alle klanten IPv6

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17937
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 857 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1714 keer
Contact:

Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor krisken » 05 Jun 2012, 22:55

Vanaf morgen kunnen alle klanten van Edpnet via een IPv6 adres surfen. De klanten dienen zo'n adres aan te vragen via het online klantenportaal "My Edpnet".

Morgen, 's nachts om 2 uur, start de "World IPv6 Day/Launch", een dag waarop bedrijven als Google en Facebook hun websites permanent beschikbaar maken via IPv6, het nieuwe internet protocol. Er wordt geschat dat de helft van het internet bereikbaar zal zijn via IPv6. Iedereen moet op termijn overstappen op IPv6, omdat de 4.294.967.296 IPv4 adressen opraken. 'Wie zijn website niet beschikbaar stelt via IPv6, zal ook onbereikbaar zijn voor de thuisgebruikers met een IPv6 adres, Edpnet is er klaar voor', klinkt het bij de operator.

Met IPv6 heeft elke aardbewoner bijna 50 quadriljard adressen (1 quadriljard = 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000) tot zijn beschikking. Naast het groot adresbereik, heeft IPv6 nog enkele voordelen, zoals het overbodig maken van NAT en gegevensbeveiliging op IP-niveau. Leesvoer over het nieuwe internet protocol is te vinden op Wikipedia.


Zie ook frontpagina: http://userbase.be/nieuws/telecom/948-e ... anten-ipv6

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17937
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 857 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1714 keer
Contact:

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor krisken » 05 Jun 2012, 23:02

Juist héél my.edpnet.be afgezocht. Vind dit precies niet?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
depeje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 558
Lid geworden op: 22 Jan 2011
Locatie: Herent
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer
Contact:

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor depeje » 05 Jun 2012, 23:09

krisken schreef:
Vanaf morgen


Geduld...
Laatst gewijzigd door depeje op 06 Jun 2012, 15:12, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17937
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 857 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1714 keer
Contact:

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor krisken » 05 Jun 2012, 23:10

Woooooooops *zwijgt* :)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28816
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1891 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor r2504 » 05 Jun 2012, 23:24

Krijg je dan slechts één IPv6 adres en is dit dynamisch dan ook ?

lithion
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1765
Lid geworden op: 21 Aug 2006
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor lithion » 06 Jun 2012, 09:59

Indien je een static ipv4 hebt krijg je een /48. Met een dynamisch ipv4 krijg je een /56. Deze ipv6 blok is statisch toegewezen. ;)

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17937
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 857 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1714 keer
Contact:

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor krisken » 06 Jun 2012, 10:07

Maar nog steeds nergens te vinden waar ik ipv6 kan enablen...

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
darkzero
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 782
Lid geworden op: 08 Feb 2006
Locatie: Diepenbeek
Bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor darkzero » 06 Jun 2012, 12:05

ondertussen te enablen via myedp 8)

Génicus
Plus Member
Plus Member
Berichten: 144
Lid geworden op: 05 Okt 2009
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor Génicus » 06 Jun 2012, 14:46

En hoe is hun implementatie juist? Een subnet"je" per klant? Vast of dynamisch? :p
*staat te popelen tot examens gedaan zijn om IPv6 router te kopen en alles te implementeren*

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17937
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 857 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1714 keer
Contact:

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor krisken » 06 Jun 2012, 15:00

Waar zie je dit op my edpnet? Vind dit niet terug?

Voor klanten met dynamisch IP : een /56 (dacht ik) fixed
Voor klanten met fixed IP : een /48 fixed

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Génicus
Plus Member
Plus Member
Berichten: 144
Lid geworden op: 05 Okt 2009
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor Génicus » 06 Jun 2012, 15:01

oh mooi, bedankt :p

mijn configuratie > mijn xDSL verbindingen > verbinding kiezen en dan onder Connectie Informatie het vinkje aanzetten

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17937
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 857 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1714 keer
Contact:

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor krisken » 06 Jun 2012, 15:11

Grappig :) Hier dus echt niet te zien :)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4403
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 233 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor honda4life » 06 Jun 2012, 15:14

cache eens proberen wissen :angel:
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
depeje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 558
Lid geworden op: 22 Jan 2011
Locatie: Herent
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer
Contact:

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor depeje » 06 Jun 2012, 15:16

Mijn configuratie->mijn xdsl-verbindingen->wijzigen

Dan staat er een checkbox bij "connectie informatie". Misschien een conflict met je statische ipv4 adressen?

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1887
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 163 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor Tomsworld » 06 Jun 2012, 15:34

En hoe gebeurd dit technisch ?

Draait er radvd op de sagem / bbox via ppp ?
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Gebruikersavatar
depeje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 558
Lid geworden op: 22 Jan 2011
Locatie: Herent
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer
Contact:

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor depeje » 06 Jun 2012, 15:39

Niet via de BBox. Als je IPv6 wil zal je je eigen router moeten gebruiken voor de ppoe. Op die router draait dan radvd. Radvd wordt geconfigureerd via een dhcpv6 client die zijn info haalt van edpnet. EDPnet stuurt zo je prefix door.

MichelJ
Premium Member
Premium Member
Berichten: 684
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Locatie: Kapellen
Bedankt: 52 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor MichelJ » 09 Jun 2012, 15:51

Dus voorlopig met de Sagem ben ik niets?

Enigste optie is om een IPv6 router er achter te hangen? Of een fritzbox als VDSL2 modem te gebruiken?

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17937
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 857 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1714 keer
Contact:

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor krisken » 09 Jun 2012, 16:13

Helemaal juist! :)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4772
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 269 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor MClaeys » 09 Jun 2012, 16:24

Waarom activeren ze dit dan zonder een compatible router? Ik neem aan dat ze met die Sagem werken.
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17937
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 857 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1714 keer
Contact:

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor krisken » 09 Jun 2012, 16:29

Elke provider die VDSL2 levert via Belgacom MOET werken met die Sagem modem (nuja, of de bbox2 om precies te zijn). Inmiddels zijn er al een paar toestellen bekend waaruit blijkt dat deze evengoed werken, zoals fritzbox en cisco. Echter zijn er ook een paar mensen (zoals ikzelf) die VDSL2 "doorlussen" (technische term : bridgen) zodat de sagem enkel als modem dient, en een toestel naar keuze als router. Dat toestel naar keuze zal dus ook de PPPoE connectie opzetten etc. En velen hiervan zijn reeds ipv6 compatible.

EDPnet is een provider die vooruitstrevend is, maar helaas ook gebonden is aan allerlei regeltjes, zoals de verplichte modem. Dankzij bovenstaand "trucje" kunnen ze leergierige, nieuwsgierige techneuten (en zo zijn we op UB allemaal wel een beetje :)) tevredens tellen : ze houden zich aan de regeltjes en toch kunnen hun klanten ipv6 gebruiken etc...

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4772
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 269 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor MClaeys » 09 Jun 2012, 17:02

De mensen die doorlussen zullen wel de minderheid zijn denk ik :P en versta me niet verkeerd, ik vind het een goede zaak :P
Welk Cisco toestel werkt evengoed eigenlijk? In de Fritzbox heb ik niet zoveel interesse maar ik ben nogal een Cisco fanaat.
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17937
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 857 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1714 keer
Contact:

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor krisken » 09 Jun 2012, 17:13

Ik denk dat je nog zou verschieten hoor. De meeste mensen die internet willen, gaan gewoon naar Belgacom of Telenet. Klanten bij EDPnet zijn mensen die zoeken naar een goeie prijs, een goeie kwaliteit, een kwalitatieve helpdesk etc. Dus veel meer klanten die "experimenteren" met hun VDSL. Meer nog : Belgacom hangt een cisco router achter de bbox voor zijn professionele abonnementen! Dus ze doen eigenlijk exact hetzelfde :)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4772
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 269 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor MClaeys » 09 Jun 2012, 18:48

Mja, mijn ouders willen bij Scarlet blijven, khoop dus dat Scarlet ook snel overstapt :P mijn router is er alvast klaar voor
Xbox Live: MClaeys

ubremoved_15739
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2831
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 547 keer
Uitgedeelde bedankjes: 608 keer

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor ubremoved_15739 » 09 Jun 2012, 19:46

Je kan in afwachting al een IPv6 tunnel van Hurricane Electric (IPv6 tunnelbroker) opzetten. 8)
Free usenet download (binary!) will be your reward. :wink:

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2630
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 347 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 128 keer
Contact:

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor Tim.Bracquez » 10 Jun 2012, 00:10

Opzich kan je gewoon een Fritzbox of een Cisco WAN router opzetten zoals hier al UB door phillipe online gezet is geweest.
Tim Bracquez, tim@fusa.be, https://www.fusa.is
Dedicated Servers - https://fusa.is/offer

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1887
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 163 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor Tomsworld » 10 Jun 2012, 00:47

Misschien dat edpnet ooit de tijd neemt om belgacom officieel de frtizbox 7390 kan laten certifieren op vdsl, de procedure voor eigen provider cpe's is nu in plaats op vraag van de alternatieve providers, maar in de praktijk zie ik niemand die er gebruik van maakt.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4772
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 269 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor MClaeys » 10 Jun 2012, 00:53

Die tunnel heb ik al willen gebruiken om mijn IPv6 certificaat te behalen :D Misschien dus alsnog overwegen. Niet dat het zoveel uitmaakt eigenlijk, als doorsnee consument heb je volgens mij nog niet echt voordeel bij IPv6, of vergis ik mij? Er zijn meer adressen beschikbaar.
In die Cisco WAN router heb ik dus wel interesse, dus daar wil ik wel eens wat typenummers van weten welke compatible zijn met het Belgacom netwerk.
Xbox Live: MClaeys

MichelJ
Premium Member
Premium Member
Berichten: 684
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Locatie: Kapellen
Bedankt: 52 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor MichelJ » 12 Jun 2012, 15:24

Wil eigenlijk niet teveel prutsen, dus een fritzbox achter de sagem(of zelfs in de plaats?) . Mag ik veronderstellen dat zaken zoals de firewall in orde zijn out of the box?

Het toekennen van een IP aan een device binnen het netwerk, kan dit willekeurig zonder af te leiden van het MAC adres? DHCPv6?

Wil er wel in meegaan, maar begrijp er niet altijd alles van, en de Fritzbox is duur speelgoed :-)

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4403
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 233 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor honda4life » 12 Jun 2012, 15:27

Je kan je externe adres IPv6 maken, en je interne netwerk op IPv4 houden :wink:
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
depeje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 558
Lid geworden op: 22 Jan 2011
Locatie: Herent
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer
Contact:

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor depeje » 12 Jun 2012, 15:38

@honda: Hoe je interne clients dan native op het IPv6 net kunnen is me een raadsel.

@MichelJ: In een lan worden IPv6 adressen normaal berenkend door de client door de prefix op te vragen aan de radvd op de router en daar zelf iets achter te plakken. Dat iets is meestal het mac-adres, maar dat kan je instellen op de client zelf. Zoek maar eens op privacy ofzo.

Gebruikersavatar
Trojan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3174
Lid geworden op: 13 Aug 2009
Locatie: Kontich
Bedankt: 239 keer
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor Trojan » 12 Jun 2012, 16:17

4to6 gateway in uw router of modem.
De posts van deze gebruiker weerspiegelen op geen enkel moment de mening van Belgacom NV/SA.

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4772
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 269 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor MClaeys » 12 Jun 2012, 17:08

Dat zou ook niet altijd kunnen. Teveel toestellen zijn nog niet IPv6 compatible, om maar een klein voorbeeldje te noemen => gameconsoles. In veel huizen aanwezig maar nog niet IPv6 compatible.
Xbox Live: MClaeys

PleXuS
Plus Member
Plus Member
Berichten: 107
Lid geworden op: 10 Dec 2009
Locatie: Heist-op-den-berg
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor PleXuS » 22 Jun 2012, 15:02

Ik zit al sinds de IPv6Day op Native IPv6 met men mail server, ik bots alléén tegen het Dynamisch IPv4 adres nog :D
Bij IPv6 heb je geen nat meer dus uitkijken dat je uw firewall goed dicht timmert of al je netwerk apparatuur staat open en bloot op het internet :roll:
AfbeeldingAfbeelding

TylerDurden
Plus Member
Plus Member
Berichten: 126
Lid geworden op: 09 Nov 2007
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor TylerDurden » 22 Jun 2012, 23:23

wat dan met pagina 1450 op de Sagem 3464/BBox2 (javascript:mimic_button('goto: 1450..'))?
Ondersteunt dat gedrocht dan toch ipv6?
Bijlagen
Screen Shot 2012-06-22 at 23.23.00.png
(50.33 KiB) Nog niet gedownload

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4772
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 269 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor MClaeys » 24 Jun 2012, 09:35

PleXuS schreef:Ik zit al sinds de IPv6Day op Native IPv6 met men mail server, ik bots alléén tegen het Dynamisch IPv4 adres nog :D
Bij IPv6 heb je geen nat meer dus uitkijken dat je uw firewall goed dicht timmert of al je netwerk apparatuur staat open en bloot op het internet :roll:

en wat met hardware zonder ipv6 support? Dan moet je toch met ipv4 werken intern en heb je dus NAT. Geen idee of je het beiden kan.
Laatst gewijzigd door MClaeys op 24 Jun 2012, 15:16, 1 keer totaal gewijzigd.
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
depeje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 558
Lid geworden op: 22 Jan 2011
Locatie: Herent
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer
Contact:

Re: Edpnet levert alle klanten IPv6

Berichtdoor depeje » 24 Jun 2012, 11:46

Tuurlijk kan het beide. Dat is het goede van dual stack. IPv4 heb je dan NAT (zolang je nog IPv4 nodig hebt op het internet), en IPv6 heb je gewoon routering zonder NAT.


Terug naar “Internet Protocol versie 6 (Ipv6)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast