TN modem-only & Mikrotik

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28429
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1866 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 359 keer

TN modem-only & Mikrotik

Berichtdoor r2504 » 21 Apr 2018, 21:13

Iemand die werkende met een Motorola / CV6181E (DOCSIS)... m'n DHCP client in RouterOS blijft maar searching aangeven.

Garpenlov
Pro Member
Pro Member
Berichten: 350
Lid geworden op: 24 Okt 2014
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 31 keer

Re: TN modem-only & Mikrotik

Berichtdoor Garpenlov » 21 Apr 2018, 22:11

Hier een CRS125 met Modem only, het klinkt onozel maar je modem only al is herstart?
m'n mikrotik destijds kreeg toen geen IP van telenet. Een herstart van de modem only verhielp dit.
ISP: Telenet "Fluo Home" 200/15 3tb cap (Modem only)
Mobi: Orange: tempo giga (Huawei p20)
pc's:
-W10 (I5-6700K / gtx 1080)
-W10 Dell xps 15 9560

yaris
Plus Member
Plus Member
Berichten: 152
Lid geworden op: 14 Mei 2004
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: TN modem-only & Mikrotik

Berichtdoor yaris » 21 Apr 2018, 22:53

Hier ook mikrotik en modem only. Werkt perfect.
Kan je anders heel je router is resetten en dan kijken ? Steekt je kabel in poort 1 ?

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6426
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 479 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: TN modem-only & Mikrotik

Berichtdoor ITnetadmin » 22 Apr 2018, 15:08

Als de telenet modem een aantal IPs heeft uitgedeeld (ik durf niet vanbuiten zeggen hoeveel) dan blokkeert die en geeft hij geen meer tot hij ns herstart is.

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1299
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 81 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer

Re: TN modem-only & Mikrotik

Berichtdoor Sinna » 22 Apr 2018, 19:01

ITnetadmin schreef:Als de telenet modem een aantal IPs heeft uitgedeeld (ik durf niet vanbuiten zeggen hoeveel) dan blokkeert die en geeft hij geen meer tot hij ns herstart is.

Klopt als een bus. Zelf ook al tegen aangelopen. Ik dacht dat het rond de 16 stuks gedaan was...
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28429
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1866 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 359 keer

Re: TN modem-only & Mikrotik

Berichtdoor r2504 » 23 Apr 2018, 09:16

Het gaat hier over IPv6... IPv4 werkt al vele jaren zonder enig probleem.

Tot op heden heb ik m'n IPv6 via een HE tunnel maar ik wou dus TN z'n IPv6 eens bekijken.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6426
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 479 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: TN modem-only & Mikrotik

Berichtdoor ITnetadmin » 23 Apr 2018, 17:17

Oei; ja het stond niet in de post en aangezien ik via de "new posts" link werk valt het forum waarin het gepost is echt niet op.
Ik heb tot op heden de IPv6 van TN nog niet werkend gekregen (laatste test wel meer dan een jaar geleden), ie mijn test pfsense kreeg wel een WAN /128 IP, maar intern geraakte er geen prefix geassigned.

snarie
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 12 Mar 2003
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: TN modem-only & Mikrotik

Berichtdoor snarie » 23 Apr 2018, 20:48

Heb hier Telenet modem-only met een Draytek 2925, en Fritzbox7490. Beide ontvangen IPV6 adressen van Telenet via DHCPv6. Wel belangrijk te melden dat het een Business Fibernet abo betreft. Voorheen met een Basic Internet geprobeerd (> 1 jaar geleden) maar dan enkel IPV4. Volgens Telenet wordt IPV6 bij modem-only enkel via een Business Abo aangeboden. Of dit nu ook nog zo is weet ik niet.


Terug naar “Internet Protocol versie 6 (Ipv6)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast