Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17878
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 853 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1710 keer
Contact:

Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor krisken » 23 Okt 2014, 12:57

Belgacom snijdt 35 miljoen euro aan operationele kosten weg door zijn netwerk te vereenvoudigen. Het management wil dat bedrag vanaf 2017 nog meer dan verdubbelen.

Belgacom heeft al 4 technische gebouwen overbodig gemaakt door een drastische hervorming van zijn netwerkinfrastructuur. Tegen 2020 moeten nog eens 20 gebouwen volgen. Het gaat om de grootste technische gebouwen van Belgacom. Ze zijn samen goed voor 240.000 vierkante meter of een kwart van de technische oppervlakte. Een tiental gebouwen is al verkocht voor een opbrengst van meer dan 100 miljoen. In een aantal gevallen gaat het om sale & leaseback operaties omdat Belgacom de immobiliën nog voor een beperkte tijd wil gebruiken, zegt directeur Johan Luystermans, verantwoordelijk voor Network Engineering & Operations. Hij sprak in de marge van het Broadband World Forum in Amsterdam. In totaal heeft Belgacom ongeveer 1000 technische gebouwen, waarvan een honderdtal echt groot is, zoals het onlangs verkochte Stro-complex in hartje Brussel.

Anderhalf jaar geleden startte Belgacom een project onder de naam 'Mantra' om oudere technologieën buiten gebruik te stellen en zo aanzienlijke besparingen te realiseren. De eerste faze loopt tot 2018 en vergt een investering van 400.000 manuren, volgens Luystermans.

Tegen eind dit jaar zal Belgacom de 250.000 verbindingen van het oude 'ATM'-datanetwerk hebben overgezet naar een internet protocol (IP) infrastructuur. Op dit moment zijn er daarvan nog 5000 te gaan, volgens Luystermans. "Over een jaar kunnen we die knop omdraaien en is die technologie uitgefaseerd".

Alleman VoIP

Veel meer terreinwinst verwacht hij van het overschakelen van de 3,8 miljoen lijnen van het klassieke telefoonnetwerk naar internettelefonie (voice over IP of VoIP). Daarvan zijn er nog 2,8 miljoen lijnen te gaan. Die moeten omgezet zijn tegen 2018, al hoopt Luystermans op een budget om dat proces nog te versnellen.

Klanten merken niets van de overschakeling. Belgacom installeert in zijn 30.000 straatkabinetten een "voice access gateway" van Huawei, die een klassieke telefoonlijn simuleert. De eindapparatuur bij de gebruikers kan zo in dienst blijven. In de straatkast zet Huawei de telefoonverbinding om in een VoIP verbinding, die over de internet-schakelaars van Belgacom loopt. De 600 plaats- en energievretende klassieke telefooncentrales van Alcatel of Siemens, die soms 40 jaar oud zijn, worden daardoor overbodig. Belgacom kan zijn onderhoudscontracten voor de centrales opzeggen en bespaart "vele miljoenen euro's" aan elektriciteit, volgens Luystermans. Een klassieke centrale vergt een verdeelkast, waarop de telefoonlijnen fysiek toekomen. Verder er is de eigenlijke schakelaar en bovendien een dieselgenerator voor het geval de stroom uitvalt. Luystermans: "Samen is dat 50 procent van een doorsnee technisch gebouw". In de praktijk kan de overblijvende apparatuur, zoals transmissie en aggregatie, in een container worden gestopt, in plaats van in een gebouw. Batterijen kunnen stroomuitval opvangen, tot een mobiel stroomaggregaat ter plaatse is.

Een andere kost die wegvalt is "jumpering", het manueel, fysiek verbinden van de koperdraadjes. In klassieke telefonie gebeurt dat in het straatkabinet én op de verdeelkast in het technische gebouw waar de koperdraden toekomen. Als de lokale centrale wegvalt, zijn er enkel nog manuele ingrepen in het straatkabinet.

Belgacom is zo bezig met een gigantische operatie om zijn netwerk te decentraliseren naar de straatkasten toe. Voor het VDSL-netwerk zijn in de jongste tien jaar 24.000 extra kasten geplaatst naast de bestaande straatkasten. Dat zijn de zogenaamde 'remote optical platforms' of ROP's, waarop de glasvezels toekomen die VDSL mogelijk maken. Personeelsbesparend is dat niet. "Er zal minder personeel nodig zijn bij de schakelaars, maar meer bij de straatkabinetten", geeft Luystermans toe. Zijn team onderzoekt of bijkomende hardware ook daar de manuele ingrepen kan automatiseren. "Dat zou een wereldprimeur zijn", zegt Luystermans.

Tegenwind

De nood aan vereenvoudiging is vanzelfsprekend, maar er zitten ook nadelen aan. "Je moet je klant vertellen dat je hem naar een andere technologie migreert, terwijl hij tevreden is over je dienst. Je loopt de kans om hem te verliezen. Je marketing en verkoopsafdelingen lopen daar niet warm voor. Zij zouden dat moeten zien als een kans om extra diensten aan die klant te verkopen, maar dat doen ze niet altijd. Vaak krijg je tegenwind", zegt Johan Luystermans. Bij Belgacom heeft de netwerkdivisie echter de autonomie gekregen om door te zetten.

Sommige hindernissen blijven. Belgacom moet de telecomwaakhond BIPT 5 jaar op voorhand verwittigen als er een centrale wordt gesloten. Dat moet de investeringen van de alternatieve operatoren beschermen. Lastiger nog zijn 'ambetante' klanten, die niet willen omschakelen omdat ze specifieke eisen hebben, waarvoor de 'voice access gateway' van Huawei geen 100 percent substituut is. Luystermans: "Op het einde van de rit zit je met x gevallen die zorgen dat je de technologie moet blijven aanbieden. Dat is een algemeen probleem bij consolidatie. Telex bestaat nog altijd, weliswaar geëmuleerd, omdat sommige klanten die dienst willen".

De eerste faze van het Mantra-project zal tegen 2018 jaarlijks 35 miljoen euro aan operationele kosten besparen, volgens Luystermans.
Nog meer winst met Mantra II

Vanaf 2017-2018 wil Belgacom ook beginnen met de tweede faze: de afkoppeling van de 45.000 kilometer koperen kabel die nu nog naar de straatkabinetten gaan. Belgacom zou dan nog enkel koperdraad hebben in zijn lokale distributienetwerk. Behalve de lokale distributie zou alle verkeer dan over glasvezel lopen, waardoor Belgacom nog slechts één technologie moet onderhouden. Dat zal onder meer de kost van straatwerken, waarbij nu de glasvezel- én de koperkabel moeten worden verplaatst, fel verminderen.

Nog eens 400 kleinere gebouwen zullen verkocht kunnen worden. Dat is een derde van de technische oppervlakte. Zij zullen worden vervangen door nieuw ontworpen, nog compactere containers. "Denk niet dat de verkoop van die gebouwen meer gaan opbrengen dan wat we nu al hebben verkocht", waarschuwt Luystermans, die wel toegeeft dat de commerciële waarde van de gebouwen een criterium is bij de volgorde van buitengebruikstelling. De opbrengst zal echter eerder zitten in de besparing op onderhoud. Luystermans denkt dat Belgacom uiteindelijk nog een kleine 100 technische gebouwen overhoudt.

"De operationele besparingen van die tweede faze van Mantra zullen substantieel hoger zijn dan van de eerste, nog los van de opbrengst van de verkoop van de gebouwen", belooft Luystermans. Dat moet Belgacom ruimte geven om te investeren in nieuwe diensten om zijn tanende omzet op te krikken, zegt hij. Het netwerk van kabeldistributeurs als Telenet en VOO is veel minder complex en dus intrinsiek goedkoper te beheren dan dat van Belgacom. De huidige complexiteit bij Belgacom is ook een hinderpaal voor de snelle lancering van nieuwe diensten. "Juist om de competitie met de kabel aan te kunnen is deze consolidatie belangrijk", zegt Luystermans.


http://trends.knack.be/economie/bedrijv ... 49007.html

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2071
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 111 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor lacer » 23 Okt 2014, 13:16

We gaan dan zeker nog tot na 2018 moeten wachten eer dat Proximus FTTH zal aanbieden indien voetpaden en straten zullen worden vernieuwd in bestaande wijken.
Hopelijk beginnen ze er toch wat vroeger mee, ons voetpad in de straat is aan vernieuwing toe :roll:
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Tim H.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 668
Lid geworden op: 29 Nov 2011
Bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor Tim H. » 23 Okt 2014, 13:36

amai is dat nu nog maar bekend geraakt...

Oa een paar grotere gebouwen in Antwerpen, Hasselt en Kortrijk gaan verdwijnen..

In leuven (vismarkt) was dat al langer gedaan.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17878
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 853 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1710 keer
Contact:

Re: Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor krisken » 23 Okt 2014, 13:50

En Brussel uiteraard

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28645
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1878 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 373 keer

Re: Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor r2504 » 23 Okt 2014, 15:51

sale & leaseback operaties


Het is maar wat je verstaat onder "besparen".

Gebruikersavatar
FunkStar
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1526
Lid geworden op: 06 Okt 2009
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 192 keer

Re: Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor FunkStar » 23 Okt 2014, 16:21

Ze zijn in ieder geval druk bezig om ATM af te sluiten.
Mijn collega's en ik hebben al heel wat locaties aangepast. (zie bold & underline).

Beste klant,

Betreft de migratie van ATM naar PPPoE met referentie xxxxxx, geopend bij Proximus, voor uw DSL lijn xxxx voor site xxx.

Ik heb hierover gesproken met xXX.

Een woordje uitleg:
Uw huidige router maakt momenteel verbinding d.m.v. ATM met ons netwerk. Dit protocol is jaren de standaard geweest maar heeft omwille van de technologische ontwikkelingen ook zijn beperkingen. Om toegang tot internet te hebben, gebruikt uw router een IP-adres. Zoals u misschien al gehoord heeft, zijn deze adressen wereldwijd, zo goed als uitgeput.
Om dit tekort op te lossen, is er een nieuwe standaard voor IP adressen ontwikkeld, nl. IPv6. Aangezien ATM deze standaard niet aan kan, zal ons hele ATM netwerk gemigreerd worden naar PPPoE, welk even betrouwbaar en snel is maar wel IPv6 aan kan.

Qua infrastructuur verandert er bij u als klant niets maar u zal wel de configuratie van uw router moeten aanpassen.

Om verbinding met ons netwerk te kunnen maken via PPPoE, is het nodig om een login en paswoord te programmeren in de Ethernet interface van uw router, dewelke u hieronder vindt.
Login: xxx
Paswoord: xxx
De te programmeren VCI is VP: 0 / VC: 45
De router heeft als fixed IP WAN: xxx

Om de continuïteit van uw internetverbinding te kunnen garanderen, vragen wij u deze config zo snel mogelijk uit te voeren aangezien het ATM netwerk 27 oktober zal worden stilgelegd.

Meer info en hulp in verband met de configuratie vindt u op <<www.manualmigrations.com>>
U kan daar inloggen met volgende gegevens.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Devilzown
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1207
Lid geworden op: 10 Sep 2007
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 57 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor Devilzown » 23 Okt 2014, 16:25

Slecht nieuws voor techs :p gebouwen waren handig als je naar de plee moest.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1312
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 81 keer
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer

Re: Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor Sinna » 23 Okt 2014, 16:27

Begrijp ik het dan goed dat PPPoA uitgefaseerd wordt tvv. PPPoE?
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17878
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 853 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1710 keer
Contact:

Re: Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor krisken » 23 Okt 2014, 16:29

Devilzown schreef:Slecht nieuws voor techs :p gebouwen waren handig als je naar de plee moest.

Absoluut! Of om snel even iets op te zoeken in alle rust en stilte. Of om je lunchpakket even op te eten over de middag. Of als je even wou stilstaan bij de gloriedagen van bij den RTT :-)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Tim H.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 668
Lid geworden op: 29 Nov 2011
Bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor Tim H. » 23 Okt 2014, 17:54

is in feite logisch dat ze gebouwen weg doen hé...

vroeger een S12 switch...enkele zalen groot in iedere stad/gehucht...
nu IMS systeem dat enkele tientallen servers in racks zijn te Mechelen, Carli en stro...

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17878
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 853 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1710 keer
Contact:

Re: Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor krisken » 23 Okt 2014, 18:10

r2504 schreef:
sale & leaseback operaties


Het is maar wat je verstaat onder "besparen".

Is niet de eerste keer hé. Dehaene heeft dat genoeg gedaan :)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

petzl
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 931
Lid geworden op: 07 Aug 2010
Locatie: Holsbeek - JO20IV
Bedankt: 90 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor petzl » 23 Okt 2014, 20:22

De vraag is: "hoe lang kunnen deze straat kasten zonder 230V ?"
Afbeelding

Doktor Avalanche
Premium Member
Premium Member
Berichten: 646
Lid geworden op: 21 Dec 2010
Locatie: Oostmalle
Bedankt: 70 keer
Uitgedeelde bedankjes: 111 keer
Contact:

Re: Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor Doktor Avalanche » 23 Okt 2014, 20:45

krisken schreef:
r2504 schreef:
sale & leaseback operaties


Het is maar wat je verstaat onder "besparen".

Is niet de eerste keer hé. Dehaene heeft dat genoeg gedaan :)


Je moet wel de hele zin quoten, dit is serieus uit de context gehaald. Niettegenstaande ik ook geen voorstander ben deze constructie...

Luystermans ==> Dat was altijd de man van het matrix-management. Elke uiteenzetting dat die man deed ging daar een stuk over, ooit beu gehoord...
http://en.wikipedia.org/wiki/Matrix_management
"The Internet is allergic to truth, reason and humour."

lion51
Premium Member
Premium Member
Berichten: 605
Lid geworden op: 12 Nov 2009
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor lion51 » 23 Okt 2014, 21:06

petzl schreef:De vraag is: "hoe lang kunnen deze straat kasten zonder 230V ?"

Ik denk dat zowel Belgacom als Telenet zich daar geen zorgen over maakt
Zelf een tijdje geleden ondervonden bij Belgacom
Voor 8u wist men al dat een ganse wijk zonder internet en tv zat maar toen ik om 15u30 eindelijk eens tot bij de helpdesk doorgeraakte en men een test deed ontdekte men dat de ROP niet bereikbaar was
Wat bleek uiteindelijk dat de voeding uitlag door werken in die straat
Rond 16 u heeft men dan uiteindelijk ingegrepen en was er terug internet en tv
Wie zich de moeite heeft gedaan om te klagen nadien bij klantendienst heeft wel een schadevergoeding gekregen wegens laattijdige opheffing storing door middel van credietnota

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1883
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 163 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor Tomsworld » 23 Okt 2014, 21:13

petzl schreef:De vraag is: "hoe lang kunnen deze straat kasten zonder 230V ?"


Als ik het goed gehoord heb van een Belgacom Proximus medewerker zijn er maar 2 grote soorten rop's. De kasten die via koper uit een LEX gevoed worden, en de andere die gewoon een straat aansluitingen hebben. De 1e kunnen doordraaien door de noodstroomvoorzieningen in de lexen. De andere niet, ik hoop wel dat Proximus ooit batterijen zet in alle rop's.

Ik hoop wel dat iemand dit kan ontkrachten ;).

Trouwens nog wat technische info:

De koppelingen met het elektriciteitsnet zijn zogenaamde ongetemperde verbruikspunten zoals bushokjes, reclame panelen etc. Dit wordt gemeten en zo wordt er forfaitair gefactureerd dat laat toe om geen meters te plaatsen en veel minder plaats nodig te hebben. Stel je bv voor dat in ieder bushokje een meter zou moeten hangen.

http://www.eandis.be/eandis/pdf/9010063 ... sion_2.pdf
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28645
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1878 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 373 keer

Re: Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor r2504 » 24 Okt 2014, 08:51

Doktor Avalanche schreef:
r2504 schreef:
sale & leaseback operaties


Het is maar wat je verstaat onder "besparen".


Je moet wel de hele zin quoten, dit is serieus uit de context gehaald. Niettegenstaande ik ook geen voorstander ben deze constructie...


De context is dat dit maar een "tijdelijke" constructie is... echter ik denk dat we allemaal beter weten.

Bssoft
Premium Member
Premium Member
Berichten: 522
Lid geworden op: 11 Dec 2012
Bedankt: 138 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor Bssoft » 05 Dec 2014, 09:45

@Trends/Knack/Luystermans "Alleman VoIP
Veel meer terreinwinst verwacht hij van het overschakelen van de 3,8 miljoen lijnen van het klassieke telefoonnetwerk
naar internettelefonie (voice over IP of VoIP). Daarvan zijn er nog 2,8 miljoen lijnen te gaan. Die moeten omgezet zijn
tegen 2018, al hoopt Luystermans op een budget om dat proces nog te versnellen."
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Proces nog te versnellen", daar zal nog veel volk naar komen kijken.
Vooral grote gebouwen/buildings waar de kabel direct met de LEX is verbonden zal hij toch wat moeten temperen om dat
in orde te krijgen, met een KVD + ROP gaan ze dat niet oplossen !

Ook gebouwen waar tijdelijke evenementen zijn = tijdelijke lijnen, zullen ze iets moeten op vinden !
Ik heb weet van een grote LEX die moest toegaan maar het is reeds uitgesteld = te complex zekers ....

Een LDC plaatsen is geen oplossing want dat is een onderdeel van een bestaande LEX die ze op afstand hebben geplaatst.

Vraag mij zelfs af hoe ze de 2Mb lijnen gaan oplossen, afstandslijnen-junktielijnen, pure alarmlijnen, firma's met een 10 a 30 tal
ISDN lijnen ?
Tussen de lijnen kan je lezen dat hij niet wakker licht van "kwaliteit" maar voorstander is van "kwantiteit" hoe rapper hoe beter
met al de gevolgen van dien !

Tim H.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 668
Lid geworden op: 29 Nov 2011
Bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor Tim H. » 05 Dec 2014, 10:11

Waar ik mij vragen bij stel...

Die gebouwen zijn ooit gezet door de staat (Belgacom was een staatsbedrijf)..nu beslist Belgacom die gebouwen weg te doen..Maar zou het geld van die gebouwen/gronden dan niet terug naar de staat moeten vloeien ?

Tim H.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 668
Lid geworden op: 29 Nov 2011
Bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor Tim H. » 05 Dec 2014, 10:14

Wat ik vernomen heb is dat de 'cross' zal behouden blijven, de rest verdwijnt naar Mechelen, Carli en stro (IMS platform)

Code: Selecteer alles

Alcatel-Lucent levert end-to-end IMS-oplossing aan Belgacom

02/05/2008 om 11:00

Bron: DataNews

Belgacom heeft een meerjarencontract gegund aan Alcatel-Lucent. De netwerkintegrator zal bij de historische operator een end-to-end IMS (IP Multimedia Subsystem)-oplossing uitrollen.

Belgacom heeft een meerjarencontract gegund aan Alcatel-Lucent. De netwerkintegrator zal bij de historische operator een end-to-end IMS (IP Multimedia Subsystem)-oplossing uitrollen.

Het gaat om een volledige oplossing - gaande van het 'core netwerk' tot gespecialiseerde IMS-toepassingen - die een hoeksteen moeten vormen voor het toekomstige netwerk van Belgacom. Belgacom heeft het IMS-platform nodig om bestaande vaste telefoniediensten én mobiele services verder uit te bouwen. Het gaat dan vooral om Voice over IP (VoIP) en multimediale communicatiemogelijkheden voor zowel de zakelijke als residentiële markt. De uitbouw van het IMS-platform moet gezien worden binnen de 'Move to all-IP' convergentiestrategie die Belgacom hanteert. Een van de grote voordelen van een IMS-platform, is dat nieuwe (ip-)diensten sneller kunnen geïntroduceerd worden.

Alcatel-Lucent zal zijn bestaande netwerk van IP Transformation Centers - waaronder een in Antwerpen - gebruiken voor het netwerkdesign, de integratie en het testen van de koppelingen tussen de IMS Core, de third-party toepassingen en de communicatietoestellen. Naast eigen producten zal Alcatel-Lucent ook apparatuur van partners integreren.

Over de waarde en de duur van het contract werd niet gecommuniceerd. Wel liet een woordvoerder van Alcatel-Lucent weten dat het over een "bijzonder belangrijk contract" gaat.


Ook niet vergeten, vroeger was een switch (S12) meerdere zalen groot en dat in bijna elke stad..nu past dit in een paar zalen in Brussel en Mechelen

Bssoft
Premium Member
Premium Member
Berichten: 522
Lid geworden op: 11 Dec 2012
Bedankt: 138 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor Bssoft » 05 Dec 2014, 11:20

Tim H. schreef:Waar ik mij vragen bij stel...
Die gebouwen zijn ooit gezet door de staat (Belgacom was een staatsbedrijf)..nu beslist Belgacom die gebouwen weg te doen..Maar zou het geld van die gebouwen/gronden dan niet terug naar de staat moeten vloeien ?


Belgacom is volgens mijn weten nog altijd een staatsbedrijf, zei het dan van publiek recht, met bovenaan nog altijd een minister !
Belgacom is al meerdere keren gemolken door de staat 8)

Bssoft
Premium Member
Premium Member
Berichten: 522
Lid geworden op: 11 Dec 2012
Bedankt: 138 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Belgacom gaat massaal gebouwen sluiten

Berichtdoor Bssoft » 05 Dec 2014, 12:06

Tim H. schreef:Ook niet vergeten, vroeger was een switch (S12) meerdere zalen groot en dat in bijna elke stad..

In de grootsteden staan er meerdere Lex'en, je komt niet toe met eentje !
Een reeks nummers is, vb: 02/123 00 00 tot 02/123 99 99 = 10.000 lijnen.

Brussel centrum heeft 2 grote LEX'en + nog enkele LDC's om maar te zeggen .....
Groot Brussel + faciliteitengemeente inbegrepen = ongeveer 18 LEX'en en een heel pak LDC's.
En dan heb je nog Vlaams/Waals Brabant is ongeveer ook 20 LEX'en en ook een pak LDC's.

Volgens mijn weten zijn er nog maar 2 kleinere LEX'en definitief toe in Brussel, kan zijn dat er nu al wat meer zijn ?
Toe betekend voor mij dat er dan ook geen LEX (switch S12) meer staat, misschien nog enkel een MDF verdeler en dat al de lijnen via de ROP komen.
Ik spreek enkel over de zone 02 ....


Terug naar “Business nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast