hulp gevraagd bij instellen dyndns thomson 706WL router

lucdec
Premium Member
Premium Member
Berichten: 475
Lid geworden op: 09 Jan 2008
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

hulp gevraagd bij instellen dyndns thomson 706WL router

Berichtdoor lucdec » 24 Okt 2011, 19:53

Hallo
Een vriend heeft het volgend probleem:

Sedert enige tijd viel zijn internet en telefonie nu en dan uit. na bellen met base

zijn ze een nieuwe router komen plaatsen
nu staat er een Thomson706WL vroeger een speedtouch716
dit zijn beide voip routers gemodifieerd door base vermoed ik.

Nu heeft mijn vriend behoefte aan een dyndns service updater. Hij heeft een vast ip nodig.
deze is echter via user en pass tele2 niet bereikbaar en instelbaar op de 706. In de manual gezocht op
internet is deze nochtans voorzien in de originele router.
Vroeger in de 716 kon dit wel ingevuld en actief worden, en heeft jarenlang goed gewerkt

Is dit op 1 of andere manier op te lossen?
Bestaan er paswoorden van hoger niveau waardoor je wel deze service kan bereiken?
Bij de klantendienst van base konden ze niet direct helpen, hopelijk op userbase :-D

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13171
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2069 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: hulp gevraagd bij instellen dyndns thomson 706WL router

Berichtdoor philippe_d » 24 Okt 2011, 22:08

Jaren geleden circuleerde het Tele2 admin paswoord als een soort publiek geheim ...
Als ik mij goed herinner was dit Administrator/Sudlinet!
Geen idee of dit nog altijd zo is.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

lucdec
Premium Member
Premium Member
Berichten: 475
Lid geworden op: 09 Jan 2008
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: hulp gevraagd bij instellen dyndns thomson 706WL router

Berichtdoor lucdec » 25 Okt 2011, 18:12

Bedankt Philippe,

neen spijtig genog werkt dit niet...

Kan je bij base maar 1 soort adsl modem voip router krijgen (de thomson 706st)

Een ander type ondersteunt misschien wel dyndns (de oude st716 in ieder geval wel)

er zijn ook maar 2 routerpoortjes aan de 706, vind ik ook weinig

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1597
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 165 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: hulp gevraagd bij instellen dyndns thomson 706WL router

Berichtdoor Petervanakelyen » 25 Okt 2011, 18:18

Je kan de 706WL gewoon upgraden naar de niet-provider gebonden firmware. Je moet wel je gegevens bij de hand hebben, de configuratie wordt niet meer automatisch opgehaald. Ik heb er hier nog eentje liggen, zal straks eens kijken of je er ook mee kan DynDNS'en :)

Edit: kijk hier in het BASE-topic even na hoe je je VoIP gegevens uit de modem haalt. Voor enkel internet is het gemakkelijk, daarvoor kan je de gegevens op de bevestingsbrief gebruiken, VoIP gegevens moet je uit de Tele2/BASE firmware extracten.

lucdec
Premium Member
Premium Member
Berichten: 475
Lid geworden op: 09 Jan 2008
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: hulp gevraagd bij instellen dyndns thomson 706WL router

Berichtdoor lucdec » 25 Okt 2011, 18:29

Petervanakelyen schreef:Je kan de 706WL gewoon upgraden naar de niet-provider gebonden firmware. Je moet wel je gegevens bij de hand hebben, de configuratie wordt niet meer automatisch opgehaald. Ik heb er hier nog eentje liggen, zal straks eens kijken of je er ook mee kan DynDNS'en :)

Edit: kijk hier in het BASE-topic even na hoe je je VoIP gegevens uit de modem haalt. Voor enkel internet is het gemakkelijk, daarvoor kan je de gegevens op de bevestingsbrief gebruiken, VoIP gegevens moet je uit de Tele2/BASE firmware extracten.


dank Peter,
Lijkt me toch geen gemakkelijke klus.

Hebt U soms weet van een hoger paswoord dan tele2, waarbij ik wel aan die dyndns service zou kunnen, of werkt dit niet zo?

mvg

lucdec
Premium Member
Premium Member
Berichten: 475
Lid geworden op: 09 Jan 2008
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: hulp gevraagd bij instellen dyndns thomson 706WL router

Berichtdoor lucdec » 26 Okt 2011, 09:45

Sorry,
ik heb nog een vraagje hierover.

Als ik nu een gewone dlink router bijkoop met dyndns functionaliteit en sluit alle pc's hierop aan,

Is dit een goeie oplossing?

dus van de base thompson 706wl enkel nog de voip telefonie gebruiken, en 1 van de 2 lan aansluitingen met
een lan kabel koppelen aan die dlink ?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13171
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2069 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: hulp gevraagd bij instellen dyndns thomson 706WL router

Berichtdoor philippe_d » 26 Okt 2011, 09:55

* als de Thomson PPPoE doorlaat (maar dat ben ik niet zeker) kan je op de D-Link een PPPoE verbinding maken. Dan krijgt je D-Link een extern IP, en blijf je de Thomson alléén als modem gebruiken + VoIP.
Werkt alleen als ook Base/Tele2 een tweede PPPoE sessie toelaat.

* indien niet, dan zal de D-Link op zijn WAN poort een intern IP adres krijgen, en zal de dyndns client dit interne IP adres doorgeven aan de dyndns server. Los van de andere problemen met dubbele NAT in deze opstelling.

Je kan ook een dyndns updater installeren op één van de (meest gebruikte) PC's. Die halen je extern IP adres op, en updaten de server bij iedere wijziging (natuurlijk alleen als die PC draait).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

lucdec
Premium Member
Premium Member
Berichten: 475
Lid geworden op: 09 Jan 2008
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: hulp gevraagd bij instellen dyndns thomson 706WL router

Berichtdoor lucdec » 26 Okt 2011, 10:12

En omgekeerd
Is dit mogelijk
een adsl dlink toestel en dan die thomson erachter voor de voip ?

Mag je die dyndns updater ook op meerdere pc's installeren?

dank voor het meedenken

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13171
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2069 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: hulp gevraagd bij instellen dyndns thomson 706WL router

Berichtdoor philippe_d » 26 Okt 2011, 10:36

een adsl dlink toestel en dan die thomson erachter voor de voip > NEEN
Mag je die dyndns updater ook op meerdere pc's installeren? > JA
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1597
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 165 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: hulp gevraagd bij instellen dyndns thomson 706WL router

Berichtdoor Petervanakelyen » 26 Okt 2011, 17:18

lucdec schreef:dank Peter,
Lijkt me toch geen gemakkelijke klus.

Hebt U soms weet van een hoger paswoord dan tele2, waarbij ik wel aan die dyndns service zou kunnen, of werkt dit niet zo?

mvg


Ik geloof dat het 2nd level support wachtwoord bekend is, maar daar kan je niet veel mee doen. De rest is geëncrypteerd en vooralsnog niet gekraakt. Dit is het topic waar ik eerder naar verwees.

Zoals Philippe al heeft vermeld zal een extra router achter de SpeedTouch niets uithalen en is het omgekeerde helaas niet mogelijk :)

Ontheronix
Pro Member
Pro Member
Berichten: 234
Lid geworden op: 15 Sep 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: hulp gevraagd bij instellen dyndns thomson 706WL router

Berichtdoor Ontheronix » 28 Okt 2011, 13:33

Als SuperUser is er inderdaad een DynDNS service configureerbaar, howto staat hier: viewtopic.php?f=90&t=24781#p342726

lucdec
Premium Member
Premium Member
Berichten: 475
Lid geworden op: 09 Jan 2008
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: hulp gevraagd bij instellen dyndns thomson 706WL router

Berichtdoor lucdec » 29 Okt 2011, 07:44

Ontheronix schreef:Als SuperUser is er inderdaad een DynDNS service configureerbaar, howto staat hier: viewtopic.php?f=90&t=24781#p342726


Hallo Ontheronix,

Ik zou dit graag uitproberen maar ik geraak niet binnen, er wordt ook een user en pass gevraagd, en tele2 werkt niet

Ontheronix
Pro Member
Pro Member
Berichten: 234
Lid geworden op: 15 Sep 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: hulp gevraagd bij instellen dyndns thomson 706WL router

Berichtdoor Ontheronix » 30 Okt 2011, 21:38

Hmm da's raar, hier lukt het met tele2/tele2
Als je hem reset dan wordt er een originele config teruggezet als ik mij niet vergis.

wamy
Plus Member
Plus Member
Berichten: 145
Lid geworden op: 19 Okt 2010
Locatie: Hulshout
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: hulp gevraagd bij instellen dyndns thomson 706WL router

Berichtdoor wamy » 01 Nov 2011, 17:52

Ik heb enkele jaren geleden op mijn thomson 706wl router de originele firmware teruggezet.
Werkte perfect met home internet 4 abonnement.
Dit is helemaal niet moeilijk maar gebruik een kabel ipv wireless!!
Heb dit toen gedaan met de hulp van http://www.weethet.be/base_9.htm
Voip instellingen staan ook ergens vermeld op de site.
Enjoy your unlocked router!

Groetjes wamy

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1597
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 165 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: hulp gevraagd bij instellen dyndns thomson 706WL router

Berichtdoor Petervanakelyen » 01 Nov 2011, 18:12

VoIP instellingen staan niet op die website vermeld, je kan ze er enkel uit halen op de manier die in dit topic vermeld is.

jos123
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1348
Lid geworden op: 07 Mar 2013
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: hulp gevraagd bij instellen dyndns thomson 706WL router

Berichtdoor jos123 » 01 Jan 2015, 23:10

Sorry voor het opwekken van een oude topic.
philippe_d schreef:* als de Thomson PPPoE doorlaat (maar dat ben ik niet zeker) kan je op de D-Link een PPPoE verbinding maken. Dan krijgt je D-Link een extern IP, en blijf je de Thomson alléén als modem gebruiken + VoIP.
Werkt alleen als ook Base/Tele2 een tweede PPPoE sessie toelaat.

Weet iemand intussen of thomson (weet niet welke versie)/base een 2de PPPoE toelaat? Zal base moeilijk doen om de PPPoE gegevens te delen?
Men wil hier dyndns gebruiken en poort openen voor een dvr systeem.
Heb ook gemerkt dat port forwarding niet lukt :(?!

Edit: Ik begin niet met spelen met thomson gezien deze niet van mij is.
Internet: edpnet internet vdsl
Telefonie: Weepee + FreeVoipDeal - Fritzbox 7360 V1 06.31
Modem/Router:Fritzbox 7360 V1 06.31
Mobiel: Base PRO Connect, onbeperkt bellen + sms + 5GB data 4G

jos123
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1348
Lid geworden op: 07 Mar 2013
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: hulp gevraagd bij instellen dyndns thomson 706WL router

Berichtdoor jos123 » 04 Jan 2015, 23:57

Niemand?
Internet: edpnet internet vdsl
Telefonie: Weepee + FreeVoipDeal - Fritzbox 7360 V1 06.31
Modem/Router:Fritzbox 7360 V1 06.31
Mobiel: Base PRO Connect, onbeperkt bellen + sms + 5GB data 4G


Terug naar “BASE (Tele2, Versatel)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast