Tele2 / Base Router vervangen ?

boudcallens
Starter
Starter
Berichten: 14
Lid geworden op: 21 Sep 2010

Re: Tele2 / Base Router vervangen ?

Berichtdoor boudcallens » 22 Sep 2010, 23:02

Nee, waarschijnlijk is het gewoon iets ivm die Bruba of niet (zie vorige post). Hoogstwaarschijnlijk zal mijn sip server anders zijn (bv. sip1 etc).

Edit: bij het proberen van deze instelling geraak ik geregistreerd op de server. Whiiiihoew, even testen!
Edit2: Net getest en alles werkende gekregen. Blijkbaar zijn er dus meerdere sip servers bij base.

Bedankt voor al je medewerking

Boudewijn
Laatst gewijzigd door boudcallens op 22 Sep 2010, 23:08, 1 keer totaal gewijzigd.

Ontheronix
Pro Member
Pro Member
Berichten: 234
Lid geworden op: 15 Sep 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Tele2 / Base Router vervangen ?

Berichtdoor Ontheronix » 22 Sep 2010, 23:08

Je eigen config file afhalen is natuurlijk de optie, is het een 706 of 706WL dat je hebt?

edit: dus sip2 veranderen in sip1 deed het voor jou ?
Geen dank :-)

boudcallens
Starter
Starter
Berichten: 14
Lid geworden op: 21 Sep 2010

Re: Tele2 / Base Router vervangen ?

Berichtdoor boudcallens » 22 Sep 2010, 23:23

Ontheronix schreef:edit: dus sip2 veranderen in sip1 deed het voor jou ?
Geen dank :-)

Jep, gokje ...

Ontheronix
Pro Member
Pro Member
Berichten: 234
Lid geworden op: 15 Sep 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Tele2 / Base Router vervangen ?

Berichtdoor Ontheronix » 23 Sep 2010, 18:09

Misschien is het een idee om eens de info te bundelen in een sticky? Want zover ik weet is deze info nergens anders beschikbaar?

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1597
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 165 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: Tele2 / Base Router vervangen ?

Berichtdoor Petervanakelyen » 23 Sep 2010, 18:19

Inderdaad. We hebben hier al een pak meer info nu dan dat er daarvoor over deze dingen te vinden was, sticky lijkt me een goed idee. Beetje zoals de Dommel InfoBase.

Ontheronix
Pro Member
Pro Member
Berichten: 234
Lid geworden op: 15 Sep 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Tele2 / Base Router vervangen ?

Berichtdoor Ontheronix » 23 Sep 2010, 18:47

Ja, iedereen die telefonie heeft en zijn Speedtouch wil vervangen kan dat nu eindelijk doen, aangezien BoudCallens gisteren een proof of concept heeft geleverd :-)

boudcallens
Starter
Starter
Berichten: 14
Lid geworden op: 21 Sep 2010

Re: Tele2 / Base Router vervangen ?

Berichtdoor boudcallens » 24 Sep 2010, 17:31

Weet iemand trouwens de settings voor asterisk? Ik kan op google maar niet vinden voor asterisk in te stellen met een verschillende registrar en proxy server

Ontheronix
Pro Member
Pro Member
Berichten: 234
Lid geworden op: 15 Sep 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Tele2 / Base Router vervangen ?

Berichtdoor Ontheronix » 24 Sep 2010, 20:50

Misschien eens vragen/kijken op tweakers.net ?

boudcallens
Starter
Starter
Berichten: 14
Lid geworden op: 21 Sep 2010

Re: Tele2 / Base Router vervangen ?

Berichtdoor boudcallens » 02 Okt 2010, 08:07

Heeft even geduurd vooraleer ik het door had, maar zit eigenlijk logisch in elkaar! De registrar = proxy server en de proxy server = outbound proxy server. Met deze gegevens kan je tele2 op elk apparaat krijgen (Asterisk server, sipura, ...)

Ontheronix
Pro Member
Pro Member
Berichten: 234
Lid geworden op: 15 Sep 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Tele2 / Base Router vervangen ?

Berichtdoor Ontheronix » 27 Feb 2011, 14:00

Update: user Tele2 Administrator privileges geven kan niet meer (tele2 is gewoon weer PowerUser na uppen van de gemodde ini).
Echter werkt het veranderen naar SuperUser wel nog: (de SIP gegevens zijn nog dezelfde trouwens, zie vorige pagina).
Afbeelding

Nummerherkenning is ook gewoon aan te zetten:
Afbeelding

Ontheronix
Pro Member
Pro Member
Berichten: 234
Lid geworden op: 15 Sep 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Tele2 / Base Router vervangen ?

Berichtdoor Ontheronix » 07 Mar 2012, 22:45

Net nog eens proberen veranderen naar superuser, ging niet (originele config werd gedownload). De 2e keer proberen, wijzigen in Adminstrator ging wél.
Geen idee waarom :p Het is maar om te zeggen dat je soms 2x moet proberen.

Ontheronix
Pro Member
Pro Member
Berichten: 234
Lid geworden op: 15 Sep 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Tele2 / Base Router vervangen ?

Berichtdoor Ontheronix » 16 Jul 2012, 14:51

Via de CLI (je moet wel meer rechten hebben dan de tele2/tele2) zie ik dat er mogelijkheid is om het volgende in te stellen:
primproxyaddr=(base server)
secproxyaddr=0.0.0.0
primregaddr=(base)
secregaddr=0.0.0.0

Zou dit kunnen wijzen op support voor een 2e voip account?


Terug naar “BASE (Tele2, Versatel)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast