Netwerk via Speedtouch 706

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2250
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 125 keer
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer

Netwerk via Speedtouch 706

Berichtdoor lacer » 09 Mar 2012, 10:01

Hallo,

Weet er iemand of het mogelijk is twee pc's te verbinden door simpelweg de lan-kabeltjes aan te sluiten aan de twee RJ45 aansluitingen achteraan op de Speedtouch 706WL ?
Heeft die router wel een hub/switch mogelijkheid ? Ik dacht dat het met een 716 wel werkt.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu Mate 16.04 + 18.04

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1607
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 168 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: Netwerk via Speedtouch 706

Berichtdoor Petervanakelyen » 09 Mar 2012, 11:23

Dat gaat prima. De twee ethernet poorten zijn intern gewoon geswitched.

Ontheronix
Pro Member
Pro Member
Berichten: 248
Lid geworden op: 15 Sep 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer

Re: Netwerk via Speedtouch 706

Berichtdoor Ontheronix » 09 Mar 2012, 11:51

Jup, gebruik het hier vaak :-) Werkt perfect.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2250
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 125 keer
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer

Re: Netwerk via Speedtouch 706

Berichtdoor lacer » 09 Mar 2012, 14:24

Ok, ik zal dat nog eens moeten werkend krijgen. Ik gebruik op beide laptop's Ubuntu/Linux-Mint.
Had vroeger al eens geprobeerd, maar 't lukte niet, ik zag enkel de naam die aan elk toestel gegeven werd, maar kon niet naar de mappen browsen.
Ik had op beiden samba geïnstalleerd en voor enkele mappen delen aangevinkt.

De bedoeling is later een media-streamer aan de tv te hangen en die ik dus zal verbinden met één der twee ingangen op de Speedtouch 706.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu Mate 16.04 + 18.04

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2250
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 125 keer
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer

Re: Netwerk via Speedtouch 706

Berichtdoor lacer » 10 Mar 2012, 15:23

Update:
Het is gelukt nu, op de Ubuntu laptop enkele mappen delen aangevinkt en natuurlijk het juiste adres ingeven bij Ga naar > Netwerk (smb://192.168.x.x)
Bij de andere laptop met Linux Mint LXDE enkel samba + de gui geïnstalleerd en daarin de te delen mappen toevoegen. Voor de rest zoals hierboven.
Klaar :-D

Dit topic mag als opgelost beschouwd worden.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu Mate 16.04 + 18.04

BeJimmieatoca
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 Aug 2019
Locatie: Syria
Contact:

Netwerk via Speedtouch 706

Berichtdoor BeJimmieatoca » 2 weken 2 dagen 18 uur geleden (03 Sep 2019, 18:35)

Ik heb al een tijdje een EM7180 en gebruik deze via UpnP om mijn Hdd in mijn PC te benaderen.
Daar heb ik nu al een tijdje problemen mee. De EM7180 ziet om een of andere duistere reden niet alle mappen die op de Hdd staan.
Nu zou ik eens de andere mogelijkheid van netwerk willen gebruiken.
Wanneer ik daarop klik moet een netwerk-ID en wachtwoord ingeven.
Maar ik heb geen flauw idee wat ik daar moet intikken... is dat het paswoord van het thuisnetwerk van Win7? of de SSID van de router met wachtwoord?
Kan iemand mij helpen wat te doen daar?
Ik hoop op deze manier de mappen wel zichtbaar te krijgen.

Bedankt,

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1561
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 95 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Netwerk via Speedtouch 706

Berichtdoor MarkDM » 2 weken 2 dagen 17 uur geleden (03 Sep 2019, 19:57)

Wat heeft dit met de Speedtouch 706 te maken ? Waarom dit oude topic oprakelen?
Open aub een nieuw topic.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli


Terug naar “BASE (Tele2, Versatel)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten