Zou hetvolgende kunnen?

Bart_Herbots
Plus Member
Plus Member
Berichten: 205
Lid geworden op: 02 Jun 2015

Zou hetvolgende kunnen?

Berichtdoor Bart_Herbots » 24 Aug 2018, 08:30

Op mijn dell xps laptop is w10 home voorgeïnstalleerd maar als je je windows om de een of andere reden om zeep zou helpen (wat dus NIET is gebeurd voor alle duidelijkheid) kan je w10 herinstalleren via de dell setup die dan de w10" installatie gaat ophalen vanop een verborgen partitie

Ondertussen heb ik nu wat vrije schijfruimte vrijgemaakt en er ubuntu linux opgezet zodat ik bij aanzetten laptop kan kiezen. Stel ik kies ubuntu en installeer virtualbox. Kan ik dan langs die weg w10 installeren door de w10 installatie bestanden te gaan ophalen van op de verborgen partitie. Indien dit lukt zou ik de voorgeïnstalleerde windows er af halen en de hele schijf uitbreiden voor Linux en indien ik toch een exclusief windows programma nog heb dit dan doen via virtualbox

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2953
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 231 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 177 keer

Re: Zou hetvolgende kunnen?

Berichtdoor mailracer » 24 Aug 2018, 08:49

via virtualbox in linux kan je niet aan je windowssysteem.

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3736
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 247 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 434 keer

Re: Zou hetvolgende kunnen?

Berichtdoor Tomby » 24 Aug 2018, 08:53

Totaal terzijde, maar gelieve een topic titel te kiezen die weergeeft waarover het gaat... Stel je anders eens voor dat iedereen met een vraag jouw soort titel zou gebruiken :p.
Afbeelding

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29377
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1939 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 413 keer

Re: Zou hetvolgende kunnen?

Berichtdoor r2504 » 24 Aug 2018, 09:11

Waarom maak je je het trouwens zo complex... je kan ten allen tijde gewoon van Microsoft de Windows 10 ISO download, er is echt geen reden om die te bewaren op je laptop.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4798
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 561 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 192 keer

Re: Zou hetvolgende kunnen?

Berichtdoor iceke » 24 Aug 2018, 09:39

Ik heb hier al een paar XPs'en over de vloer gehad die ik niet geïnstalleerd kreeg met de windows iso zonder eerst een hoop drivers te slipstreamen.

keerekeerweere
Member
Member
Berichten: 52
Lid geworden op: 09 Nov 2008
Locatie: Opwijk
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Contact:

Re: Zou hetvolgende kunnen?

Berichtdoor keerekeerweere » 24 Aug 2018, 09:53

mailracer schreef:via virtualbox in linux kan je niet aan je windowssysteem.

Kan in principe wel, maar niet aan de speciale partities.

Met extra bestandssystemen utils kan je aan de Ntfs partities
of
met de virtualbox Extensions kan je bestandsdeling activeren met je host.
Dat laatste gebeurt op m’n Windows 7 host regelmatig.

Windows 10 in combinatie hyperv en virtualbox is wel nog een probleem denk ik.

Ik zou eerlijk gezegd een eBay Windows licentie gaan zoeken voor een paar eur. In combinatie met een iso image (liefst van Microsoft)
Provider: Edpnet VDSL XL: 85Mbps Down, 35 Mbps Up
Modem: Telenet modem only
Modem: BBox 3V+
Router: Edgerouter X
VOIP: OVH on Fritz!Box 7390
Afbeelding

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29377
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1939 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 413 keer

Re: Zou hetvolgende kunnen?

Berichtdoor r2504 » 24 Aug 2018, 10:14

keerekeerweere schreef:Ik zou eerlijk gezegd een eBay Windows licentie gaan zoeken voor een paar eur. In combinatie met een iso image (liefst van Microsoft)


Waarom zou hij op eBay een licentie moeten zoeken... hij heeft reeds een actieve Windows 10 licentie !

Gewoon starten met de ISO (en hij komt zelfs geen licentie vragen !)

iceke schreef:Ik heb hier al een paar XPs'en over de vloer gehad die ik niet geïnstalleerd kreeg met de windows iso zonder eerst een hoop drivers te slipstreamen.


Toestellen dan die misschien niet oorspronkelijk met Windows 10 geleverd zijn ?

Bart_Herbots
Plus Member
Plus Member
Berichten: 205
Lid geworden op: 02 Jun 2015

Re: Zou hetvolgende kunnen?

Berichtdoor Bart_Herbots » 24 Aug 2018, 11:08

De laptop werd via dell zelf besteld en bij configuratie destijds gekozen voor windows 10 home edition.

Titel is idd wat ongelukkig gekozen

Zal de tips dra uitproberen

Bart_Herbots
Plus Member
Plus Member
Berichten: 205
Lid geworden op: 02 Jun 2015

Re: RE: Re: Zou hetvolgende kunnen?

Berichtdoor Bart_Herbots » 24 Aug 2018, 17:42

r2504 schreef:
keerekeerweere schreef:Ik zou eerlijk gezegd een eBay Windows licentie gaan zoeken voor een paar eur. In combinatie met een iso image (liefst van Microsoft)


Waarom zou hij op eBay een licentie moeten zoeken... hij heeft reeds een actieve Windows 10 licentie !

Gewoon starten met de ISO (en hij komt zelfs geen licentie vragen !)

iceke schreef:Ik heb hier al een paar XPs'en over de vloer gehad die ik niet geïnstalleerd kreeg met de windows iso zonder eerst een hoop drivers te slipstreamen.


Toestellen dan die misschien niet oorspronkelijk met Windows 10 geleverd zijn ?
Hmm dacht dat ik er was, had eerst het windows hulpprogramma MediaCreationTool1803 gestart in de echte windows10 omgeving en de versie gekozen die ik heb en voor iso gekozen. In virtualbox onder Linux gekozen dat ik geen productcode heb want dell zet die niet meer op een sticker maar injecteert deze in het bios. De installatie verliep verder tot het einde. Maar in instellingen - Bijwerken en beveiliging - activering staat er wel dat Windows niet geactiveerd is.

We kunnen Windows niet oo dit apparaat activeren omdat u geen geldige digitale licentie of productcode hebt. Probleem oplossen geeft ook geen oplossing. Is dit omdat de bios niet kan uitgelezen worden door Windows 10 in Virtuele omgeving? Afbeelding

9livesuni
Pro Member
Pro Member
Berichten: 305
Lid geworden op: 25 Jun 2012
Bedankt: 50 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Zou hetvolgende kunnen?

Berichtdoor 9livesuni » 24 Aug 2018, 18:32

Beperking van uw OEM licentie.

Ofwel kies je voor je dualboot systeem ofwel investeer je in een nieuwe key.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4798
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 561 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 192 keer

Re: Zou hetvolgende kunnen?

Berichtdoor iceke » 24 Aug 2018, 18:40

De bioskey uitlezen met een tooltje en handmatig proberen ?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29377
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1939 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 413 keer

Re: RE: Re: Zou hetvolgende kunnen?

Berichtdoor r2504 » 25 Aug 2018, 12:03

Bart_Herbots schreef:Is dit omdat de bios niet kan uitgelezen worden door Windows 10 in Virtuele omgeving?


Een virtuele omgeving vereist zijn eigen license key.

Het was me initieel niet duidelijk dat je die Windows 10 wou draaien IN je virtual box.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2150
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 120 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 78 keer

Re: Zou hetvolgende kunnen?

Berichtdoor lacer » 25 Aug 2018, 12:47

iceke schreef:De bioskey uitlezen met een tooltje en handmatig proberen ?


https://www.google.com/search?fs&q=wind ... 8&oe=utf-8

Eerste link, eerste commentaar onderaan het artikel:
IR
November 6, 2017 at 5:39 pm

Windows 10 refused to pick up the license automatically from my Dell All-in-One (which shipped with Windows 8) but the Windows OEM Product Key tool from NeoSmart worked perfectly… ran first time, and produced a key that Windows 10 was happy with. Thanks!
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4798
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 561 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 192 keer

Re: Zou hetvolgende kunnen?

Berichtdoor iceke » 25 Aug 2018, 20:29

? :-)

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2150
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 120 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 78 keer

Re: Zou hetvolgende kunnen?

Berichtdoor lacer » 25 Aug 2018, 23:41

Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1436
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Zou hetvolgende kunnen?

Berichtdoor bartman » 27 Aug 2018, 10:20

dus wanneer ik w10 in virtuele omgeving installeer en de product key ingeef zal die niet "reclameren " dat die key al in gebruik is , namelijk bij de echte windows omgeving. ok blijkbaar kan dat alleen zal die niet geactiveerd kunnen worden

Trouwens ik heb nu een paar dagen w10 in virtuele omgeving draaien en zo op het eerste zicht werkt dat los dan van dat het niet geactiveerd is, maar heb je die activatie enkel nodig om windows updates te krijgen of zal ik na verloop van tijd niet meer in die windows geraken?

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4798
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 561 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 192 keer

Re: Zou hetvolgende kunnen?

Berichtdoor iceke » 27 Aug 2018, 10:42

De reden dat ik er een vraagteken achtergezet had....
Dat je een key geen 2 keer kan gebruiken lijkt me duidelijk, dat je je bios key niet kan gebruiken in een virtuele omgeving weet ik niet, dat moet je gewoon zelf ff proberen lijkt me.

Ondertussen zijn er tig mogelijkheden om je windows te activeren dat de meesten de bomen door het bos niet meer zien ;-)
Owja, ondertussen krijg je w10 dus niet meer geactiveerd met een w7 key tenzij je dit vroeger wel al eens gedaan hebt, dan gaat het dus wel nog(ook op andere hardware, maar of dat legaal is, is weer een hele andere discussie)

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29377
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1939 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 413 keer

Re: Zou hetvolgende kunnen?

Berichtdoor r2504 » 27 Aug 2018, 11:36

bartman schreef:dus wanneer ik w10 in virtuele omgeving installeer


Waarom trouwens geen dual-boot ?

bartman schreef:heb je die activatie enkel nodig om windows updates te krijgen of zal ik na verloop van tijd niet meer in die windows geraken?


Ik dacht dat Windows in een zeer beperkte modus komt waar je amper nog iets kan doen.

Flippi
Pro Member
Pro Member
Berichten: 373
Lid geworden op: 26 Jan 2011
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer

Re: Zou hetvolgende kunnen?

Berichtdoor Flippi » 28 Aug 2018, 22:18

lacer schreef:Eerste link, eerste commentaar onderaan het artikel:
IR
November 6, 2017 at 5:39 pm

Windows 10 refused to pick up the license automatically from my Dell All-in-One (which shipped with Windows 8) but the Windows OEM Product Key tool from NeoSmart worked perfectly… ran first time, and produced a key that Windows 10 was happy with. Thanks!

Dat werkt in het geval het gaat om een herinstallatie van Windows 10 (als opstartsysteem). Het valt te betwijfelen of dit ook werkt in een virtuele omgeving op diezelfde laptop...

iceke schreef:Owja, ondertussen krijg je w10 dus niet meer geactiveerd met een w7 key tenzij je dit vroeger wel al eens gedaan hebt, dan gaat het dus wel nog(ook op andere hardware, maar of dat legaal is, is weer een hele andere discussie)

Van Windows 7 naar Windows 10 upgraden is wel nog mogelijk, zij het via een omwegje, heb ik in juli nog uitgevoerd.
  • Zorg dat je Windows 7 OS up-to-date is
  • Ga naar http://www.computerbild.de/download/Win ... 70023.html
  • Klik er op de rode download button om de Windows 10 Update Assistant te downloaden
  • Ga er niet op in als er gevraagd wordt om gebruik te maken van een download manager, want op de geopende pagina staat er ook een stukje tekst met de directe link naar de Windows 10 update assistent (onder direkten Download)
Die update-assistant deed bij mij nog steeds wat ie moest doen: van Windows 7 zonder problemen naar Windows 10.

Bart_Herbots schreef:Zou het volgende kunnen?

Installeer, activeer en update Windows 7 in Virtualbox en volg nadien de stappen zoals hierboven beschreven.
TIP: het downloaden en installeren van alle Windows 7 updates na SP1 kun je merkelijk versnellen door gebruik te maken van de Convenience Rollup: https://www.howtogeek.com/255435/how-to ... ce-rollup/
Nadien check je nog eens op updates, maar het zijn er dan niet zoveel meer.


Terug naar “Non-Windows”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast