Pagina 1 van 1

Android app die triggert

Geplaatst: 11 Sep 2017, 21:03
door Jack Daniels
Ben op zoek naar een eenvoudige (met de nadruk op eenvoudig) app die wat acties triggert van zodra ik in de auto stap. Smart connect schiet wat tekort. App zou volgende moeten doen: bij detectie van bluetooth systeem in de auto een tweetal apps starten, mobiel internet inschakelen. Bij verlaten van de auto moet precies het omgekeerde gebeuren, apps stoppen en mobiel internet uitschakelen. Heb veel apps bekeken maar ze doen niet wat ik wil of ze zijn zodanig ingewikkeld dat je ingenieur moet zijn. Welke app komt in aanmerking?

Re: Android app die triggert

Geplaatst: 11 Sep 2017, 21:15
door MClaeys
Automate? Zeer uitgebreid wel, maar niet zo moeilijk.

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Re: Android app die triggert

Geplaatst: 11 Sep 2017, 21:32
door FlashBlue
Tasker. Wel een leercurve, maar zeer uitgebreid :)

Re: Android app die triggert

Geplaatst: 11 Sep 2017, 21:36
door seagull
Ik gebruik Tasker, zonder veel kennis en ervaring, maar een beetje zoeken op Youtube en hij doet wat moet.
Als ik in de wagen kom zet hij WiFi uit, zet hij iCoyote aan, zet hij de helderheid van het scherm op maximum, en zet hij de geluidsterkte op het gewenste niveau. De triggers zijn de bluetooth connectie met de wagen en de USB laadstroom in de wagen.

Re: Android app die triggert

Geplaatst: 11 Sep 2017, 22:05
door Tomby
+1 voor Tasker. Gebruik ik o.a. om Tethering aan te zetten als de telefoon met mijn auto Bluetooth pairt, zodat de kinderen in de auto altijd Internet hebben.

Re: Android app die triggert

Geplaatst: 11 Sep 2017, 23:24
door johcla
Hier ook tasker.
Bij oplader van auto wordt bluetooth aangezet.
Bij connectie met bluetooth van de auto wordt Waze opgestart en worden meldingen gedempt en auto-sync uitgezet, zodat ik zo weinig mogelijk afgeleid wordt.
Bij verbreken van die bluetooth wordt de huidige gps locatie opgeslagen, zodat ik weet waar de auto geparkeerd staat.

Re: Android app die triggert

Geplaatst: 12 Sep 2017, 08:05
door orionis
+1 voor tasker
Kan zelfs berichten naar mn domotica (domoticz) sturen via mqtt
Vooral handig voor mn vrouwke die altijd vergeet om gsm op te laden of niet hoort dat ik haar gebeld / sms heb -> rgb lamp gaat aan

Re: Android app die triggert

Geplaatst: 12 Sep 2017, 09:08
door Jack Daniels
Bedankt voor de input. Ik zie dat zowat iedereen unaniem is over Tasker. Tijdens mijn zoektocht had ik die ook de revue zien passeren, samen met AutomateIt, Llama en nog een paar. Tasker niet gedownload wegens een betalende app. Na jullie reacties toch maar aankopen en installeren.

Re: Android app die triggert

Geplaatst: 12 Sep 2017, 11:53
door My_download
Ik gebruik Trigger. Is wat beperkter (in de free version) dan Tasker, maar specifiek dingen doen bij een BlueTooth connect (wifi aan/uit, tethering, appje opstarten) doet hij perfekt.

Zelf gebruik ik Trigger om Wifi uit te zetten in de auto en weer aan als ik uitstap + volume van notifications & alarms aan te passen als ik op het werk ben.