Android en externe opslag

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3270
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 253 keer
Uitgedeelde bedankjes: 219 keer

Android en externe opslag

Berichtdoor on4bam » 22 Mei 2017, 17:29

Ik heb enkele jaren gewerkt met een Android 4.1 tablet waarbij apps op het interne geheugen stonden en data op de extra SD. Het kopieren van bv. USB stick naar SD kaartje en omgekeerd verliep vlekkeloos.
Sinds een paar weken heb ik een Android 6 tablet die deze werkwijze niet meer toelaat maar daar heb ik deels een workaround voor. Gezien de snelheid van de nieuwe tablet gebruik ik mijn Synology cloud om data te transfereren en dat werkt als een trein, nadeel is dat de data (2-3GB) die ik in een app gebruik alleen op het interne geheugen terecht komt.
De vorige tablet gebruikte ik ook om soms data naar mijn GPS te schrijven, via USB aansluiten en in de app (GDAK) "export" kiezen en klaar.
Op de nieuwe tablet is slechts een micro USB aanwezig dus kocht ik een "5 in 1 OTG adapter" maar daarmee werd de GPS niet erkend (startte niet op). Na de update verleden week start de GPS wel op en zie ik zowel de GPS als de SD kaart van de GPS maar op geen enkele manier wil de tablet schrijven naar deze extra "opslag". Ondertussen vond ik een workaround door te exporteren (vanuit bv. GDAK) naar intern geheugen en dan is het met de app "my files" mogelijk om naar de GPS, SD kaartje van de GPS of gewoon extern SD kaartje te schrijven. Omslachtig dus.
Na een zoektocht op het net lijkt het er op dat de nieuwere Androidversies het zo goed als onmogelijk maken om naar externe bronnen te schrijven (github, stackoverflow...). Heeft er iemand hier een idee om toch naar externe opslag te kunnen schrijven? App die het gemakkelijker maakt? Rooten in geen optie gezien de evolutie (netflix block enz...)

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15806
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 547 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer
Contact:

Re: Android en externe opslag

Berichtdoor meon » 22 Mei 2017, 21:33

Dat externe opslag niet gebruikt kan worden heeft o.a. te maken met verscherpte security. Denk dan niet enkel aan piraterij, maar ook toegang van de éne applicatie aan data van een andere applicatie (in het slechtste geval spyware en virussen).

In Android 6 is het concept "adoptable storage" geïntroduceerd waarmee je je SD-kaart zodanig kan formatteren dat deze mee gebruikt kan worden als interne storage als 1 groot volume. Helaas is die functionaliteit meestal verwijderd door de vendor omdat het een 'pro'-feature is met een aantal gevaren (SD kaart is trager, minder write cycles, meer kans op corruptie, ...).

Lees eens guides als http://gadgetguideonline.com/android/an ... rshmallow/ na.

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3270
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 253 keer
Uitgedeelde bedankjes: 219 keer

Re: Android en externe opslag

Berichtdoor on4bam » 22 Mei 2017, 23:42

Daar was ik al achter maar het is toch redelijk normaal dat je bv. een document (of in mijn specifiek geval) of file kan exporteren.

Het IS mogelijk naar extra storage of via OTG adapter naar USBstick, SD kaartje te schrijven maar enkel na lokaal wegschrijven en dan via een specifieke app te verplaatsen.
Ik ga er dan ook van uit dat er een betere manier moet zijn. Ik heb alvast een feature request gemaakt voor GDAK omdat daar de functie expliciet dient om naar een extern aangesloten apparaat te schrijven.

Een backup maken van mijn foto's/video (SD kaartjes) naar USB zal een aangename bezigheid worden tijdens de vakantie. SD > intern geheugen en dan met My Files > USB i.p.v SD > USB. Minstens dubbele tijd en per kaartje (32GB) niet in 1 keer kunnen overzetten wegens te weinig vrije ruimte op het intern geheugen. En zeggen dat ik nog getwijfeld heb om een Windows tablet aan te schaffen... :evil:

Voor de rest wel tevreden van de Galaxy Tab S2 :roll:


Terug naar “Non-Windows”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast