Geen verbinding 13/09/05 12:32

Suratrat
Starter
Starter
Berichten: 19
Lid geworden op: 14 Aug 2005

Geen verbinding 13/09/05 12:32

Berichtdoor Suratrat » 13 Sep 2005, 12:33

Kan er nog iemand niet verbinden met realdsl op dit moment?

Grtz²
Suratrat

UB_removed1963
Premium Member
Premium Member
Berichten: 504
Lid geworden op: 20 Apr 2005
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: Geen verbinding 13/09/05 12:32

Berichtdoor UB_removed1963 » 13 Sep 2005, 12:41

Suratrat schreef:Kan er nog iemand niet verbinden met realdsl op dit moment?

Grtz²
Suratrat


klopt. zowel op mijn werk als bij me thuis vielen beide connecties tegelijk weg.

Suratrat
Starter
Starter
Berichten: 19
Lid geworden op: 14 Aug 2005

Berichtdoor Suratrat » 13 Sep 2005, 12:58

Status van het netwerk

13.09.05 - 12:00 - **:** | Status: open
Momenteel zijn er algemene connectieproblemen ! Onze netwerktechniekers zijn momenteel ter plaatse


Mooi zo! , weten we toch al iets meer.

cL
Member
Member
Berichten: 57
Lid geworden op: 22 Jun 2005

Berichtdoor cL » 13 Sep 2005, 13:41

Bij mij is het om 4:00u vannacht ongeveer uitgevallen, en nu heb ik net terug verbinding

Gebruikersavatar
poohbeer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 23 Mei 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor poohbeer » 13 Sep 2005, 14:14

Ondertussen weer opgelost en de magere snelheid is ook weer verdwenen.. (Net nu'k m'n mailtje hierover verstuurd heb).
Zal toch overboekings'probleem' zijn dan vrees'k :cry:

edit: Mmm en weer 2 minuten later is't weer megasloom met <100kB/sec. Zo snel na eeen panne zal toch nie veel volk hun downloads weer in gang getrokken hebben denk'k he.

't is trouwens al wel een heel verbetering dat ze nu die statuspagina hebben geupdate.. zouden ze't nog leren? :P

Limburg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1636
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Locatie: N.O.Limburg
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Berichtdoor Limburg » 13 Sep 2005, 14:25

poohbeer schreef:Zal toch overboekings'probleem' zijn dan vrees'k :cry:.
Nou, deze storing niet.
Iets met peering denk ik, hier was bv Belgacom niet meer te bereiken, maar een gedeelte van de tijd wel xs4all.be en Telenet (dat laatste niet zo verwonderlijk)
Grappig echter dat xs4all.be=>Belgacom wel werkte
Verder was ook Nederland te bereiken via de RDSL backbone naar IX Amsterdam

Suratrat
Starter
Starter
Berichten: 19
Lid geworden op: 14 Aug 2005

Berichtdoor Suratrat » 13 Sep 2005, 14:47

Limburg schreef: Nou, deze storing niet.
Iets met peering denk ik, hier was bv Belgacom niet meer te bereiken, maar een gedeelte van de tijd wel xs4all.be en Telenet (dat laatste niet zo verwonderlijk)
Grappig echter dat xs4all.be=>Belgacom wel werkte
Verder was ook Nederland te bereiken via de RDSL backbone naar IX Amsterdam


Hoe weet je dat toch allemaal :-D

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 13 Sep 2005, 15:22

Traceroutes kunnen je al veel vertellen :)
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Tracer07
Pro Member
Pro Member
Berichten: 244
Lid geworden op: 08 Mar 2004

Berichtdoor Tracer07 » 13 Sep 2005, 15:42

op het moment ist weer in orde blijkt zo :) de status is ook gesloten..
dusjah.. lets hope it stays like this ^^

Gebruikersavatar
poohbeer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 23 Mei 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor poohbeer » 13 Sep 2005, 15:58

Limburg schreef:
poohbeer schreef:Zal toch overboekings'probleem' zijn dan vrees'k :cry:.
Nou, deze storing niet.
Iets met peering denk ik, hier was bv Belgacom niet meer te bereiken, maar een gedeelte van de tijd wel xs4all.be en Telenet (dat laatste niet zo verwonderlijk)
Grappig echter dat xs4all.be=>Belgacom wel werkte
Verder was ook Nederland te bereiken via de RDSL backbone naar IX Amsterdam


het feit dat ik meteen na een storing wel fatsoenlijke snelheden haalde deed me concluderen dat dat snelheidsprobleem mogelijk overboeking was.

ondertussen snelheden tss 50 en 0 kB/sec :evil:

Limburg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1636
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Locatie: N.O.Limburg
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Berichtdoor Limburg » 13 Sep 2005, 18:17

poohbeer schreef:het feit dat ik meteen na een storing wel fatsoenlijke snelheden haalde deed me concluderen dat dat snelheidsprobleem mogelijk overboeking was...

OK, ik begrijp je, je hebt hiermee aangetoond dat jouw verbinding in orde is.
Iedere provider hanteert een overboeking, ik denk dat in dit geval de hoeveelheid zware leechers het probleem is.

UB_removed1963
Premium Member
Premium Member
Berichten: 504
Lid geworden op: 20 Apr 2005
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Berichtdoor UB_removed1963 » 15 Sep 2005, 07:46

't ligt weer op zn gat sinds vanmorgen 4u zowel thuis als op mn werk.

Jethz
Plus Member
Plus Member
Berichten: 123
Lid geworden op: 02 Sep 2005

Berichtdoor Jethz » 15 Sep 2005, 08:09

Ah goed, ik was al benieuwd of het aan mij lag. (Ik heb de problemen gisteren blijkbaar gemist)

UB_removed1963
Premium Member
Premium Member
Berichten: 504
Lid geworden op: 20 Apr 2005
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Berichtdoor UB_removed1963 » 15 Sep 2005, 08:13

telefoon opnemen doen ze blijkbaar ook niet.

Gebruikersavatar
poohbeer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 23 Mei 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor poohbeer » 15 Sep 2005, 08:17

sailormars2k schreef:'t ligt weer op zn gat sinds vanmorgen 4u zowel thuis als op mn werk.


yep, al kan ik nog wel gewoon andere realdsl gebruikers pingen. Ken helaas geen publiek ip vanbuiten dus andere adressen kon'k niet testen vanmorgen.

Moet zeggen dat'k ondertussen al nie bepaald tevreden meer ben met hun werk als provider. En 't begon nog wel zo schoon.
Maja, nu al: ip problemen + dns gezeik + snelheidsproblemen + nu weer gezeik (gateway/dns?).. begint me toch stillekes aan teveel te worden.

UB_removed1963
Premium Member
Premium Member
Berichten: 504
Lid geworden op: 20 Apr 2005
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Berichtdoor UB_removed1963 » 15 Sep 2005, 08:20

ik kan dit alleen maar beamen.
De service is onacceptabel...!

nickxbe
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 05 Sep 2005
Contact:

Berichtdoor nickxbe » 15 Sep 2005, 08:36

Ook hier het geval regio limburg. Krijg mooi een IP adres maar kom niet naar buiten. Misschien heeft iemand de backbone per ongeluk op standby gezet : ). .. enfijn we wachten maar efkes af... hopelijk werk't weer gezien ik morgen verlof heb en eens lekker wil gamen.

BMaster
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 780
Lid geworden op: 01 Apr 2005
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Berichtdoor BMaster » 15 Sep 2005, 09:02

Same here!

traceroute vanop skynet naar mij thuis:

Code: Selecteer alles

...
  4    16 ms    14 ms    14 ms  1.205-78-194.adsl-fix.skynet.be [194.78.205.1]
  5    17 ms    17 ms    18 ms  atm1-0-57.ipopsbnc1.isp.belgacom.be [194.78.255.157]
  6    19 ms    17 ms    17 ms  yam-yam [194.78.0.135]
  7     *        *        *     Time-out bij opdracht.
  8     *        *        *     Time-out bij opdracht.
  9     *        *        *     Time-out bij opdracht.
 10     *        *        *     Time-out bij opdracht.
 11     *        *        *     Time-out bij opdracht.
 12     *        *        *     Time-out bij opdracht.
...

UB_removed1963
Premium Member
Premium Member
Berichten: 504
Lid geworden op: 20 Apr 2005
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Berichtdoor UB_removed1963 » 15 Sep 2005, 09:10

9:10 en nog steeds neemt niemand de telefoon op.
allemaal op verlof?
...begint toch echt wel hilarische proporties aan te nemen hoor :evil:

Limburg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1636
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Locatie: N.O.Limburg
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Berichtdoor Limburg » 15 Sep 2005, 09:16

De stekker zit er weer in!

edit (storing tussen 02:41 - 09:05 )
Laatst gewijzigd door Limburg op 15 Sep 2005, 11:39, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
poohbeer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 23 Mei 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor poohbeer » 15 Sep 2005, 09:20

Limburg schreef:De stekker ziet er weer in!


Hier werkt ie ook weer.. heeft eruit gelegen van 2u30 vannacht tot 9 uur vanochtend.
En de snelheid blijft weer hangen op slechts 100kB/sec.

SpoBo
Member
Member
Berichten: 79
Lid geworden op: 06 Aug 2005
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor SpoBo » 15 Sep 2005, 09:20

amaai .. da kan al tellen voor men 1ste dag met realdsl .. ik dacht al dat de fout bij mij lag. Ik heb echt alles geprobeerd lol .. andere PC andere modem andere kabels, direct verbinden of niet ... connection altijd up maar niks te bespeuren van internet.

Gebeurd da vaker ? If so .. damn .. dan moeten ze er toch echt iets aan doen ze. Trouwens als er zo geen inet is .. bestaat er dan een mogelijkheid om de site van realdsl te zien ofzo ? ivm status enzo.

Limburg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1636
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Locatie: N.O.Limburg
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Berichtdoor Limburg » 15 Sep 2005, 09:24

:-D
Een 2e provider nemen!

Maar een dialuplijntje kan dan ook wel nuttig zijn.
(kun je weer eens ervaren wat we vroeger hebben moeten doormaken met dialup)

SpoBo
Member
Member
Berichten: 79
Lid geworden op: 06 Aug 2005
Bedankt: 1 keer

Berichtdoor SpoBo » 15 Sep 2005, 09:34

Limburg schreef::-D
Een 2e provider nemen!

Maar een dialuplijntje kan dan ook wel nuttig zijn.
(kun je weer eens ervaren wat we vroeger hebben moeten doormaken met dialup)
bah nee dank u :p Ik ken het goed genoeg .... :(

cL
Member
Member
Berichten: 57
Lid geworden op: 22 Jun 2005

Berichtdoor cL » 15 Sep 2005, 12:34

En dit keer niets op de statuspagina...

Bij mij was de storing (zoals bij iedereen denk ik) ook tussen 2:35u en 9:05u ongeveer.

UB_removed1963
Premium Member
Premium Member
Berichten: 504
Lid geworden op: 20 Apr 2005
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Berichtdoor UB_removed1963 » 15 Sep 2005, 15:24

't is weer zover.
Deze keer niets buiten België bereikbaar.

[edit]
ondertussen opgelost...maar toch wel ambetant!
[/edit]

Tracer07
Pro Member
Pro Member
Berichten: 244
Lid geworden op: 08 Mar 2004

Berichtdoor Tracer07 » 15 Sep 2005, 17:33

laatste dagen percies problemen.. hoop da het rap opgelost is ^^

LORDGREG
Starter
Starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 14 Jul 2004

Berichtdoor LORDGREG » 16 Sep 2005, 00:32

Status van het netwerk

16.09.05 - 02:00 - 04:00| Status: planned
Vanacht worden er onderhoudswerken uitgevoerd. Hierdoor kan er een mogelijke downtime zijn +- een halfuur !





That should do the trick I guess :!:

cL
Member
Member
Berichten: 57
Lid geworden op: 22 Jun 2005

Berichtdoor cL » 16 Sep 2005, 01:16

net een downtime gehad van 0:50u tot 1:13u

hmmz, tis nog geen 2:00u, we mogen er nog ene verwachten misschien...

Limburg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1636
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Locatie: N.O.Limburg
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Berichtdoor Limburg » 16 Sep 2005, 01:21

Klopt, hier ook.
En vanavond, naast onstabiele snelheden, soms minutenlang een hoge packetloss van 50% en meer (rond 23:20-23:30 en eerder om 22:50)

cL
Member
Member
Berichten: 57
Lid geworden op: 22 Jun 2005

Berichtdoor cL » 16 Sep 2005, 01:23

Daar had ik geen last van (voor zover ik gemerkt heb toch).

Gebruikersavatar
Robbe
El Robre
El Robre
Berichten: 2861
Lid geworden op: 30 Jun 2005
Twitter: infocaris
Locatie: Kortrijk
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Contact:

Berichtdoor Robbe » 16 Sep 2005, 01:32

cL schreef:Daar had ik geen last van (voor zover ik gemerkt heb toch).


Hier anders ook ni (zone 02), maar kgeraak wel nooit boven het lijn profiel, zoals ze zelf suggereren in hun FAQ :roll:

Code: Selecteer alles

filmpjes toevoegen met : [vimeo]code[/vimeo] en [youtube]code[/youtube]

Limburg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1636
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Locatie: N.O.Limburg
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Berichtdoor Limburg » 16 Sep 2005, 01:39

cL schreef:Daar had ik geen last van (voor zover ik gemerkt heb toch).
Tja, het kan natuurlijk hier gezeten hebben maar ik heb wel mijn lijn gechecked, 15db s/n dus prima.
Gewoonlijk heb ik bij RDSL altijd een zeer lage packetloss.
Eerder op de avond liep het al niet lekker, snelheden varieerden, soms leek het even stil te vallen, dat was de reden dat ik de ping liet lopen.

Code: Selecteer alles

15/Sep/2005 22:42 1328 410
15/Sep/2005 22:41 1999 411
15/Sep/2005 22:40 0061 412


Had die status
Status van het netwerk

16.09.05 - 02:00 - 04:00| Status: planned
Vanacht worden er onderhoudswerken uitgevoerd. Hierdoor kan er een mogelijke downtime zijn +- een halfuur !
niet gezien.
Maar ja, het zal wel opgelost worden.
Bijlagen
packloss050915.doc
(29.5 KiB) 64 keer gedownload
Laatst gewijzigd door Limburg op 16 Sep 2005, 11:49, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5187
Lid geworden op: 04 Okt 2004
Locatie: BALEN
Bedankt: 92 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Berichtdoor Ofloo » 16 Sep 2005, 07:45

godverdomme en ik maar denken dat het mijn router was heb die helemaal naar de klote geholpen.. heb een nieuwe had al een paar dagen last van die zever en kreeg steeds een ip maar geen internet ! pff

UB_removed1963
Premium Member
Premium Member
Berichten: 504
Lid geworden op: 20 Apr 2005
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Berichtdoor UB_removed1963 » 16 Sep 2005, 07:54

vanmorgen precies weer problemen... weeral nergens op te geraken.

BMaster
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 780
Lid geworden op: 01 Apr 2005
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Berichtdoor BMaster » 16 Sep 2005, 08:04

Jep 't is WEERAL van dat. Gisterenavond had ik ongeveer 400kbit down/500 kbit upstream. Vast ip adres en geen limieten is super, maar het moet werken, en dat heeft het echt nog niet dikwijls gedaan bij mij :x

Gebruikersavatar
poohbeer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 23 Mei 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor poohbeer » 16 Sep 2005, 08:32

Robbe schreef:
cL schreef:Daar had ik geen last van (voor zover ik gemerkt heb toch).


Hier anders ook ni (zone 02), maar kgeraak wel nooit boven het lijn profiel, zoals ze zelf suggereren in hun FAQ :roll:



" Bij ons halen de GeekDSL'ers effectief 420kb/s op een 3.3 mbit profiel. "

420 kilobit per seconde (=~53kB/sec) op een 3 millibit profiel. eeuhhm..
Wie vind er ook dat als ze richten op geeks als clienteel dat ze b en B & m en M wel eens fatsoenlijk mochten gebruiken? :lol:

BMaster
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 780
Lid geworden op: 01 Apr 2005
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Berichtdoor BMaster » 16 Sep 2005, 09:17

poohbeer schreef:" Bij ons halen de GeekDSL'ers effectief 420kb/s op een 3.3 mbit profiel. "


Het 'leuke' is dat het de helft van de tijd nog waar is ook!

UB_removed1963
Premium Member
Premium Member
Berichten: 504
Lid geworden op: 20 Apr 2005
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Berichtdoor UB_removed1963 » 16 Sep 2005, 09:23

nog steeds geen verbinding *zucht*
wat een bende prutsers.

[edit]
ook nog steeds niet telefonisch bereikbaar..
[/edit]

BMaster
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 780
Lid geworden op: 01 Apr 2005
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Berichtdoor BMaster » 16 Sep 2005, 10:52

Ik heb een antwoord gekregen op mijn mail: Karel zegt van de modem eens te resetten. Dat kan ik nu niet proberen want ik ben niet thuis... helpt dat bij jullie wel?


Terug naar “RealDSL”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast