[RealDSL] Ervaring-uitwisseling

Rapt0r
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 25
Lid geworden op: 10 Jul 2005
Locatie: ~8500

Berichtdoor Rapt0r » 15 Jul 2005, 08:40

meon schreef:Dat je pc of router een niet-veranderend IP adres krijgt, handig voor als je een service draait als webserver, gameserver, of wat dan ook. Bij dat vast IP-adres kan er ook een reverse DNS worden toegewezen naar keuze, zodat je niet je de cijfertjes van je IP moet onthouden.
Nadeel: je bent écht uniek identificeerbaar op het Internet. Bij een hackpoging, virusuitbraak, betrappen op het verspreiden van kinderporno, ... kunnen ze ontegensprekelijk jou aanduiden als de dader.


Kan je dat dan NOOIT meer veranderen?? Als je bijvoorbeeld word
verbannen van een gameserver.. En je wilt er na enige tijd weer op, kan je dan niets (progje ofzo) gebruiken?

TIA
Afbeelding

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 15 Jul 2005, 10:41

Nee, een vast IP is een vast IP, en als je gebanned wordt is dit met reden, dus moet je niet gebruik maken van trukjes om terug te komen!
Die trukjes (lees: ip veranderen) wordt trouwens door de betere gamemaster veel strenger gestraft.
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5180
Lid geworden op: 04 Okt 2004
Locatie: BALEN
Bedankt: 91 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Berichtdoor Ofloo » 15 Jul 2005, 20:53

ik vind een statisch ip gewoon prachtig..

heb nu al een hele tijd realdsl:

- geen problemen met facturatie, dwz dat ze u er niet afsmijten als je een dag te laat betaald, ik vind dit een plus want ge weet nooit, ge moogt er wel geen misbruik van maken :p, als je van adsl2fit komt zal je dit zeer zeker begrijpen waar ze u 3 dagen voor het eind van de maand al er afgesmeten hadden als ge het ne keer vergeten waard.. en ge prepay de maand dus er was geen risico die waren er gewoon op uit om zoveel mogelijk eraf te smijten.. DUS DIT IS NIET ZO BIJ REALDSL, geen probs tot nu toe..

- snelheden 300kb/s / 50kb/s kan wat schelen soms zit je rond de 250 down en 40 up maar dat geld ook omgekeerd, raar maar waar ik heb al upload snelheden gehad van over de 80kb/s (heel even constant) enz ..

- helpdesk contact, ge krijgt meestal antwoord heb eens een keer had dat ik geen reply kreeg op een reply.. maar ge kunt niet alles willen dat was juist voor het weekend..

- gratis be domein..

- voor zover ik weet moogde doen wat ge wilt ( server draaien enz )

- en het is FUP, kan alleen maar zeggen dat de rest hier nog een voorbeeld aan kunnen nemen

en ik heb bij skynet gezeten, stabieler ? zijn die niet maak dat uw eigen niet wijs want dat is gewoon niet..

hoe in godsnaam kan een permanente internet connectie die steeds online is vs skynet nu instabieler zijn?

ze zijn bijde constant online.. als in 24/7 dus altijd .. en waar je een vrij goede constante snelheid op hebt

.. zo ver is dat allemaal in orde ..

ik kan niet wachten tot deze provider uitpakt met adsl2 of zoiets..

vergelijkbaar produkt is

http://www.evonet.be/index.php?page=011112n produkt 3 170 euro

geekdsl = 45 euro

dus voor mij is dit heel goed !!!

DaNi0
Premium Member
Premium Member
Berichten: 663
Lid geworden op: 21 Jun 2005
Locatie: Oostende
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 264 keer

Berichtdoor DaNi0 » 18 Jul 2005, 14:40

Thx voor de reply's.

Hoe zit dat dan met Basic ivm met die backbone, heb je dan meer kans op een instabiele verbinding ofzo? Of heb je dan ietwat lagere snelheden?

vw-sjeezer

Berichtdoor vw-sjeezer » 19 Jul 2005, 00:48

hoe kom ik eigenlijk op de userpages van realDSL? ik bedoel om mn settings te doen, zoals het mijn.telenet.be.
En hoe heet de nieuwsserver?

Gebruikersavatar
Heronic
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2708
Lid geworden op: 20 Okt 2003
Locatie: Bij mijn vrouw
Bedankt: 210 keer
Uitgedeelde bedankjes: 427 keer

Berichtdoor Heronic » 19 Jul 2005, 09:07

Klinkt me allemaal een beetje zoals a2f in den beginne... Gouden bergen beloofden ze... servers draaien... en na een poosje alles, incl de 'verborgen en enkel op aanvraag' voorwaarden te veranderen..
een andere kleine bedenking.. wie kent roothost oftewel a-online nog? :) die kleine nieuwe isp die nooit van de grond gekomen is. Is dit em dan?

Klinkt in erg geval verleidelijk... maar na a2f ben ik mss wat beter op m'n hoede.

In elk geval de fup = 200-300Gb maand (tot nog toe) en dat klinkt mij wel redelijk ruim :)

Gebruikersavatar
Braincel
Pro Member
Pro Member
Berichten: 268
Lid geworden op: 15 Jun 2005

Berichtdoor Braincel » 19 Jul 2005, 09:09

DaNi0 schreef:Thx voor de reply's.

Hoe zit dat dan met Basic ivm met die backbone, heb je dan meer kans op een instabiele verbinding ofzo? Of heb je dan ietwat lagere snelheden?


In principe niet heb ik begrepen snelheid is hetzelfde,alleen staat er dat een Geekdsl het volle backbone krijgt aangeboden.

khsw
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1139
Lid geworden op: 03 Mar 2004
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Berichtdoor khsw » 19 Jul 2005, 10:05

Heronic schreef:een andere kleine bedenking.. wie kent roothost oftewel a-online nog? :) die kleine nieuwe isp die nooit van de grond gekomen is. Is dit em dan?


Als ik mij niet vergis werd roothost meestal in één zin genoemd met BASM en Baum. En zoals je weet zijn deze twee laatste eigennamen niet verenigbaar met alles wat in de verste verte ook maar met servers, hosting, bandbreedte, ... te maken heeft :lol:

Gast

Berichtdoor Gast » 19 Jul 2005, 12:27

weet iemand welke DNS servers je moet invullen bij realDSL?

Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 Feb 2003
Locatie: België - Limburg

Berichtdoor Blue-Sky » 19 Jul 2005, 12:50

Anonymous schreef:weet iemand welke DNS servers je moet invullen bij realDSL?

Je kunt al eens nazien bij realDSL zelf, zie ook op hun FAQ !

Zie ook hun Status pagina
Afbeelding

Limburg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1636
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Locatie: N.O.Limburg
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Berichtdoor Limburg » 19 Jul 2005, 12:58

Anonymous schreef:weet iemand welke DNS servers je moet invullen bij realDSL?

Wanneer je met pppoe inlogt krijg je dat automatisch vanaf realdsl/realroot medegedeeld, je vindt dat dus in je eigen router of computer :

Primary DNS 217.22.57.155

Secondary DNS 217.22.57.129

Bebruik je daarna DHCP om je computer(s) op je router te laten connecten, dan vertelt je router dit weer verder aan je computer.
In dat geval hoef je dus niets in te stellen.

-nickx

Berichtdoor -nickx » 19 Jul 2005, 15:38

Na werken sukellen bleek dat mijn nieuwe aansluiting niet verwerkt was in de database van Belgacow. Karel heeft mij altijd vriendelijk te woord gestaan (en geloof me ik heb gezaagd niet naar hem maar over het algemeen) zoals het nu uitziet zou het volgende week ergens gaan werken. Holaaa! : ) tot nu toe was ik 't vertrouwen kwijt maar als 't bij belgacow ligt dan heb ik niets te zeggen en neem ik mijn woorden terug.

cL
Member
Member
Berichten: 57
Lid geworden op: 22 Jun 2005

Berichtdoor cL » 19 Jul 2005, 17:28

Vorige week donderdag is een Belgacom technieker hier geweest om de alarmsplitter te installeren. Nu had niemand ons hiervan verwittigd (noch RealDSL, noch Belgacom), gelukkig dat we gebeld hadden enkele dagen eerder naar RealDSL, anders zou die technieker hier voor een gesloten deur hebben gestaan :-(

Hij heeft trouwens ook op de telefoonaansluitingen gewone splitters gestoken, blijkbaar was dit wel nog nodig. Ik heb geen idee welk type alarmsplitter het was (ik was niet thuis).

Dan heb ik RealDSL gemailed en mijn accountgegevens gekregen. Toen was het nog wachten op mijn Speedtouch 516 die ik had besteld en die normaal vorige week vrijdag zou aankomen. Niet dus (slome UPS :(). Gisteren heb ik hem pas ontvangen en ben sindsdien online met mijn RealDSL account. De snelheid is ongeveer 300kB/s constant, OK dus :)

Nu ben ik nog aan het wachten op reply van Karel zodat ik mijn mailboxen en .be domein kan activeren :)

Gebruikersavatar
Braincel
Pro Member
Pro Member
Berichten: 268
Lid geworden op: 15 Jun 2005

Berichtdoor Braincel » 19 Jul 2005, 17:48

Heronic schreef:Klinkt me allemaal een beetje zoals a2f in den beginne... Gouden bergen beloofden ze... servers draaien... en na een poosje alles, incl de 'verborgen en enkel op aanvraag' voorwaarden te veranderen..
een andere kleine bedenking.. wie kent roothost oftewel a-online nog? :) die kleine nieuwe isp die nooit van de grond gekomen is. Is dit em dan?

Klinkt in erg geval verleidelijk... maar na a2f ben ik mss wat beter op m'n hoede.

In elk geval de fup = 200-300Gb maand (tot nog toe) en dat klinkt mij wel redelijk ruim :)

Klinkt wat redelijk ruim in Belgie in Nederland is een Fup als dat standaard.
Ik denk dat je voor deze provider niet zo op je hoed moet zijn structuur ziet er heel anders uit als a2f.
Toch weer geen medewerker van een ander isp zekers lol.

vw-sjeezer

welke newsserver?

Berichtdoor vw-sjeezer » 19 Jul 2005, 19:47

welke newsserver gebruiken de realdsl-users dan? aangezien die van realdsl niet veel voorstelt (alle groepen zijn zowat leeg? en de helft van de groepen staan er maar op ...)

DaNi0
Premium Member
Premium Member
Berichten: 663
Lid geworden op: 21 Jun 2005
Locatie: Oostende
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 264 keer

Berichtdoor DaNi0 » 20 Jul 2005, 00:03

De nieuwsserver van RealDSL is momenteel down, wat je kunt zien op de statuspagina van hun.

De andere gebruikers hier gebruiken dacht ik een betaalde andere newsserver.

rsca
Plus Member
Plus Member
Berichten: 128
Lid geworden op: 11 Apr 2004

Berichtdoor rsca » 20 Jul 2005, 20:41

Bij een aanvraag van Realdsl staat er " Telefoon centrale (PABX) ".

Wat bedoelen ze daarmee?

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15732
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 536 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 459 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 20 Jul 2005, 21:54

Simpel. Heb jij thuis een telefooncentrale? Als je maar 1 lijn hebt naar buiten toe heb jij met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid géén centrale bij je thuis.

Limburg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1636
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Locatie: N.O.Limburg
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Berichtdoor Limburg » 21 Jul 2005, 00:55

Is wel waar in bovenstaand geval, maar nu in de tijd van al die voip toepassingen loont het (zoals hier) om weer een telefooncentraletje op te scharrelen.
Hier een 6 input/16 toestelaansluitingen ding,
input 2 analoge lijnen + SIPvoip(buitenlands nummer) +SKYPEvoip (dus 4 in gebruik)
En van die laatste 2 wordt druk gebruik gemaakt! (veel buitenlands verkeer)
Zelfs met 1 analoge lijn zou de centrale net zo nuttig zijn.
Maar ik denk niet dat Belgacom deze centrale bedoelt, eerder een door hen aangelegd.

edit by Weetgraag:
Dubbelpost verwijderd

rsca
Plus Member
Plus Member
Berichten: 128
Lid geworden op: 11 Apr 2004

Berichtdoor rsca » 21 Jul 2005, 11:55

Ik heb juist mijn aanvraag ingediend en ook het aanvraagformulier opgestuurd via de post. Wat moet ik nu doen?

Gebruikersavatar
Robbe
El Robre
El Robre
Berichten: 2861
Lid geworden op: 30 Jun 2005
Twitter: infocaris
Locatie: Kortrijk
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Contact:

Berichtdoor Robbe » 22 Jul 2005, 02:19

rsca schreef:Ik heb juist mijn aanvraag ingediend en ook het aanvraagformulier opgestuurd via de post. Wat moet ik nu doen?


wachten tot Belgacom zijn werk gedaan heeft (2 weekskes) &
dat de opzegtermijn bij uw huidige provider is verlopen (afhankelijk van het contract)

RealDSL FAQ schreef:2. Wat is de termijn tussen het indienen van de aanvraag en het operationneel zijn van de dienst?
In praktijk gemiddeld 14 dagen, ligt aan Belgacom.


Ge kunt dus best voor de volgende maand ook nog bij uw bijna ex provider zitten, anders gaat ge een weekske of meer zonder internet ziten :?

Anquilas
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 23 Jul 2005

Berichtdoor Anquilas » 23 Jul 2005, 13:23

Eerst en vooral merci aan iedereen die zijn reacties hier deelt. Ik hoorde pas enkele dagen geleden over RealDSL, en dit forum is fantastisch om te zien wat ik er nu allemaal van mag verwachten.

Wat ik me wel afvroeg, fixed IP is natuurlijk fantastisch voor servers etc, en veronderstel ik ook voor Remote Admin welke ik ook wil gebruiken op men RealDSL pc. Maar wat ik me afvroeg: Met een vast IP ben je ontegenstrijdig te tracen. Stel dat je een mp3tje download, of een hondertal films het maakt al niet uit, ben je dan niet veel gemakkelijker te betrappen? Of ben ik nu te paranoia?

Disclaimer: Schrijver van deze thread spreekt puur hypotetisch en houdt zich zelf nooit bezig met het illegale downen van bestanden..

;-)

Lukse
Premium Member
Premium Member
Berichten: 662
Lid geworden op: 28 Okt 2003

Berichtdoor Lukse » 23 Jul 2005, 13:29

Anquilas schreef:Of ben ik nu te paranoia?

Je bent te paranoia! :-D
Met een dynamisch ip ben je even goed te tracen.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Robbe
El Robre
El Robre
Berichten: 2861
Lid geworden op: 30 Jun 2005
Twitter: infocaris
Locatie: Kortrijk
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Contact:

Berichtdoor Robbe » 23 Jul 2005, 14:33

Lukse schreef:
Anquilas schreef:Of ben ik nu te paranoia?

Je bent te paranoia! :-D
Met een dynamisch ip ben je even goed te tracen.


idd, het is bij wet vastgelegd dat een ISP verplicht om op het even welk moment moet kunnen zeggen welk IP een klant van hen heeft of da nu dynamisch is of fixed, maakt weinig uit :twisted:

ik dacht da vroeger ook ze Anquilas, maar da is dus 'wishfull thinking' 8)

Anquilas
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 23 Jul 2005

Berichtdoor Anquilas » 23 Jul 2005, 16:31

Lol thanks voor de vlugge antwoorden.

Ofcourse, puur hypotetisch gesproken.. Er zijn genoeg gratis proxy's on tha web te vinden die je IP maskeren. Maar geen idee wat die hun legale verplichtingen zijn als ze er hebben.

Sorry, dit is bit off topic.

Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5180
Lid geworden op: 04 Okt 2004
Locatie: BALEN
Bedankt: 91 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Berichtdoor Ofloo » 23 Jul 2005, 16:59

Anquilas schreef:Lol thanks voor de vlugge antwoorden.

Ofcourse, puur hypotetisch gesproken.. Er zijn genoeg gratis proxy's on tha web te vinden die je IP maskeren. Maar geen idee wat die hun legale verplichtingen zijn als ze er hebben.

Sorry, dit is bit off topic.


gratis === doel, bv mensen die de proxy bezitten willen weten wat je doet of slagen bepaalde info op over jouw, waarom wil je eigenlijk je ip nu verbergen ..

ze kunnen er niks me doen ze .. wat gaan ze er mee doen weten welke isp je gebruikt ? en dat is het ips hebben geen naam ze .. je kan geen ip bezitten alleen maar een domein.. dat is heel het principe achter het internet eigenlijk zou ik u aanraden geen proxys te gebruiken.. je weet nooit van wie deze is en welke voorwaarden er aan vast hangen voor het gebruik van deze proxy..

Code: Selecteer alles

-<browser>--<proxy>---<website>
               |
               `--<sniffer|logger>


heb je het ooit zo eens bekeken..

als je het mij vraagt ben je niet paranoïa genoeg en over de verkeerde dingen..

Gebruikersavatar
X-2datop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 449
Lid geworden op: 21 Jun 2005
Locatie: Antwerpen
Contact:

Berichtdoor X-2datop » 23 Jul 2005, 17:07

Ofloo,

Er zijn genoeg "gratis" proxies die wél anoniem zijn, die zijn wat moeilijker te vinden en bevinden zich niet op TLD's of publieke sites. Ook kan men aan de hand van jouw IP wél achterhalen wie je bent, want de ISP heeft deze informatie wél bij de hand en kan dit desgewenst overhandigen aan een instantie die een klacht neerlegt.

Maar ik zie eerlijk gezegd ook niet het nut in van proxies, een ietwat downloader met wat kennis word gewoonweg niet gepakt.

Grtz,
X
The best way to hack a digital network is an analogue phonecall !

Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5180
Lid geworden op: 04 Okt 2004
Locatie: BALEN
Bedankt: 91 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Berichtdoor Ofloo » 23 Jul 2005, 17:27

X-2datop schreef:Ofloo,

Er zijn genoeg "gratis" proxies die wél anoniem zijn, die zijn wat moeilijker te vinden en bevinden zich niet op TLD's of publieke sites. Ook kan men aan de hand van jouw IP wél achterhalen wie je bent, want de ISP heeft deze informatie wél bij de hand en kan dit desgewenst overhandigen aan een instantie die een klacht neerlegt.

Maar ik zie eerlijk gezegd ook niet het nut in van proxies, een ietwat downloader met wat kennis word gewoonweg niet gepakt.

Grtz,
X


weet je wel wat anoniem is ?? dat ze geen header X-forward meesturen dat is al, maar dit wil niet zeggen dat de bezitter van het ip niks logged.

en u isp geeft u info niet zomaar uit .. het is nu ook wel niet de bedoeling om er iets illegaal me te gaan doen zoals pishen.. geloof mij ze gaan u niks doen als je een warez site bezoekt nog minder als je een gehackte site bezoekt, vanaf het moment je fraude gaat doen 't ja dat is een ander verhaal.. wat ik niet meer dan juist vind, als ze jouw credit card zouden plunderen .. maar dat is iets anders

kort weg PROXYS zijn even min te vertrouwen nog minder zelfs, denk je soms dat al die bandbreedte gratis is, commercieele bedrijven zetten dikwijls proxys op die anoniem claimen te zijn denk je soms als een bedrijf u will aanklagen dat ze die info van de beziter van de proxy server niet kunnen krijgen ? dan hebben ze je ip ook hehe

of je hebt een gehackte proxy waar de hacker op al jouw credit card informatie zit te wacthen haha

zoals ik al zei proxys in mijn ogen zeker niet te vertrouwen !

Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5180
Lid geworden op: 04 Okt 2004
Locatie: BALEN
Bedankt: 91 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Berichtdoor Ofloo » 23 Jul 2005, 17:30

hackers die proxys opzetten heb je zelfs het idee nog niet eens bij dat je de info geeft.. ze sniffen u gewoon en klaar..

Gebruikersavatar
X-2datop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 449
Lid geworden op: 21 Jun 2005
Locatie: Antwerpen
Contact:

Berichtdoor X-2datop » 23 Jul 2005, 17:39

Mja, ... zeg niet dat je ongelijk hebt ... maar ze bestaan ...

Wat je zegt over dat de ISP geen info zal uitgeven bij het bezoeken van een warezsite ben ik niet akkoord. Niet alle isp's doen het, da's waar ... maar a2f ligt nog vers in het geheugen en ook edpnet heeft daar een strikte policy op (ben 3 jaar geleden geschorst geweest omdat ik "vermoedelijk" aan het "scannen" was naar open ftp's ... go figure). En ook andere ISP's doen niet moeilijk wanneer deze of gene instantie (bv een hollywood label) een klacht indiend op basis van een gelogd IP adres ...

Grtz,
X
The best way to hack a digital network is an analogue phonecall !

Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5180
Lid geworden op: 04 Okt 2004
Locatie: BALEN
Bedankt: 91 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Berichtdoor Ofloo » 23 Jul 2005, 17:48

X-2datop schreef:Mja, ... zeg niet dat je ongelijk hebt ... maar ze bestaan ...

Wat je zegt over dat de ISP geen info zal uitgeven bij het bezoeken van een warezsite ben ik niet akkoord. Niet alle isp's doen het, da's waar ... maar a2f ligt nog vers in het geheugen en ook edpnet heeft daar een strikte policy op (ben 3 jaar geleden geschorst geweest omdat ik "vermoedelijk" aan het "scannen" was naar open ftp's ... go figure). En ook andere ISP's doen niet moeilijk wanneer deze of gene instantie (bv een hollywood label) een klacht indiend op basis van een gelogd IP adres ...

Grtz,
X


akkoord a2f was daar echt een zeiker in .. maar dat was meer om service te af te nemen voor hun eigen zak, alles was goed als excuus voor hun.. kan me niet voorstellen als je een warez site bezoekt dat je stafbaar bent :p

scannen is wat anders maar voor zover ik weet is het niet verboden in belgie dus .. ze zouden u niet mogen schorsen voor dit..

heb ooit de vraag eens gesteld wat er onder abuse valt en heb er nooit een duidelijk antwoord op gekregen vind nogal vaag wanneer een isp over abuse spreekt dat kan wel alles zijn .. hangt van persoon tot persoon af.. maar ik vind scannen zeker geen abuse..

Anquilas
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 23 Jul 2005

Berichtdoor Anquilas » 23 Jul 2005, 23:51

Ofloo schreef:als je het mij vraagt ben je niet paranoïa genoeg en over de verkeerde dingen..


Ik ben meer dan paranoia genoeg, vroeg me t er gewoon over af of het eigelijk mogelijk is om compleet anoniem te surfen. Wat, zoals X-2datop zegt, volgens mij wel moet kunnen maar idd nooit met zekerheid.

Privacy en vooral anonimiteit zijn ver te zoeken, hoe vrij iedereen ook mag denkek dat het internet is. Maar ne mens mag toch zoeken zekers :)

Terro
Member
Member
Berichten: 79
Lid geworden op: 25 Mar 2004

Berichtdoor Terro » 24 Jul 2005, 08:42

Ofloo schreef:... maar ik vind scannen zeker geen abuse..

Ik wel, er heeft niemand zaken mee welke poorten er bij mij "open" staan ... Je gaat toch ook niet in een straat aan elke deur voelen ?

Gebruikersavatar
X-2datop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 449
Lid geworden op: 21 Jun 2005
Locatie: Antwerpen
Contact:

Berichtdoor X-2datop » 24 Jul 2005, 09:34

Terro,

Da's een slecht argument hoor .... tuurlijk hebben anderen er zaken mee welke poorten er bij jou openstaan, je vergeet misschien dat één slecht beveilgde PC een stress kan vormen voor duizenden gebruikers (spam, virus, DoS ....) Men scant niet alleen voor slechte doeleinden hoor ...

Grtz,
X
The best way to hack a digital network is an analogue phonecall !

witte!
Pro Member
Pro Member
Berichten: 228
Lid geworden op: 23 Okt 2004

Berichtdoor witte! » 24 Jul 2005, 18:50

Hallo vraagje,

Hoe zit het trouwens met de routing van RealDSL?
Zijn hier gamers die regelmatig gamen op buitenlandse servers?
Vb. UK, NL, DE, FR ?

alvast merci grtz

Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5180
Lid geworden op: 04 Okt 2004
Locatie: BALEN
Bedankt: 91 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Berichtdoor Ofloo » 25 Jul 2005, 05:27

witte! schreef:Hallo vraagje,

Hoe zit het trouwens met de routing van RealDSL?
Zijn hier gamers die regelmatig gamen op buitenlandse servers?
Vb. UK, NL, DE, FR ?

alvast merci grtz


durf ik eerlijk gezegd niet zeggen mijn router is een beke raar dus.. maar ik vind wel servers met een ping van 30ms .. wat vrij normaal is ..

xeon

Berichtdoor xeon » 26 Jul 2005, 18:08

ik overweeg over te stappen naar realdsl.....
ik heb echter gehorrd dat hun netwerk niet meer zo sstabiel was enzo;....
zou ik een algemeen oordeel kunnen krijgen :???:

Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 Feb 2003
Locatie: België - Limburg

Berichtdoor Blue-Sky » 26 Jul 2005, 18:40

Als je deze thread goed gelezen hebt kon je zelf een oordeel vellen.
Hier alvast een zeer positieve reactie.
Afbeelding

Fajthrix
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 27 Jul 2005

Berichtdoor Fajthrix » 27 Jul 2005, 14:33

Ennuhm? Hoe zit het nu? :-D

Ik zit nu bij Telenet en ik overweeg sterk om over te schakelen naar RealDSL.

Maar wat moet ik er dan voor doen? Modem, telefoonkabel, etc....? Hoeveel gaat het kosten (100€+...)? Hoeveel per maand? Zal ik wel al die snelheden krijgen aangezien er toch wel redelijk veel mensen problemen hebben. Ik ben geen 1337e kenner van al die begrippen enzo en als ik dan m'n abo ga aanvragen, zal het er dan wel komen en zal het wel goed gaan? :D Ik wil het ook volledig benutten (mail, webspace, dynamic IP, etc...). Hoe zal het gamen gaan? Goeie ping, etc? Hoe zit het dan met Telenet? Want ik wil zelfs geen dag zonder internet zitten :P En hoe moet ik het dan ook eventueel aanvragen? Want 'k lees hier dat je zelf mail moet zenden, bellen, opsturen, ... Amai zoveel vragen. :D

Heb al de 2 topics helemaal uitgelezen en ben er wijzer uit geworden, maar ik vraag me dus nog vanalles af. Kan iemand me hier wegwijs uit maken? Liefst in gewone taal, moet nog 2 jaar InformaticaBeheer doen en dan zal ik ermee over kunnen praten. :P Thx!


DaNi0 schreef:Wel, als je de twee topics gelezen had had je ook gelezen dat ik ongeveer hetzelfde vroeg. ;)
Je zult moeten tenminste Belgacom Discovery Line hebben. €6.50 / maand
Dan je abbonement hangt af van welke je wil. zoveel euro / maand
Installatiekosten kun je al weglaten (-€121 als ik me niet vergis), zie warez voor de promotie.
Als je op internet wil blijven kan je nog steeds de je Telenet abbo houden tot je je RealDSL hebt.
Gezien de reacties denk ik dat het nu wel goed zit met de snelheden van RealDSL. Pings zullen wss ook wel OK zijn, niet zó goed als Telenet weliswaar maar je zult er toch praktisch niks van merken.
En voor je extra diensten, je login-gegevens, ... mail je ff naar RealDSL.
Wat zou ik nemen? Basic of Geek? Zijn dat dezelfde snelheden? Want kwil dynamic IP. :P

Dus €6.5 + €121 + €45 = €172.5 eerste maal betalen. En dan nog elke maand €51.5 :s Ongeveer €10 meer dan dat ik nu betaal bij telenet. Moet ik dan ook geen modem hebben? Heb al gezien hier op het forum dat mensen een nieuwe modem moeten kopen fzo??
Laatst gewijzigd door Fajthrix op 27 Jul 2005, 16:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Afbeelding

DaNi0
Premium Member
Premium Member
Berichten: 663
Lid geworden op: 21 Jun 2005
Locatie: Oostende
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 264 keer

Berichtdoor DaNi0 » 27 Jul 2005, 14:47

Wel, als je de twee topics gelezen had had je ook gelezen dat ik ongeveer hetzelfde vroeg. ;)
Je zult moeten tenminste Belgacom Discovery Line hebben. €6.50 / maand
Dan je abbonement hangt af van welke je wil. zoveel euro / maand
Installatiekosten kun je al weglaten (-€121 als ik me niet vergis), zie warez voor de promotie.
Als je op internet wil blijven kan je nog steeds de je Telenet abbo houden tot je je RealDSL hebt.
Gezien de reacties denk ik dat het nu wel goed zit met de snelheden van RealDSL. Pings zullen wss ook wel OK zijn, niet zó goed als Telenet weliswaar maar je zult er toch praktisch niks van merken.
En voor je extra diensten, je login-gegevens, ... mail je ff naar RealDSL.


Terug naar “RealDSL”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast