Snelheid in de kelder na Mobistar "Upgrade"

Moomin
Pro Member
Pro Member
Berichten: 231
Lid geworden op: 29 Mei 2006
Bedankt: 2 keer

Snelheid in de kelder na Mobistar "Upgrade"

Berichtdoor Moomin » 16 Nov 2006, 15:59

Na 1 volledige week onvrijwillig offline te zijn geweest door die Mobistar "upgrade" kan ik eindelijk weer het internet op sinds vanmiddag.

Ik verneem dan ook pas vandaag dat we dankzij die upgrade blijkbaar weer elke 24 uur een disconnect mogen tolereren.

En als kers op de taart: mijn snelheid is nu op het niveau van een inbelverbinding, van breedband is geen sprake. Mijn profile is 4Mbit down, 384Kbits up, en voor de "upgrade" haalde ik 430KBps down via mijn servers.

Nu haal ik nog 8KBps, met om de 10 seconden een ultrakorte piek van 120-200KBps, gemiddeld 700 Kbps gemeten met de snelheidstest hier op de userbase site.

Ik heb al een ticket gemaakt, hopelijk komt er snel reactie want dit is voor mij nu zo stilaan de druppel die de emmer doet overlopen.

Zijn er nog mensen die na de overschakeling naar Mobistar zware snelheidsvermindering hebben?

Moomin

Limburg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1634
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Locatie: N.O.Limburg
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Berichtdoor Limburg » 16 Nov 2006, 16:52

Ze doen dan ook een langzaam-aan aktie bij Mobistar :)

Ik sta sinds vorige week vrijdag op een profie van 1120/256.
Heb nog wel even geduld tot de kruitdampen bij RDSL/Mobistar zijn opgetrokken, ik heb m'n vaste IP en een 2e lijn bij een andere provider die wel full-speed draait.

dooly
Starter
Starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 13 Mei 2005

Berichtdoor dooly » 16 Nov 2006, 16:54

ja en vanaf volgende week (20/11) zijn er stakingsacties = werkonderbrekingen van 2 dagen om te starten

http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_295072.html

Moomin
Pro Member
Pro Member
Berichten: 231
Lid geworden op: 29 Mei 2006
Bedankt: 2 keer

Berichtdoor Moomin » 16 Nov 2006, 17:09

Ik betwijfel of de werkonderbrekingen rechtstreeks invloed hebben op mijn dl snelheid :)

In elk geval ben ik voor mijn internetverbinding volledig afhankelijk van RealDSL, ik heb geen backup. Het is dan ook uiterst frustrerend om na een week onaangekondigd van het net gegooid te worden terug te moeten komen en vast te stellen dat het niet fatsoenlijk werkt en de kwaliteit achteruit is
gegaan in plaats van vooruit.

Overigens, mijn profiel is wel juist, 4Mbit down, 384 up.

Na wat testen lijkt het probleem zicht te situeren rond packet loss. Pings naar Giganews servers varieren enorm in round trip times (van 15 tot 145ms) en redelijk vaak gaan er packets verloren.

Ik hoop maar dat het een 'oplosbaar' probleem is, want ik meen me een aantal gebruikers hier op het forum te herinneren die dit continue aan de hand hadden zonder dat er blijkbaar iets aan gedaan kon worden.

In ieder geval ben ik definitely not happy met de omschakeling naar Mobistar.

edit: net bericht van de support gekregen als antwoord op het ticket:
"Wij ondervinden momenteel netwerkproblemen door een migratie van ons netwerk. Onze excuses voor dit ongemak, wij lossen dit zo snel mogelijk op."

Bon, standaard antwoordje, we zullen nog maar effe wachten zeker? Hopelijk duurt het weer geen week, ik heb nogal wat dl's in de queue staan :)

Moomin

Limburg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1634
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Locatie: N.O.Limburg
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Berichtdoor Limburg » 16 Nov 2006, 18:16

Moomin schreef:Overigens, mijn profiel is wel juist, 4Mbit down, 384 up.

RealDSL - GeekDSL **
- 4Mbit Downstream
- 512kbit upstream

RealDSL - Basic **
- 4Mbit downstream
- 512kbit upstream

Moomin
Pro Member
Pro Member
Berichten: 231
Lid geworden op: 29 Mei 2006
Bedankt: 2 keer

Berichtdoor Moomin » 16 Nov 2006, 18:30

Heb "Starter" abo, dus zou 256 moeten zijn maar heb altijd al 384 gehad, dus daar is niets veranderd.

Moomin

Zambo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1184
Lid geworden op: 04 Apr 2006
Locatie: West-Vlaanderen

Berichtdoor Zambo » 16 Nov 2006, 21:55

Welkom in het land van ADSL. Welkom in het aardsparadijs. :lol:


Euh, sorry heb mij even laten gaan.

Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5136
Lid geworden op: 04 Okt 2004
Locatie: Geel
Bedankt: 89 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Berichtdoor Ofloo » 17 Nov 2006, 07:51

Limburg schreef:
Moomin schreef:Overigens, mijn profiel is wel juist, 4Mbit down, 384 up.

RealDSL - GeekDSL **
- 4Mbit Downstream
- 512kbit upstream

RealDSL - Basic **
- 4Mbit downstream
- 512kbit upstream


inderdaad hier het zelfde als er geen verandering in komt, wat ik trouwens niet verwacht ben ik weg .. 'k wil ff zeker zijn of ik kan opzeggen.. anders zat mijn aanvraag al bij edpnet binnen.

Moomin
Pro Member
Pro Member
Berichten: 231
Lid geworden op: 29 Mei 2006
Bedankt: 2 keer

Berichtdoor Moomin » 17 Nov 2006, 13:21

Nog mensen die hetzelfde probleem hebben? Of is het maar sporadisch?

Ik wacht nog een paar dagen af, tot ergens na het weekend. Daarna zal ik als het niet opgelost is ook maar eens te rade gaan bij de Telecom Ombudsdienst hoe ik voortijdig van provider kan veranderen.

Weliswaar heeft Realroot zich niet aan de afspraak gehouden en kan je volgens art 5.2 van hun algemene voorwaarden de verbinding opzeggen, er is altijd ruimte voor interpretatie en als ze echt ambetant willen doen...

Jammer, want na een opstartprobleempje heb ik eigenlijk maandenlang geen enkel probleem en hoge snelheid gehad, en was ik best tevreden met RealDSL.

Moomin

rdsl0194@realdsl.be
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 30
Lid geworden op: 17 Nov 2006

verbinding?

Berichtdoor rdsl0194@realdsl.be » 17 Nov 2006, 15:50

het zou me nu even niet kunnen schelen dat de verbinding wat trager is of dat we tijdelijk een dynamisch ip hebben. dat kan later nog op gelost worden.

ik vind het gewoon idioot dat het mogenlijk is dat we meer als een week niet op het net kunnen.

Ik heb hier voor nog nooit enig probleem gehad met realroot,
maar nu laten ze zicht toch echt wel kennen.

prioriteit 1 zorg dat je klanten op het internet kunnen.



<a href="http://www.uptime-project.net/profile.php?uid=110085" target="_blank"><img src="http://img.uptime-project.net/img/5/110085.png" alt="UPTIME: magicalme - http//www.uptime-project.net" border="0"></a>

Moomin
Pro Member
Pro Member
Berichten: 231
Lid geworden op: 29 Mei 2006
Bedankt: 2 keer

Berichtdoor Moomin » 18 Nov 2006, 13:12

Sinds een uurtje of 2 heb ik regelmatig disconnects:

PPP link up (pppoe_pppoe) [83.217.x.x]
PPP CHAP Chap receive success : authentication ok
PPP CHAP Receive challenge (rhost = BAS-ANT-01)
PPP link down (pppoe_pppoe) [83.217.x.x]

enz., al een keer of tien.

Zouden ze er in het weekend nog aan 't werken zijn of is er weer iets aan het kapotgaan?

Moomin

rdsl0194@realdsl.be
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 30
Lid geworden op: 17 Nov 2006

Berichtdoor rdsl0194@realdsl.be » 18 Nov 2006, 14:29

Ik zou het raar vinden als ze niet door werken tot het op gelost is.





<a href="http://www.uptime-project.net/profile.php?uid=110085" target="_blank"><img src="http://img.uptime-project.net/img/5/110085.png" alt="UPTIME: magicalme - http//www.uptime-project.net" border="0"></a>

Gebruikersavatar
OpThaCop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 310
Lid geworden op: 28 Mar 2006
Uitgedeelde bedankjes: 79 keer

Berichtdoor OpThaCop » 19 Nov 2006, 03:12

Moomin schreef:Sinds een uurtje of 2 heb ik regelmatig disconnects:

PPP link up (pppoe_pppoe) [83.217.x.x]
PPP CHAP Chap receive success : authentication ok
PPP CHAP Receive challenge (rhost = BAS-ANT-01)
PPP link down (pppoe_pppoe) [83.217.x.x]

enz., al een keer of tien.

Zouden ze er in het weekend nog aan 't werken zijn of is er weer iets aan het kapotgaan?

Moomin


dit heb ik ook
Als je rechtstreeks PC-MODEM probeert, zal deze waarschijnlijk WEL gaan...

Heel raar hé, niet ?

proz
Premium Member
Premium Member
Berichten: 669
Lid geworden op: 05 Feb 2005
Locatie: BE
Bedankt: 51 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Berichtdoor proz » 19 Nov 2006, 12:31

Sinds de upgrade haal ik slechts maximaal 112 kB/s download.
Voordien was dat makkelijk 330 kB/s.

Misschien hanteert RealDSL een andere definitie van upgrade?

GaGo
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 06 Dec 2004

Berichtdoor GaGo » 20 Nov 2006, 09:36

proz schreef:Sinds de upgrade haal ik slechts maximaal 112 kB/s download.
Voordien was dat makkelijk 330 kB/s.

Misschien hanteert RealDSL een andere definitie van upgrade?


sinds de upgrade krijgen ik en een heleboel andere klanten geen IP adres meer... sinds de upgrade is onze upstream van 512 naar 384 gegaan (nou ja, zonder IP adres kan je daar zowieso toch weinig mee aanvangen)... sinds de upgrade worden onze telefoontjes naar de technische helpdesk om een of andere misterieuze reden "afgebroken"...

en nou ook : sinds de upgrade ben ik overgestapt naar Dommel, gisteren online mij aangemeld, betaald met cc, en nou maar hopen dat ik snel opnieuw ADSL heb - maar niet meer bij RealDSL...

Gebruikersavatar
netdata
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1677
Lid geworden op: 16 Aug 2005
Twitter: wdhaeseleer
Locatie: Turnhout
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Berichtdoor netdata » 20 Nov 2006, 09:40

GaGo schreef:en nou maar hopen dat ik snel opnieuw ADSL heb - maar niet meer bij RealDSL...


Vergeet niet dat dit zomaar niet gaat...

Ik bedoel:
Als jou lijn niet is vrijgegeven kan je niet overstappen op een nieuwe provider.

Mr.T
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 816
Lid geworden op: 05 Aug 2006
Bedankt: 9 keer

Berichtdoor Mr.T » 20 Nov 2006, 10:25

prodata schreef:
GaGo schreef:en nou maar hopen dat ik snel opnieuw ADSL heb - maar niet meer bij RealDSL...


Vergeet niet dat dit zomaar niet gaat...

Ik bedoel:
Als jou lijn niet is vrijgegeven kan je niet overstappen op een nieuwe provider.


Wees gerust. realdsl kan dit niet tegenhouden.

GaGo
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 06 Dec 2004

Berichtdoor GaGo » 20 Nov 2006, 17:50

Mr.T schreef:
prodata schreef:
GaGo schreef:en nou maar hopen dat ik snel opnieuw ADSL heb - maar niet meer bij RealDSL...


Vergeet niet dat dit zomaar niet gaat...

Ik bedoel:
Als jou lijn niet is vrijgegeven kan je niet overstappen op een nieuwe provider.


Wees gerust. realdsl kan dit niet tegenhouden.


"willen" ze dit wel tegenhouden ;-)

en anders zeg ik mijn telefoonlijn op en neem ik een nieuwe ;) dan kan ik nog eens genieten van de nieuwste belgacom promo, mijn telefoonlijn is zuiver en alleen voor ADSL, daar komen geen calls op binnen noch gaan daar calls van buiten... er hangt zelfs geen telefoontoestel aan ^^

Moomin
Pro Member
Pro Member
Berichten: 231
Lid geworden op: 29 Mei 2006
Bedankt: 2 keer

Berichtdoor Moomin » 22 Nov 2006, 15:49

Intussen loopt het nog steeds meer slecht dan goed. Heeft iemand al een update gehoord van Realroot, wanneer het allemaal afgelopen moet zijn?

Zolang de hele "upgrade" niet rond is neem ik aan dat er niet gewerkt wordt aan oplossen van problemen met het nieuwe netwerk.

Prodata?

Moomin

Dutchy
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 03 Mar 2006
Locatie: In de buurt van Landen

Berichtdoor Dutchy » 23 Nov 2006, 09:29

Volgens mij is er niemand meer aanwezig in Schoten...
Ik heb inmiddels alle menu keuzes uitgeprobeerd en sommige gaan over maar worden niet opgenomen, anderen worden na de wachtmuziek in gesprek gesmeten.

Ook de extensie voor co-locatie en dedicated servers wordt niet meer beantwoord...

Heel vreemd allemaal! Ik heb geen enkel vertrouwen in deze stilte.

rdsl0194@realdsl.be
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 30
Lid geworden op: 17 Nov 2006

Berichtdoor rdsl0194@realdsl.be » 23 Nov 2006, 09:57

zullen we de realdsl ellende hier posten.?

http://www.userbase.be/forum/viewtopic.php?t=12377

rdsl0361
Member
Member
Berichten: 50
Lid geworden op: 20 Nov 2006

Berichtdoor rdsl0361 » 23 Nov 2006, 14:12

Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het gevoel heb dat er in Schoten niemand meer is, al 3 dagen... Binnengeraken is onmogelijk geworden.

Moomin
Pro Member
Pro Member
Berichten: 231
Lid geworden op: 29 Mei 2006
Bedankt: 2 keer

Berichtdoor Moomin » 30 Nov 2006, 17:56

Sinds vandaag ligt de snelheid werkelijk op bodemniveau - ik heb de indruk dat ik weer met een 56K modempje aan het surfen ben.

Gemiddelde snelheid 5-10KB/sec, boven de 15KB komt het niet uit.

Weet iemand of RealDSL met de omschakeling op het FullDSL net het smalband principe weer heeft ingevoerd?

Moomin

avatara
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 44
Lid geworden op: 17 Dec 2005

Berichtdoor avatara » 30 Nov 2006, 18:07

ik heb hetzelfde probleem als jij Moomin

de winterdepressie slaat toe op internet :/


Terug naar “RealDSL”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast