Philips Hue motion sensor vraagje

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12269
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 660 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1144 keer
Contact:

Philips Hue motion sensor vraagje

Berichtdoor Goztow » 14 Aug 2018, 20:23

Ik zou graag de Hue sensor gebruiken enkel als aan schakelaar, niet als uit schakelaar.

De idee is om deze te gebruiken in de gang om het licht aan te doen van de slaapkamer waar die gang naartoe leidt. Hij zal dus geen motion detecteren want er is niemand meer in de kamr. Het probleem dat ik zie is dat hij het licht terug aan zal doen wanneer ik weg ga uit de kamer en manueel het licht heb uit gedaan.

Ideaal zou dus zijn dat wanneer het licht (manueel) is uit gegaan, dat de motion sensor dan 2 minuten "niet werkt".

Heeft iemand een gelijkaardige setup? Of een andere manier om dit te regelen?
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4130
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: Philips Hue motion sensor vraagje

Berichtdoor NuKeM » 14 Aug 2018, 20:58

Ik heb hier ook een die sensor als test staan, helaas nog niet veel mee kunnen spelen.
Misschien is er in de 'labs' wel iets dat doet wat je vraagt?
Anders kan dit vrijwel zeker met hassio. Mijn hassio installatie vindt de sensor (inclusief temperatuur en lichtsensor) en al mijn Philips remotes die ik dan kan gebruiken als input. Een script in hassio dat doet wat jij vraagt moet dus mogelijk zijn.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1551
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 139 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Philips Hue motion sensor vraagje

Berichtdoor CCatalyst » 14 Aug 2018, 21:36

https://labs.meethue.com/formulas/huelabs/sensor-snooze

Is wel minstens 5 minuten, en dimmer vereist om het licht in de kamer uit te schakelen.

Dit is het eenvoudigste denk ik, ik kan wel nog enkele oplossingen bedenken die wat ingenieuzer van aard zijn.

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4897
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 279 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 307 keer

Re: Philips Hue motion sensor vraagje

Berichtdoor MClaeys » 14 Aug 2018, 22:00

Met hassio/home assistant moet dat wel lukken. Of met IFTTT misschien ook wel.
Xbox Live: MClaeys

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12269
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 660 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1144 keer
Contact:

Re: Philips Hue motion sensor vraagje

Berichtdoor Goztow » 14 Aug 2018, 22:20

CCatalyst schreef:https://labs.meethue.com/formulas/huelabs/sensor-snooze

Is wel minstens 5 minuten, en dimmer vereist om het licht in de kamer uit te schakelen.

Dit is het eenvoudigste denk ik, ik kan wel nog enkele oplossingen bedenken die wat ingenieuzer van aard zijn.

Dank je. Ik heb momenteel niet echt de tijd om dingen als hassio of home assistant deftig te installeren.

Het is nog niet de perfecte oplossing. Dit is inderdaad een oplossing als ik wil de sensor zelf moedwillig snoozen. Wat ik echter wil, is dat de snooze functie wordt getriggered tegelijkertijd met een commando om lichten uit te doen.

Ik bedien momenteel de lichten ofwel met de dimmer, ofwel met de google home. Als één van de twee de lichten uit doet, dan zou de sensoren moeten snoozen.

Ik vraag me af of ik met de plaatsing van de senor zou kunnen spelen... ik vind 40 euro om dat even te testen gewoon wat veel geld :p.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1551
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 139 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Philips Hue motion sensor vraagje

Berichtdoor CCatalyst » 15 Aug 2018, 00:06

Goztow schreef:Wat ik echter wil, is dat de snooze functie wordt getriggered tegelijkertijd met een commando om lichten uit te doen.

Ik bedien momenteel de lichten ofwel met de dimmer, ofwel met de google home.


Lijkt me mogelijk met de dimmer. Je kan een van de knoppen van de dimmer (in jouw geval de uit-knop) specifiek aan de snooze toewijzen (afaik behoudt de knop dan ook nog zijn oorspronkelijke functie - niet 100% zeker). Niet met Google Home.

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12269
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 660 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1144 keer
Contact:

Re: Philips Hue motion sensor vraagje

Berichtdoor Goztow » 15 Aug 2018, 08:10

Na wat leeswerk zie ik dat dit in ieder geval ook mogelijk is met de all4hue app via virtuele sensoren, opnieuw enkel als ik de dimmer gebruik om het licht uit te doen, niet via Google home.

Ik ga eens kijken of ik Google home via een shortcut niet kan configureren om bij een bepaald commando twee acties te ondernemen. Als ik zeg 'doe lichten uit', dat hij dan zowel de lichten uitdoet als de sensor snoozet. De Philips hue labs oplossing werkt momenteel echter enkel met Alexa. Misschien via stringify of ifttt
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12269
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 660 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1144 keer
Contact:

Re: Philips Hue motion sensor vraagje

Berichtdoor Goztow » 15 Aug 2018, 17:16

Ik ga er sowieso eentje kopen voor in de wc en er eerst wat mee spelen om te zien waar ik eventueel geraak voor de kamer. Verdere suggesties blijven welkom in elk geval!
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

macamba
Plus Member
Plus Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 26 Jul 2008
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Re: Philips Hue motion sensor vraagje

Berichtdoor macamba » 17 Aug 2018, 20:33

Ik gebruik al bijna 2 jaar Hue en ik kan je de iConnectHue app aanraden (iOS), alleszins is er via 3th party apps veel meer mogelijk, ook datgene jij vraagt.

Zo heb ik zelf een periode ingesteld waarin de sensor niets doet, zoals in de slaapkamer 's nachts als je je omdraait wil je niet dat hij reageert.

De sensor registreert trouwens ook de temperatuur.

Ga alleszins op zoek naar alternatieve Hue apps en je kunt werkelijk alle soorten regels aanmaken.


Terug naar “Elektrische apparaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten