Slimme schakelaar bij Action

lanadekat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 23 Aug 2013
Bedankt: 44 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Slimme schakelaar bij Action

Berichtdoor lanadekat » 27 Sep 2017, 20:07

JamesEarlGray schreef:Is het niet 13u30 in België wanneer het in China 19u30 is? De zon gaat toch van oost naar west?

Inderdaad, het uur loopt daar voor. Ik onthoud dat omdat men Japan het land van de rijzende zon noemt, daar komt de zon dus eerder op ;).

Trouwens, ik heb daar nog niemand over horen klagen bij de Mihome app, ben je zeker dat je niet gewoon met de mainland China servers kan verbinden en dan zelf de tijd instellen?

yezzer
Member
Member
Berichten: 69
Lid geworden op: 28 Jan 2016
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Slimme schakelaar bij Action

Berichtdoor yezzer » 27 Sep 2017, 20:19

lanadekat schreef:
JamesEarlGray schreef:Is het niet 13u30 in België wanneer het in China 19u30 is? De zon gaat toch van oost naar west?

Inderdaad, het uur loopt daar voor. Ik onthoud dat omdat men Japan het land van de rijzende zon noemt, daar komt de zon dus eerder op ;).

Trouwens, ik heb daar nog niemand over horen klagen bij de Mihome app, ben je zeker dat je niet gewoon met de mainland China servers kan verbinden en dan zelf de tijd instellen?


Vreemd, ik zal dat bij gelegenheid nog eens degelijk uittesten, maar voor zover ik dat voorheen al eerder gedaan had, wou dat niet echt werken als ik de lokale tijd gebruik. Ik meen zelfs ergens eens in een of andere user review gelezen te hebben dat sommige anderen ook al met dat zelfde probleem kampten. Ik zou het ook liever hebben dat je lokale tijden kan gebruiken, want dat is nogal verwarrend. Bij de Yeelight app heb ik dat dan weer niet, ook niet bij de LIFX app.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4264
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 215 keer

Re: Slimme schakelaar bij Action

Berichtdoor Jack Daniels » 28 Sep 2017, 05:48

Overdag gaat het wel goed, ook inschakelen op het uur. Alleen die twee keren savonds slaat hij de bal volledig mis
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

yezzer
Member
Member
Berichten: 69
Lid geworden op: 28 Jan 2016
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Slimme schakelaar bij Action

Berichtdoor yezzer » 28 Sep 2017, 08:37

Jack Daniels schreef:Overdag gaat het wel goed, ook inschakelen op het uur. Alleen die twee keren savonds slaat hij de bal volledig mis


Zou het dan bijvoorbeeld goed mogelijk zijn dat de (Chinese) server waarmee uw slimme schakelaar contact moet maken, net in die tijdspanne steeds 'overbelast of niet goed bereikbaar' is, en daarom dan geen of foutieve commando's doorzendt naar uw slimme schakelaar?
Vandaar dat een populaire tegenhanger van uw schakelaar, de Sonoff S20 (en ook nog vele andere Sonoff producten) geflasht kunnen worden met andere/eigen firmware, zodat je geen beroep meer moet doen op deze exotische externe servers, die soms niet altijd betrouwbaar zijn.
https://bitbucket.org/xoseperez/espurna ... studio-s20

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1154
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Re: Slimme schakelaar bij Action

Berichtdoor Sinna » 28 Sep 2017, 08:49

Of je zou het NTP-verkeer naar die Chinese servers moeten omleiden. In OpenWRT kan dit. Ik heb dit indertijd geconfigureerd in een poging mijn Snowbox terug leven in te blazen:

Code: Selecteer alles

iptables -t nat -A PREROUTING -d 94.139.63.174 -p udp --dport 123 -j DNAT --to-destination 85.88.55.5:123

Enkel die het IP-adres 94.139.63.174 zou je moeten vervangen door het IP-adres van die Chinese NTP-server.
Bovenstaande regel kan wellicht nog beter, maar in mijn geval deed het wat het moest doen.
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27244
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Slimme schakelaar bij Action

Berichtdoor r2504 » 28 Sep 2017, 10:43

Een NTP server wordt normaal maar eens om de zoveel uur gecontacteerd en zelfs als dat niet lukt is er nog steeds geen probleem (je klok blijft namelijk gewoon doorlopen, ze wordt alléén niet gesychroniseerd).

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1154
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Re: Slimme schakelaar bij Action

Berichtdoor Sinna » 28 Sep 2017, 11:59

Definieer 'normaal gezien'... we weten niet hoe die Chinese firmware in elkaar zit hé. Het is best mogelijk dat die om de 5 voet naar huis belt. Dat doen die slimme schakelaars die den Aldi indertijd verkocht heeft, ook (zie draad Smart Energy Plug hier op het forum). Reden om ze op de firewall enkel NTP-out te geven. Dat er dan een lampje rood blijft branden zal mij worst wezen.
Computer(k)nul

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4264
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 215 keer

Re: Slimme schakelaar bij Action

Berichtdoor Jack Daniels » 28 Sep 2017, 12:31

Als ik het hier allemaal even goed volg (en ook mijn eigen ervaring ondertussen erbij betrek), dan maakt "mijn" slimme schakelaar ergens een verbinding met een server aan de andere kant van de wereld? Enkel en alleen om aan en uit te schakelen?
Ben ik dan niet beter af met een slimme schakelaar die gewoon een bereik heeft binnen mijn eigen draadloze netwerk maar niet daarbuiten gaat kijken? Beetje gek om de halve wereldbol af te reizen als schakelaar om te schakelen tussen on en off.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1494
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 214 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer

Re: Slimme schakelaar bij Action

Berichtdoor nickz » 28 Sep 2017, 12:36

Ik vind dat ook maar een vreemd verhaal. Dat zou dan willen zeggen dat wanneer die server ooit permanent offline gaat, je je 'slimme' schakelaar (die dan blijkbaar toch niet zo slim is) in de vuilbak kan gooien?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27244
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Slimme schakelaar bij Action

Berichtdoor r2504 » 28 Sep 2017, 12:46

Jack Daniels schreef:Als ik het hier allemaal even goed volg (en ook mijn eigen ervaring ondertussen erbij betrek), dan maakt "mijn" slimme schakelaar ergens een verbinding met een server aan de andere kant van de wereld? Enkel en alleen om aan en uit te schakelen?


Wat de ALDI schakelaar betreft is het zo dat deze inderdaad contact zoekt met een externe server (niet voor NTP trouwens) zodat je de schakelaar via een app kan bedienen (deze contacteert namelijk ook deze server). Moest men dit niet doen dan zou je de nodige port forwarding moeten gaan doen wat voor de gemiddelde consument al te complex is.

Blokkeer je dus de poort op je firewall (als je dat tenminste kan) dan blijft de schakelaar gewoon prima werken... je zal hem alléén niet via de app kunnen bedienen (misschien nog wel lokaal). Je kan echter nog wel op de webpage van de schakelaar zelf (intern IP adres) een schedule ingeven en bepaalde dingen raadplegen.

Of de schakelaar van de Action gelijkaardig werkt kan ik niet zeggen (al vermoed ik van wel).

yezzer
Member
Member
Berichten: 69
Lid geworden op: 28 Jan 2016
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Slimme schakelaar bij Action

Berichtdoor yezzer » 28 Sep 2017, 12:56

Jack Daniels schreef:Als ik het hier allemaal even goed volg (en ook mijn eigen ervaring ondertussen erbij betrek), dan maakt "mijn" slimme schakelaar ergens een verbinding met een server aan de andere kant van de wereld? Enkel en alleen om aan en uit te schakelen?
Ben ik dan niet beter af met een slimme schakelaar die gewoon een bereik heeft binnen mijn eigen draadloze netwerk maar niet daarbuiten gaat kijken? Beetje gek om de halve wereldbol af te reizen als schakelaar om te schakelen tussen on en off.


Ja, zo kun je dat wel stellen dat uw wifi schakelaar ergens met een verre exotische (Chinese) server een verbinding maakt om de commando's door te sturen.Dat is dus ook zo het geval met de wifi lampen.
Vandaar dat velen de populaire sonoff basic & aanverwante modules (die meestal gebaseerd zijn op de ESP8266 en ESP8285) her programmeren met andere firmware om van die exotische servers vanaf te zijn, en dus rechtstreeks via de eigen wifi kunnen benaderen.
Daarom gaf ik van in het begin van uw thread al aan om eventueel toch voor de sonoff S20 te gaan, hoewel deze 'maar' 10A aankan.
Wat ook wel zo is volgens ik eens nagevraagd heb bij de Itead helpdesk, dat is dat bij de sonoff (althans bij de basic versie toch) de timer instellingen behouden worden als de wifi verbinding wegvalt, op voorwaarde natuurlijk dat de sonoff onder stroom blijft staan. Dus de router uittrekken in dit geval, zou geen verlies van de schakelmomenten betekenen. Dat schijnt ook zo te zijn bij de Broadlink SC1, die nu in promo staat voor € 5,84 (https://www.banggood.com/Broadlink-SC1- ... rmmds=cart).
Misschien draag je uw slimme schakelaar dan maar best terug en ga je eventueel voor deze?
Moet wel erbij zeggen: bij mijn wifi lampen is dat dus niet het geval: wifi router platleggen en ze reageren niet meer bij het eerstvolgende schakelmoment.
Kwestie van dit eventueel via OPEN WRT op te vangen: dan moet je toch wel een router hebben die compatibel is dacht ik, of niet?

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4264
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 215 keer

Re: Slimme schakelaar bij Action

Berichtdoor Jack Daniels » 28 Sep 2017, 13:03

r2504 schreef: Je kan echter nog wel op de webpage van de schakelaar zelf (intern IP adres) een schedule ingeven en bepaalde dingen raadplegen.

Of de schakelaar van de Action gelijkaardig werkt kan ik niet zeggen (al vermoed ik van wel).

Schakelaar van Action heeft intern IP adres maar vraagt username en password. Daarvoor heb ik contact opgenomen met de verdeler maar de reactie luidde "wij geven geen paswoord of username aan de eindgebruiker".
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1154
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Re: Slimme schakelaar bij Action

Berichtdoor Sinna » 28 Sep 2017, 14:40

Dan zou ik het sowieso terugbrengen. Security by obscurity... niet (meer) met mij!
Computer(k)nul

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1605
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Slimme schakelaar bij Action

Berichtdoor skynetbbs » 28 Sep 2017, 14:51

kun je het verkeer tussen die toestellen niet "sniffen" met wireshark en het username/password toch zien passeren?
t'is wifi...iedereen kan dat onderscheppen en decrypteren met eenzelfde wpa key?
tzou met niet verbazen dat dit verkeer over HTTP gaat .... net zoals sommige gemeentes doen :-)
Afbeelding
Wireless = FON
Internet & Televisie = Scarlet Trio
Mobile = Mobile Viking
Telephony = OVH

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1494
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 214 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer

Re: Slimme schakelaar bij Action

Berichtdoor nickz » 28 Sep 2017, 15:17

Jack Daniels schreef:Schakelaar van Action heeft intern IP adres maar vraagt username en password. Daarvoor heb ik contact opgenomen met de verdeler maar de reactie luidde "wij geven geen paswoord of username aan de eindgebruiker".

Vreemde reactie. Als je zo'n schakelaar aankoopt dan is dat toch uw eigendom. Dat zou dan beveiligd zijn met een wachtwoord dat je niet mag weten? Ik vind dat onaanvaardbaar.

Wat is trouwens de website van de fabrikant/verdeler?

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4264
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 215 keer

Re: Slimme schakelaar bij Action

Berichtdoor Jack Daniels » 28 Sep 2017, 15:26

Email heb ik gestuurd aan support@homewizard.nl
Hun exacte antwoord was:

Beste xxx,
De username en wachtwoord wordt niet gedeeld aan de eindgebruiker. Ervan uitgaande uw zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Rob van Egmond
HomeWizard Support & Sales
www.homewizard.nl
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1494
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 214 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer

Re: Slimme schakelaar bij Action

Berichtdoor nickz » 29 Sep 2017, 15:01

Ik heb zelf ook eens contact opgenomen, wat verder doorgevraagd en van deze zelfde persoon uiteindelijk het volgende antwoord ontvangen:

"Ik heb het even nagevraagd aan mijn collega van de technische dienst waarom deze gegeven niet vrij wordt geven. Achter deze instellingen bevind enkel je wifi configuratie en de connectiviteit met onze server. Ook nog allemaal in het chinees. Alle taken en schakelingen wat je ziet is cloud gebonden. De cloud server is overige wel verbonden in Nederland. Als je wel bij kan in deze webinterface, kan alleen het alleen maar toe leiden dat het niet meer werkt. 

Hopende op u begrip en vanuitgaande u zo voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht er nog onduidelijkheden of vragen zijn naar aanleiding van dit bericht, laat het ons dan gerust weten!"

Verstuurd vanaf mijn Galaxy S7 met Tapatalk


Terug naar “Elektrische apparaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast