230V Toggle switch PCB

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3061
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 292 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

230V Toggle switch PCB

Berichtdoor ub4b » 02 Mei 2017, 16:40

Ik heb van chacon een stekker die je via RF kan aan en uitschakelen met een afstandsbediening. Op de voorkant zit ook een drukknop, die het relais in de schakeling aan en uitschakelt. Trekt op deze, één knopje om de remote te leren, één knopje om lokaal aan en uit te schakelen:

Afbeelding

Ik ben op zoek naar een kant en klare schakeling / pcb die zoiets kan, maar zonder het RF luik. Iets wat je kan inbouwen in een behuizing.

Dus:

230V in
230V out

de 230V out moet togglen op basis van een pushbutton zoals de powerbutton van een typische PC

Dus telkens de pushbutton wordt ingedrukt, moet de state van het relais switchen.

Deze fabrikant heeft zo'n schakelaar, maar die is bediend via RF. Ik zoek zoiets met een pushbutton:

https://www.aliexpress.com/store/produc ... 17944.html

Vermoedelijk valt die schakeling wel te hacken zodat het met een pushbutton werkt, maar ik zoek iets kant en klaar.

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 569
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: 230V Toggle switch PCB

Berichtdoor SpecialK » 02 Mei 2017, 16:44

Impulsrelais (aka teleruptor)?

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3061
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 292 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Re: 230V Toggle switch PCB

Berichtdoor ub4b » 02 Mei 2017, 17:25

Die impulsrelais hebben een aparte 24V voeding nodig. Ik zoek een geïntegreerde oplossing.

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 381
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 84 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: 230V Toggle switch PCB

Berichtdoor flupke19 » 02 Mei 2017, 17:31

ik zou helemaal niks relais nemen, maar eenvoudigweg een drukschakelaar aan/uit (of aan/aan, maar dan gebruik je het andere contact niet)
bvb bij Conrad https://www.conrad.nl/nl/sci-r13-527b-02bk-drukschakelaar-250-vac-6-a-2x-aanuit-vergrendelend-1-stuks-701128.html waarmee je 6A kan schakelen
Dat bouw je dan in een behuizing met plug en prise zoals bvb https://www.conrad.nl/nl/strapubox-sg-322b-stekkerbehuizing-52-x-67-x-112-abs-zwart-1-stuks-522880.html, weliswaar alleen met randaarde langs de prise-kant en geen Belgische pin-aarde, maar dat zou tegenwoordig geen probleem mogen zijn aangezien huidige stekkers allemaal ook randaarde hebben.

Dan ben je onder de €15 gesteld :beerchug:

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4291
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 230 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer

Re: 230V Toggle switch PCB

Berichtdoor honda4life » 02 Mei 2017, 17:37

Zo simpel is het helaas niet vind ik voor losse apparaten met een stekker.
je kan geen schakelaar nemen van 6A, niet wetende wat er ooit ingeplugd kan worden. Dat is ronduit gevaarlijk naar brandgevaar.
Wanneer deze schakelaar vast in een toestel zit, dan weet je immers wel wat het verbruik gaat zijn en is het een heel ander verhaal.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3061
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 292 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Re: 230V Toggle switch PCB

Berichtdoor ub4b » 02 Mei 2017, 17:42

flupke19 schreef:ik zou helemaal niks relais nemen, maar eenvoudigweg een drukschakelaar aan/uit (of aan/aan, maar dan gebruik je het andere contact niet)


dit is helaas geen optie, we moeten om esthetische redenen met een pushbutton werken

In de behuizing komt een voeding, we kennen perfect de inschakelpiek en het gemiddeld en max amperage dat de voeding trekt uit het net.
Het gaat om weinig vermogen.

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 381
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 84 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: 230V Toggle switch PCB

Berichtdoor flupke19 » 02 Mei 2017, 18:05

druk-schakelaar = push-button (en die bestaat in alle maten, vormen en gewichten - en prijzen)

seppe
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 21 Okt 2005
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: 230V Toggle switch PCB

Berichtdoor seppe » 02 Mei 2017, 18:05


ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3061
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 292 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Re: 230V Toggle switch PCB

Berichtdoor ub4b » 02 Mei 2017, 18:22

een impulsschakelaar heeft nog steeds 24V nodig om te werken, dus een aparte voeding
ik zoek iets integrated

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 569
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: 230V Toggle switch PCB

Berichtdoor SpecialK » 03 Mei 2017, 07:10

ub4b schreef:een impulsschakelaar heeft nog steeds 24V nodig om te werken, dus een aparte voeding
ik zoek iets integrated

Niet noodzakelijk. Als je drukschakelaar 230V mag schakelen kan je een impulsrelais met 230V spoelspanning nemen.

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 910
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 46 keer
Uitgedeelde bedankjes: 35 keer

Re: 230V Toggle switch PCB

Berichtdoor bruma » 03 Mei 2017, 08:07

ik heb indertijd onze trappenautomaat vervangen door een elektronisch model. Zou mijn eli kast moeten openmaken om na te kijken welk merk het is.
Ik weet nog dat ik kon kiezen tussen 2 types werking en 2 modellen.
werking: druk vertraagd uit of aan/uit
model: inbouw of din

johan.devos
Premium Member
Premium Member
Berichten: 686
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: 230V Toggle switch PCB

Berichtdoor johan.devos » 03 Mei 2017, 09:04

Laatst gewijzigd door johan.devos op 03 Mei 2017, 10:54, 2 keer totaal gewijzigd.

Jan007
Pro Member
Pro Member
Berichten: 275
Lid geworden op: 22 Nov 2010
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: 230V Toggle switch PCB

Berichtdoor Jan007 » 03 Mei 2017, 10:29

ub4b schreef:een impulsschakelaar heeft nog steeds 24V nodig om te werken, dus een aparte voeding
ik zoek iets integrated

Sinds wanneer heeft een impulsschakelaar (teleruptor) een aparte voeding nodig ?
Stromstossrelais.gif

petzl
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 927
Lid geworden op: 07 Aug 2010
Locatie: Holsbeek - JO20IV
Bedankt: 87 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: 230V Toggle switch PCB

Berichtdoor petzl » 03 Mei 2017, 22:24

Op ali verkopen ze iets domotica achtig van SONOFF, ik heb gisteren toevallig alle modellen hiervan besteld.

ook verkrijgbaar als pcb versie.
Afbeelding


Terug naar “Elektrische apparaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten