Thermostatische kranen automatiseren

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor r2504 » 26 Jan 2016, 12:15

Goztow schreef:Ben jij getrouwd, r25? ;-)


Ja... en ze kan er zelfs mee werken :D

Goztow schreef:Onze ketel werkt voor 200 appartementen,ik moet die niet sturen.


Dan bespaar je inderdaad de ketelmodule en is het echt werkelijk kinderspel !

Goztow schreef:In de living zit de chauffage onder marmeren tabletten, dus de thermostaat van de kraan Is niet betrouwbaar.


Is bij mij ook zo... valt wel mee al zou ik eens een calibratie moeten doen. Je zou trouwens de console hier kunnen gebruiken als thermostaat.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5306
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 392 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 297 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor heist_175 » 26 Jan 2016, 13:36

In de living zit de chauffage onder marmeren tabletten, dus de thermostaat van de kraan Is niet betrouwbaar.

Je kan toch ook een meettoestel (HCW82) in de kamer plaatsen, die dan dienstdoet als referentietemperatuur. De thermostatische kraan luistert naar dat meettoestel om te weten of ie open of toe moet gaan.

Afbeelding

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 11864
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 611 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1090 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Goztow » 26 Jan 2016, 14:30

Ja, dat is precies de bedoeling. Als de unit ook daarvoor kan dienen, dan des te beter.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

fredo66
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1400
Lid geworden op: 26 Jan 2009
Locatie: Gent
Bedankt: 126 keer
Uitgedeelde bedankjes: 231 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor fredo66 » 26 Jan 2016, 17:10

Vreemd dat je zomaar de kraan mag afdraaien ... Ik woon ook in een groot appartementsblok met gemeenschappelijke ketel beneden in kelder. Toen ik mijn niet-thermostatische kranen wou laten vervangen door thermostatische moest de hele radiator met 1 of ander gas bevroren worden alvorens de kraan eraf mocht ... ? Een andere mogelijkheid was er niet (tenzij dan de hele installatie laten stil leggen en 300 appartementen dus zonder chauffage zetten wat dus geen echte optie was)
VDSL2 Proximus 'Internet Start (z.v.l.)' - Fritzbox 7360v1 - Voip Weepee in en Megavoip uit - DVB-T tv-radio - Emtec Movie Cube S800h - Lenovo Yoga 300 - Motorola Moto E - Roku 3

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 571
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor SpecialK » 26 Jan 2016, 17:15

fredo66 schreef:Vreemd dat je zomaar de kraan mag afdraaien ...

Vaak moet de eigenlijke kraan niet vervangen worden, enkel de "knop".

De meeste moderne radiatorkranen hebben dit soort aansluiting:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Radiatork ... il2008.JPG

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor r2504 » 26 Jan 2016, 20:20

Goztow schreef:Als de unit ook daarvoor kan dienen, dan des te beter.


De unit kan daar inderdaad voor dienen.

Als je hulp nodig hebt voor de installatie laat je maar iets weten.

Gebruikersavatar
xming
Pro Member
Pro Member
Berichten: 432
Lid geworden op: 06 Okt 2005
Bedankt: 41 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor xming » 26 Jan 2016, 21:41

Dit is eigenlijk heel simpel zonder ketel control unit, zoals anderen hebben gezegd, kraankop afdraaien en evo kop erop, 1 min per radiator :D

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5306
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 392 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 297 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor heist_175 » 27 Jan 2016, 09:17

Bij ons is het probleem, de reden dat we voor een prof zouden kiezen, dat we nu een draadloze thermostaat hebben.
Geen idee hoe ik die draadloze thermostaat moet "ontkoppelen" van de ketel en de EVOHome eraan moet koppelen.

Gebruikersavatar
xming
Pro Member
Pro Member
Berichten: 432
Lid geworden op: 06 Okt 2005
Bedankt: 41 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor xming » 27 Jan 2016, 09:42

We hebben hier evo kranen in werken onafhankelijk van de ketel (niet optimaal), maar spaarde toch heel flink op gas sinds de installatie. De volgende stap is een web module voor de ketel en een gateway voor evo, die koppelen via een ARM boordje en zelf even programmeren.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor r2504 » 27 Jan 2016, 10:00

heist_175 schreef:Geen idee hoe ik die draadloze thermostaat moet "ontkoppelen" van de ketel en de EVOHome eraan moet koppelen.


Je moet natuurlijk eerst goed weten welke interface je ketel heeft... aan/uit of Opentherm... en hoe je huidige koppeling is.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1935
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor lacer » 27 Jan 2016, 10:47

Bestaan er geen lijst met gegevens per ketel merk / type of ze 2-draads, opentherm of aan/uit hebben ?
Hier is het een Vaillant ketel met Vaillant Calormatic wandthermostaat - klok, maar buiten dat het 2 draads is aangesloten weet ik niet wat systeem het is.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1494
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 214 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor nickz » 27 Jan 2016, 12:02

Ik vrees dat dat niet zal lukken, Vaillant gebruikt het eBUS-protocol i.p.v. OpenTherm.

Verstuurd vanaf mijn C6603 met Tapatalk

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1935
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor lacer » 27 Jan 2016, 13:06

Ok bedankt voor de info
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5306
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 392 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 297 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor heist_175 » 27 Jan 2016, 13:57

Ik heb ook een Vaillant en ik heb recent met "mijn" installateur gebeld en die maakte daar toch geen bezwaar tegen.
Geen idee hoe ie dat dan ging oplossen :)

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor r2504 » 27 Jan 2016, 14:01


nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1494
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 214 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor nickz » 27 Jan 2016, 14:05

r2504 schreef:Waarschijnlijk door zoiets... http://wifithermostaten.nl/vaillant-ope ... -vr33.html

"Belangrijk voor Belgische klanten:

De VR33 werkt niet op de meeste Belgische Vailalnt ketels,
controleer dit even, of neem contact op met Vaillant België."

Zie ook http://www.bouwinfo.be/forum/technieken ... _converter

"Neen, in Belgie kunnen de toestellen niet via een opentherm module werken, enkel via ebus of aan/uit regeling, u kan dus geen openthermthermostaat aansluiten op uw toestel."

Aan/uit regeling zou dus in principe wel gaan, maar als je momenteel een modulerende thermostaat hebt, dan lijkt het mij niet wenselijk om die te vervangen door een simpele aan/uit regeling.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor r2504 » 27 Jan 2016, 16:13

Vaillant schreef:De VR33 werkt niet op de meeste Belgische Vailalnt ketels, controleer dit even, of neem contact op met Vaillant België."


Dit zijn zo van die antwoorden waar ik de kriebels van krijg... wat is er dan speciaal aan een "Belgische" Vaillant ketel ?

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5306
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 392 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 297 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor heist_175 » 27 Jan 2016, 19:40

Om nog maar te zwijgen van "de meeste".
Welke wel en welke niet :)?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor r2504 » 05 Feb 2016, 14:32

Gewoon nieuwsgierig... zijn er ondertussen nog nieuwe EvoHome gebruikers ?

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 11864
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 611 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1090 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Goztow » 05 Feb 2016, 17:47

Leuke mannen hoor die loodgieters. Ik krijg nu geen enkel nieuws meer na vraag tot offerte. Toch misschien maar eens denken aan eigen installatie.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5306
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 392 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 297 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor heist_175 » 05 Feb 2016, 18:20

Loodgieters?
Verwarmingsinstallateurs zou ik eerder bij horen...

Gebruikersavatar
Kenw00t
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1754
Lid geworden op: 28 Dec 2008
Locatie: Land van Aalst
Bedankt: 245 keer
Uitgedeelde bedankjes: 335 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Kenw00t » 05 Feb 2016, 18:29

Zo goed als alle "stielmannen" zijn bekend voor dergelijke communicatie.
Proximus Internet Comfort + TV @ Fritz!Box 7360 v2 6.52 @ 85/15
Orange @ Sony Xperia Z3 Compact

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3138
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 403 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 406 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Joe de Mannen » 06 Feb 2016, 08:40

Dat is dan ook wat ze, in het beste geval, zijn: stielmannen.
Geen communicatiespecialisten, geen managers, geen planners. En dat is geen verwijt maar een vaststelling. Je kan maar hopen dat ze een partner (m/v) vinden die dat kan opvangen en dan werkt het wel.
J.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor r2504 » 06 Feb 2016, 16:20

Goztow schreef:Toch misschien maar eens denken aan eigen installatie.


In jou geval zonder ketelmodule zou ik daar geen seconde over twijfelen... aankopen via internet en doen (wil je altijd helpen trouwens).

Joe de Mannen schreef:Dat is dan ook wat ze, in het beste geval, zijn: stielmannen.


En die hebben vaak werk genoeg (ook al klagen veel zelfstandigen) dat ze zo'n dingen "vergeten".

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 11864
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 611 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1090 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Goztow » 20 Feb 2016, 09:32

Even feedback geven. Die stielman heb ik dus nooit meer gehoord, geen enkel antwoord meer van gekregen. Ik heb de koe bij de horens gevat en op wifithermostaten.nl (shameless publicity :P) zelf een evohome pakket besteld. Ik had hen eerst een foto van mijn huidige kranen getoond en ze hebben me daar verzekerd dat evohome ermee compatibel was. Kostprijs: 525 €.

Installatie is gebeurd met de hulp van een buurman die hier wat meer kaas van gegeten heeft. Gelukkig maar, zou ik zo zeggen want op mijn eentje zou het niet gelukt zijn, maar dat heeft meer te maken met het feit dat ik twee linkerhanden heb! Op zich was de installatie redelijk eenvoudig, als je een beetje voorkennis hebt.

Het informatica-gedeelte en het gebruik is heel user friendly.

Ik heb nu net nog twee kranen bijbesteld, om alle radiatoren aangesloten te hebben. De totale kostprijs zal dan oplopen tot +/- 700 € (inclusief doos pralienen voor mijn gebuur).

Het is inderdaad een heel leuk systeem, bedankt aan allen voor de goede raad. Vragen zijn ook welkom, ik zal ze proberen zo goed mogelijk te beantwoorden!
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1811
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Tomsworld » 20 Feb 2016, 12:52

Ik ben benieuwd wat de reële ervaringen zijn ?

Ik twijfel er ook over vooral omdat het vaak op mijn badkamer koud is, thermostaat hangt hier in de living namelijk.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 11864
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 611 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1090 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Goztow » 20 Feb 2016, 13:57

Ervaringen: soms kom je een product tegen waarvan je denkt "deze producent heeft begrepen wat hij moest maken", of nog "het is zo eenvoudig en tegelijkertijd zo efficiënt ". De evohome is zo een product. Het is voor mij toch een extra comfort.

Ga je er mee besparen? Ik betwijfel het. Dat zal voornamelijk afhangen van je verwarmgedrag dat je momenteel hebt.een voorbeeldje: in onze badkamer legden we de chauffage enkel aan als we een bad gingen nemen. Nu gaat hij 's ochtends telkens automatisch een half uurtje verwarmen vlak voordat we wakker worden. Dus op zich gaan we meer verwarming gebruiken, maar het is wel een extra comfort natuurlijk. In de kamers van de kinderen daarentegen lag de verwarming altijd wel een beetje aan. Nu gaan we dat meer regelen zodat het overdag op 16° komt te staan en rond 16 uur dan naar 20° gaat.

Het is en blijft wel een luxeproduct, gezien de toch wel hoge prijs. Maar als je je het kunt veroorloven, is het volgens mij toch wel een aanrader.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5306
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 392 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 297 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor heist_175 » 21 Feb 2016, 09:37

Wat heb je juist geplaatst? Enkel de thermostaatkranen? Of ook de "link" met uw CV-ketel?
Indien ook dat: wie heeft dat gedaan? Welke ketel?

Ik hoop dat "onze" installateur volgende week langskomt om een offerte te maken: 15 kranen waarvan 3 via een kamerregeling.
Benieuwd naar de prijs, ik vrees €1800 (BTW 6% in).

Een thermostatische kraan kan ik zelf wel vervangen, dat heb ik in het verleden nog gedaan (de kop, niet de volledige kraan). Maar de aansluiting met de ketel: no idea? PLus, ik wil het modulerende karaketer + buitensensor niet verliezen...

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 11864
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 611 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1090 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Goztow » 21 Feb 2016, 11:18

Wij hebben geen eigen ketel dus enkel de kranen en de centrale unit.

Evohome is, dacht ik, beperkt tot 12 kranen op een unit.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor r2504 » 21 Feb 2016, 12:33

heist_175 schreef:Ik hoop dat "onze" installateur volgende week langskomt om een offerte te maken: 15 kranen waarvan 3 via een kamerregeling.
Benieuwd naar de prijs, ik vrees €1800 (BTW 6% in).


Aangezien je de kranen kan kopen voor +- 75 euro (1125 euro) lijkt me dat een veel te dure prijs.

heist_175 schreef:Een thermostatische kraan kan ik zelf wel vervangen, dat heb ik in het verleden nog gedaan (de kop, niet de volledige kraan).


Iedereen die een fles frisdrank kan open en dichtdraaien kan een Evohome kraan plaatsen !

heist_175 schreef:Maar de aansluiting met de ketel: no idea? PLus, ik wil het modulerende karaketer + buitensensor niet verliezen...


Is je huidige thermostaat modulerend... want dat zijn gewoon twee draadjes (die je zelfs mag omdraaien)... kinderspel dus.

Goztow schreef:Evohome is, dacht ik, beperkt tot 12 kranen op een unit.


12 zones voor zover ik weet... geen idee of er een beperking is van het aantal kranen.

15 kranen lijkt me wel veel... op een slaapkamer plaats ik er al geen bijvoorbeeld (omdat ik daar toch nooit verwarm).

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1494
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 214 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor nickz » 21 Feb 2016, 12:45

r2504 schreef:
heist_175 schreef:Maar de aansluiting met de ketel: no idea? PLus, ik wil het modulerende karaketer + buitensensor niet verliezen...

Is je huidige thermostaat modulerend... want dat zijn gewoon twee draadjes (die je zelfs mag omdraaien)... kinderspel dus.

Ja, maar het moet wel met het OpenTherm-protocol werken. Zo was er hier bv. iemand met een Vaillant ketel en daarmee gaat dat niet omdat die het eBUS-protocol gebruiken.

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 11864
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 611 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1090 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Goztow » 21 Feb 2016, 13:21

Goh je moet de juiste adapter er toch ook op krijgen, het is toch een heel klein beetje denkwerk.

De unit met 4 kranen was 525 euro, 80 euro per extra kraan, do the math.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1935
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor lacer » 21 Feb 2016, 14:26

Voor 15 kranen kom ik uit op 1227,5 € btw incl maar zonder eventuele verzendingskosten.
http://www.cv-sanitairkorting.nl/Webwin ... serie.html
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Crazy2
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 09 Mar 2008
Locatie: Heusden-Zolder, België
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Crazy2 » 21 Feb 2016, 22:06

Ik heb het grootste deel van mijn evohome installatie gekocht bij Amazon.
De hele installatie is vloerverwarming en zelf installatie gedaan met aan/uit ketel module.

1 grote zone gelijksvloer met bedienunit.
3 slaapkamers en 1 badkamer met draadloze thermostaten.

Installatieprijs was 1050 €

Veel installateurs voor offerte gevraagd maar niemand wou precies geld verdienen :(
Less is more

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3138
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 403 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 406 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Joe de Mannen » 22 Feb 2016, 07:26

Ik heb het ook zelf gedaan maar wel een paar problemen gekend, maar die zijn niet evohome related maar eerder initiële installateur related. Die man kocht blijkbaar nogal bizar in, altijd prijsafhankelijk en dus niet consistent dezelfde kranen. Daardoor paste de evohome niet op elke kraan. Maar dat hebben we kunnen oplossen met een paar stukjes van 1 cent tussen de evohomekraan en het pinnetje van de radiatorkraan.

Alles werkt hier naar behoren maar toch een paar opmerkingen na een tijdje gebruik.

- support bij Honeywell is moeilijk te vinden, eens je ze te pakken hebt zijn ze wel heel behulpzaam.
- mijn internetgateway verliest om één of andere reden zijn connectie met Honeywell, daar komt dat een notificationemail van binnen en een minuut later is het alweer opgelost. Meestal gebeurt dit in bursts, dus 3, 4, 5 keer op een paar dagen en dan weer een hele tijd niks. Ik vermoed dat het onderhoud aan de serverkant is, maar blijkbaar verwittigen ze dan ook niet altijd.
- de batterijen in de kranen zijn hier ondertussen allemaal leeg geweest en vervangen, naar mijn gevoel sneller dan verwacht, maar ik heb nog niet nagekeken hoelang ze echt meegaan.
- ik mis wel een logfile, ik zou bvb graag kunnen nakijken hoe lang op voorhand de automatische adaptie in werking treedt (hoelang op voorhand begint de CV te werken om bvb 'smorgens mijn keuken te verwarmen tegen x uur)
- ik zou ook graag een indicatie hebben, in de app of op het toestel, die aangeeft welke zone er nu warmte aan het vragen is. (dat zou ook in de logfile mogen zitten)

J.

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 11864
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 611 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1090 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Goztow » 22 Feb 2016, 08:27

Voor de Amazon kopers:pas op, dat is niet de laatste versie van de unit. De kranen zijn wel dezelfde.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor r2504 » 22 Feb 2016, 11:13

Goztow schreef:Goh je moet de juiste adapter er toch ook op krijgen, het is toch een heel klein beetje denkwerk.


Blijkbaar heb ik dan geluk gehad want ik heb geen adapter nodig gehad.

Goztow schreef:80 euro per extra kraan, do the math.


Kranen kan je vinden vanaf 68 euro... als je er 15 nodig hebt is dan 180 euro dat je kan besparen op jou prijs.

Joe de Mannen schreef:- mijn internetgateway verliest om één of andere reden zijn connectie met Honeywell, daar komt dat een notificationemail van binnen en een minuut later is het alweer opgelost. Meestal gebeurt dit in bursts, dus 3, 4, 5 keer op een paar dagen en dan weer een hele tijd niks. Ik vermoed dat het onderhoud aan de serverkant is, maar blijkbaar verwittigen ze dan ook niet altijd.


Op een jaar tijd heb ik 2 of 3 mails gehad om me te informeren over werkzaamheden... buiten dat ben ik nog nooit m'n connectie verloren. Heb je trouwens de wired gateway (vorige generatie) of de wireless controller (nieuws generatie) ?

Joe de Mannen schreef:- de batterijen in de kranen zijn hier ondertussen allemaal leeg geweest en vervangen, naar mijn gevoel sneller dan verwacht, maar ik heb nog niet nagekeken hoelang ze echt meegaan.


Bijna 1 jaar in gebruik... en de indicator geeft aan dat ze nog helemaal niet leeg zijn.

Joe de Mannen schreef:- ik mis wel een logfile, ik zou bvb graag kunnen nakijken hoe lang op voorhand de automatische adaptie in werking treedt (hoelang op voorhand begint de CV te werken om bvb 'smorgens mijn keuken te verwarmen tegen x uur)


Ik heb een log programma geschreven om iedere 10 minuten alle gegevens naar een database te schrijven... hier kan ik dus op zien wanneer de temperatuur begint te stijgen (en de adaptieve regeling gestart is).

Joe de Mannen schreef:- ik zou ook graag een indicatie hebben, in de app of op het toestel, die aangeeft welke zone er nu warmte aan het vragen is. (dat zou ook in de logfile mogen zitten)


Voor de Tweakers onder ons zou er inderdaad wel wat meer info mogen beschikbaar zijn...

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5306
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 392 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 297 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor heist_175 » 22 Feb 2016, 11:21

Vaillant:
Het is niet mogelijk om deze signaal om te zetten naar OPENtherm
Er bestaat wel een module op het internet van vaillant maar deze wordt niet in België verkocht.
We kunnen dus geen OPENtherm ondersteunen.

Dat het niet in België verkocht wordt, interesseert me nauwelijks :). Zal het werken, of niet...

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3138
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 403 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 406 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Joe de Mannen » 22 Feb 2016, 19:48

Ik heb de bedrade gateway.
J.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor r2504 » 22 Feb 2016, 23:18

Ik dus ook... maar nog nooit m'n verbinding verloren (op een TN verbinding met modem-only).


Terug naar “Elektrische apparaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast