hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1436
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 103 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor cadsite » 20 Sep 2017, 07:46

Op kantoor hebben we een gigaset voip centrale.
Kakspel, maar dat terzijde...

Dit is een screenshot gemaakt om 8.30u:
Afbeelding

Iemand een idee hoe ik die k*tcentrale eindelijk kan duidelijk maken dat hij de tijd en datum correct moet weergeven?
Op mijn post staat namelijk alweer een fout uur en als datum 02/01/2010. :evil:

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1154
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor Sinna » 20 Sep 2017, 09:30

Kan de centrale de NTP-servers bereiken? Je zou ook ergens moeten kunnen instellen of het zomer- of wintertijd is. De NTP's zijn per definitie GMT.
Computer(k)nul

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1436
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 103 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor cadsite » 20 Sep 2017, 09:39

Totaal geen idee...
Ik heb toegang tot de admin maar tot zover mijn "kunnen". :oops:

PeterP
Plus Member
Plus Member
Berichten: 142
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Locatie: West-Vlaanderen
Bedankt: 28 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor PeterP » 20 Sep 2017, 09:52

ISDN-tijdserver : UIT
Eerste tijdserver : 0.be.pool.ntp.org SNTP
Tweede tijdserver : 1.be.pool.ntp.org SNTP
Derde tijdserver : 2.europe.pool.ntp.org SNTP
Tijdsactualiseringsinterval : 720 minuten
Tijd vernieuwingsbeleid : NORMAAL
Interne tijdserver : AAN
Voip : Weepee, Stuntcalls, Megavoip, Voiptiger Gsm : Dommel
Loc 1 : PX start 60/4+BBOX3 + C530IP + RL500 + C530H + E630H + C610H
Loc 2 : TN basic 50/5+HGW + C610IP + RL500 + 2xE630H + 3xC620H
Loc 3 : PX start 60/4+BBOX3 + CRS125-24G-1S-RM + UCM6102 + RL500 + GXP2160 + N510IP + 4xR650H + 2N Helios IP Vario
Out of service : FB 7270V2, Raspbx

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1436
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 103 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor cadsite » 20 Sep 2017, 10:28

Bedankt!

Ik heb dat allemaal aangepast, nu komt de tijd in de webinterface al overeen met deze van de toestellen, maar 't loopt wel nog een dik half uur achter. :cry:
Afbeelding

Ik heb nu eens de tijd manueel goed gezet, zien hoe lang het deze keer goed blijft.

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1436
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 103 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor cadsite » 02 Okt 2017, 08:58

zo'n * centrale...
Afbeelding
Iemand nog een hocus pocus op overschot?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13168
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor philippe_d » 02 Okt 2017, 11:01

Wat betreft netwerk, staat deze centrale ingesteld als IP Client?
Dan heb je waarschijnlijk een router in het netwerk, waarop ook een interne ntp server draait?
Dan zou je het interne IP adres van de router (vb 192.168.1.1) kunnen inbrengen als tijdserver?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27244
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor r2504 » 02 Okt 2017, 11:14

Op de meeste routers draait zelden een NTP server.

Wat is trouwens mis met het gebruik van de Belgian NTP pool ?

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 4553
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 438 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor selder » 02 Okt 2017, 11:36

philippe_d schreef:[...] een router in het netwerk,[...]


een "router applicance" (dus een bakske van leverancier X) heeft zo goed als nooit een NTP. Een interne Windows Domain controller dan weer wel.
DAN A4-SFX • 7700K • Noctua NH-L9i • ROG Z170 Maximus VIII Impact • HyperX Fury 32GB • Asus GTX1080Ti Turbo • HP Omen X 35 • AudioEngine A2+ • Logitech G Pro keyboard/mouse • Logitech G933 • Oculus Rift + Oculus Touch • Intel 750 400GB • Samsung 850 Pro 1TB

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1436
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 103 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor cadsite » 02 Okt 2017, 12:04

Nu zijn jullie mij kwijt. :oops:

Discussieer gerust onderling, maar kan je laten weten als het betrekking heeft op mij? :angel:

PeterP
Plus Member
Plus Member
Berichten: 142
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Locatie: West-Vlaanderen
Bedankt: 28 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor PeterP » 02 Okt 2017, 19:21

Beste cadsite,

Zoals reeds eerder gemeld zou je moeten kunnen nagaan of je centrale wel toegang heeft tot het internet.
Hangt die centrale in hetzelfde netwerk als de computer waarmee je in de configuratie geraakt of moet je hiervoor een netwerkkabel versteken ?
Zou je een screenshot kunnen posten van wat er onder het WAN en LAN gedeelte van de configuratie staat ?

Weet hier iemand of in Belgie de tijd ook word doorgegeven via het ISDN netwerk ?

PS. Gelieve uw frustratie (k*k, k*t, ...) achterwege te laten. Daar heeft niemand wat aan en dit lost het probleem niet op.
Voip : Weepee, Stuntcalls, Megavoip, Voiptiger Gsm : Dommel
Loc 1 : PX start 60/4+BBOX3 + C530IP + RL500 + C530H + E630H + C610H
Loc 2 : TN basic 50/5+HGW + C610IP + RL500 + 2xE630H + 3xC620H
Loc 3 : PX start 60/4+BBOX3 + CRS125-24G-1S-RM + UCM6102 + RL500 + GXP2160 + N510IP + 4xR650H + 2N Helios IP Vario
Out of service : FB 7270V2, Raspbx

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27244
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor r2504 » 02 Okt 2017, 20:22

Ik was ook reeds aan het denken dat de centrale geen default gateway of DNS zou hebben... maar dan lijkt het me dat ze op zich al niet zou werken.

De LAN en netwerk configuratie is dus belangrijk om te troubleshooten.

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1436
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 103 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor cadsite » 02 Okt 2017, 20:24

Ik zal morgen eens kijken wat ik allemaal zie en kan laten zien.

En ja, er is inderdaad nogal wat frustratie, mag het?
Onze vorige centrale was eentje van Cisco (3cs), toch hééél wat gebruiksvriendelijker op vele vlakken.

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1436
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 103 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor cadsite » 03 Okt 2017, 08:05

Bij LAN staat er dit:
Afbeelding
en WAN is gewoon leeg.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27244
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor r2504 » 03 Okt 2017, 08:15

Ik zie hier geen default gateway... en het feit dat het statisch is zou wel eens kunnen zorgen dat je die niet hebt en ook geen DNS.

Als je achteraan op dat sleuteltje klikt... krijg je dan meer te zien, post dat scherm ook eens.

Wat bedoel je trouwens met WAN is leeg... de netwerk tab ?

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1436
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 103 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor cadsite » 03 Okt 2017, 08:36

De WAN geeft dit:
Afbeelding
voor alle 4 de submenu's.

En het sleuteltje:
Afbeelding

blaatpraat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 554
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor blaatpraat » 03 Okt 2017, 08:39

Losstaand van je probleem, maar wel belangrijk om te weten voor de troubleshooting:
Hoe bel je naar buiten?
Is de VOIP centrale aangesloten op een analoge telefoonlijn? Of is er ergens een trunk gedefinieerd?

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1436
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 103 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor cadsite » 03 Okt 2017, 08:50

Ik vermoed dat we geen analoge lijn hebben, maar eerlijk gezegd, ik ben hier niet zeker van.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13168
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor philippe_d » 03 Okt 2017, 09:05

PeterP schreef:Weet hier iemand of in Belgie de tijd ook word doorgegeven via het ISDN netwerk ?

ISDN stuurt een timestamp door op het einde van ieder uitgaand gesprek.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Bssoft
Premium Member
Premium Member
Berichten: 480
Lid geworden op: 11 Dec 2012
Bedankt: 129 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor Bssoft » 03 Okt 2017, 17:23

In een moedercentrale (LEX), of het nu ISDN of PSTN is zal deze zijn klok gelijkzetten met:
vroeger was dat aan het systeem van de sprekende klok, daarna was dat via de atoomklok in Duitsland, maar dat is ook al gedaan.

Voor ISDN: bij het koppelen van de NT1 gaat deze zich koppelen/synchroniseren met de LEX, de NT1 heeft ook een klok en past zijn tijd aan die dat komt van de LEX, een PABX past dan zijn tijd aan vanaf er een inkomend of uitgaand gesprek is zonder tussenkomst !
Soms doet een PABX dat niet ===> dan is het manueel aanpassen via programmatie in de PABX.

Voor PSTN: de tijd word niet meegestuurd van de LEX naar de PABX.

Men mag niet vergeten dat de gesprekken moeten gefactureerd worden, daarvoor heb je wel een klok nodig in de LEX, de tijd dat men een stopwatch gebruikt is al lang voorbij (manuele LEX).

@Cadsite, zou toch beter zijn als je kan nagaan/uitzoeken, wat .... waar is aangekoppeld, anders word het vogelpikken en krijg je misschien verkeerde tips ?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27244
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor r2504 » 04 Okt 2017, 13:05

cadsite schreef:De WAN geeft dit:


En wat onder "Netwerk"... ik heb namelijk nog steeds nergens een default gateway of DNS gezien.

tb0ne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 774
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor tb0ne » 04 Okt 2017, 13:11

https://teamwork.gigaset.com/gigawiki/d ... IP+address

Zit blijkbaar in een van de eerste menu's?

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1436
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 103 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor cadsite » 05 Okt 2017, 08:27

r2504 schreef:
cadsite schreef:De WAN geeft dit:


En wat onder "Netwerk"... ik heb namelijk nog steeds nergens een default gateway of DNS gezien.

Is het dit dat je zoekt?
Afbeelding

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27244
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: hybrid 120 gigaset - tijdsaanduiding

Berichtdoor r2504 » 05 Okt 2017, 14:50

Inderdaad... en is 192.168.254.1 ook effectief het adres van je router ?

En nu nog de DNS gegevens... kan je die ergens vinden in de config ?

Je kan ook eens proberen je NTP server in te geven op IP-adres, bv. 213.189.188.3


Terug naar “Web-en applicatie-ontwikkeling”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast