DiscountVOIP error met gsm-nummer

Ratface
Member
Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 09 Jan 2012
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

DiscountVOIP error met gsm-nummer

Berichtdoor Ratface » 06 Jul 2017, 15:17

Nog iemand die gebruik maakt van DiscountVOIP en al meerdere dagen geen gsm-nummers kan bereiken aangezien steevast de bezettoon weerklinkt?

Vaste nummers werken wel gewoon zonder probleem.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5300
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 392 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 297 keer

Re: DiscountVOIP error met gsm-nummer

Berichtdoor heist_175 » 06 Jul 2017, 16:11

Hoe bel jij uit?
047...?
003247...?

Ratface
Member
Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 09 Jan 2012
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: DiscountVOIP error met gsm-nummer

Berichtdoor Ratface » 06 Jul 2017, 17:08

Beide werken niet.

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1362
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: DiscountVOIP error met gsm-nummer

Berichtdoor MarkDM » 06 Jul 2017, 20:22

Heeft het al gewerkt ? Heb je iets aan je setup gewijzigd ?
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

Ratface
Member
Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 09 Jan 2012
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: DiscountVOIP error met gsm-nummer

Berichtdoor Ratface » 06 Jul 2017, 21:01

Jep, werkte perfect. Moet zeggen dat het precies gestart is na de installatie van een telenet HGW, maar dit kan evengoed toeval zijn. Hoe dan ook zou ik dezelfde problematiek moeten zien bij vaste lijnen edoch werkt dit nog steeds perfect.

johcla
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2179
Lid geworden op: 23 Mar 2009
Bedankt: 126 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 563 keer

Re: DiscountVOIP error met gsm-nummer

Berichtdoor johcla » 06 Jul 2017, 23:03

Ik heb er bij Freevoipdeal ook last van de laatste tijd.
Voor de belangrijkste gsm-nummers (gezinsleden) staat de Fritzbox nu ingesteld dat OVH moet gebruikt worden.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5300
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 392 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 297 keer

Re: DiscountVOIP error met gsm-nummer

Berichtdoor heist_175 » 07 Jul 2017, 06:39

Ik ben net deze ochtend naar DiscountVOIP geswitcht, het krediet bij rebvoice was op :).
Ik heb een dial-rule in mijn N300 staan die alles wat "04*" of "00324*" is via DiscountVOIP moet laten lopen.
Ik kan zowel bellen naar 00324... als naar 04..., beide deze ochtend ook getest

Ratface
Member
Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 09 Jan 2012
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: DiscountVOIP error met gsm-nummer

Berichtdoor Ratface » 07 Jul 2017, 09:27

Dat is heel vreemd, je kan nu ook nog bellen naar mobiele nummers? Aan mijn telenet HGW ligt het alleszins niet aangezien het over mijn 4G ook niet functioneert.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5300
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 392 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 297 keer

Re: DiscountVOIP error met gsm-nummer

Berichtdoor heist_175 » 07 Jul 2017, 09:44

Deze ochtend om 6u lukte het me, zowel 00324... als 04...
Ik heb beide 2 keer geprobeerd.

Misschien eens in de settings van uw VOIP toestel kijken?
(Fritzbox, N300, ...?)
Kan je tout-court uitbellen? Of is het probleem alleen bij mobiele BE nummers?
Meerdere GSM providers en -nummers geprobeerd?

Ratface
Member
Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 09 Jan 2012
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: DiscountVOIP error met gsm-nummer

Berichtdoor Ratface » 07 Jul 2017, 12:26

Settings in de Siemens gigaset A580IP zijn correct en werden ook niet gewijzigd (volgens de gigaset ben ik gewoon correct geregistreerd op de SIP server van discountVOIP). Uitbellen werkt perfect naar vaste lijnen, de problemen doen zich voor bij het uitbellen naar verscheidene Belgische gsm operatoren.

Ratface
Member
Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 09 Jan 2012
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: DiscountVOIP error met gsm-nummer

Berichtdoor Ratface » 10 Jul 2017, 12:25

Dit probleem blijft gewoon bestaan, wordt toch wel zeer irritant op deze manier.

Antwoordmail van discountvoip blijft uit.

Iemand een voorstel?

Dima_2005
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2391
Lid geworden op: 23 Jan 2010
Bedankt: 247 keer
Uitgedeelde bedankjes: 83 keer

Re: DiscountVOIP error met gsm-nummer

Berichtdoor Dima_2005 » 10 Jul 2017, 14:24

Toen dit begon was ik overgeschakeld naar Orange, en ik dacht dat het hun schuld was :) Oeps. Nu, grappig genoeg was het bij mij opgelost. Toevallig of niet, maar mijn probleem was opgelost eens Orange in CRDC stond als mijn provider. Kan toeval zijn dat het daar aan lag, maar misschien ook niet.

Staat bij jullie de provider juist?

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1362
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: DiscountVOIP error met gsm-nummer

Berichtdoor MarkDM » 10 Jul 2017, 21:24

Als er in die richting gedacht wordt: misschien eens instellen om geen uitgaand nummer mee te sturen (met geheim nummer bellen). Of eens een ander uitgaand nummer (van gezinsgenoot) laten verifiëren om te testen.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

Ratface
Member
Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 09 Jan 2012
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: DiscountVOIP error met gsm-nummer

Berichtdoor Ratface » 10 Jul 2017, 21:25

Antwoordmail gekregen van DiscountVOIP.co.uk

Ik had bewust nooit een gsm-nummer gelinkt aan het account, werkte altijd perfect. Blijkbaar is dit nu wel noodzakelijk. Gsm-nummer gelinkt en nu werkt het uitbellen naar gsm-nummers terug zoals voorheen (wel grappig dat ik mijn caller id nog steeds manueel op private zet, blijkbaar maakt dit niet uit).

CASE CLOSED :banana:

Alvast bedankt voor de hulpvaardige replies !!!

EDIT: had deze reply net verstuurd toen ik het bericht van MarkDM las (die er dus boenk opzat)

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5300
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 392 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 297 keer

Re: DiscountVOIP error met gsm-nummer

Berichtdoor heist_175 » 11 Jul 2017, 08:08

Ik bel uit met een vast nummer (+3215...), nergens heeft DiscountVOIP een GSM nummer van mij?
Of bedoel je dat je nergens al een telefoon-ID had opgegeven?

Ratface
Member
Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 09 Jan 2012
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: DiscountVOIP error met gsm-nummer

Berichtdoor Ratface » 11 Jul 2017, 12:30

Dat bedoel ik ja, ik heb nooit een nummer id aangemaakt omdat wij hier verkiezen private uit te bellen met de VOIP.


Terug naar “VoIP”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast