Freetz-image 7390

jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 516
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Twitter: jp_hermans
Locatie: Aalst
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Freetz-image 7390

Berichtdoor jphermans » 08 Jan 2012, 10:48

Heeft er iemand ervaring in het maken van een freetz-image voor Fritz!Box 7390 ?
Op het net vind ik veel terug voor andere boxen maar niet direct iets voor genoemde box.
Wat mij vooral intresseert is het draaien van een cccamserver voor satelliet.
Internet via EDPNET
TV via Plex with Stievie and VRTnu plug-in.
IPTV via different providers.

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1582
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 87 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 249 keer

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor fryelectro » 31 Jan 2012, 12:24

Bump :)
Proximus Office&Go Maxi - 100/20 profile (70/10 vectoring + DLM) - Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 516
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Twitter: jp_hermans
Locatie: Aalst
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor jphermans » 02 Feb 2012, 19:54

Heb ondertussen al succesvol een freetz-image gemaakt en geinstalleerd in mijn 7390. Is goed gegaan en zal het komende weekend een howto plaatsen.
Internet via EDPNET
TV via Plex with Stievie and VRTnu plug-in.
IPTV via different providers.

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1582
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 87 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 249 keer

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor fryelectro » 03 Feb 2012, 13:12

ik ben benieuwd, zeker doen, want tussen al dat duits en slecht engels durf ik er niet aan te beginnen :)
Proximus Office&Go Maxi - 100/20 profile (70/10 vectoring + DLM) - Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 516
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Twitter: jp_hermans
Locatie: Aalst
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor jphermans » 03 Feb 2012, 17:23

ik ben benieuwd, zeker doen, want tussen al dat duits en slecht engels durf ik er niet aan te beginnen
Begin dan maar alvast een linux image in virtual box te installeren , want dat heb je wel nodig.
Alvast een filmpje dat ik heb gemaakt.
http://www.youtube.com/watch?v=4T4qVpPO ... ature=plcp


Vooraleer te kunnen beginnen met het maken van een freetz image voor je Fritzbox heb je een linux omgeving nodig.
Wanneer je deze al standaard draait dan kan je gewoon verder in de tekst lezen.
Voor degenen die met Win/Mac werken zullen volgende punten moeten toepassen.

Vmware installeren (betalend) of wel zoals ik doe de gratis variant VirtualBox gebruiken.

http://www.vmware.com/be/nl/products.html
https://www.virtualbox.org/

Voorbeel van Virtualbox:
Afbeelding

Hierin kan je verschillende OS installeren die je dan virtueel kunt runnen.
Wanneer je geen zin om dit te doen dan kan je mijn linux image downloaden die ik heb gemaakt en volledig getest voor het maken van een freetz image voor de 7390. De image die ik heb gemaakt kan je downloaden van volgende link.

File name: FreetzDev_V1.i686-0.0.8.vmx.tar.gz File size: 367.86 MB

Wanneer je deze hebt uitgepakt ,kan je in virtualbox een nieuw virtueel pc aanmaken en de file "freetzdev" als hd gebruiken.
Daarna kan je deze starten en na het kiezen van een paar opties zal deze doorstarten.
Login naam is freetz en ik heb deze geen paswoord gegeven maar dat kan je veranderen door na het inloggen volgend commando te gebruiken :

Code: Selecteer alles

passwd

Ik heb de image ook al de trunk toegevoegd waarmee je een freetz kunt maken maar het kan geen kwaad om volgende commandos te gebruiken om deze te naar de laatste stand te brenegen via subversion.

Code: Selecteer alles

cd freetz
svn co http://svn.freetz.org/trunk"

Wanneer deze is bij gewerkt kan je gewoon volgende doen om aan de uiteindelijke freetz image te beginnen.

Code: Selecteer alles

cd trunk
make menuconfig

Dan krijg je volgend scherm te zien waarin je kiest wat je wilt en niet wilt in je image.
Afbeelding
Wanneer je alle instellingen hebt gedaan doe je gewoon exit tot je weer in het eerste scherm bent en bij een laatste exit wordt je gevraagd of je deze wilt saven.
Uiteraard is dit ja en kan eigenlijk compileren beginnen.
Voer volgend commando uit wanneer terug in console :

Code: Selecteer alles

make

Een eerste image maken duurt verschrikkelijk lang en vereist dan ook het nodige geduld en een goede Internet verbinding.
Wanneer deze na het compilen gedaan heeft en er geen fouten zijn opgetreden dan vind je een nieuwe image terug in map /trunk/image .
Deze copieer je dan via ftp naar je pc en dan kan je deze flashen op de gebruikelijke manier in je fritzbox met een update.
Zorg er wel voor dat je de huidge image als recovery hebt gedownload voor het geval er iets mis gaat.
Deze kan je vinden op de site van AVM:
http://www.avm.de/en/index.php3
En ook wil ik vermelden dat ik niet verantwoordelijk ben wanneer er dan ook iets misgaat.

NAdat het flashen is goed gegaan krijg kan je op volgende manier inloggen in je nieuwe image:
http://fritz.box:81
ofwel op de gewone manier:
http://fritz.box

Misschien kunnen we een post aanmaken met bruikbare tips en toevoegingen.
Maar kan alvast één ding zeggen, nadat ik dnsmasq had toegevoegd aan mijn image starte mijn modem niet meer op en moest ik deze met rukernel terug flashen, maar dat zijn de risico's van het vak.

Wanneer je later iets wilt toevoegen dan doe je gewoon terug "make menuconfig" waarna je naar hartelust terug kunt beginnen maar het compileren zal niet zo lang meer duren.

Veel plezier ermee.
Laatst gewijzigd door jphermans op 05 Feb 2012, 19:58, 2 keer totaal gewijzigd.
Internet via EDPNET
TV via Plex with Stievie and VRTnu plug-in.
IPTV via different providers.

jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 516
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Twitter: jp_hermans
Locatie: Aalst
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor jphermans » 05 Feb 2012, 13:21

Alvast enkele screenshots van een vandaag gemaakte image.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Freetz menu kan je bereiken door in je browser te surfen naar http://fritz.box:81
Zoals je in het laatste screenshot kan zien staat er een melding om het standaard paswoord te veranderen.
In vorige post was ik deze vergeten te melden maar login is admin en paswoord is freetz.
Internet via EDPNET
TV via Plex with Stievie and VRTnu plug-in.
IPTV via different providers.

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1582
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 87 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 249 keer

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor fryelectro » 05 Feb 2012, 14:11

nice :) en nog geen mysterieuze reboots gehad of zo? Ding werkt verder normaal? ook voip enzo?
Proximus Office&Go Maxi - 100/20 profile (70/10 vectoring + DLM) - Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 516
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Twitter: jp_hermans
Locatie: Aalst
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor jphermans » 05 Feb 2012, 15:15

nice :) en nog geen mysterieuze reboots gehad of zo? Ding werkt verder normaal? ook voip enzo?

Alles werkt normaal.
Geen noemenswaardige problemen gehad.

Volgende image wordt er een met Asterix(tel centrale) ingebakken.
Internet via EDPNET
TV via Plex with Stievie and VRTnu plug-in.
IPTV via different providers.

jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 516
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Twitter: jp_hermans
Locatie: Aalst
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor jphermans » 05 Feb 2012, 19:53

Voor de personen die het toch niet zo zien zitten om zelf een image te maken heb ik een image.
Het is voor een internationale box met FW versie 84.05.06.
Deze bevat volgende zaken:
- Callmonitor
- AVM firewall (volledig instelbaar)
- OpenNtpd
- SSH
- Aangepaste busybox

Volgende is weggelaten:
- UMTS module

Je kan deze image gewoon installeren zoals je een update zou doen.
Je krijgt wel een waarschuwing dat deze niet compatibel is met je box maar je kan deze negeren.
Veel succes ermee.

Voor meer info omtrent link gelieve een pm te sturen.

Bij mij werkt deze perfect maar ben niet verantwoordelijke mocht er iets mis gaan bij jullie!
Laatst gewijzigd door jphermans op 05 Feb 2012, 20:38, 3 keer totaal gewijzigd.
Internet via EDPNET
TV via Plex with Stievie and VRTnu plug-in.
IPTV via different providers.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13819
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2239 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 619 keer
Contact:

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor philippe_d » 05 Feb 2012, 20:25

Pas op:
De bedoeling van Freetz is om gebruikers zelf de mogelijkheid te bieden om hun eigen FritzBox images te maken, met behulp van de tools.
De reden waarom hiervoor gekozen is, in plaats van allerhande beschikbare images als downloads beschikbaar te stellen, is omdat AVM het strikt verbiedt om aangepaste Firmwares, die een stuk hun eigen code bevatten, te verspreiden. Dit is een schending van hun auteursrechten, en dus in feite illegaal.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 516
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Twitter: jp_hermans
Locatie: Aalst
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor jphermans » 05 Feb 2012, 20:33

Dat wist ik dus niet.
Het was gewoon de bedoeling om voor degene die het wilt laten te zien dat er meer kan gedaan met hun fritzbox.
Heb link verwijderd en wie intresse heeft stuurt maar een pm dan.
Was zeker niet de bedoeling om aan illegale praktijken te doen. :-)
Internet via EDPNET
TV via Plex with Stievie and VRTnu plug-in.
IPTV via different providers.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13819
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2239 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 619 keer
Contact:

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor philippe_d » 05 Feb 2012, 22:44

Ik geef gewoon het standpunt van AVM :)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Myata
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 10 Mar 2012

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor Myata » 10 Mar 2012, 09:12

Hallo,

Ik heb ook een fritz 7390 aangeschaft,
nu heb ik een Freetz aangemaakt via de bovenstaande uitleg. :-D
Ik gebruik VMware.

Wat ik echter niet voor mekaar krijg is een ftp verbinding opzetten naar
de freetzDev. :-(

In mijn router zie ik dat een Linux een IP-adres heeft gekregen,
Putty naar dat IP-adres lukt maar ik krijg via
Filezilla geen verbinding op dit IP-adres. :?

Kan iemand me adviseren?

groetjes,

Myata
Internet = EDPnet "Newer&Faster" (50/6mbit profiel)
Telefonie = EDPNET Telephony
GSM = Proximus + Mobistar
Tablet = Mobistar
TV = TV Vlaanderen

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1045
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor liegebeestig » 10 Mar 2012, 15:38

Had al van Freetz gehoord, en met deze handleiding wordt het echt haalbaar. Maar wat kan ik extra doen nadat ik Freetz geïnstalleerd heb op de 7390?
Ik snap niks van het lijstje van enkele posts geleden :)

- Callmonitor
- AVM firewall (volledig instelbaar)
- OpenNtpd
- SSH
- Aangepaste busybox


het zal aan mij liggen :)

jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 516
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Twitter: jp_hermans
Locatie: Aalst
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor jphermans » 10 Mar 2012, 19:55

Myata schreef:Hallo,
Wat ik echter niet voor mekaar krijg is een ftp verbinding opzetten naar
de freetzDev. :-(
Kan iemand me adviseren?
Myata

Je zal in de linuxomgeving nog een ftpserver moeten installeren.
Dit doe je door volgende commandos uit te voeren.

Code: Selecteer alles

Su + enter
root paswoord ingeven + enter (root paswoord is gewoon linux)
dan yast2 + enter waardoor er een update en installatie programma start.
Hier kan je dan zoeken naar een ftpserver zoals proftpd en deze dan installeren en configureren.

Hopelijk kan je hier verder mee.
liegebeestig schreef:Had al van Freetz gehoord, en met deze handleiding wordt het echt haalbaar. Maar wat kan ik extra doen nadat ik Freetz geïnstalleerd heb op de 7390?
Ik snap niks van het lijstje van enkele posts geleden

Ik zelf ben bezig met satelliet tv en heb op mijn freetz een camserver runnen om mijn kaart te decrypten zodat deze niet meer hoef te gebeuren op mijn receiver zelf. Voor de rest zijn er nog zovele mogelijkheden. Kijk anders eens op http://freetz.org
Internet via EDPNET
TV via Plex with Stievie and VRTnu plug-in.
IPTV via different providers.

Myata
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 10 Mar 2012

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor Myata » 13 Mar 2012, 11:43

Ik zelf ben bezig met satelliet tv en heb op mijn freetz een camserver runnen om mijn kaart te decrypten zodat deze niet meer hoef te gebeuren op mijn receiver zelf


Is dat toevallig OScam?

kan je me wat uitleg geven hieromtrent?

en waar moet ik PM'en??
ik vind dat hier nergens.

groetjes,

Myata
Internet = EDPnet "Newer&Faster" (50/6mbit profiel)
Telefonie = EDPNET Telephony
GSM = Proximus + Mobistar
Tablet = Mobistar
TV = TV Vlaanderen

armandckj
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 Apr 2012

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor armandckj » 05 Apr 2012, 10:44

Hoi JPHermans,
Goede post, dank.

Ik probeer een usb_hdd via de NAS functie van de 7390 beschikbaar te stellen aan mijn Readynas als remote backup.
Onder FTP en SMB krijg ik problemen met ownership. Tevens heeft de 7390 geen rsync.
Nu bedacht ik om de usb_hdd op de 7390 via nfs beschikbaar te stellen in de hoop dat ik daarmee ook direct setuid goed krijg. rsync is een heel leuke bijkomstigheid!

Ik lees dat ik je image eigenlijk niet mag ontvangen; dat zou erg jammer zijn: ik heb ook OSX met Virtualbox (nog voor de gein met OS/2!).

Welke Linux raadt je aan? En hoe uitgebreidt moet die zijn? En hoe recent? Ik heb nu Puppy linux maar betwijfel of daar de compilers in zitten.
Heb jij een complete OpenSuse?


Armand

jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 516
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Twitter: jp_hermans
Locatie: Aalst
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor jphermans » 05 Apr 2012, 19:21

Je kan altijd enkele posts hierboven de image downloaden die ik hiervoor speciaal heb gemaakt.
Internet via EDPNET
TV via Plex with Stievie and VRTnu plug-in.
IPTV via different providers.

Dima_2005
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2420
Lid geworden op: 23 Jan 2010
Bedankt: 252 keer
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor Dima_2005 » 05 Apr 2012, 19:34

Kun je zo een image in VMWare/Virtualbox gewoon runnen?

jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 516
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Twitter: jp_hermans
Locatie: Aalst
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor jphermans » 05 Apr 2012, 19:42

Ja, dat kan je zeker. Je creeert je pc en dan ipv kiezen voor een nieuwe virtuele disk gebruik je gewoon deze van mij.
Internet via EDPNET
TV via Plex with Stievie and VRTnu plug-in.
IPTV via different providers.

armandckj
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 Apr 2012

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor armandckj » 05 Apr 2012, 20:48

Hoi,
Ik heb nu de freetz-linux .ova file gedownload die ook werkt in virtual box.
Toestenbord is duits dus eerst een sudo loadkeys us.
Dan de updates.

Ik draai nu 84.05.08 maar 84.05.21 is de laatste ave firmware.
Deze zit in de truck freetz en niet in de stable release. die laatst is nog 84.04.88.
De svm download nu.

Wordt vervolgd.
Armand

armandckj
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 Apr 2012

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor armandckj » 06 Apr 2012, 07:13

Hoi JPHermans,
De image downloaden lukt niet: Je hebt daarvoor een username en password nodig.
Maar bedankt.

Jij draait firmware 04.06. Heb je dan ook de trunk gedwonload?
De trunk staat nu op 05.21, de nieuwste versie bij avm.

De make draait nu nog.
Wel een vraagje over de make menuconfig. Standaard staan er een paar items aangevinkt zoals ipv6.
Is het de bedoeling dat je die niet uitzet?
Ik heb alleen nfs-utils en rsync nodig en ook aangezet.


Armand

jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 516
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Twitter: jp_hermans
Locatie: Aalst
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor jphermans » 06 Apr 2012, 10:06

Ik denk dat je gewoon met een openid moet inloggen en dat je dan deze kan dowloaden.
Wanneer je bvb een gmail adres hebt dan kan dit perfect.

Probeer eens en laat het mij weten.
Alvast nog eens de link.

http://susestudio.com/a/fmRRz3/freetzdev_v1#
Internet via EDPNET
TV via Plex with Stievie and VRTnu plug-in.
IPTV via different providers.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1045
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor liegebeestig » 07 Apr 2012, 12:08

Biedt de Freetz-image of een van de plugins de mogelijkheid om sms'en te ontvangen met de fritzbox vanaf de vaste lijn?

jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 516
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Twitter: jp_hermans
Locatie: Aalst
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor jphermans » 07 Apr 2012, 12:52

Biedt de Freetz-image of een van de plugins de mogelijkheid om sms'en te ontvangen met de fritzbox vanaf de vaste lijn?

Heb deze er zelf niet inzitten en weet trouwens ook niet of er een plugin bestaat voor dit.
Internet via EDPNET
TV via Plex with Stievie and VRTnu plug-in.
IPTV via different providers.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13819
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2239 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 619 keer
Contact:

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor philippe_d » 07 Apr 2012, 13:47

Standard kan de FritzBox (in beperkte mate) sms ontvangen via de vaste lijn. Jammer genoeg alléén:
    - als je een ISDN lijn hebt, waarop de sms ontvangen wordt.
    - als je een sms-ready ISDN telefoontoestel hebt, aangesloten op de FritzBox.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1045
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor liegebeestig » 07 Apr 2012, 14:14

Philippe. Dank. Juist ja. Ik zoek een oplossing om de sms'en uit mijn analoge simbox (gekoppeld aan de fritzbox via de vaste lijn) te kunnen lezen. Als dat had gekund met Freetz, dan had ik 't geïnstalleerd.

armandckj
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 Apr 2012

Re: [7390] Freetz-image

Berichtdoor armandckj » 12 Apr 2012, 11:55

hallo jphermens,
firmware 05.21 werkt niet in NL samen met Telfort. http://www.facebook.com/fritzboxnederlands
05.06 werkt prima maar de Freez source kan ik niet meer krijgen.
Mag ik een kopie van jou 05.06 trunk?
De image heb ik zelf nog.

bvd,
mvg,
armand

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3251
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 338 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer

Re: Freetz-image 7390

Berichtdoor Splitter » 22 Jan 2018, 20:37

*haalt het stof een beetje weg*

vraagje ivm freetz images: zijn die nog steeds bruikbaar op pxm lijnen, of kom je dan op een fallback profiel?
dacht het eerst eens te vragen voor ik probeer :)
ooit zal hier iets nuttigs staan

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13819
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2239 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 619 keer
Contact:

Re: Freetz-image 7390

Berichtdoor philippe_d » 23 Jan 2018, 16:02

Zolang je de VDSL driver niet wijzigt, denk ik dat er geen probleem mag zijn.
Meer nog, met Freetz kan je in principe een oude (approved) VDSL driver inbouwen in de nieuwste (niet-approved) firmware?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “VoIP”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast