OVH: DID in België

petervm
Member
Member
Berichten: 71
Lid geworden op: 09 Dec 2010
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor petervm » 21 Nov 2017, 08:50

Ik zal het proberen. Wij willen in- en uitgaande oproepen.

En ... het werkt. THX
Scarlet Trio - Mobile Vikings - OVH - Lycachat - Weepee - Netflix - Amazon Prime Video - Stievie Free

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1715
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 55 keer
Uitgedeelde bedankjes: 112 keer
Contact:

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor devilkin » 14 Jun 2018, 11:00

Met de opkomende prijsstijging van Telenet ga ik de boel toch ook eens herbekijken...

Hoe loopt de nummer overdracht naar OVH? Is dit wat vlot?
Telenet Whoppa -- using Ubiquiti USG-3
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3720
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 197 keer
Uitgedeelde bedankjes: 293 keer

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor wied » 14 Jun 2018, 13:33

Is hier intussen weer jaren geleden en verliep erg vlot toen. Vermits bewijs van woonplaats moest geleverd worden ging daar wel meer dan een week tijd mee verloren...
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix, Hb+Astra1&2

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1715
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 55 keer
Uitgedeelde bedankjes: 112 keer
Contact:

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor devilkin » 14 Jun 2018, 13:44

Ik vraag me wel af hoe ik dat moet tacklen, gezien ik nu met een Whoppa zit. Indien dat telefoonnummer wordt geporteerd denk ik dat Telenet gewoon alles zal opzeggen, wat nu ook weer (nog) niet de bedoeling is.
Telenet Whoppa -- using Ubiquiti USG-3
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4101
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1369 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 227 keer

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor raf1 » 14 Jun 2018, 14:20

Bij een nummeroverdracht wordt alleen het telefonieproduct uit de telecombundel opgezegd.

Vóór nummeroverdracht:
Whoppa: 79,48 euro/maand

Na nummeroverdracht:
Bundel Internet Fiber 200 & Digitale tv: 78,90 euro/maand
Let op dat Telenet die bundel toekent, anders betaal je tesamen 98,90 euro/maand voor Digicorder, kabelabonnement en internet.

Conclusie, als je kiest voor VoIP neem je dus best geen telecombundel meer. Met andere woorden je moet telefonie, internet en tv bij drie aparte operatoren nemen.

Beste overstapmethode:
1) OVH aanvragen met nummeroverdracht
2) Goedkope VDSL2-verbinding aanvragen (zonder easy switch of Telenet daarvan op de hoogte te brengen)
3) Alles (laten) installeren, nummeroverdracht laten voltooien en uittesten
4) Telenet Internet opzeggen met onmiddellijke stopzetting op de dag dat VDSL2 en OVH perfect werkt.

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1715
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 55 keer
Uitgedeelde bedankjes: 112 keer
Contact:

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor devilkin » 14 Jun 2018, 14:56

Mja, VDSL gaat niet (geen koper), zal eerder Orange worden.
Telenet Whoppa -- using Ubiquiti USG-3
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1715
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 55 keer
Uitgedeelde bedankjes: 112 keer
Contact:

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor devilkin » 19 Jun 2018, 21:01

Ik heb wel gemerkt dat de Cisco SPA nu en dan z'n registratie kwijtspeelt.. is daar wat aan te doen?
Telenet Whoppa -- using Ubiquiti USG-3
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

Rajid620
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 Jun 2018

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor Rajid620 » 26 Jun 2018, 15:21

Is OVH een officiële provider in België?

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3720
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 197 keer
Uitgedeelde bedankjes: 293 keer

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor wied » 26 Jun 2018, 15:55

Wat bedoel je met ''officieel''? Ik ben al jaren klant van OVH, ondanks mijn belgisch adres!
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix, Hb+Astra1&2

vverbeke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 470
Lid geworden op: 19 Mei 2009
Locatie: Z-WVL
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor vverbeke » 26 Jun 2018, 16:03

Je krijgt een Belgisch telefoonnummer. Je kan 112 bellen met OVH. OVH doet een adresverificatie zodat je het juiste zonenummer krijgt en naar de juiste 112 centrale doorgestuurd wordt. Lijkt mij dus een "officiële" operator.
@home: VDSL 100/15 • @work: fiber 50/50 + VDSL 70/10 + cable 240/30

Rajid620
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 Jun 2018

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor Rajid620 » 26 Jun 2018, 16:23

Waar kan je dit aanvragen? Als ze een Belgische telefoonnummer geven, lijken ze mij inderdaad een officiele provider zoals Telenet, Proximus, ...

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3720
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 197 keer
Uitgedeelde bedankjes: 293 keer

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor wied » 26 Jun 2018, 17:06

Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix, Hb+Astra1&2

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4913
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 581 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 235 keer

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor Jack Daniels » 26 Jun 2018, 22:03

Je kan ook, zoals ik en andere gebruikers je vast Belgisch telefoonnummer overdragen naar OVH.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
diepvries
Plus Member
Plus Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 03 Jan 2017
Locatie: W-VL
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor diepvries » 27 Jun 2018, 08:11

Persoonlijk zou ik een nummeroverdracht doen naar OVH, als dit allemaal werkt pas je uw abonnement aan via mijntelenet en klaar.

Stel dat Telenet inderdaad een duurder abonnement activeert omdat de bundel niet meer geldig is zonder vaste lijn, dan nog zullen ze dit duur abonnement enkel aanrekenen voor de periode dat hete effectief ook actief was, dus geen volledige maand.

:beerchug:
:???: Telenet Basic Internet 50/5 + Telenet TV
:???: OVH VOIP + Gigaset C530IP
:???: iPhone (1) - Base business
:???: iPhone (2) - Scarlet Red

Ernie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 377
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 86 keer

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor Ernie » 27 Jun 2018, 12:27

Ter info.
Ik weet niet hoe het zit als je je diensten bij TN hebt maar ik kan uit ervaring zeggen dat het fout gaat als je bij Px zit.
Hier ging het wel over een pack internet + telefonie.
De reden zou volgens een Px medewerker zijn omdat die easy switch niet werd gebruikt maar ik denk ook niet dat OVH daar mee werkt.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2120
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 116 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor lacer » 03 Jul 2018, 15:46

Nog iemand problemen met de Pay-Pal betaling om z'n laatste OVH factuur te betalen ?

U heeft onlangs een Paypal betaling gemaakt met bestelling nummer #92xxxxxx op
onze website. Hiervoor onze dank.

Helaas is de transactie niet gelukt en hebben we uw betaling moeten annuleren.

We hebben al contact gehad met Paypal voor een oplossing van dit probleem, maar het probleem lijkt te blijven bestaan en we kunnen deze eerste transactie niet nogmaals uitvoeren.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

simon1991
Pro Member
Pro Member
Berichten: 296
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor simon1991 » 03 Jul 2018, 19:32

lacer schreef:Nog iemand problemen met de Pay-Pal betaling om z'n laatste OVH factuur te betalen ?

U heeft onlangs een Paypal betaling gemaakt met bestelling nummer #92xxxxxx op
onze website. Hiervoor onze dank.

Helaas is de transactie niet gelukt en hebben we uw betaling moeten annuleren.

We hebben al contact gehad met Paypal voor een oplossing van dit probleem, maar het probleem lijkt te blijven bestaan en we kunnen deze eerste transactie niet nogmaals uitvoeren.


Zelfde bericht gehad voor betaling van laatste factuur met Mastercard... Dus geen Paypal issue. En als ik inlog op het portaal van OVH, dan lijkt er geen openstaand saldo meer te zijn....

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1715
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 55 keer
Uitgedeelde bedankjes: 112 keer
Contact:

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor devilkin » 03 Jul 2018, 19:53

Same. Staat wel nog pending in de betalingen.
Telenet Whoppa -- using Ubiquiti USG-3
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3720
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 197 keer
Uitgedeelde bedankjes: 293 keer

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor wied » 03 Jul 2018, 21:30

Wegens verandering van emailadres heb ik in de ''manager'' een nieuw paypal account geactiveerd. Betaling van mijn juli factuur werd dan ook prompt bevestigd. Ik zorg wel steeds dat voldoende geld op mijn ''compte prepaye'' staat. Bovendien valt op dat hun (OVH) gesleutel aan de manager maar geen einde kent/neemt :-(
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix, Hb+Astra1&2

wbervoets
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 19 Aug 2006
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor wbervoets » 11 Sep 2018, 10:21

Op 2 september een Ligne individuel bestelt bij OVH. Mail gekregen ivm "We are waiting for your VOIP procedure to complete your order."

De gevraagde documenten heb ik ingescand en doorgezonden naar procedure-be@ovh.com (zoals aangegeven in https://www.ovh.com/fr/cgi-bin/document ... afca4cfa2a ).

Tot op heden nog geen reactie gehad. Online een support ticket geopend op 6 september, ook geen reactie.

Het is percies niet zo simpel om OVH klant te worden :-/ Gebeld naar 1007 maar daar is een grote wachtlijn...

Is het normaal dat dit zo lang duurt?

Mvg
Wim

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4913
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 581 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 235 keer

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor Jack Daniels » 11 Sep 2018, 10:27

Kan wel een tweetal weken duren. Nog even afwachten is de boodschap.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4102
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 78 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor Ken » 11 Sep 2018, 10:40

wbervoets schreef:Is het normaal dat dit zo lang duurt?
Momenteel wel ja, er is een nieuwe CEO genoemd (ex Cegetel/SFR), en er zijn achter de schermen op vlak van personeel heel wat herstructureringen bezig.

Op een bepaald moment was de support enorm onefficiënt, om dan terug efficiënt te worden, en het laatste jaar terug onefficiënt.
Hopelijk komt daar snel terug verandering in !

Internet = Orange Love 200/20Mbps + Orange Surf Extra Card LTE backup
Telefonie = OVH VoIP Entreprise
GSM = Orange Arend Pro + Huawei Honor9
TV = Orange
Netwerk = 100% MikroTik powered

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2120
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 116 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor lacer » 11 Sep 2018, 17:13

Vroeger moest men toch ook een tien tal dagen wachten eer je account geactiveerd werd ?
Bij de bestelling moest je ergens een viknje plaatsen (wegnemen) om af te zien van die 10 dagen bedenktijd of zoiets.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

wbervoets
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 19 Aug 2006
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor wbervoets » 12 Sep 2018, 23:20

De lijn is intussen geactiveerd :). Nu bezig met C610 IP in te stellen met de OVH sip settings die ik kan vinden in het Control panel. Tot nog toe lukt het registeren niet.

Aangezien ik geen SIP expert ben, weet iemand toevallig welke settings ik op default kan laten/welke settings ik zeker moet invullen om het goed te laten werken? sip3.ovh.be / ... settings heb ik ingevuld. Heb in de manager ook het sip paswoord gewijzigd naar een zelf gekozen paswoord.

(UI komt overeen met deze => https://www.callcentric.com/support/dev ... aset/c610a)

Ik vermoed dat er misschien ergens poorten worden geblokkeerd op router niveau of er een NAT probleem is (heb een telenet homegateway). Any tips?

Thx
Wim

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2120
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 116 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor lacer » 13 Sep 2018, 18:23

De instellingen staan ongetwijfeld ergens in dit topic of deze:
viewtopic.php?f=35&t=34042
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

wbervoets
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 19 Aug 2006
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor wbervoets » 16 Sep 2018, 21:57

Na activeren van UPnp in de Telenet HGW instellingen werkt alles vlotjes nu

mgo72
Premium Member
Premium Member
Berichten: 640
Lid geworden op: 30 Nov 2011
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor mgo72 » 3 dagen 7 uur 45 minuten geleden (12 Nov 2018, 23:27)

Andere mensen die last hebben om een Belgische ligne SIP ( of zelfs toestel) te bestellen?

Ik krijg maar geen aanklikbaar continue balkje.

Bedankt.

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

mgo72
Premium Member
Premium Member
Berichten: 640
Lid geworden op: 30 Nov 2011
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor mgo72 » 2 dagen 17 uur 3 minuten geleden (13 Nov 2018, 14:09)

Al opgelost. De simpelste zaken zijn altijd de moeilijkste

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4913
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 581 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 235 keer

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor Jack Daniels » 2 dagen 16 uur 56 minuten geleden (13 Nov 2018, 14:16)

Altijd handig als je even vermeldt wat de oplossing was. Zo hebben anderen er ook iets aan.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3802
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 235 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 238 keer

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor satsurfer » 2 dagen 16 uur 54 minuten geleden (13 Nov 2018, 14:18)

;-)

mgo72
Premium Member
Premium Member
Berichten: 640
Lid geworden op: 30 Nov 2011
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: RE: Re: OVH: DID in België

Berichtdoor mgo72 » 2 dagen 15 uur 12 minuten geleden (13 Nov 2018, 15:59)

Jack Daniels schreef:Altijd handig als je even vermeldt wat de oplossing was. Zo hebben anderen er ook iets aan.
Ge wilt me echt belachelijk maken he

Als je België selecteert, moet je bij geografisch vakje iets invullen. Dus moet je daar stadsnaam ( Antwerpen) en dat selecteren. Ik had steeds 03 van het zonenummer genomen.


2 weken geleden gebeld met hun support en ze konden het ook niet bestellen

Vanmorgen bij de juiste supportmedewerker die na mijn cookies te wissen ( duidelijk heel belangrijk! ), Me vertelde dat ik dus 'antw' moest typen en dan selecteren.

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4913
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 581 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 235 keer

Re: OVH: DID in België

Berichtdoor Jack Daniels » 2 dagen 15 uur 5 minuten geleden (13 Nov 2018, 16:06)

Kijk, zo moeilijk was dat toch niet? :lol:
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen


Terug naar “VoIP”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten