Fritz!box 7570 VDSL

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1256
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Fritz!box 7570 VDSL

Berichtdoor MarkDM » 08 Dec 2010, 18:16

Deze is tweedehands stukken goedkoper dan de 7390.
Heeft er al iemand met getest op het Belgische VDSL-netwerk ?
Voip: 3StarsNet met Linksys SPA3102
Internet: Belgacom Comfort met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+ en TV-Vlaanderen op Xtrend met Open-Pli

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12641
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1909 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 537 keer
Contact:

Re: Fritz!box 7570 VDSL

Berichtdoor philippe_d » 08 Dec 2010, 23:05

Ik heb deze nog niet getest. Zou het wel eens willen, het probleem is, dat ik al zoveel keer een Fritz gekocht heb om te testen, maar dan achteraf niet meer kwijt geraak (tenzij met verlies). Dus deze keer pas ik :-( .

Ik ben er zeker van dat die ook zal werken, met exact dezelfde truc waarmee je de Duitse 7390 kan laten werken, namelijk met de "Belgacom VDSL2" config file. De config file (die ik hier al gepost heb) lichtjes aanpassen om deze op de 7570 te laten werken will do the job !!!

PS - Als iemand mij garandeert dat hij een werkende 7570 wil overkopen, dan ben ik wel bereid om het risico te lopen ;).

Philippe.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Trojan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3152
Lid geworden op: 13 Aug 2009
Locatie: Kontich
Bedankt: 237 keer
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer

Re: Fritz!box 7570 VDSL

Berichtdoor Trojan » 08 Dec 2010, 23:07

Ik dacht eens gelezen te hebben dat de 7570 zo goed als identiek is aan de 7390, maar dan met fast ipv gbit ethernet poorten.

Alsook zou de 7570 een branded model zijn voor providers, zoals bij ons de bbox2.
De posts van deze gebruiker weerspiegelen op geen enkel moment de mening van Belgacom NV/SA.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12641
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1909 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 537 keer
Contact:

Re: Fritz!box 7570 VDSL

Berichtdoor philippe_d » 08 Dec 2010, 23:26

De "T-Com Speedport W920V" is het branded model dat Deutsche Telekom levert aan zijn VDSL2 klanten, zoals hier de BBox2.
Deze is geproduceerd door AVM, ziet er uiterlijk heel anders uit, maar van binnen is het een rebranded FritzBox 7570.
Net zoals onze BBox2 heeft de Firmware van de T-Com Speedport W920V zeer beperkte mogelijkheden, vandaar dat iedereen die zo'n modem gekregen heeft, deze nu "fritzifiziert" met de Firmware van de 7570 (van het werkwoord "fritzifizieren"), waardoor ze dan alle mogelijkheden krijgen die de originele FritzBoxen hebben.
De Duitsers spreken dan van hun "fritzifizierten Speedport" ;)
zie ook http://ting.ip-phone-forum.de/showthread.php?t=198809

Philippe.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Drielander
Plus Member
Plus Member
Berichten: 130
Lid geworden op: 28 Apr 2011
Locatie: Oostbelgie
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Fritz!box 7570 VDSL

Berichtdoor Drielander » 13 Dec 2011, 12:17

Een oudere thread, maar misschien nog actuel en interessant.

2 dagen terug kocht ik een speedport W 920V en een AVM 7570-VDSL. De speedport W 920V (oem-7570) word geflasht met de fw-7570 en gaat dan over de grens naar mijn vriendin.
Ik zou de AVM 7570 (geflasht met de laatste internationale fw FRITZ.Box_Fon_WLAN_7570_vDSL.en-de-fr.75.04.91) in het BC-net willen testen (met de help van Philippe's config modificatie) - als het functioneert, kan de avm 7570 een goed alternatief zijn voor de dure AVM 7390 en/of de bbox2.

Proberen gaat over studeren! :-) Hopen wij het beste!
Hardware: FRITZ!Box Fon WLAN 7360 International @ Fritz!OS 06.31 (111.06.31) / FRITZ!Box Fon WLAN 7340 International @ Fritz!OS 06.06 (99.06.06)
Provider: Proximus Internet Start (35Mbps/2,5Mbps)-Sync 40Mbps/6Mbps
Telefone: T-Concept CPA 710 + CM 700
DECT: 4x Speedphone 300 (T-Com aka AVM)
VoIP-Provider: Sipgate.de - sipgate plus + Euro-Flat
GSM: Samsung S2 @CM13 MM 6.0.1

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12641
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1909 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 537 keer
Contact:

Re: Fritz!box 7570 VDSL

Berichtdoor philippe_d » 13 Dec 2011, 14:00

Ik ken de 7570 Firmware 75.04.91 niet. Ik weet alleen dat AVM in zijn recente Firmware's de mogelijkheid ingebouwd heeft om via de Web interface een VLAN in te stellen voor de PPPoE sessie.
    - Indien je dus alleen Internet wil, dan kan je waarschijnlijk de 7570 gebruiken op Belgacom VDSL2 zonder te "prutsen" met de config file (VLAN10 instellen)
    - Indien je de 7570 ook zou willen gebruiken voor Belgacom TV, dan zal je de config file nodig hebben om
    • een VLAN30 in te stellen voor Belgacom TV.
    • de LAN poorten 3-4 om te zetten naar TV poorten.
Je kan ook proberen om volgende lijnen manueel toe te voegen aan de 7570 config file:

Code: Selecteer alles

nqos {

        bridges {
                enabled = yes;
                name = "tv";
                ident = "vcc:0";
                vlancfg {
                        vlanencap = vlanencap_fixed_prio;
                        vlanid = 30;
                        vlanprio = 0;
                        }
                }
       
       
        classifiers {
                enabled = yes;
                name = "multicast";
                type = qos_cfg_custom;
                iface = qos_lan;
                rule = "ethport 3 ip.proto == igmp";
                result {
                        tos = -1;
                        vlan_prio = -1;
                        queueref = "hprio";
                        bridgeref = "tv";
                }
        } {
                enabled = yes;
                name = "unicast";
                type = qos_cfg_custom;
                iface = qos_lan;
                rule = "ethport 3";
                result {
                        tos = -1;
                        vlan_prio = -1;
                        queueref = "hprio";
                        bridgeref = "tv";
                }
        } {
                enabled = yes;
                name = "multicast";
                type = qos_cfg_custom;
                iface = qos_lan;
                rule = "ethport 4 ip.proto == igmp";
                result {
                        tos = -1;
                        vlan_prio = -1;
                        queueref = "hprio";
                        bridgeref = "tv";
                }
        } {
                enabled = yes;
                name = "unicast";
                type = qos_cfg_custom;
                iface = qos_lan;
                rule = "ethport 4";
                result {
                        tos = -1;
                        vlan_prio = -1;
                        queueref = "hprio";
                        bridgeref = "tv";
                }
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Drielander
Plus Member
Plus Member
Berichten: 130
Lid geworden op: 28 Apr 2011
Locatie: Oostbelgie
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Fritz!box 7570 VDSL

Berichtdoor Drielander » 13 Dec 2011, 15:02

Heel bedankt, Philippe! :-D

VDSL + BGTV wordt gewenst - ik zal het proberen, zodra de fritzbox aankomt.

Minstens als VDSL zou functioneren, zou het ook een goed alternatief voor de gebruikers van BBox2 kunnen zijn (meer comfort, VoIP, ...).

Wij heben nu 15:03 (wintertijd) - niet 16:03!!
Hardware: FRITZ!Box Fon WLAN 7360 International @ Fritz!OS 06.31 (111.06.31) / FRITZ!Box Fon WLAN 7340 International @ Fritz!OS 06.06 (99.06.06)
Provider: Proximus Internet Start (35Mbps/2,5Mbps)-Sync 40Mbps/6Mbps
Telefone: T-Concept CPA 710 + CM 700
DECT: 4x Speedphone 300 (T-Com aka AVM)
VoIP-Provider: Sipgate.de - sipgate plus + Euro-Flat
GSM: Samsung S2 @CM13 MM 6.0.1

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12641
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1909 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 537 keer
Contact:

Re: Fritz!box 7570 VDSL

Berichtdoor philippe_d » 22 Dec 2011, 23:09

Goed Nieuws ....

Na een telefoongesprekje van 1u37' zijn we er samen in geslaagd om de Fritz!Box 7570 van Drielander eindelijk te laten werken op Belgacom VDS2 + TV.
Uit de doos kreeg de Fritz!Box 7570 onmiddellijk een goede stabiele synchronisatie (hoewel op een 25/6 repair profiel), maar kon geen PPPoE verbinding opzetten.
Gedurende dit anderhalfuur durend gesprekje hebben we van alles geprobeerd, zoals manueel overschrijven van VLAN, stukken configuratie van 7390 over te kopieren, enz ... Tot we manueel (in de config file) de lijn Country=032 ingebracht hebben, en toen verscheen plots de gekende drop-downlijst van aanbieders:
    Belgacom
    Belgacom VDSL
    Belgacom VDSL + TV
    Andere
Na een reboot (en het correct ingeven van de login :wink: ) kregen we de Box aan de praat, met Internet.

De 7570 is eigenlijk een soort 7270, maar met VDSL2 chip. Vergelijking
Die heeft geen gigabit LAN poorten, dual WLAN, enz zoals de 7390, maar dus wel VDSL2, en een groter intern geheugen zoals de 7390.
Je kan die dus perfect gebruiken als vervanging van de BBox2 (Internet + TV), en is een stuk goedkoper (2de hands) te krijgen dan een 7390.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Drielander
Plus Member
Plus Member
Berichten: 130
Lid geworden op: 28 Apr 2011
Locatie: Oostbelgie
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Fritz!box 7570 VDSL

Berichtdoor Drielander » 23 Dec 2011, 01:08

Ook vanuit dit punt heel erg bedankt an Philippe voor de gezamenlijke inspanning, een manier te vinden om de FB 7570 op Belgacom VDSL + TV te laaten werken.

Maar voordat allen nu proberen om een 7570 te kopen omdat ze de bbox2 willen ruilen, raad ik noch iets te wachten tot ik verdere tests gemaakt heb.

Ik kan nu al bevestigen dat BC-TV ook gewerkt heeft aan de 7570.

Maar ik had ook noch wat sync-problemen en verbindingsonderbrekeningen. Het kan zijn dat het problemen waren met mijn lijn - die brak af en had toen slechts ongeveer 1/3 power.
Dat moet de techniek controleren.

Laten we hopen dat alles positief is en we een goedkoop alternatief voor de 7390 kunnen vinden.
Laatst gewijzigd door Drielander op 23 Dec 2011, 10:58, 1 keer totaal gewijzigd.
Hardware: FRITZ!Box Fon WLAN 7360 International @ Fritz!OS 06.31 (111.06.31) / FRITZ!Box Fon WLAN 7340 International @ Fritz!OS 06.06 (99.06.06)
Provider: Proximus Internet Start (35Mbps/2,5Mbps)-Sync 40Mbps/6Mbps
Telefone: T-Concept CPA 710 + CM 700
DECT: 4x Speedphone 300 (T-Com aka AVM)
VoIP-Provider: Sipgate.de - sipgate plus + Euro-Flat
GSM: Samsung S2 @CM13 MM 6.0.1

Drielander
Plus Member
Plus Member
Berichten: 130
Lid geworden op: 28 Apr 2011
Locatie: Oostbelgie
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Fritz!box 7570 VDSL

Berichtdoor Drielander » 23 Dec 2011, 10:20

In de ochtend lijkt de wereld vaak mooier uit - vooral als na de leiding-test gisteren nacht, die ik ingeleid heb, de bandbreedte weer normaal is (geen Repair-Profil meer!). Dus het ziet er nu veel beter uit:

Afbeelding

Natuurlijk wilde ik ook achterhalen, waarom het zo moeilijk was, de FB 7570 op gang te brengen met BC-VDSL met TV. Om het kort te maken: het probleem was niet de fritzbox- - het probleem zat voor het toetsenbord! :oops:
3 dagen heb ik geprobeerd, een login met de verkeerde Benutzername te maken (zonder "@" voor SKYNET - verkeerd afgeschreven, maar ik heb het niet gemerkt). :bang:
Door een opmerking gemaakt door Philippe is de fout duidelijk geworden. :-)

Alle manueele veranderingen in het config, die we hebben geprobeerd, zijn niet nodig - het moet alleen aan het begin de juiste instellingen gemaakt worden.
Daarom heb ik vannacht de FB7570 weer volledig op nul gezet (risico: never change a running system! But: no risk - no fun! :lol: )

Hier zijn de eerste stappen van de configuratie:

Het begint met een 7570 in fabriek-instelling en de actuele firmware FRITZ.Box_Fon_WLAN_7570_vDSL.en-de-fr.75.04.91. Dan kun je kiezen onder "Ländereinstellungen" (of de equvalent in het Engels) "BELGIË" (hetzelfde als "country=32" in de config).

Afbeelding

Dadoor staat ook in de pull-down-menu "Belgacom - Belgacom VDSL - Belgacom VDSL with TV".

Afbeelding

Nu geeft men zijn login gegevens correct in ;) ... en dat was het bijna. De rest met telefoon, DECT, WLAN etc. is individueel.

Als alles is stabiel, kan ik nauwelijks een voordeel voor de FB7390 ontdekken, maar een groot voor de FB7570: de prijs! :-D

Mijn FB7390 zal worden vervangen in de nabije toekomst
Hardware: FRITZ!Box Fon WLAN 7360 International @ Fritz!OS 06.31 (111.06.31) / FRITZ!Box Fon WLAN 7340 International @ Fritz!OS 06.06 (99.06.06)
Provider: Proximus Internet Start (35Mbps/2,5Mbps)-Sync 40Mbps/6Mbps
Telefone: T-Concept CPA 710 + CM 700
DECT: 4x Speedphone 300 (T-Com aka AVM)
VoIP-Provider: Sipgate.de - sipgate plus + Euro-Flat
GSM: Samsung S2 @CM13 MM 6.0.1

johcla
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2104
Lid geworden op: 23 Mar 2009
Bedankt: 123 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 552 keer

Re: Fritz!box 7570 VDSL

Berichtdoor johcla » 23 Dec 2011, 11:29

philippe_d schreef: Die heeft geen gigabit LAN poorten, dual WLAN


Philippe,

Wat bedoel je met geen dual WLAN? Geen 2,4/5 frequentie of geen guest wlan?
Ik heb nog een BBox2 (zie viewtopic.php?f=43&t=32008) die ik zou willen elimineren, maar guest wlan en DECT zijn wel een vereiste. Dubbele frequentie of gigabit is niet nodig, dus dan lijkt me die 7570 voordeliger te zijn dan een 7390.

edit: Google heeft het antwoord al gegeven; blijkbaar is guest wlan wel mogelijk:
http://service.avm.de/support/de/SKB/FR ... einrichten

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12641
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1909 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 537 keer
Contact:

Re: Fritz!box 7570 VDSL

Berichtdoor philippe_d » 23 Dec 2011, 12:51

Ik bedoelde inderdaad geen gelijktijdige 2.4 + 5 GHz wLAN.

De guest WLAN zit er normaal wel in, sedert Firmware 04.90: ftp://ftp.avm.de/fritz.box/fritzbox.fon ... h/info.txt
De laatste FW van de 7570 is niet zo recent (04.91), maar er schijnt nog een update op komst te zijn in januari ...

Wat betreft de vorige 2 posts:
De 7570 kan dus gewoon out-of-the-box gebruikt worden voor Belgacom VDSL2. Je moet alleen na een factory reset de wizard doorlopen en de Box op "België" te zetten, zo eenvoudig is het :).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Drielander
Plus Member
Plus Member
Berichten: 130
Lid geworden op: 28 Apr 2011
Locatie: Oostbelgie
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Fritz!box 7570 VDSL

Berichtdoor Drielander » 23 Dec 2011, 13:11

De FW 75.04.91i is van june 2011 - Dit is voor de oudere model heel verrassend, dat noch een update kwam. Zo lijkt avm noch wat willen te maken. Hopelijk!!! :-D
Hardware: FRITZ!Box Fon WLAN 7360 International @ Fritz!OS 06.31 (111.06.31) / FRITZ!Box Fon WLAN 7340 International @ Fritz!OS 06.06 (99.06.06)
Provider: Proximus Internet Start (35Mbps/2,5Mbps)-Sync 40Mbps/6Mbps
Telefone: T-Concept CPA 710 + CM 700
DECT: 4x Speedphone 300 (T-Com aka AVM)
VoIP-Provider: Sipgate.de - sipgate plus + Euro-Flat
GSM: Samsung S2 @CM13 MM 6.0.1

Gebruikersavatar
xenne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5332
Lid geworden op: 15 Jan 2006
Bedankt: 141 keer
Uitgedeelde bedankjes: 685 keer

Re: Fritz!box 7570 VDSL

Berichtdoor xenne » 23 Dec 2011, 14:03

bedankt voor de melding & het testen, Drielander

in welke prijsklasse situeert deze device zich ongeveer? blijkbaar is hij provider gebonden dus zal je hem enkel tweedehands kunnen kopen veronderstel ik?
Internet : Belgacom Comfort (30/3) VDSL2 sync 50/6 ROP distance: 364m
TV : Belgacom TV Comfort
Telefonie : WeePee (VoIP) (vast nummer geporteerd), justvoip & internetcalls
GSM : Mobile Vikings & Generation Connect

Drielander
Plus Member
Plus Member
Berichten: 130
Lid geworden op: 28 Apr 2011
Locatie: Oostbelgie
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Fritz!box 7570 VDSL

Berichtdoor Drielander » 23 Dec 2011, 14:41

Tussen 65,- en 100,- (naar mijn mening veel te duur, omdat er altijd goedkopere aanbiedingen zijn).
FB 7570VDSL: abgelaufene Auktionen

Alice-versies moeten op standaard geflasht worden - beter niet kopen, omdat eerder Alice-modellen hardware-gematigd verschillend waren ( Alice IAD7570. )

U kunt ook speedport W 920V nemen en native met de fw 7570 flashen of fritzen met FW-7570+W920 (vanwegen de LEDs - heb ik gemaakt voor mijn friendin).

But the easiest way is to take the original! :wink:
Hardware: FRITZ!Box Fon WLAN 7360 International @ Fritz!OS 06.31 (111.06.31) / FRITZ!Box Fon WLAN 7340 International @ Fritz!OS 06.06 (99.06.06)
Provider: Proximus Internet Start (35Mbps/2,5Mbps)-Sync 40Mbps/6Mbps
Telefone: T-Concept CPA 710 + CM 700
DECT: 4x Speedphone 300 (T-Com aka AVM)
VoIP-Provider: Sipgate.de - sipgate plus + Euro-Flat
GSM: Samsung S2 @CM13 MM 6.0.1

openaf
Member
Member
Berichten: 93
Lid geworden op: 02 Jul 2008

Re: Fritz!box 7570 VDSL

Berichtdoor openaf » 12 Nov 2012, 17:43

Met het origineel firmware kan men voor een ander taal dan het Duits kiezen ? En wat met de Belgacomfon, marcheert dat met deze Fritzbox of niet ?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12641
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1909 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 537 keer
Contact:

Re: Fritz!box 7570 VDSL

Berichtdoor philippe_d » 12 Nov 2012, 17:52

Met de internationale Firmware kan met Taal kiezen + Land + Annex (A/B)
Dan krijg je bij provider een drop-downlijst waar je "Belgacom VDSL" of "Belgacom VDSL + IPTV" kan kiezen.

Belgacom FON is er natuurlijk niet, hiervoor moet je de BBox2 hebben.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “VoIP”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast